ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cem Etyemez
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mayıs 2007 18:45
Son Ziyaret:
10 Nisan 2023 11:16
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cem Etyemez
Doğum Tarihi:
18 Mayıs 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cem Etyemez

SON 10 MESAJI

Böyle bi akvaryum olabilir mi? -Safranbol
Ciddi anlamda bir özen gösterilmesi lazım. Birebir minyatür bir şehir kadar gerçekçi olacaksa çalışmanız, o zaman orijinal olur ve güzel olabilir. Ancak ufak tefek her türlü yapaylık kaliteyi düşürür ve hiç hoş durmaz kanaatimce.
fujifilm finepix serileri hakkında
Slr-like makinaların teoride doğan görünümlü şahinlerden farkı yoktur, o fiyata güzel bir kompakt makina alınabilir en azından taşıması kolay olur. Kompakt makinalarla yapılandan daha üst düzey bir çekim yapılamaz slr-like makinalarla. Bir başka deyişle bu makinalarla yapılan çekimlerden profesyonel randıman almak imkansızdır.

Ha zaten profesyonel çekim yapılmayacaksa tatmin edici olacaktır. Saygılar.
Portfolyom
Balıklarınız o kadar güzel poz veriyor ki sizin akvaryumunuzu misafir fotoğrafçı olarak ziyaret etmek istedim. : )

Bazı kadrajlar belki biraz daha iyi olabilirdi ama teknik olarak oldukça iyi fotoğraflar. Ellerinize sağlık, tebrikler.
Fotoğraf Makinesi Seçimi
Bugüne kadar bütün makinalarını ve ekipmanlarını yurt dışından getirtmiş birisi olarak spot ürünler hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Bu işin Türkiye'deki kalesi sirkeci hayyam pasajıdır bilenler bilir.  Orada yurt dışından getirilen ürünler dükkan garantisi yapılarak piyasadan daha düşük bir fiyata satılıyor. Sıfır makina almak isteyenler muhakkak sabırlı olsun ve buradan alışveriş yapmak için fırsat kollasın. Eğer olmazsa fotoğraf makinası alışverişi güçlü olan forumlar var, bu forumlardaki ilanlar takip edilerek elden görerek alışveriş yapmak kaydıyla yurtdışından getirilen ürünler yarı fiyatına kadar ucuza alınabilir. Türkiye pazarında hiçbir şey binmese sırf %20 özel tüketim vergisi biniyor fiyatlara. Haliyle makinanın ederinden kat kat fazla para ödenmesi gerekiyor. Bunun karşılığında spot ürünlerden tek artısı garanti belgesi oluyor. Bugüne kadar aldığım hiçbir makinanın garanti belgesi olmadı ve hiçbirinde de bir arıza yaşamadım. Ha bu elbette yaşanmayacak anlamına gelmiyor. Ancak şunun bilinmesi gerekir ki üretimde bariz bir hatası olmayan bir makina eğer temiz bir kullanıcıdaysa arızalanma olasılığı oldukça düşüktür. Bu yüzden garanti belgesi, üzerine yüklenen misyon kadar kutsal bir belge değildir. Yine kötü ihtimali düşünelim, spot ürün aldınız ve üretim arızası var, elinizde de garanti belgesi yok. Bu bilmemkaçbinde bir olasılıkla başınıza gelebilecek bir şey olmakla beraber; spot olarak aldığınız ürün ile türkiye pazarı arasındaki fiyat farkı, o makinanın onarımında kullanılacak ücretten daha fazla olacaktır. Kendimden bir örnekle netleştireyim, bir önceki makinam Canon 450D idi. Bir forumda makinayı Japonyadan getiren birisinin ilanını gördüm, makinayı elden görüp incelemek kaydıyla alacağımı söyledim ve o şekilde aldım. Ben makinayı aldığımda yeni nesil bir üründü ve Türkiye fiyatı 1700 TL civarındaydı, ben tüm kutu ekipmanları ile birlikte 900TL'ye aldım. Bu makinanın üretimde bir arızası olsaydı ve ben garanti belgem olmadığı için ücretle onarılmasını sağlamak zorunda kalsaydım bu onarımın bedeli 1700-900=800 liradan fazla olmayacaktı. Bu makinayı tam 11 ay kullandım ve 2009 ekimde aldığım fiyata (900TL) sattım.

Biraz dağınık anlatmış olabilirim ancak özetle demek istediğim; profesyonel makina almak isteyenlere nacizane tavsiyem, spot ürün piyasasını takip etmek ve spot almaktan korkmamak gerekir.

Saygılar.
Çöpçülerim
[QUOTE=aquatopya]Cem bey,fotoğraf çekim değerleriniz güzel.Yanlız ilk kare hariç,diğer karelerde balık tam kadraj alınmamış.2 fotoğraftada kuyrukları gözükmüyor.Biraz ambians yaratmak istediniz herhalde.Yinede fotoğraflar başarılı.
 
Saygılar..
[/QUOTE]
Üstad kadrajı balığın gövdesine göre değil de kafasına göre ayarladım, bir de dekorları da mümkün olduğu kadar kadraja almaya çalıştım. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Saygılar,

[QUOTE=KardinalNeon]İlk fotografta balıgın pozu çok sevimli Tebessüm
2.ve 3. karelerde keskin ama renkleri doğal değil sanırım Sikkin

Elinize sağlık

[/QUOTE]

Akvaryumumun ışığı mavi olduğu için sanki mavi filtre ile çekilmiş gibi çıkıyor fotoğraflar, renklerini sonradan düzenlemem gerekti bu yüzden, doğal değil yani haklısınız. : )

Teşekkürlerimle.
Cem Etyemez2010-02-26 00:44:25
Çöpçülerim
Albino





Komandolar







Nikon D300
Tamron 28-75 1:2.8
--------------------------
EXIF bilgileri:
f/2,8
1/50 sn
ISO-800
75mm
Diyafram öncelikli




Cem Etyemez2010-02-25 21:35:14
15 lt akvaryum hangi tür yapılır ?
Bir kaç bitki ile güzel bir erkek betayı akvaryumculardan kurtarabilirsiniz.
Nikon D60
[QUOTE=ozmet]Hiçbir kompakt makine d40 veya d60'ın yerini tutamaz. D60'da sanırım d300 sensörü kullanılıyor, d40 da d200. Bu makineler dslr için giriş seviyesidir, bazı özellikleri kırpılmıştır. Ayrıca makine gövdesinde lens motoru yoktur, dolayısıyla motoru olan bir lens almak zorundasınız. Ancak artık tüm markalar bu modeller için lens üretmeye başladılar, lens problemi yaşamazsınız.
[/QUOTE]
Mehmet bey size katılmakla birlikte bir iki ekleme ve düzeltme yapmak istiyorum. D40 modelinde D200'de kullanılan sensör kullanılıyor doğrudur, ancak bu iki makina kıyaslanamayacak sınıflardadır. D60 da bu iki makinayla aynı sensöre sahip, D300 ise yeni nesil bir makina ve Nikon'un geç de olsa CCD yerine CMOS sensör kullanmaya başladığı bir model. Lenslerdeki motor konusunda ise, hemen her markanın AF motorlu lensleri mevcut ancak belirtmekte fayda var; AF motorlu lensler maliyet olarak diğerlerinden daha tuzludur.

Saygılar.
Nikon D60
[QUOTE=KardinalNeon]Merhaba,

2. El almak yerine mesela

Canon EOS 350D 8MP DSLR => 968.78 TL

tercih edebilirsiniz.

Ama üzerindeki lens macro olmadıgı için özellikle balıkları görüntülerken farklı bir objektife de ihtiyacınız doğabilir.



[/QUOTE]

350D bir kaç yıl önce üretimi durmuş bir modeldir, sıfırının bulunması imkansıza yakındır, bulunsa bile depoda hiç kullanılmadan yıllarca bekletilmiş olmalı. Bu makina için da 970 çok çok fazla bir rakam. Aynı fiyata sıfıra yakın az kullanılmış yeni nesil bir makina almak mümkün.
Nikon D60
Nikon D40, D40x ve D60 serisinden uzak durmanızı şiddetle öneririm. Nikon'un bu serisi dslr kullanıcılarına atılan bir kazıktır.

Giriş sınıfı için konuşmak gerekirse, fiyat/performans açısından Canon'un Nikon'a bariz bir üstünlüğü vardır. Eğer hala makina almadıysanız Canon 400D, 450D ilanlarını incelemenizi öneririm.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.