ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Ayhan VATANSEVER
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Kasım 2013 15:29
Son Ziyaret:
02 Ocak 2017 22:00
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ayhan VATANSEVER
Doğum Tarihi:
20 Şubat 1984
Yaş:
40
İl:
Bursa
Meslek:
GARSON
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 4 MESAJI
Japon Baliği Akvaryumda Boylanirmi
Kullandığınız yem çeşidini farklılaştırırsanız büyüme gösteriler.
Benim uyguladığım yemleme şekli :
Pazartesi: Japon balığı yemi
Salı: Koi balığı yemi
Çarşamba: Alabalık yemi
Perşembe, Cuma ve Cumartesi yine yukarıda ki sıralama
Pazar: Makas ile ince ince halkalar hâlinde kesilmiş Toprak solucanıdır.
Kan kurdu da olur Un kurdu da olur fakat en iştahlı olarak yedikleri toprak solucanıdır.
Kullandığınız yem çeşidini farklılaştırırsanız büyüme gösteriler.
Benim uyguladığım yemleme şekli :
Pazartesi: Japon balığı yemi
Salı: Koi balığı yemi
Çarşamba: Alabalık yemi
Perşembe, Cuma ve Cumartesi yine yukarıda ki sıralama
Pazar: Makas ile ince ince halkalar hâlinde kesilmiş Toprak solucanıdır.
Kan kurdu da olur Un kurdu da olur fakat en iştahlı olarak yedikleri toprak solucanıdır.
Japon Balıklarım Ve Gelişimleri
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3218.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3271.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3226.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3239.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3224.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3279.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3267.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3269.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3235.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3273.JPG[/IMG]
Arkadaşlar merhaba.
Uzun süredir site üyesi olmama rağmen aktif olarak birşey paylaşmışlığım yoktur.
İsmim Ayhan VATANSEVER
Yaklaşık 7 yıldır Kafes kuşlarından İspinoz Ailesine ait türlerden üretim yapıyorum.
3 yıldır odam da beslemiş olduğum Japon balıklarım mevcut. Çok şükür ki halen de yaşamaya devam ediyorlar.
Japon balığı nasıl beslenir ? Ne yer ? ? kaç balığa kaç litre ? Akvaryum ölçüleri ? gibi birçok soru işaretlerinin olduğunu okuyorum. Ben de aklım erdiğince dilim döndüğünce genç kardeşlerime ve bu işi zevkle yapan abilerime ve arkadaşlarıma nacizane birkaç tavsiye de bulunmak isterim.
[B]Beslediğimiz Tür Japon balığı.[/B]
Aslında beslediğimiz Tür renlendirilmiş ve küçültülmüş [B]''Sazan balığıdır'[/B]' arkadaşlar. Nasıl ki bütün köpek ırk ve türleri Kurttan geliyor ise Japon balığı da Sazan balığına dayanır. Yani Japon balığına bir Lepistes veya discus veya bir ciklet türleri gibi davranmayacağız. Japon balığı bütün akvaryum kültür balıklarının çok çok ötesin de bir bakım ve beslenmeye gerek duyan türdür.
[B]Japon Balığı Akvaryumu[/B]
Arkadaşlar orta boy bir japon balığının ihtiyaç duyacağı litre 20 litredir. yani bu şu demek oluyor, 10 litre akvaryumum var 3 tane japon balığı besliyorum fakat hiç normal davranmıyorlar sorusunu cevaplamak oluyor.
Fanus konusa girmiyorum, zaten artık herkes öğrenmiş kabul ediyorum, fanusta japon beslemek o balığa yapılmış en büyük cinayettir. Aslın da fanus dekoratif amaçlı içine incik boncuk veya renkli kum koyularak masa üzerine aksesuar olarak yapılmış bir camdır, Nasıl ve ne şekil de girdi bilmiyorum ama fanusun akvaryum kültürü ile yakından uzaktan alakası yoktur.
[B]Akvaryum Ölçüleri[/B]
Gördüğüm birçok akvaryum yatay uzunluğu olan fakat derinliği olmayan akvaryumlar. Arkadaşlar Japon balıkları diğer türler gibi sağa-sola yüzmekten ziyade aşağı-yukarı yüzmeyi daha çok seven balıklardır. Bu sebeple akvaryum ölçülerinizi yatay uzunluğu 1m. derinliği 50 cm. olması yerine, yatay uzunluğu 50 cm. derinliği 1 m. olan akvaryumlarda daha sağlıklı ve daha iyi gelişen balıklarınız olur. Japon balıkları aynı atası olan Sazan balıkları gibi dip balıklarıdır. ( Eğer ki yeriniz yatay uzunluğu 1 m. veya daha üzeri ölçüleri koyabilecek kadar müsait ise hiç sorun değil 2m. bile yapabilirsiniz fakat derinliği de çok çok dikkate almanız gerekir. )
[B]Akvaryum Ekipmanları[/B]
Çok fazla hatta çok çok fazla oksijene ihtiyaç duyan türlerin başında gelir.(Koi balığı da bu guruba dahil) Bu sebeple arkadaşlar olmazsa olmazlardan biri hava motoru ve hava taşı. Japon balığı satın almadan önce elinizde bulunması gereken ekipmanlardan başlıcası. Marka konularına hiç değinmeyeceğim, piyasa da sesi olandan sesi olmayana kadar 10 lira ile 100 lira arasında değişen çokça markalar mevcut. Herkes tavsiye üzerine kendi tercihini yapabilir.
Diğer olmazsa olmazlardan biri de fitre. Japon balıkları için iç filtre kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaşlar, sebebi ise hem görüntü hem de temizlik kısmı japon balığı için çok çok yetersiz olması. Yine piyada sa çok çok farklı boyutlar da mini dış filtreler mevcut, birçok arkadaşımız bu filtreleri biliyordur, 20 - 40 - 60 litrelik akvaryumlar için bile mini dış filtreler çokça mevcut, kendi akvaryumunuza uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Arkadaşlar, diğer bir konu da kum mu olsun yoksa çakıl mı gibi sorular sıkça soruluyor. Benim tavsiyem ne kum ne de çakıl.
ikisinin arası olan siyah parlak kum-çakıl arası boyutun da ( marka söylemiyorum bilenler biliyor) Siyah olmasının avantajı balık dışkısı çok belli olduğu için dip çekimin de kolaylık sağlıyor. Ayrıca genel olarak(siyah teleskopları saymaz isek) japon balıklarımızın rengi ile de çok çok uyumlu, balıklarımızı ön plana çıkartıyor.
Japon balıklarımız atası olan sazan balıkları gibi kumu-çakılı-çamuru karıştırmayı çok severler ve de çoğunlukla karıştırdıkları taban malzemesini ağızlarına alıp için de yiyebilecekleri yemi bulup yerler sonra da bu taban malzemesini geri tükürürler.
Siz tabanı ne kadar kendi göz zevkinize göre tasarlarsanız tasarlayın japon balıklarınız bu tabanı çok farklı şekillere sokarlar ve her gün farklı farklı tepecikli veya çukurlu taban görebilirsiniz. Tavsiyem taban malzemesinin kalınlığı en az 3 parmak olmalıdır.
Diğer bir malzeme ise büyük 2-3-4 parça taş, Ortalama 1 yada 2 yumruk büyüklüğün de tercihen yassı yüzeyli taşları şekil vererek yerleştirmeniz. Bunun sebebi görüntüden ziyade zamanla üzerlerinde oluşan alg ve yosunları japon balıklarınızın severek tüketmesi.
[B]Akvaryum Aydınlatma[/B]
Japon balıklarımız çok fazla yoğun ışığı sevmezler, bu sebeple yine tavsiyem yoğun gün ışığı aydınlatmalardan ziyade hafif sarılı veya hafif pembeli ışık veren aydınlatmaları tercih etmenizdir. her ikisi de olursa çok daha iyi olur. Aydınlatma ile ilgili diğer bir konu da arkadaşlar, akvaryum ışığı 7 gün 24 saat yanmaz.
Nasıl biz uyuyacağımız zaman odamızın ışığını söndürüyor isek aynı şekil de akvaryum aydınlatmasını da kapatacağız. Amaç doğayı taklit etmek, Balıklarımız belki uyumuyorlardır ama en azından dinleniyorlar diyebilirim. Işığı kapanan akvaryum da balıkların belli bir süre sonra yerlerin de sabit kalarak hareket etmediklerini gözlemleyebilirsiniz.
[B]Beslenme[/B]
Asla ve asla su yüzeyin de yüzen yemleri kullanmayın üstatlar ne düşünür bilmem fakat şahsen kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Dip yemler Japon balıkları için biçilmiş kaftandır. Marka olarak yine yazmıyorum, birçok marka mevcut, fakat yemin çok çok kaliteli ve taze olmasına dikkat edin, Japon balığı yeminin taze olup olmadığını şöyle anlarsınız. Aldığınız yem hafif ıslak yada yağlı ise ve sizi kusturacak kadar iğrenç kokuyor ise bu yem tazedir, kokusunu yitirmiş ve kurumuş yem bayattır.
Diğer bir husus, tek tip yemle beslemeyin. Japon balığı yemi dışında Koi balığının yemi ile de besleyin. Bazı koi balıklarının yemi büyüktür ufak boylara ayırarak verebilirsiniz.
Hele ki konserve türevi gıdalar kenlikle aman diyeyim arkadaşlar yok konserve mısır yok konserve bezelye, sakın ama sakın, ne kadar yıkarsanız yıkayın içeriğinde ki tuzu atamazsınız ve balıklarımıza iyilik yapayım derken aksine dönüşü olmayan rahatsızlıklar yaşatırsınız. Vücutları Şekeri sentezleyebilirler ama tuzu asla.
Çok ilginç gelecek ama yağmur zamanlarında topraktan dışarı çıkan solucanları toplayarak ve bu solucanları 3-4 parçaya makasla bölerek hafta da 1 verebilirsiniz çok severek tüketirler, şahsen uyguluyorum.
Su piresi ve kan kurdu da yavru boyda ki balıklarınız için de kısa zaman da büyütücü takviye yemdir.
Birçok sebze ismi okudum şu sebze iyi gelir bu sebze iyi gelir. fakat en iyi sebze arkadaşlar Java moss bitkisidir daha doğrusu yosunudur, Hafta da bir sadece java mos bitkisi ile besleyebilirsiniz yine kendimden örnek vereyim java moss bitkisi ile beslemeye başladığımdan beri balıklarım da kabızlık diye bir sorun nedir bilmem.
Hemen hemen bütün petshoplar da bulabileceğiniz bir yosun türüdür, bir parça satın alıp eviniz de çoğaltabilirsiniz.
Bunun dışın da yine evim de balıklarım için yaptığım yem mevcut. İlerleyen zamanlar da video olarak paylaşacağım kısmet nasip olursa.
İçeriğini kısaca yazıyorum;beyaz un, mısır unu, pişmiş yumurta beyazı, toz spirulina, toz şeker. miktarları ve nasıl yapıldığı konusuna girmiyorum yayınlayacağım video da ölçülere ve tarifine yer vereceğim.
[B]Notlar[/B]
- Gün de 2 defa az az besleyin. sabah işe veya okula gitmeden ve yatağa yatmadan önce örneğin.
- Hafta da 1 aç bırakma diye bir olay yok arkadaşlar, sadece hafta da 1 tek öğün besleyeceğiz yani hiç yemlememezlik yapmayacağız. İştahları gereği açlığa hiç gelemeyen balık türlerinin başın da gelir.
- Yemleri tek bir yere serpmek yerine dağıtarak verin ki hepsi eşit miktar da yiyebilsin.
- Balığınıza veya balıklarınıza isim verin şaka gibi ama gerçekten de bir kuş bir kedi veya bir köpek gibi zamanla o isme alışıyor ve seslendiğiniz zaman tepki veriyorlar. Zaten video paylaşım sitelerin de örnek videolar Koi va Japon balıkları için bolca mevcut, inanmayan girip izleyebilir.
- Birkaç farklı markanın yemini satın alıp birbiri ile karıştırarak yemlerseniz çok daha faydalı olur, A markası B markası ve C markası yemi alıp bir kapta harmanlayıp içi kuru cam kavanozda (tercihen vakum kapaklı) karanlık dolap için de saklarsanız yeminiz çok daha uzun süre besin değerini korur.
[B]Temizlik[/B]
Suyu çok çabuk kirleten balık türlerini yine başında gelirler, bu sebeple yukarı da yazdığım gibi iyi bir dış fitre şart. Dip çekimi 2 hafta da 1 ve dış motor temizliği ayda 1 yapılmalı, akvaryumunuzdan su buharlaştıkça yerine doldurulmalı.
Bazı kardeşlerim çeşitli başlıklar altında yazmışlar,
Akvaryum içi temizliyorum ama hergün sisli, puslu, dumanlı vs vs
Bu sizli puslu dumanlı dediğiniz olan bakteridir arkadaşlar ve bu bakteri kültürünün henüz oturmadığı anlamına gelir, Böyle durumlar da sakın ama sakın suyu değişltirmeye yenilemeye kalkmayın çünkü her durum da aynı olay ile karşılaşırsınız, bunun yerine birkaçgün bekleyin
Zamanla o kültür kendine dip kumun da ve dış filtre içerisin de yer edinip görevini yapmaya başladığı zaman bir de bakacaksınız ki suyunuz adeta cam gibi berrak olmuş, Bu tip sorunlar ile karşılaşmamak için 2 seçeneğiniz var, 1. seçenek kısa ve maaliyeti olandır ve bu da bakteri kültürü satın almanız demektir. Diğer bir seçenek ise akvaryumunuzu kurup için de balık olmadan çalıştırıp yaklaşık 1 ay sonra içine balık almanız dememektir. Bu süre zarfını biraz daha kısaltmak için ise boş akvaryumunuzun içine 1 tane ölü balık bırakarak orada kendi kendine çürümesi ve yok olmasını sağlayarak yine daha erken bakteri kültürünün oluşmasını sağlayabilirsiniz. Ölü balığı nereden bulurum derseniz pahalı türler için yaptığınız akvaryumunuza orta boy 3-5 liralık 1 tane Japon balığı alarak yine kültürün oluşmasını sağlayabilirsiniz.
Yok kardeşim bu kadar bekleyemem derseniz balıkları satın aldığnız satıcıdan veya size hediye eden arkadaşınızın akvaryumundan kaç litre verebiliyorsa alıp en az 1 hafta önceden kurup çalıştırdığınız akvaryumunuza önce suyu ardından takribi 1-2 saat sonra balıkları salarakta devam edebilirsiniz. Tercihler size kalmış.
Ay da 1 veya sefer olmak üzere yuvarlak akvaryum tuzlarından 20 litreye 1 tane olacak şekil de kullanırsanız beyaz benek gibi solungaç erimesi yüzgeç erimesi gibi hastalıklarında önüne geçmiş olursunuz.
[B]Su Sıcaklığı[/B]
Soğuk suyu tercih eden, sıcağı asla ve asla istemeyen balık türüdür. (max 25 derece hatta bu bile çok). 15-20 derece arası ideal,
Arkadaşlar şimdilik aktaracaklarım bu kadar, bir hatam veya kusurum varsa bu türde bilgili üstatlar tarafından düzeltilmesini istirham ederim.
Japon balıklarınız ile beraber ömür boyu mutlu ve huzurlu günler dilerim.
Sağlıkla ve sevgi ile kalın, şimdilik hoşça kalın.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3218.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3271.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3226.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3239.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3224.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3279.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3267.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3269.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3235.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3273.JPG[/IMG]
Arkadaşlar merhaba.
Uzun süredir site üyesi olmama rağmen aktif olarak birşey paylaşmışlığım yoktur.
İsmim Ayhan VATANSEVER
Yaklaşık 7 yıldır Kafes kuşlarından İspinoz Ailesine ait türlerden üretim yapıyorum.
3 yıldır odam da beslemiş olduğum Japon balıklarım mevcut. Çok şükür ki halen de yaşamaya devam ediyorlar.
Japon balığı nasıl beslenir ? Ne yer ? ? kaç balığa kaç litre ? Akvaryum ölçüleri ? gibi birçok soru işaretlerinin olduğunu okuyorum. Ben de aklım erdiğince dilim döndüğünce genç kardeşlerime ve bu işi zevkle yapan abilerime ve arkadaşlarıma nacizane birkaç tavsiye de bulunmak isterim.
[B]Beslediğimiz Tür Japon balığı.[/B]
Aslında beslediğimiz Tür renlendirilmiş ve küçültülmüş [B]''Sazan balığıdır'[/B]' arkadaşlar. Nasıl ki bütün köpek ırk ve türleri Kurttan geliyor ise Japon balığı da Sazan balığına dayanır. Yani Japon balığına bir Lepistes veya discus veya bir ciklet türleri gibi davranmayacağız. Japon balığı bütün akvaryum kültür balıklarının çok çok ötesin de bir bakım ve beslenmeye gerek duyan türdür.
[B]Japon Balığı Akvaryumu[/B]
Arkadaşlar orta boy bir japon balığının ihtiyaç duyacağı litre 20 litredir. yani bu şu demek oluyor, 10 litre akvaryumum var 3 tane japon balığı besliyorum fakat hiç normal davranmıyorlar sorusunu cevaplamak oluyor.
Fanus konusa girmiyorum, zaten artık herkes öğrenmiş kabul ediyorum, fanusta japon beslemek o balığa yapılmış en büyük cinayettir. Aslın da fanus dekoratif amaçlı içine incik boncuk veya renkli kum koyularak masa üzerine aksesuar olarak yapılmış bir camdır, Nasıl ve ne şekil de girdi bilmiyorum ama fanusun akvaryum kültürü ile yakından uzaktan alakası yoktur.
[B]Akvaryum Ölçüleri[/B]
Gördüğüm birçok akvaryum yatay uzunluğu olan fakat derinliği olmayan akvaryumlar. Arkadaşlar Japon balıkları diğer türler gibi sağa-sola yüzmekten ziyade aşağı-yukarı yüzmeyi daha çok seven balıklardır. Bu sebeple akvaryum ölçülerinizi yatay uzunluğu 1m. derinliği 50 cm. olması yerine, yatay uzunluğu 50 cm. derinliği 1 m. olan akvaryumlarda daha sağlıklı ve daha iyi gelişen balıklarınız olur. Japon balıkları aynı atası olan Sazan balıkları gibi dip balıklarıdır. ( Eğer ki yeriniz yatay uzunluğu 1 m. veya daha üzeri ölçüleri koyabilecek kadar müsait ise hiç sorun değil 2m. bile yapabilirsiniz fakat derinliği de çok çok dikkate almanız gerekir. )
[B]Akvaryum Ekipmanları[/B]
Çok fazla hatta çok çok fazla oksijene ihtiyaç duyan türlerin başında gelir.(Koi balığı da bu guruba dahil) Bu sebeple arkadaşlar olmazsa olmazlardan biri hava motoru ve hava taşı. Japon balığı satın almadan önce elinizde bulunması gereken ekipmanlardan başlıcası. Marka konularına hiç değinmeyeceğim, piyasa da sesi olandan sesi olmayana kadar 10 lira ile 100 lira arasında değişen çokça markalar mevcut. Herkes tavsiye üzerine kendi tercihini yapabilir.
Diğer olmazsa olmazlardan biri de fitre. Japon balıkları için iç filtre kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaşlar, sebebi ise hem görüntü hem de temizlik kısmı japon balığı için çok çok yetersiz olması. Yine piyada sa çok çok farklı boyutlar da mini dış filtreler mevcut, birçok arkadaşımız bu filtreleri biliyordur, 20 - 40 - 60 litrelik akvaryumlar için bile mini dış filtreler çokça mevcut, kendi akvaryumunuza uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Arkadaşlar, diğer bir konu da kum mu olsun yoksa çakıl mı gibi sorular sıkça soruluyor. Benim tavsiyem ne kum ne de çakıl.
ikisinin arası olan siyah parlak kum-çakıl arası boyutun da ( marka söylemiyorum bilenler biliyor) Siyah olmasının avantajı balık dışkısı çok belli olduğu için dip çekimin de kolaylık sağlıyor. Ayrıca genel olarak(siyah teleskopları saymaz isek) japon balıklarımızın rengi ile de çok çok uyumlu, balıklarımızı ön plana çıkartıyor.
Japon balıklarımız atası olan sazan balıkları gibi kumu-çakılı-çamuru karıştırmayı çok severler ve de çoğunlukla karıştırdıkları taban malzemesini ağızlarına alıp için de yiyebilecekleri yemi bulup yerler sonra da bu taban malzemesini geri tükürürler.
Siz tabanı ne kadar kendi göz zevkinize göre tasarlarsanız tasarlayın japon balıklarınız bu tabanı çok farklı şekillere sokarlar ve her gün farklı farklı tepecikli veya çukurlu taban görebilirsiniz. Tavsiyem taban malzemesinin kalınlığı en az 3 parmak olmalıdır.
Diğer bir malzeme ise büyük 2-3-4 parça taş, Ortalama 1 yada 2 yumruk büyüklüğün de tercihen yassı yüzeyli taşları şekil vererek yerleştirmeniz. Bunun sebebi görüntüden ziyade zamanla üzerlerinde oluşan alg ve yosunları japon balıklarınızın severek tüketmesi.
[B]Akvaryum Aydınlatma[/B]
Japon balıklarımız çok fazla yoğun ışığı sevmezler, bu sebeple yine tavsiyem yoğun gün ışığı aydınlatmalardan ziyade hafif sarılı veya hafif pembeli ışık veren aydınlatmaları tercih etmenizdir. her ikisi de olursa çok daha iyi olur. Aydınlatma ile ilgili diğer bir konu da arkadaşlar, akvaryum ışığı 7 gün 24 saat yanmaz.
Nasıl biz uyuyacağımız zaman odamızın ışığını söndürüyor isek aynı şekil de akvaryum aydınlatmasını da kapatacağız. Amaç doğayı taklit etmek, Balıklarımız belki uyumuyorlardır ama en azından dinleniyorlar diyebilirim. Işığı kapanan akvaryum da balıkların belli bir süre sonra yerlerin de sabit kalarak hareket etmediklerini gözlemleyebilirsiniz.
[B]Beslenme[/B]
Asla ve asla su yüzeyin de yüzen yemleri kullanmayın üstatlar ne düşünür bilmem fakat şahsen kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Dip yemler Japon balıkları için biçilmiş kaftandır. Marka olarak yine yazmıyorum, birçok marka mevcut, fakat yemin çok çok kaliteli ve taze olmasına dikkat edin, Japon balığı yeminin taze olup olmadığını şöyle anlarsınız. Aldığınız yem hafif ıslak yada yağlı ise ve sizi kusturacak kadar iğrenç kokuyor ise bu yem tazedir, kokusunu yitirmiş ve kurumuş yem bayattır.
Diğer bir husus, tek tip yemle beslemeyin. Japon balığı yemi dışında Koi balığının yemi ile de besleyin. Bazı koi balıklarının yemi büyüktür ufak boylara ayırarak verebilirsiniz.
Hele ki konserve türevi gıdalar kenlikle aman diyeyim arkadaşlar yok konserve mısır yok konserve bezelye, sakın ama sakın, ne kadar yıkarsanız yıkayın içeriğinde ki tuzu atamazsınız ve balıklarımıza iyilik yapayım derken aksine dönüşü olmayan rahatsızlıklar yaşatırsınız. Vücutları Şekeri sentezleyebilirler ama tuzu asla.
Çok ilginç gelecek ama yağmur zamanlarında topraktan dışarı çıkan solucanları toplayarak ve bu solucanları 3-4 parçaya makasla bölerek hafta da 1 verebilirsiniz çok severek tüketirler, şahsen uyguluyorum.
Su piresi ve kan kurdu da yavru boyda ki balıklarınız için de kısa zaman da büyütücü takviye yemdir.
Birçok sebze ismi okudum şu sebze iyi gelir bu sebze iyi gelir. fakat en iyi sebze arkadaşlar Java moss bitkisidir daha doğrusu yosunudur, Hafta da bir sadece java mos bitkisi ile besleyebilirsiniz yine kendimden örnek vereyim java moss bitkisi ile beslemeye başladığımdan beri balıklarım da kabızlık diye bir sorun nedir bilmem.
Hemen hemen bütün petshoplar da bulabileceğiniz bir yosun türüdür, bir parça satın alıp eviniz de çoğaltabilirsiniz.
Bunun dışın da yine evim de balıklarım için yaptığım yem mevcut. İlerleyen zamanlar da video olarak paylaşacağım kısmet nasip olursa.
İçeriğini kısaca yazıyorum;beyaz un, mısır unu, pişmiş yumurta beyazı, toz spirulina, toz şeker. miktarları ve nasıl yapıldığı konusuna girmiyorum yayınlayacağım video da ölçülere ve tarifine yer vereceğim.
[B]Notlar[/B]
- Gün de 2 defa az az besleyin. sabah işe veya okula gitmeden ve yatağa yatmadan önce örneğin.
- Hafta da 1 aç bırakma diye bir olay yok arkadaşlar, sadece hafta da 1 tek öğün besleyeceğiz yani hiç yemlememezlik yapmayacağız. İştahları gereği açlığa hiç gelemeyen balık türlerinin başın da gelir.
- Yemleri tek bir yere serpmek yerine dağıtarak verin ki hepsi eşit miktar da yiyebilsin.
- Balığınıza veya balıklarınıza isim verin şaka gibi ama gerçekten de bir kuş bir kedi veya bir köpek gibi zamanla o isme alışıyor ve seslendiğiniz zaman tepki veriyorlar. Zaten video paylaşım sitelerin de örnek videolar Koi va Japon balıkları için bolca mevcut, inanmayan girip izleyebilir.
- Birkaç farklı markanın yemini satın alıp birbiri ile karıştırarak yemlerseniz çok daha faydalı olur, A markası B markası ve C markası yemi alıp bir kapta harmanlayıp içi kuru cam kavanozda (tercihen vakum kapaklı) karanlık dolap için de saklarsanız yeminiz çok daha uzun süre besin değerini korur.
[B]Temizlik[/B]
Suyu çok çabuk kirleten balık türlerini yine başında gelirler, bu sebeple yukarı da yazdığım gibi iyi bir dış fitre şart. Dip çekimi 2 hafta da 1 ve dış motor temizliği ayda 1 yapılmalı, akvaryumunuzdan su buharlaştıkça yerine doldurulmalı.
Bazı kardeşlerim çeşitli başlıklar altında yazmışlar,
Akvaryum içi temizliyorum ama hergün sisli, puslu, dumanlı vs vs
Bu sizli puslu dumanlı dediğiniz olan bakteridir arkadaşlar ve bu bakteri kültürünün henüz oturmadığı anlamına gelir, Böyle durumlar da sakın ama sakın suyu değişltirmeye yenilemeye kalkmayın çünkü her durum da aynı olay ile karşılaşırsınız, bunun yerine birkaçgün bekleyin
Zamanla o kültür kendine dip kumun da ve dış filtre içerisin de yer edinip görevini yapmaya başladığı zaman bir de bakacaksınız ki suyunuz adeta cam gibi berrak olmuş, Bu tip sorunlar ile karşılaşmamak için 2 seçeneğiniz var, 1. seçenek kısa ve maaliyeti olandır ve bu da bakteri kültürü satın almanız demektir. Diğer bir seçenek ise akvaryumunuzu kurup için de balık olmadan çalıştırıp yaklaşık 1 ay sonra içine balık almanız dememektir. Bu süre zarfını biraz daha kısaltmak için ise boş akvaryumunuzun içine 1 tane ölü balık bırakarak orada kendi kendine çürümesi ve yok olmasını sağlayarak yine daha erken bakteri kültürünün oluşmasını sağlayabilirsiniz. Ölü balığı nereden bulurum derseniz pahalı türler için yaptığınız akvaryumunuza orta boy 3-5 liralık 1 tane Japon balığı alarak yine kültürün oluşmasını sağlayabilirsiniz.
Yok kardeşim bu kadar bekleyemem derseniz balıkları satın aldığnız satıcıdan veya size hediye eden arkadaşınızın akvaryumundan kaç litre verebiliyorsa alıp en az 1 hafta önceden kurup çalıştırdığınız akvaryumunuza önce suyu ardından takribi 1-2 saat sonra balıkları salarakta devam edebilirsiniz. Tercihler size kalmış.
Ay da 1 veya sefer olmak üzere yuvarlak akvaryum tuzlarından 20 litreye 1 tane olacak şekil de kullanırsanız beyaz benek gibi solungaç erimesi yüzgeç erimesi gibi hastalıklarında önüne geçmiş olursunuz.
[B]Su Sıcaklığı[/B]
Soğuk suyu tercih eden, sıcağı asla ve asla istemeyen balık türüdür. (max 25 derece hatta bu bile çok). 15-20 derece arası ideal,
Arkadaşlar şimdilik aktaracaklarım bu kadar, bir hatam veya kusurum varsa bu türde bilgili üstatlar tarafından düzeltilmesini istirham ederim.
Japon balıklarınız ile beraber ömür boyu mutlu ve huzurlu günler dilerim.
Sağlıkla ve sevgi ile kalın, şimdilik hoşça kalın.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Bu hobiye gönül vermiş olan tüm Akvarist arkadaşlara can-ı gönülden selamlar-saygılar.
Yaklaşık 4 yıldır profesyonel anlamda ispinoz türleri ile ilgileniyor ve çeşitli illerde ki yarışmalara katılarak bu hobimi yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyorum.
1 ay kadar önce tanıştığım Betta balıkları ile eskiden yapmış olduğum akvaristliğe küçük bir akvaryum ile yeniden dönüş yapmanın heyecanını yaşıyorum.
Eskiden dedim çünkü 1 yıl kadar önce 300 litrelik akvaryumda Japon balığı bakımı yapıyordum, Elde olmayan sebeplerden dolayı 5 ay sonra bu hobimi sonlandırmak zorunda kaldım.
Siteyi 4 aydır takip ediyor, paylaşımları zevkle okuyorum.
Kurulumunda emeği geçen ekibe sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilir, ayrıca sitenin bu konuma gelmesinde katkıları olan tüm site üyelerinin daha doğrusu akvarist sevdalıların ellerine-parmaklarına sağlık diyor, herkese selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.
SAYGILARIMLA...
Bu hobiye gönül vermiş olan tüm Akvarist arkadaşlara can-ı gönülden selamlar-saygılar.
Yaklaşık 4 yıldır profesyonel anlamda ispinoz türleri ile ilgileniyor ve çeşitli illerde ki yarışmalara katılarak bu hobimi yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyorum.
1 ay kadar önce tanıştığım Betta balıkları ile eskiden yapmış olduğum akvaristliğe küçük bir akvaryum ile yeniden dönüş yapmanın heyecanını yaşıyorum.
Eskiden dedim çünkü 1 yıl kadar önce 300 litrelik akvaryumda Japon balığı bakımı yapıyordum, Elde olmayan sebeplerden dolayı 5 ay sonra bu hobimi sonlandırmak zorunda kaldım.
Siteyi 4 aydır takip ediyor, paylaşımları zevkle okuyorum.
Kurulumunda emeği geçen ekibe sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilir, ayrıca sitenin bu konuma gelmesinde katkıları olan tüm site üyelerinin daha doğrusu akvarist sevdalıların ellerine-parmaklarına sağlık diyor, herkese selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.
SAYGILARIMLA...
Resun CY-20 Cyclone Tanıtım
Öncelikle Selamlar Akvarist dostlar.
Ben de nacizane bir dille yaklaşık 2 haftadır kullanmakta olduğum Resun cy 20 dış filtre hakkımda ki deneyim ve görüşlerimi yazmak isterim.
Satın aldığım yer Bursa, TROBİCANA akvaryum. Sahibinden. com da ilanlar da ararken kendi şehrim de satıldığını gördüm haliyle benim için görerek alma konusunda avantaj oldu.
Ayhan VATANSEVER 2013-11-23 00:37:00
Öncelikle Selamlar Akvarist dostlar.
Ben de nacizane bir dille yaklaşık 2 haftadır kullanmakta olduğum Resun cy 20 dış filtre hakkımda ki deneyim ve görüşlerimi yazmak isterim.
Satın aldığım yer Bursa, TROBİCANA akvaryum. Sahibinden. com da ilanlar da ararken kendi şehrim de satıldığını gördüm haliyle benim için görerek alma konusunda avantaj oldu.
Ürüne gelecek olur isek;
Resun cy 20 için kullandığım akvaryum 10 litrelik bir BETTA balığı akvaryumu. Betta balıkları dalgalı sudan ziyade durgun ve sakin suları daha çok sevdikleri için özellikle bu ürünü tercih ettim. Hem istediğim sakinliği verip aynı zaman da temizlikte yapabilmesi açısından çokta işimi görüyor diyebilirim.
Kullanım şekli oldukça basit. Tüm malzemeleri iyice çeşme suyu altında iyice yıkayıp birbirine montajladım ve akvaryumun yanına gelecek şekil de yerine koydum.
Kullanma şeklim, hortumların bir uçları motora iyice takılı diğer uçları ise suyun içinde vakumlar ile sabit fakat tek bir farkla uçlarında hiçbir şey yok yani kutudan çıkan diğer suyu çeken hortuma takılan dip çubukları veya suyu akvaryuma geri veren hortuma takılan şelale aparatların hiç birisini kullanmadım.
Zaten debisi düşük olan motorun bu parçalar ile daha da işlevini yitireceğini kanaat getirerek uçlarına hiçbir şey takmayarak kullanma kararı aldım ve sonuç olarak son derece memnunum.
Kullanmaya başladığım andan itibaren motorun milinden gelen çok az bir tıkırtı sesi 4-5 gün içerisinde tamamıyla kesildi ve şuan itibariyle de sıfır ses ile çalışmaya devam ediyor.
Akvarist arkadaşların bazı yorumlarında motordan gelen sesten rahatsız olduklarını yazmışlar. Tavsiyem şudur ki bu ses motorun içinin tamamıyla su ile dolu olmadığı için milden gelen ses olduğundandır. Onlar da biraz sabrederlerse kısa zaman içinde motor içerisi tamamıyla kendini oturttuğunda sesten eser kalmayacaklarını bilmelerini isterim.
Ama önce biraz sabır.
SAYGILARIMLA.
Resun cy 20 için kullandığım akvaryum 10 litrelik bir BETTA balığı akvaryumu. Betta balıkları dalgalı sudan ziyade durgun ve sakin suları daha çok sevdikleri için özellikle bu ürünü tercih ettim. Hem istediğim sakinliği verip aynı zaman da temizlikte yapabilmesi açısından çokta işimi görüyor diyebilirim.
Kullanım şekli oldukça basit. Tüm malzemeleri iyice çeşme suyu altında iyice yıkayıp birbirine montajladım ve akvaryumun yanına gelecek şekil de yerine koydum.
Kullanma şeklim, hortumların bir uçları motora iyice takılı diğer uçları ise suyun içinde vakumlar ile sabit fakat tek bir farkla uçlarında hiçbir şey yok yani kutudan çıkan diğer suyu çeken hortuma takılan dip çubukları veya suyu akvaryuma geri veren hortuma takılan şelale aparatların hiç birisini kullanmadım.
Zaten debisi düşük olan motorun bu parçalar ile daha da işlevini yitireceğini kanaat getirerek uçlarına hiçbir şey takmayarak kullanma kararı aldım ve sonuç olarak son derece memnunum.
Kullanmaya başladığım andan itibaren motorun milinden gelen çok az bir tıkırtı sesi 4-5 gün içerisinde tamamıyla kesildi ve şuan itibariyle de sıfır ses ile çalışmaya devam ediyor.
Akvarist arkadaşların bazı yorumlarında motordan gelen sesten rahatsız olduklarını yazmışlar. Tavsiyem şudur ki bu ses motorun içinin tamamıyla su ile dolu olmadığı için milden gelen ses olduğundandır. Onlar da biraz sabrederlerse kısa zaman içinde motor içerisi tamamıyla kendini oturttuğunda sesten eser kalmayacaklarını bilmelerini isterim.
Ama önce biraz sabır.
SAYGILARIMLA.
SON MESAJLAR
- Filtre Malzemeleri Hk. Hidro Dinamik, 02:35
Filtreleme Seçenekleri - Japon Balığı Hastalığı Emreözamisos, 01:56
Yeni Üye Forumu - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu Lepistes.., 01:19
Akvaryum Tanıtımı - Kılkurdu Mu Planarya Mı? Aayy, 01:18
Yeni Üye Forumu - 2. El Dış Filtre Alınır Mı Aktasefe, 01:04
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumum Kaç Lt Olmalı goko58, 01:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Filtre Si Yiğit solak, 00:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Brichardi Ujiji Yavruları Ve Akvaryum hasanhr, 00:40
Tropheus - Bucephalandra İle Alakalı Yardım Lütfen emreabay6, 00:09
Bitki Akvaryumları Genel - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 Azizdurdenn, 00:04
Akvaryum Tanıtımı - Molly Serüveni Azizdurdenn, 23:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Benekli Kedi Balığım KaanE, 23:38
Kedi Balıkları Tanıtımı - Akvaryum Kumu Üzerine Mika Cam Yapmak Emreözamisos, 23:32
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Buhar Camı Gwynbleidd, 23:24
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Bitkiler Mesenizli, 23:21
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Dere Kumu Akvaryumda Kullanılır Mı? Tulpar99, 23:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin MasterChief, 22:47
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balık Biti Hakkında Her Şey BLGHN, 22:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Balığımdaki Sorun Ne ? Gokalpp, 22:40
Canlı Doğuranlar - Monte Carlolarım Gelişmiyor Keremeker, 22:38
Yeni Üye Forumu - Havuzdan Çıkan Baloncuklar Tulpar99, 22:27
Sazansıgiller - Sp Ercan681, 22:23
Yeni Üye Forumu - Kuyruk Erimesi Larvaklm, 22:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 21:50
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hava Motoru Zorunlumu? neomeo, 19:38
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Caridina Suyunda Neocaridina Nasıl Olur? giyotyn, 19:35
Omurgasızlar - Ramirezi Hamite07, 18:26
Güney Amerikan Cichlidleri - Sonunda Başardım Melek Yavruları Hamite07, 17:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dry Start Başlangıç Orhan76, 16:59
Akvaryum Tanıtımı - Ocean Free Hk. ballantines, 16:06
Malzemeler ve Yemler Forumu - 80ler Nostalji Orhan76, 15:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Fluval E100 Isıtıcısı Nasıldır mitii, 15:46
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Melek Balığımın Dişisi Sürekli Yukarı Bakıyor Ahmetncy, 14:04
Yeni Üye Forumu - Ada La Plata Sand Meryemmm, 13:36
Bitki Akvaryumları Genel - Shallow Tank twinsoul, 12:42
Akvaryum Tanıtımı - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit SaRCoPhiLiuS, 11:48
Diğer Tatlı Su Canlıları - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” bendeniztayfun, 10:03
Akvaryum Tanıtımı - Hava Motoru Ve Su Berraklaştırma Orhan76, 09:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hava Motoru Ve Filtre Önerisi. Orhan76, 08:33
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Yavrusu Hakkında Jilkorsen, 07:02
Canlı Doğuranlar - Grindal Kurt Ömürlük Canlı Yem egedin, 00:46
Canlı Doğuranlar - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 00:31
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim? Ebubekir ATAR, 00:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nano Deniz Akvaryumu Kurulumu İçin Ne Gerekiyor 1Balikci, 00:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığı Neothauma, 23:19
Yeni Üye Forumu - Hightech Aydınlatma Önerisi Alidndr, 23:07
Aydınlatma - Dar Alanda Tropheus Bakabilir Miyim Neothauma, 22:52
Tropheus - Yeni Akvaryum Hakkında Sorularım Kumo, 21:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bakteri Kültürü ahmetfiratozkaya, 18:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Doğuma Daha Var Mı ? Gokalpp, 17:44
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 01:33
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 01:33
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 01:12
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 01:12
- Leptosoma Mutant Kitumba Yavruları Kemalk41 00:41
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 00:17
- Filtre Malzemesi Ve Kum dark blue 00:15
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 23:53
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 23:46
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 23:46
- Led Driver 36-48w ilh4n 23:34
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 23:34
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 23:34
- Scarlet Red Lace Lepistes & Ramshornsalyangoz yns325 23:05
- L144 Tül Tam Damızlık Mavi Göz & L144 Düz Yavru yns325 23:05
- Akvaryum/bitki Işığı/lifetech 838 Filtre/kum neontetras 22:34
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 22:24
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 22:24
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 22:24
- Nano Led Armatür BywenzeL 22:08
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 22:03
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:03
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:03
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:03
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 21:57
- Nannacara Anomala Yavru tarikyksl 21:53
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 21:53
- Kribensis Yavru tarikyksl 21:53
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 21:48
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 21:48
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 21:48
- 0,5 Mm Silis Kum 20 Kg. 550 Tl. Takaslı ARMONYS 21:48
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 21:26
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 21:26
- Anubias Çeşitleri (broad Leaf, Nana , Petite) ballantines 20:53
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 20:51
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 20:51
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 20:34
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 20:34
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 20:34
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 20:34
- Yunus Cichlid Yavru Melih Arslan 20:29
- Resun Ve Delsa Akvaryum vedat79 20:29
- Afrika Cichlidleri devito 20:22
- Satılık Japon Akvaryumu CnBrtcn 20:21
- Satılık Akvaryum Malzemesi CnBrtcn 20:21
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 20:02
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 19:48
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 19:43
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 19:43
KULLANICILAR
- 129 Online Kullanıcı, 70 Üye
Online Kullanıcılar
mrtbldk,
ARMONYS,
asplant,
ternapi,
-doctore-,
oguzhn,
Furcifer,
darkaura,
MiSoSiKiaN,
yiitferhat,
hasanhr,
farabix13,
vagus,
Tulpar99,
kaancevik,
Kemalk41,
Sabotaj043,
Bettasevdalisi,
Hidro Dinamik,
Fırat pınar,
tuncer1461,
deep fish,
Praton,
ilh4n,
cenktopoglu,
beary,
Yiğit solak,
Oquanus,
egemenozbeyli,
Azizdurdenn,
yusuf07.,
dtedip,
baron70,
Ömer t,
mazo,
Cardinalfish,
rexxter,
sefamolsun,
Hobilenyum,
yigithanw,
Ra93,
yesilzeytink,
Ardasa,
Bora t.,
Ankaragucu,
yiğit Türker,
ahmetfiratozkaya,
vedat79,
Ardaaa..,
Ehtiyar,
Corydoras.gram,
Mesenizli,
R0h1rr1m,
Eymn20,
hasanaticiii,
Eminator,
yavuzgunal,
Gokalpp,
Başak u,
Busra1753,
UrasArt,
cckk,
Balik76,
ibrakadabra,
tanaka,
Handeli,
delir,
neomeo,
karabey97,
bendeniztayfun,
Gyro,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.