ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fatih01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
41
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Eylül 2015 18:33
Son Ziyaret:
12 Ocak 2022 23:09
Toplam Mesaj:
38 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih

SON 10 MESAJI

En güzel fotoğraflarınızı gösterin
Buda benden gelsin. Yıllar önce 3 dal aldığım anubias. Şimdi 2 parça halinde ve her birinde yaklaşık 35-40 yaprak var.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177894/301020202117381.jpg[/IMG]
Bitkinin Türü Nedir?
Monte carlo bitkisinin yanında geldi. Çok ufaktı, önce atmayı düşündüm sonra vazgeçtim ve arsız bir şekilde büyüyerek bu boya ulaştı.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/177894/270820161538131.jpg[/IMG]
bitkili akvaryum 7 (planted aquarium) 08.05.2016( FULL HD)
İstanbulda betonların arasında kaldık. Yeşil akvaryum bile cennet gibi geliyor gözüme [:(]
Bu arada maşallah diyeyim, resmen terapi gibi akvaryumunuz. Dertli insana derdini unutturur.
Exel Kullanımı
Ben bir arkadaştan diy moss almıştım. Üzerinde karides ve omurgasızları öldürür yazıyordu. Zannedersem Mosslara da zararı var. O yüzden birkaç kişiden daha cevap almadan kullanmayın derim. Benim kullandığım dönemlerde elodea lara bile zararı olmuştu. Tüm gelişim durmuştu.
Elodea
Cok guclu isiga gerek yok. Elodea lar bir sekilde buyuyorlar fakat ben sivi excel kullandigim zamanlar buyumeleri durup çürümeye baslamisti. Excel yosun icin zararli diyorlar ,bence elodea ya da zarari var. Onun haricinde kuma falan dikmeyin ,demet seklinde yada ayri ayri biryerlere sabitlemeniz yeterli gelir.
Yayılan Zemin Bitkisi Tavsiyesi
Merhaba Forumdaşlar

Akvaryumun tabanında kum yok bu yüzden borcam gibi bir tepsiye kum koyup üzerine bitki dikip akvaryumun tabanına koymayı düşünüyorum. Yaklaşık 50cm su yüksekliğinden powerled ile aydınlatma yapacağım. Yayılan bir bitki istiyorum. Özellikle borcam tepsinin yanlarından taşacak bir tür olursa tam istediğim gibi olacak.Aydınlatmada sıkıntı yok fakat co2 desteği veremem şimdilik. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Birde kum tavsiye ederseniz çok iyi olur.
Yavru Tankı
Bende 40lt lepistes-moli yavru tankı var. Sunsun 603 dış filtre kullanıyorum. 6 aydır hiç yavru kaybım olmadı. Doğan sağlıklı büyüyor Allah a şükür.
Dış Filtre
[QUOTE=Kınayu]

Selamlar salatalık suyu bulandırır belli oranlarda.Siz yemleme yaparken dış filtreyi uzun süreli çekerek filtre iç malzemesi üzerindeki yararlı bakterileri öldürmüş ve bütün döngüyü bozmuşsunuz.
sebeb o ve Uzun süre kalmış salatalık gibi duruyor.
Filtreler yarım saatten fazla bir süre kapalı kalırsa içinde oluşan yararlı bakteri kültürü çöker yem attığınız zaman filtrenizi sakın çekmeyin siz bunu yaparak sürekli döngüyü yeniden başa aldırmış oluyorsunuz.Attığınız yemler filtre tarafından çekilmiyecek şekilde azar azar yemleme yapınız.Filtre çekilmez.Saygılar.[/QUOTE]
Bakteri kültürü o kadar çabuk çökmemesi lazım. 2 akvaryumumda da birkaç saatlik elektrik kesintisinde bile en ufak problem olmadı. Bir keresinde yemleme yaparken filtreyi kapattım sonrasında açmayı unutmuşum ,sabaha kadar 6-7 saat filtre çalışmamıştı ama fişe takınca problem olmadı. Dış filtreler tabi ki 7/24 çalışmalı ama düzenli temizliği yapılan filtrelere bir kaç saatlik kesinti çok problem çıkarmaz bence.
Yaşlı Tank Sendromu
[QUOTE=aydinli]Aslında filtre malzemelerini birer hafta ara ile değiştirdim. Tabanı 2 yılda bir bozup kumu yıkayıp tekrar yapmanın faydalı olduğunu söyledi akvaryumcu bir arkadaş. Tabanda eskiden gübreler vardı şimdi birşey kalmamıştır.
Nitrat 125 ppm
Ph 6.8
Kh 5
Gh 16

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/112132/image.jpeg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/112132/1_image.jpeg[/IMG]

Hightech olmasına rağmen bitki büyümesi yavaş ve camlarda yosun başladı. [/QUOTE]

Fosfat ölçümü yaptınız mi? Belki nitrat Fosfat dengesizliği vardır?
Nerite Salyangozu İle Nokta Yosunu Mucizesi
[QUOTE=fatihhER]Nerite salyangozlar yesil yosun sorununda cok iyiler gozumle sahit oldum 2 gunde yemyesil olan kayalari tertemiz yaptiklarini gordum ama malesef kahverengi yosuna bisey yapmiyolar [/QUOTE]

Kahverengi yosunları bendeki cüce vatozlar hallediyor. Allah saç ve sakal yosunu vermesin [:)))]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.