ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ccavas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2015 14:53
Son Ziyaret:
15 Temmuz 2023 18:43
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağrı Çavaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çağrı Çavaş

SON 7 MESAJI

Hesap Silinmesi
Merhaba,

Hesabımın silinmesini talep ediyorum. Lütfen gerekeni yapın.

Sevgiler,
Eskişehir'li Akvaristler...
Merhabalar, bugün müsait olan var mı acaba? Mümkünse görüşmek, birkaç konu hakkında danışmak isterim. :) 
Eskişehir'li Akvaristler...
Merhabalar, 

Facebook gurubunun adını veya bağlantı adresini burada paylaşırsanız, iki site arasındaki bağlantının kurulabilmesi kolaylaşır belki. Ben de Eskişehir'de yaşıyorum, ben de tanışmak isterim. 
Gözlerdeki Benekler
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. 

Raj yavaş yavaş iyileşiyor. Yemler hakkında beni önemli derecede aydınlattınız ve ilk resimdeki filtreyi kullanıyorum. Gerçi Raj'ı karantinaya aldığımdan beri filtreyi çalıştırmadım. 
Gözlerdeki Benekler
Ben de öyle umuyorum. 

Dün akşam üzeri sol gözdeki benek tamamıyla gitmişti. Sağ gözdeki benek de bugün çok az daha küçüktü. Bekliyorum.
Gözlerdeki Benekler
Fotoğraf: 


Canlıdaki Belirtiler: İki gözde de küçük gri birer benek var.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 28 L

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sadece betta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): - 

Filitrasyon: 3W İç filtre, şelale

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Contra Icthyo 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir 5 L su değişimi, ayda bir bütün tank temizliği. Su değişimlerinde su düzenleyici ve klor giderici kullanılıyor. Bu ayki aylık değişimi birkaç gün aksadı.

Merhaba, 

Eylül 2014'ten beri bir betta balığına sahibim. Çok kötü bir evcil hayvan dükkanından edindiğim için, kuyruğundaki kopmaların orada gerçekleştiğini düşünüyorum. Kuyruğunun iki uzantısı diğerlerinden daha kısa. Üç gün önce gözlerinde birer adet benek tespit ettim. Öncelikle benimle birlikte olduğu sürede nasıl olduğuyla ilgili bilgi vereyim. 

İki ay kadar 6 L bir fanusta yaşadı; daha sonra 28 L bir tank aldım. Tankın içerisinde tabanı kapatacak kadar çakıl, bir tane minyatür fıçı, filtre, 50 W ısıtıcı ve tankın tepesinde ışıklandırma var. Bir süre tanka alışmaya çalıştı. Mesela bu süre boyunca vücudunda herhangi bir hastalık belirtisi olup olmadığını görmek amacıyla ne zaman ayna göstersem aynadan kaçtı. Yaklaşık bir ay önce iştahı kesildi; çok az yemeye başladı. O süre zarfında biraz inceldi ama neyse ki kısa sürdü ve şu an yavaş yavaş biraz daha irileşiyor. Bir süredir hafifçe bir renk değişiminden geçiyor. Kuyruğundaki mavilikler incelmeye, daha açık bir mavi olmaya başladı. Sakallarının uç noktaları beyazladı ve dibe doğru yavaşça ilerliyor. Ense kısmında da siyah bölgede çok hafif, biraz daha dipte kırmızı bölgeler var. Günde üç kere granül yem, haftada birkaç kere de kurutulmuş kan kurdu ile besleniyor. 

Bir hafta önce yem verdiğimde, yemi alıyor ve tükürüyordu; ardından yere düşen yemi tekrar alıp yiyordu. Bu durum hâlâ böyle devam ediyor. Üç gün önce gözlerinde iki tane benek fark ettim. Fark ettiğim anda Raj'ı tanktan alıp tüm tankı temizledim. Her şeyi kaynar suyla yıkadım. Tanka 13 L su koyup filtreyi de durdurarak Raj'ı karantinaya aldım. Sıcaklığı28 dereceye ayarladım ve iki damla Contra ichtyo damlattım. Takip eden günlerde de birer damla kullandım. Sol gözündeki benek ilk güne oranla daha küçük ancak sağ gözündeki benekte herhangi bir değişim saptayamadım. Gayet hareketli, iştahı bir hafta önceki kadar olmasa da yerinde. Ben tanka yaklaşınca kabarıyor ancak elimi tankın üzerinde görünce deli gibi yem takip ediyor hâlâ.

Burası başta olmak üzere birçok forumda hastalığı araştırdım ancak çok fazla farklı bilgi var. Farklı hastalıklarla karşılaştım ancak teşhisini koyamadım. İlaç kullanmamın sebebi ise benzer belirtilerin görüldüğü hastalıklarda kullanılmasının tavsiye edilmesiydi. Bu akşam suyunu tekrar değiştirmeyi düşünüyorum. Umarım doğru tedaviyi uyguluyorumdur. Yardımcı olursanız Raj da ben de çok seviniriz. 

Saygılar.

ccavas2015-01-03 15:48:48
Akvaristler, Yaşadıkları yer, Meslekleri
Yaşadığı yer: Eskişehir
Mesleği: Sinema öğrencisi
Ne zamandır hobici: Eylül 2014'ten beri
Nasıl başladı: Yeni bir eve taşındıktan sonra bir ev arkadaşına ihtiyaç duydum ve bir betta edindim. 

Selamlar. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.