ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ByCruel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ekim 2018 07:10
Son Ziyaret:
25 Mayıs 2021 20:50
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Samet EMİNÇE
Doğum Tarihi:
22 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Kocaeli
Meslek:
Web Tasarım ve Programlama
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Samet EMİNÇE

SON 8 MESAJI

Eheim 400 ve 200 hava motoru körük geçme yerleri
[QUOTE=Avcsn]Çözümü bilmiyorum ama bir şey sormam gerek hava motorlarının sesinden memnun musun? Bende almayı düşünüyorum ama emin olamadım çok gürüştü çıkarıyor mu?[/QUOTE]

Gördüğüm kadarı ile konu hortlamış.
Soruna gelecek olursak bende çok uzun zamandır Eheim 400 hava motoru kullanıyorum. İnanın bundan daha sessizini bulamazsınız.

Anadolu pet sana bir sorum olacak bahsetmiş olduğum hava motorunun körük lastikleri ve lastiklerin bağlantı noktaları kırıldı 6-7 yıllık makina. Körük takımının fiyatı nedir elinizde mevcutmu
Dişi Kribensis
[QUOTE=Makkaya]Akvaryum boyutlariniz nedir? Buyuk ihtimal tek oldugu icin cikmiyordur. Diger cinsiyeti koydugunuzda es tutup yumurta dokerlerse ve akvaryum olculeriniz ufaksa diger baliklarinizi unutun, katliam cikartirlar.[/QUOTE]

Bu hususta kesinlikle haklısın 100x50x40 200lt akvaryumda bile 1 tane kardinal neon birakmadilar. Kirqz barb larimida katlettiler :/
Kribensis Akvaryuma Aktarma (yumurtalı)
Az evvel baktığımda yumurtaların çoğunun yerinde olmadığını gördüm. Yuvanın içinde 10 civarı yumurta var ve tavanda değil yerde duruyorlar. Ve Yuvanın giriş kısmının önünde de 15 civarı. Diğerleri nerede bilmiyorum. Yemiyorlarda üstelik.

Açıkçası yumurtaların asılı durduğu yerde seffaf kılcal seyler sallanıyor şuan 24 saat gibi bir sürede yumurtadan çıkma ihtimalleri mümkünmü? Ve yumurtaların buyukluklerine bakarak sallananlara bakınca o yumurtalardan bu kadar minik seylerin cikacagina inanamiyorum. Orantisiz gibi geliyor bana[:?][EDIT]ByCruel,2018-10-31 21:40:33[/EDIT]
Kribensis Akvaryuma Aktarma (yumurtalı)
Bu önerinizi deneyeceğim. Insallah olumlu netice alırım.
Teşekkürler
Kribensis Akvaryuma Aktarma (yumurtalı)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209615/301020182218551.jpg[/IMG]

Merhaba arkadaşlar;

Öncelikle imla hataları için özür dilerim. Telefonla ancak bu kadar duzeltebiliyorum.


Geleyim aklıma takılan soruya. 200lt. Bir akvaryumda boy aralığı 14-18cm arası değişen 2 takım damızlık discuslarım , 1 takım plati, 4-5 cüce vatoz 4-7cm aralığında, 2 çöpcü , 3 elma salyangozu yaklaşık olarak küçük mandalina büyüklüğünde ve 2 de kiraz barb var.
Yukarida belirtmis olduğum baliklarin icinde 1 takimda kribensis var ve bugün vatoz yuvaligina yumurta dokmusler ve cok iyi savunuyorlar yuvayi. Fakat yumurtalar 2-3 gun icinde catlayip anne baba ile akvaryumda tuzmeye basladiginda discuslar bunlari birbir avlayacaklar. 60cmlik bir akvaryumum mevcut. Yumurtalarla birlikte anaclari ana tanktan su cekerek 60cmlik akvaryuma aktarsam anne ve baba yumurta bakimini birakirmi?

Fikirlerinize açığım arkadaşlar. En kötü ihtimal ilk yavruları discuslara yem edeceğiz :/[EDIT]ByCruel,2018-10-30 22:27:39[/EDIT]
Balıgımda Oluşan Büyük Leke
Aynı sorun beninde 1 damızlık erkegimde mevcut. Yer tutma kavgası yapan 2 erkek birbirlerine cok vuruyorlardı. Bu sebepten olduğunu düşünmüştüm fakat değil.
Bu konuda uzman bi arkadaş yanitlarsa sevinirim.
Su değerleri çok iyi sıcaklık 30 derece. Oldukça da keyifliler.
Su Piresi Üretimi (kolay)
Merhaba arkadaşlar;
Yıllar yıllar sonra foruma geri döndüm.
Konuyu gezinirken fark ettim. Spirulina diye tabir edilen yeşil alg ve mavi-yeşil alg ve benzeri turevlerinden oluşan Fitoplankton yani Yeşil Su.
Rengi sizi aldatmasın kimse yoktan fitoplanktonu yaratamaz. Yani ister gübre kullanın ister soya tohumu tozu vs..
Akvaryum dip suyu, filtre pisliği, küçük vr büyük baş dışkısı, kanatların dışkısı hatta insan dışkısı ve çeşitli amonyak nitrat nitrit içerikli yogunlukları halinde doğaya dahi zarar verebilecek maddeleri algler temizler. Algleride Dahpnialar yani su pireleri. Yaptığım araştırmalarda çeşitli üniversitelerin yapmış oldukları projeleri dahi okudum. 10 çeşiti mevcut olan su pireleri için en temiz yöntem yeşil su ama zooplankton değil fitoplankton olmalı. Zooplankton da aynı su pireleri gibi hayvanlar topluluğudur ve mikroskop altında incelenebilir.
Bunun eksi bir tarafı var mı tabiki hayır Su pireleri kendisininde icinde bulunduğu zooplanktonları yiyerek beslenebiliyor. Fakat kaliteli yani protoin değerleri yüksek pireler fitoplankton yani alg beslemesi ile uretilenlerdir. Bu yapilan araştırmalarda. Takribi 50 dişilik bir su piresi 10lt. Vir cam kaba alınarak hava kompresörü ile hafif dalgalar oluşturularak doğal ortamı yakalanmaya çalışılmış. Alabalık larva yemi + tavuk gübresi vs. Bir karisimla 1 haftada bilgisayar ortamında yapılan sayımda adedin 26.000 e çıktığı görülmüştür. 2. Hafta 23.000 3. Hafta 18.000 olarak tespit edilmiş. Sebebininde fitoplankton kültürü ile daha hızlı cogaldiklari tespit edilmiş.
Bunlar cok ince ayrıntılar.
Cok derine girmeyelim.
Kisaxa bir yerden mavi-yeşil alg veya yeşil alg kültürü bulup alg kültürünü balık yemi veya sıvı gubre olan npk değeri 15+15+15 olan besinle besleyerek cogaltmaniz mümkün. Npk sıvı gubre kullanmayıp. Bunu yarasa ve solucan gübresi ilede yapabilirsiniz. 1.5-2.5lt veya 5lt. Bir kaç şişeye alg kültürünüzü bölerek asılayın. Aşılama yapacağınız suyu dinlendirin. Ve dinlenmeden sonra (ben solucan gübresi ile yapıyorum o yuzden ornekte solucan gübresi ile anlatıcam.) Solucan gübresini dar delikli bir beze alıp bir kaba koyun ve bu kaba su doldurun bir süre bekletin min. 15-20dak. Gübre suyu iyice emsin. Daha sonra bezi elinize alın gübre suya karismiycak sekilde iyice bir sallattirin ki gubredeki değerler suya karışsın. Ve bu suya alg kültürünüzü aşılayın. Hava motoru bağlayıp suya hava verirseniz. Alg kültürünüz Çok daha verimli olur. Sebebide alglerin aynı pirelerde olduğu gibi ışığa doğru ilerlemesinden kaynaklanır. Duragan sularda besin degeri dibe çöker ust seviyedeki sudan algler beslenir. Ve besin degeri azalinca olmeye baslarlar. 2. Olum sebebide ışık oranidir. Buna deginecek olursak alglerde tıpkı bitkiler gibi fotosentez yaparlar. Gündüz karbondiokdit tüketip oksijen üretir, gecede oksijen tuketip karbondikoksit üretirler.hava zehirlenmesi olmaması içinde hava motoru ile suyun havalanmasını sağlamak şarttır. Yeşil suyunuz kahve rengine dönerse kültür çökmüş demektir. Yeşil suyu dolabinizda dahi saklayabilirsiniz cok dayanıklı alglerdir. Saklama süresinde net bir rakam veremiycem ama tecrubemi soracak olursanız dolapta 2 ay kadar tutup tekrar asiladigim alg kültürü oldu ve yasamlarina devam edebildiler. Ayni birelerin uretimi durdurmasi gibi alglerde yaşam sartlarina ayak uyarak hayatta kaliyorlar. Nasanin mavi-yeşil ve yeşil algleri uzaya götürüp uzay boşluğunda 16 ay yaşadıklarını gördüklerinde inanamadiklarina bakacak olursak sasirmamak gerek.

Siz alg üretin algleriniz su pirelerine can versin. Doğal yöntem her zaman iyidir. Besin değerleri yüksek pireler için alg kültürü ile besleyin.

Not: Yazının tamamını telefondan yazdığım için imla hatalari ve duzenleyeme gibi sorunlar icin Özür dilerim.
Elimde 2 çeşit daphnia kültürü mevcut.
1. Çeşit : dahpnia magna yavrular artima yavruları kadar küçük hatta daha küçük minik yavrulariniz icin tamamen doğal yem. Damizliklari 1.5mm yi cok nadir geçiyor.
2. Çeşit : dahpnia nin 10 turunden hangisine girdigi arastirmadim. Fakat damızlık dişiler 3-3.5mm yi buluyor ve yavrularıda 1. Çeşit dahpnia magna ların damizliklarindan 0.2-0.5mm (yaklaşık olarak) daha küçük.
15-17 cm discuslarimi iri olan su piresi kültürü ile yavrularimida küçük tür olan dahpnia magna olan su piresi türü ile besliyorum. Keyifle yiyorlar.

Son olarak 3mm olan su pirelerini plati yavrularına attigimda neredeyse yavrularla ayni boyda olduklarını gördüm :)
Yeşilsu (yeşilalg) Üretimi. Çok Basit Yöntem.
Merhaba arkadaşlar;
Tüm yorumları okudum. Banada biri fitoplankton kültürü verebilir mi? Tabi tatlı su için olandan arıyorum. Bulamazsam doğadan alacağım. Fakat çeşitli bakterilerinde istilasindan korkuyorum. Yakın olan biri olursa daha güzel olur. [:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.