ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Veno22
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Şubat 2015 00:14
Son Ziyaret:
07 Şubat 2015 20:34
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 6 MESAJI

Akvaryum Ve Güvenlik Konusunda Biraz Sohbet Edelim
@yusuf_dyb   ilginiz için teşekkür ederim diğer arkadaşlarda düşüncelerini paylaşırsa memnun olucam
Palyaço ve Anemonun Aşkı
Arkadaşlar bende bi palyaço balığı merakı var ki sormayın gitsin sadece palyaço balıgından olusan güzel bir akvaryum kurma peşindeyim ancak sorularım sorunlarım ve bilgi eksikliğim var gidip direk akvaryumu ve donanımları satın almaktansa önce bu balığı besleyebilirmiyim diye düsünerek palyaço balıkları ve anemonlar hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorum ve araştırma yapıyorum.


Yaptıgım araştırmalarda ulaştıgım bir yazının bir kısmını aktarıcam size.Bu yazıda anemon öldüğü zaman sevgilisi dahil tüm balıkları öldürebileceğini yazıyo bu doğru mudur ? Anemonsuz bir palyaço akvaryumu kurmak istemiyorum açıkçası ama hobiminde anemonun ömrü kadar olmasınıda istemiyorum.Anemon ölür ve akvaryumda balıklar dahil tüm canlıların hayatı son bulur diye bitmesin hobi hikayem.

Buna engel olmanın bir yolu var mıdır ? Tek çare anemonsuz bir akvaryummudur akvaryumlarında anemon bulunduran arkadaşları konuma bekliyorum.Sizden öğreneceğim çok şey oldugunu düşünüyorum.


Araştırma sonucu ulastıgım yazının bir kısmını sizinle paylaşıyorum



Host edindikleri anemonlar için türlü fedakarlıklarda bulunurlar.Anemonu korumaları bir yana,onların rahatı için kayaları devirip dekor değiştirebilirler.Hatta akvaryumlarda balığa karides verdiğimizde bu karidesi  anemonun ağzına götürüp zorla yedirmeye çalışmalarını izlemek oldukça keyiflidir.Elinizi akvaryuma soktuğunuzda ve anemona yaklaştığınızda içinizi gıdıklayan ısırıklara maruz kalabilirsiniz.(Bazı türleri elinizi kanatabilir).Yeri gelmişken şunu da belirtmek gerek.Anemonlar zehirli deniz canlıları olduklarından öldüklerinde akvaryum suyunu zehirleyip diğer canlıların ölümüne neden olabilirler.Ayrıca ışık ve akıntıyı beğenmezlerse akvaryumda gezip uygun nokta ararlar.Bu esnada akıntı motorlarına takılıp ölme riskleri nedeniyle pek çok akvaryumda palyaço balıkları anemonsuz beslenmektedir.Bu balığa işkence çektirmekten başka bir şey değil.Zaten anemonla karşılıklı ilişkisini gözlemleyemeyeceksek neden palyaço balığı besleriz onu da anlayabilmiş değilim.





Bir konuda daha soru sormak istiyorum sadece palyaçolardan olusan bir akvaryum kurdugumda dahi balıklarım kendilerini tehlikede hissedip hayatlarını anemonun içersinde sürdürme gibi bir davranışta bulunabilirler mi ? Yani onların mutlu olmaları için koydugum anemonlar akvaryumun seyir zevkini düşürebilirlermi açıkçası yüzmeyen sadece anemonun içinde pinekleyen balıklardan olusan bi akvaryum hobiden soğutur beni.Alıntılarla devam ediyoruz.


Palyaço balıkları ,anemonların zehirli kolları arasında yaşayabilen ender canlılardandır.Palyaço balıkları yuva edinecekleri anemona yaklaşır ve kendini yavaş yavaş anemonun yakıcı kollarına sürterek bağışıklık kazanır.Bu esnada anemonun sadece birkaç koluna sürtünürler.Eğer şuursuzca anemonun içinde sürtünmeye başlasalar vücutları fazla zehir alacağından ölebilirler.Balığın vücudunu kaplayan özel bir mukus tabakası da zehrin etkisini azaltır.Sonrasında zehre alışan balık artık anemon içinde rahatça hareket edebilir.

Palyaço balıkları anemonu ,anemon yiyen canlılara karşı koruyup temizlerken,kendini de anemona yaklaşmaya cesaret edemeyecek olan düşmanlarına karşı korur.Kötü yüzücü olduklarından anemondan fazla uzaklaşmazlar.

 

Veno222015-02-07 05:14:38

Kimse palyaço beslemiyo sanırım yada kimsenin anemon hakkında fikri yok neden kimse cevap vermiyo 
Akvaryumumda Birsey Var
Sizin akvaryuma koymadıgınız bir canlı nasıl sonradan var olabilir ki ? hadi deniz yıldızının bi takım açıklaması varda diğeri ? Veno222015-02-06 19:41:21
Akvaryum Ve Güvenlik Konusunda Biraz Sohbet Edelim
Merhaba arkadaşlar sitenize yeni üye oldum ve bende hobiye başlamak istiyorum.Balıkları seviyorum.Ancak bence her hobicinin akvaryum işine girmeden önce öğrenmesi gereken bir sürü bilginin oldugunu düşünüyorum öncelikle güvenlik alanında olmak üzere.



Forumda 1 tonluk hatta 2 tonluk akvaryuma sahip arkadaşlarımız var.Bunların yanı sıra 100 litrelik akvaryumlara sahip arkadaşlarımızda var.Banada suan biri gelip sorsa nasıl bir akvaryum istiyosun kardesim diye ben salonun bi duvarı hiç olmasın duvar sadece akvaryumdan oluşsun kocaman olsun derim :D 


Ama iş güvenlik aşamasına geldimi malesef işler değişiyor.


Ben siz değerli arkadaşlarıma sormak istiyorum olası bir deprem anı için akvaryumunuz için ne gibi güvenlik önlemleri aldınız ? Tek tek saymak istemiyorum ama olası bir depremde akvaryumun su sızdırması yahut patlaması gibi istenmeyen sonuçlar yüzünden akvaryumu geçtim biz hayatımızdan olabiliriz.Bir örnek vermek gerekirse akvaryumun yakınında bulunan fiş/prizlerle suyun temas etmesi akla gelebilecek en basit tehlikedir.


Yahut o kocaman kocaman tanklarımızın ağırlıklarının bulundugu odanın taşıma kapasitesini aşması yahut sınıra getirmesiyle binanın statik yüküne vereceği hasarlar yahut olusturacağı tehlikeler acaba hobici arkadaşlarımızın kaçının aklına geldi?


Ben istiyorumki hep beraber tartışalım ve her açıdan ideal akvaryum boyutlarının/ağırlığının  belirlenmesi yönünde yol alalım.Kendimizi yahut çevremizdeki insanların hayatlarını riske atmayalım.


Bu konuda söyleyecek sözü olan herkezi dinlemek istiyorum buyrun forum ahalisi söz sizde :)


Sanırım güvenliğe pek önem vermiyoruz 20 okuma sıfır cevap :) inş önem vermediğimiz güvenlik yarın başımıza kötü seyler getirmez.
Nano takın son hali
Hayırlı olsunn kazasız belasız İnşaAllah :) bendede palyaço hastalıgı var ama ben daha cok bunların turuncu ve siyah beyaz olanlarını seviyorum latincede adı nedir bilmiyorum ama onlar daha hoş görüntü veriyolar :D
deniz akvaryumuna geçis
Sopacı34@

Hocam o yazdıgınız 2000 tl lik protein skimmer acaba kaç litrelik bir tank için uygunki bu kadar pahalı bneimde aklımda deniz akvaryumu kurmak var ancak o protein skimmerin fiyatı benim 1 aylık maaşıma tekabül ediyo bütçem yetmez :D acaba daha ucuz yollusunu bulma şansımız yokmu

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.