ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TalhaMetinDiscus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
78
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Haziran 2016 11:54
Son Ziyaret:
11 Ocak 2023 23:52
Toplam Mesaj:
100 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Talha Metin
Doğum Tarihi:
14 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Talha Metin Discus Yetiştiricisi

SON 10 MESAJI

Discuslarım Karardı
Merhaba, discus beslemek istiyorsanız ilk aşamada gelişimlerini sağladıktan sonra dekor ve kum öneriyoruz. Yavrudan büyütülen discuslarda hem yanık kalmalarını önlemek(en ufak stres anında saklanacak bir yer ararlar ve saklanırlarsa hem yeme hemde yüzmeye karşı bir süre sonra iştahsızlaşırlar) hemde su ve dip temiziliğindeki kolaylık açısından dekor ve kumsuz tavsiye ederim. Discus bilinenin aksine sürü mantığı ile gruplaşan bir balıktır bu yüzden en az 13 adet olması gerekiyor ki kendilerini daha güvende hissetsinler. Bu gruplaşmalarda genellikle içlerindeki en çelimsiz olanı dışlama eğilimleri vardır. Belirttiğim rakam ve üzerindeki sayılarda bu davranışlarını çok gösteremiyorlar. Akvaryum ısısını 30 derece altına çok düşürmemeye çalışın. Sizin balığınız stresten kaynaklı kendini karartmış. Yem olarak dana yüreği karışımı yapabilirsiniz bunun için internette tarifler mevcut.

Örnek teşkil etmesi amacı ile kendi akvaryumumu paylaşayım ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.
Benim akvaryumumda zeminde beyaz kum üzerine epoksi kaplama yapıldı hem dekor olarak cama camdan daha iyi hemde dip çekimi açısından sorun olmuyor.
Paylaştığım balıklarım daha 5 aylık olmadılar bile aralarında 13cm olanlar oldu şuanda. Geneli 8-9cm civarı.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187051/220520200048431.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/187051/220520200048441.jpg[/IMG]
[EDIT]talhaGS,2020-05-22 00:52:30[/EDIT]
Çinden Gelen Dıy Co2 Kit Set Kullanımı
Harun kardeşim ben sana malzemeleri yazayım.
2 adet 2lt kola şişesi, 200gr Limon tuzu ve 200gr karbonat. Başka bir malzemeye gerek yok.

Sistemin yapılışı: ilk mesajımdakileri yapmadan önce şişenin birisine limon tuzu diğerine karbonat koyuyorsun. Limon tuzu olan şişe A şişesi karbonat olan B şişesi olsun. A şişesine 600ml su ve B şişesine 200ml su koyup şişeleri iyice çalkalıyorsun. Karbonatlı şişeyi fazla çalkalamana gerek yok ama limon tuzu su ile geç eridiği için iyice eriyene kadar çalkala. Sonrasını ilk mesajımda anlattım zaten o mesajdaki ilk şişe dediğim A(Limon Tuzu), ikinci şişe dediğim B (Karbonat). sistemin basınç ayarlamasını yaparken acele etmeden yavaş yavaş yaparsan aşağıda bahsettiğim sıkıntıyı yaşamazsın. Ben acele ettim yaşadım [:)]

[QUOTE=MertA]Video ile aynı sistem olduğunu düşünüyorum.Kullanmıyorum ama bir ara araştırmıştım. Hatta bende girişebilirim.
[/QUOTE]

Evet aynı sistem ama bu video da tam anlatmıyorlar hatta birçok türkçe videoda da tam anlatım yoktu ben yaparken ya da ben rast gelmedim. Sistemi 3 haftadır kesintisiz kullanıyorum sanırım iki hafta daha gider. Bu sistemdeki tek sıkıntı ilk baştaki basınç ayarlamasını yaparken karbonat tarafına diğer sıvıyı fazla geçirirseniz ertesi gün felan çok fazla basınç yapıyor ve basıncı düşürmek için gazı boş yere boşaltmak zorunda kalıyoruz.[EDIT]talhaGS,2018-11-29 14:51:18[/EDIT]
Çinden Gelen Dıy Co2 Kit Set Kullanımı
Harun kardeşim hayırlı olsun bende aynı sistemden kullanıyorum. Sana benim yaptığım şekilde kısaca anlatayım. Sen sularını felan doldurmuşsun zaten. Gerekli ölçekler kendi kutusundaki kağıtta yazıyor zaten. İlk olarak şişelerin ağzını kapattıktan sonra ikinci şişeye başlı olan vanayı kapat. Sitrik asitli olan şişeyi sıkarak diğer şişeye bir miktar sıvı geçmesini sağla ve ikinci şişeyi bir dakika kadar bekledikten sonra hafifçe çalkala. Yavaşça basınç artacaktır göstergeyi takip et.

Basıncın yeşil bölgeye gelmesi için ikinci şişedeki vanayı açıp kapatarak birinci şişeden ikinci şişeye sıvı gelmesini sağla ve tekrar ikinci şişeyi hafif çalkala. Bu işlemi basınç yeşil bölgeye gelene kadar devam et. Tek dikkat etmen gereken nokta birinci şişeden ikinciye çok fazla sıvı gelmesin yoksa aradan iki üç saat geçince basınç daha hızlı artmaya başlıyor.

Yanlışım oluyor ise daha iyi bilen arkadaşlar düzeltecektir. Hem bende doğrusunu öğrenmiş olurum.
Bu Kayalar Akvaryum İcin Uygun Mu ?
Su değişimini ne kadar yapmanız gerektiği konusunda emin değilim fakat sadece hageni çıkartacaksanız zaten suyun çoğunluğunu akvaryumdan alacaksınız demektir. Akvaryumdaki suyun %70 kadarını geri kullanabilirsiniz sorun olacağını düşünmüyorum ama paylaşılan linkteki konuyu iyice okuyup suya salınıp yapıyor mu yapmıyor mu onu bilmek lazım ki karar verelim. Eğer salınım yapmıyorsa su değişimi konusu size ve akvaryumdaki bakteri oluşumuna bağlı olarak karar veriniz. Kum konusunda benim tavsiyem JBL Manado olur ama oda bayağı hafif bir kum altta zaten lav kırığı olduğu için bitkilerin kökleri rahatça tutunabilirler.
Bu Kayalar Akvaryum İcin Uygun Mu ?
[QUOTE=zoka87]
Kum bildigimiz siyah hagen kum. Aldığım petshop hatta reeflowersin dedi.kumda demir icerigi var mi bilmiyorum[/QUOTE]

Bende reeflowers mı diye soracaktım o yüzden yanıt bekledim. Vatoz ve salyangoz ölümleri %90 ihtimal bu sebepten. Arkadaşlar Bu kum ile ilgili sorunun olduğu linki atmışlar zaten. Keyifli hobiler.
Betta Çok Hareketli
Sürekli hareketli olması keyfinin yerinde olduğunu gösterir. Saklanacağı alanların olması daha iyi olur. Kayalardan kendiniz yapabilirsiniz ya da hindistan cevizi kabuğu olabilir.
Dekora Uygun Balık Seçimi 220 Lt
Ben Tanganyika türleri önerebilirim. Leleupi ve Leptosoma türleri gayet güzel olabilir ama ihtiyaçlarına göre kaya ekleyebilirsiniz.

Edit: Daffodil de hoş bir balık.[EDIT]talhaGS,2018-11-24 20:30:14[/EDIT]
Bu Kayalar Akvaryum İcin Uygun Mu ?
Ben kuma takıldım taştan çok sizdeki taşlar çok salınım yapacak cinsten taşlar gibi durmuyor. Kullandığınız siyah kumda demir içeriği var mı? Markası ne?
Uygun Fiyatlı Bitkiler
Doğa akvaryumda aynı alpay kardeşimiz gibi belirli dönemlerde getiriyor. Diğer önerim n11 üzerinde 724market adlı satıcı var. Ben kendisinden bayağı alışveriş yaptım ve memnunum. İlk alışverişimde istediğim bir bitkinin sayısı az kalmış hatta kalanlarında bozulmaya başladığını arayarak söylemişti. Bu davranışından dolayı güvenim tam kendilerine ayrıca salyangoz sorunu yok ve gönderdiği bitkilerin hepsi sağlam ve düzgün formda idi.
Uygun Fiyatlı Bitkiler
Doğa Akvaryum (Ziya Abi), Pet Aura (Alpay Aktan), Birde sincan yada etimesgut tarafında bir iki yer vardı ama tam adını hatırlamıyorum. İlk iki akvaryumcu benim güvendiğim insanlardır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.