ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mvguran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Nisan 2018 11:19
Son Ziyaret:
10 Haziran 2018 00:00
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Volkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Volkan

SON 7 MESAJI

Bitkili Sıfır Ses Nano Betta Tankım
Yoğunluktan ancak cevap yazabiliyorum.

Terbiye sınırlarını aşan, hakarete varan birtakım değerlendirmeler olmuş gördüğüm kadarıyla.

Bu gönderilere cevap verecek değilim, saygılı bir üslupla paylaşım yapmayı tercih etmekle hata ettiğimi anlıyorum.

Kimse sizin önerilerinizi uygulamak zorunda değil, saygı çerçevesinde yanlışlığını vurgularsınız, doğru olduğunu düşündüğünüzü söylersiniz, konunun muhatabı da payına düşeni alır.

Tüm bu olumsuzluklara karşın faydalandıgım öneriler oldu, bunlar için teşekkür ederim.

Bitkili Sıfır Ses Nano Betta Tankım
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Bettam, (en azından şimdilik) son derece sağlıklı ve hareketli görünüyor. Elimden yem yeme meselesi tabi ki işin eğlence boyutu :) Ama bu iyi anlaştığımız gerçeğini değiştirmez :D Özellikle betta konusunda tecrübeli olmadığım doğru, bu yüzden görüşlerinize ihtiyacım var, bu hobiye yeni başlıyorum.

Filtre veya ısıtıcı kullanmayı düşünmüyorum. Bunlar olmadan tabanla, aydınlatmayla, yemlerle, takviyelerle ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Şimdilik niyetim elektriksiz, sıfır sesli, kendi kendine yetebilen minyatür bir ekosistem yaratmak.

Selamlar.



[QUOTE=OsmanSezen]O akvaryum da o şartlar altında balık beslenmesi doğru değil. Son sözüm bu. Sağlıklı beslemeler :) [/QUOTE]

Çok teşekkür ederim değerli görüşleriniz ve tavsiyeleriniz için.
Bitkili Sıfır Ses Nano Betta Tankım
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Walstad metodunun herhangi bir filtre kullanmadan başarıyla uygulandığı çok sayıda örnekle karşılaştım, benim amacım da bu örneklerden birini yaratabilmek.

Su değerleri testi için ekipmanım yok maalesef. Sanırım acilen temin etmem gerekecek. Esasen yaptığım araştırmalarda JBL'nin test kitlerinin yeterli olduğu yönünde değerlendirmelerle karşılaştım ancak tavsiyeniz olursa memnuniyetle öğrenmek isterim.

Gün ışığının akvaryuma doğrudan temas etmemesini temin edebiliyorum, ancak su miktarı çok az olduğu için çok çabuk ısınma ve soğuma olacaktır, özellikle sıcak yaz günleri risk yaratacak benim için, bu eleştirinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz. Metilen mavisini de ihmal etmem benekler için. Diğer taraftan, söylediğim gibi ısınma ile ilgili problem yaşayacağımı düşünmüyorum, odanın sıcaklığı sürekli ölçülüyor ve kesinlikle 23 derecenin altına düşmüyor, benim derdim aşırı ısınmayla olacak sanırım.

Betta konusunda ilk deneyimim olacak. Daha evvel lepistes, melek, japon, çöpçü balıklarının bulunduğu konvansiyonel akvaryumlarla ilgili çok sayıda deneyimim oldu. Esasen nano tank kurulumumda betadan da küçük bir balık denemeyi düşünmedim değil, ancak ekosisteminin devamlılığını sağlamamasından korktum, bir de bettanın hayatta kalabilme konusundaki yüksek dayanıklılığına güvendim açıkçası. Ancak betta bu sıcaklık değerlerinde sağlıklı olarak yaşamaz şeklinde bir bilgi edinirsem veya bettamın ileriki günlerde sağlığının kötüye gittiğini hissedersem tank değişimini değil ancak balık değişimini düşünebilirim.

Selamlar.




Bitkili Sıfır Ses Nano Betta Tankım
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Masa lambasıyla bu ışıklandırmanın sağlanması mümkün değil midir acaba? Tüm akvaryumu aydınlatacak şekilde hemen yanında 3 saat açık kalıyor, oldukça güçlü bir ışık, teknik detaylarını da akşam yazabileceğim. Ayrıca ftoğraf ekleyince bir kez daha değerlendirmenizi rica edeceğim.

Bu arada walstad metoduyla ilgili ilave önerilerinize açığım. Kumun altında torf var şu anda, ben sıvı gübre düşünmüyorum. Yalnızca gazı alınmış maden suyundan ve haşlanmış yumurta suyundan faydalanmak niyetindeyim.

Selamlar.
Bitkili Sıfır Ses Nano Betta Tankım
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Maalesef ben de katılıyorum hiçbir akvaryumun aslında bir balığı hapsetmek için yeterince büyük olmadığına, ancak bilinçli olarak böyle nano bir tank tercih ettiğimi bilmenizi isterim. Dolayısıyla bu aşamada değiştirmeyi düşünmüyorum. Tek bir betta tercihi de bu koşullar göz önünde bulundurularak yapıldı.

Akvaryum gün içerisinde stor perde arkasından sürekli gün ışığı alıyor. Akşam da yaklaşık 3 saat kadar hemen yanında bir masa lambasından faydalanıyor, fotoğrafta sadece gölgesi çıkmış, daha büyük bir fotoğraf çekip iletirim. Ona göre yeniden değerlendirirseniz çok memnun olurum, zira yeterli gelmez derseniz farklı bir aksiyon almayı düşünürüm, ancak bu asla akvaryuma özel bir aydınlatma olmayacak, masa lambasının ampulü değiştirilebilir belki. Dediğim gibi elektriksiz bir akvaryumda kararlıyım.

Paylaştığım linkte filtre kullanımı önerilmiyor, sadece balık sayısı artırılırsa gerekli olabileceğinden bahsedilmiş, filtreleme işini bitkilerin yapması öngörülüyor. Isıtıcıya gelince, bu oda derecesi hiçbir şekilde 23'ün altına düşmeyen ve çoğunlukla daha yüksek olan bir oda (bebek odası) ve su miktarı çok az olduğu için suyun soğuk olması gibi bir durum da kesinlikle mümkün değil. Betta için daha yüksek derecelere ihtiyaç olduğundan bahsedilmiş, sıcaklık açısından sağladığım koşulların ideal olmadığının farkındayım ancak yeterli olduğunu iddia ediyorum. Bu bakımdan hiçbir şekilde ısıtıcı da düşünmüyorum.

İlave görüşlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Selamlar.
Bitkili Sıfır Ses Nano Betta Tankım
Yorumunuz için teşekkür ederim.

Walstad metodu hakkında bilginiz var mı?? Örneklerini bu siteden görebilirsiniz.

[URL]http://www.theaquariumwiki.com/wiki/Walstad_method[/URL]

Bu arada akvaryumuma elodea ilavesi yaptım. Son halinin fotoğraflarını en geç bu akşam veya yarın paylaşmış olurum.

Eleştirilerinizi anlıyorum, ancak bettamın fazlasıyla mutlu olduğundan emin olabilirsiniz, 1 haftada elimden yem yemeye başladı :)

Selamlar.
Bitkili Sıfır Ses Nano Betta Tankım
Merhaba, ben de bu hobiye yeni başlayanlardanım.

Nano betta tankımı oluşturdum, bitkilerimi, dekorları ve balığımı tankın içerisine yerleştirdim.

Dekorlar mercan ve deniz kabuğu, bitkiler anubias, java moss ve su mercimeği. Balığımın erkek betta olduğunu biliyorum ama cinsini net bilmiyorum. Ayna koyunca yanaklarının aslan yelesi gibi açılmasından erkek olduğu anlaşılıyor :)

Havalandırma, filtre, ısıtıcı veya aydınlatıcı kullanmayı düşünmüyorum. Amacım sıfır sesli elektiriğe ihtiyacı olmayan bir tank oluşturmak. Tek erkek bettam var ve onunla yetinmeyi planlıyorum. Ancak merak ettiğim java moss bitkisini doğru sarıp sarmadığım. Sizce çok sıkı mı sarmışım, güneş alamayan yerlerden sararma yapar mı? Sadece gün ışığından faydalanacaklarını dikkate alıp yanıtlarsanız sevinirim.



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205939/260420181136051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/205939/260420181137051.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.