ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ridvan87
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Şubat 2015 08:53
Son Ziyaret:
02 Ocak 2017 19:41
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rıdvan Tüter
Doğum Tarihi:
03 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Rıdvan Tüter

SON 10 MESAJI

Akvaryem Etik Olmayan Davranışlar
Bende konuyu en başından sonuna okudum. bahsi geçen firma %80-90 hatta belkide %99 müşteri memnuniyeti olan bir firma olabilir. Peki o zaman diğer müşteriler sorun yaşamadı diye göz göre göre (3 kere görüşülüp stok durumu teyit edilmiş) mağduriyet normal mi oluyor? Bende esnafım bende ticaret yapıyorum. Yaşanabilecek bütün aksilikleri biliyorum. stok tutmanın bazen imkansız olduğu da oluyor. ama müşterim malı sordumu gidip bulmadan elime almadan cevap vermiyorum. hepsini geçtim burda hanımefendi mağazadan hayır yardım istemiyor. parası karşılığında hizmet talep ediyor. alması gereken hizmeti alamaması tabiki etik değildir. hatta bunun tartışma konusu olması bile açıkçası bana garip geldi.
Tanganyika Biyotopu ( Final ) Syf 26.
Uğur bey tebrik ve teşekkür ediyorum. Gerçekten harika bir görüntü ve keyfi hem görsel hem de balıklarınıza doğadaki ortamı sağlamanın insana ayrı bir keyif verdiğini düşünüyorum. Bir önceki kurulumdaki videonuzu izledim orda suda uçuşan beyaz toz zerrecikleri var. Onların sebebi nedir?
Yeniden Kurulum Yaptim Fakat Bir Terslik Var Gibi.
Balıklarınız muhtemelen strese girmişlerdir. 1-2 gün gözlem yapınız ve sabırlı olunuz. tekrar eski günlerine döneceklerdir :)
Yunus Yavruları Neden Ölüyor?
Ne sıklıkta su değişimi yapıyorsunuz? dinlenmiş suyla değişim yapmıyorsanız bundan kaynaklanabilir. haftada 1 en az %20 su değişimi yapın.
Kontruksüyon
Akvaryumunuz hayırlı olsun :) akvaryum yapımıyla hiç ilgilenmediğim için bu konuda çok fazla yorum yapamacağım ancak arkadaşların da dediği gibi asıl basınç uygulayan şey yüksekliktir ve 50 cm yükseklik 10 mm cam için sorun oluşturmayacaktır. Silikonlar düzgün çekilmişşe içiniz rahat olsun. dış filtre için, akvaryumunuz yaklaşık 300 litre. imkanınız varka eheim clasic 2217 alın rahat edersiniz başınız ağrımaz bir kere alırsınız ve çok uzun süre sıkıntısız kullanırsınız. başka bir filtre almayı düşünürseniz de ben muhakkak içine eheim substrat pro koyun. dış filtre seçerken filtrenin saatte ne kadar su çevirdiğine çok takılmayın. şimdi söylediklerimin tersini söyleyen arkadaşlarda olabilir saygı duyarım. filitre çevirdiği kadar filtrasyonu iyi yapsaydı içi boş çalıştırmamız gerekirdiki debisi yüksek olsun. önemli olan filtrenin ne kadar temizleyebildiği. içindeki metaryellerin ne kadar biyolojik filtre yapabildiği ve içinde kirli su ile temiz suyun birbirine karışıp karışmadığı. içinde biyolojik döngüsünü sağlıklı sağlayabilecek ve kirli su ile temiz suyu hiçbir şekilde karıştırmıcak bir filtre akvaryumu saatte 2 kere çevirse bile yetecekken aksi halde saatte 4-5 kere çevirse bile yetersiz kalabilecektir.
Sp Ve Yunus Yemleme Tavsiyesi
Ben 1 yıl kadar yunus ve takip eden 1 yılda da yunus ve sp birlikte besledim. yunuslarıma sadece tetra discus veriyordum çok da sağlıklıydılar. Sp'ler gelince yemi değiştirmedim ancak sp'lerden iç parazit olanlar oldu. Haftada 1 kere bitkisel bir yem vermek ve haftada 1 kere de diyet sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum. bundan daha çeşitli yemler vermek tercihe ve imkanlara kalmıştır.
Mec standart kulucka makinesi kac yumurta alir?
Arkadaslar standart akvaryumcularda satilan kulucka makinalari kac sari prenses ve kac yunus yumurtasi alir? Farkli baliklarin yumurtalari birbirine karistirilmicak ama mesela bir yunus anneden tek seferde 150-200 yavru alinsa tek kulucka makinasi yeterli olur mu?
DİŞİ YUNUSLARIM
Herkeze merhaba. 80*70*50 boyutlarında bir akvaryumum var. içinde 2e- 3d yunus ve toplam 6 sp var. Şuan 2 tane dişi yunusumun ağzı dolu. Yunusları akvaryumdan ayırmak sıkıntılı bir durum. Daha yakalayamadan yumurtaları kusacaklarını okudum. Balıklarımı akvaryumdan hiç ayırmasam bu resimlerde gördüğünüz akvaryumda yavru yunuslarımı diğer balıklar yiyip yavruları kaybedermiyim yada ne kadarını kaybederim? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.




kum altı filtre
arkadaşlar dün mahallemdeki akvaryumcuya yeni aldığım akvaryumu kurabilmek için eksiklerimi tamamlamaya ve biraz bilgi almaya gittim. verdiği bilgiler arasında en dikkat çekici olanı pipo filtre kullanmadan biyolojik filtrasyon için kum altı taban filtresi önermesi oldu. daha önce hiç duymadığım bu yöntemin çok faydalı olacağını ve kurduğu tonlarca litrelik akvaryumlara da bu sistemi sürekli uyguladığını söyledi. hatta bu sistemle dip çekimi yapmama gerek kalmayacağını söyledi. bana güven ben hep burdayım asla pişman olmazsın dedi. bende sistemi aldım. akvaryumumu daha kurmadığım için uygulama şansım olmadı. bu konuda tecrübeli arkadaşların yorumunu almak istiyorum.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Arkadaşlar hepinize merhaba. aranıza yeni katılmış biri olarak  ilk mesajımı yazmak istedim. 30 cmlik ufak bir akvaryumla başlayan bu hevesim daha sonları 100*50*40lık ve şimdide 80*45*70 boylarında yeni aldığım ve henüz kuramadığım bir akvaryumla devam edecek inşallah. forumdaki yazıları bilgi amaçlı takip ediyordum ancak şimdi daha derin bilgilere ihtiyacım var :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.