Gözlerdeki Benekler


ccavasÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2015
Mesaj: 7
ccavasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2015 15:47
Fotoğraf: 


Canlıdaki Belirtiler: İki gözde de küçük gri birer benek var.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 28 L

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sadece betta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): - 

Filitrasyon: 3W İç filtre, şelale

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Contra Icthyo 

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir 5 L su değişimi, ayda bir bütün tank temizliği. Su değişimlerinde su düzenleyici ve klor giderici kullanılıyor. Bu ayki aylık değişimi birkaç gün aksadı.

Merhaba, 

Eylül 2014'ten beri bir betta balığına sahibim. Çok kötü bir evcil hayvan dükkanından edindiğim için, kuyruğundaki kopmaların orada gerçekleştiğini düşünüyorum. Kuyruğunun iki uzantısı diğerlerinden daha kısa. Üç gün önce gözlerinde birer adet benek tespit ettim. Öncelikle benimle birlikte olduğu sürede nasıl olduğuyla ilgili bilgi vereyim. 

İki ay kadar 6 L bir fanusta yaşadı; daha sonra 28 L bir tank aldım. Tankın içerisinde tabanı kapatacak kadar çakıl, bir tane minyatür fıçı, filtre, 50 W ısıtıcı ve tankın tepesinde ışıklandırma var. Bir süre tanka alışmaya çalıştı. Mesela bu süre boyunca vücudunda herhangi bir hastalık belirtisi olup olmadığını görmek amacıyla ne zaman ayna göstersem aynadan kaçtı. Yaklaşık bir ay önce iştahı kesildi; çok az yemeye başladı. O süre zarfında biraz inceldi ama neyse ki kısa sürdü ve şu an yavaş yavaş biraz daha irileşiyor. Bir süredir hafifçe bir renk değişiminden geçiyor. Kuyruğundaki mavilikler incelmeye, daha açık bir mavi olmaya başladı. Sakallarının uç noktaları beyazladı ve dibe doğru yavaşça ilerliyor. Ense kısmında da siyah bölgede çok hafif, biraz daha dipte kırmızı bölgeler var. Günde üç kere granül yem, haftada birkaç kere de kurutulmuş kan kurdu ile besleniyor. 

Bir hafta önce yem verdiğimde, yemi alıyor ve tükürüyordu; ardından yere düşen yemi tekrar alıp yiyordu. Bu durum hâlâ böyle devam ediyor. Üç gün önce gözlerinde iki tane benek fark ettim. Fark ettiğim anda Raj'ı tanktan alıp tüm tankı temizledim. Her şeyi kaynar suyla yıkadım. Tanka 13 L su koyup filtreyi de durdurarak Raj'ı karantinaya aldım. Sıcaklığı28 dereceye ayarladım ve iki damla Contra ichtyo damlattım. Takip eden günlerde de birer damla kullandım. Sol gözündeki benek ilk güne oranla daha küçük ancak sağ gözündeki benekte herhangi bir değişim saptayamadım. Gayet hareketli, iştahı bir hafta önceki kadar olmasa da yerinde. Ben tanka yaklaşınca kabarıyor ancak elimi tankın üzerinde görünce deli gibi yem takip ediyor hâlâ.

Burası başta olmak üzere birçok forumda hastalığı araştırdım ancak çok fazla farklı bilgi var. Farklı hastalıklarla karşılaştım ancak teşhisini koyamadım. İlaç kullanmamın sebebi ise benzer belirtilerin görüldüğü hastalıklarda kullanılmasının tavsiye edilmesiydi. Bu akşam suyunu tekrar değiştirmeyi düşünüyorum. Umarım doğru tedaviyi uyguluyorumdur. Yardımcı olursanız Raj da ben de çok seviniriz. 

Saygılar.

ccavas2015-01-03 15:48:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

djvahsetÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2010
İl: Afyon
Mesaj: 666
djvahsetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2015 15:59
Resimden olsa gerek ama ben benek göremedim yalnız betalar sağlam balıklardır kolay kolay hasta olmazlar ama çabuk stres olurlar belki ona dayalı bir durumdur

Gördüğüm kadarıyla balıkta strese dayalı bir gelişme ama rahatsızlık gibi durmuyor çünkü hasta olan beta böle kabarmaz sen yinede gözleme al aynı lekeler başka yerindede çıkarsa ozaman hasta olduğunu anlarız. ama sağlıklı beta aynı böle kabarır bence korkulacak bişey yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ccavasÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2015
Mesaj: 7
ccavasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2015 23:44
Ben de öyle umuyorum. 

Dün akşam üzeri sol gözdeki benek tamamıyla gitmişti. Sağ gözdeki benek de bugün çok az daha küçüktü. Bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 10:37
Anlattığınıza balılırsa sudaki mantarlaşma asitleşme balıkta kanlı yaralar erimeler ve gözde beyaz göz fungusu yapıyor yani mantar kirlilikten kaynaklanır genelde filtre bakımsızlığı, suyun kirlenmesi asitleşmesi kirlilikten nitratın artması, zaten bütün suyu değiştirincede balık düzeliyor diyorsunuz, kendini topluyor, su değişimimni daha sık yapın bence verdiğiniz yemler umarım temizdir özellikle kuru kurt, umarım ıslak elizle onları tutmuyorsunuzdur, poşetteki kuru yemler ıslanmıyordur, çünkü çabuk bozulurlar ıslak olursa bakterileşirler, yem kutusuna ıslak elinizi sokmayın. Dışkısını kontrol edin bembeyaz çıkıyorsa ileri derece iç hastalık parazit olabilir kirliliğe balıklı, dışkı kahverengi ama bazı yerlerinde krem renginde beyazlıklar varsa buda kirliliğni belirtirtisi oluyor genelde, su değişimi filtre bakımıyla halledebilirsiniz bunu. Rotifish kabuksuz artemia vardır 16 Tl ondan edinebilirsiniz son kullanma tarihine dikkat edin, yeterli bir miktarı 5 dakika içme suyunda bekletin atın yesin bir miktar. iyi gelir. Kuru yemini 3 günde örneğin biyo vitafish balık vitamini sıvısından 1 damla damlatabilirsiniz. Su değşimilernide üzerinde yazan talimata uygun suyuna damlatabilirsiniz. Haşlanmış bezelyenin kabuğunusoyun içini atın yesin buda iyi besler bettalarda severek yiyor bildiğim kadar. Kanlı erimelerde yaralarda ise mikofish ilacından fyadalanabilirsiniz. Sadece  sadece süngersiz bir filtrenin süngerini çıkartın suyuna açık sarı yapacak kadar mikofish damlatın birkaç damla bu suda 3 gün yüzsün. Yüzgeçlerin uçları süt renginde ve tırtık tırtık uçlardada koyu kan pıhtıları varsa o yüzgeçler eriyor demektir, mikofish iyi gelir, bir çok hatalığın başı bozulmuş su, ve gereginden fazla doldurulmuş bakımsı filtrelerdir ve gereksiz aşırı akıntı. örneğin 50 litrelik bir akvrayuma 200 debilik bir filtre yeterlidir. Qmax: 200 L/H fazlası balığı rahatsız eder, ufak akvaryumlarda iç filtre yerine askı (şelale) fitre tercih edilebilir yahut küçük bir pipo filtre gibi, yahut iç filtreniz şelale aparatı ile kullanılabilir.
Şelale apartlı iç filtre.


Askı filtre.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ccavasÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2015
Mesaj: 7
ccavasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 16:44
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. 

Raj yavaş yavaş iyileşiyor. Yemler hakkında beni önemli derecede aydınlattınız ve ilk resimdeki filtreyi kullanıyorum. Gerçi Raj'ı karantinaya aldığımdan beri filtreyi çalıştırmadım. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 16:52
Aşırı akıntıda balıkları yorar akvaryuma uygun debide balıkları aşırı rahatsız etmeyecek bir filtreleme sistemi ile suda balıkları barındırmakta fayda var. mesutok2015-01-05 16:53:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir