ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kurosaki35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ağustos 2013 14:00
Son Ziyaret:
03 Mayıs 2021 04:29
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Akçay
Doğum Tarihi:
20 Haziran 1993
Yaş:
30
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/151195.jpg[/img] Tropheus Brichardi Albino Kipili Tropheus Duboisi Maswa Danio Zebra Transgenetik Tetra

SON 10 MESAJI

ilangi yellow yavru tanki neler olmali
[QUOTE=ceyhun_glr]Akvaryumu kurduk sump ısıtıcı suyu doldurduk fakat elimdeki 20 kg civarı mercan kırığı az geleceği için kum arayışına çıktım fakat çoğu akvaryumculara gitmeme rağmen mercan kırığı bulamadım sizce ne yapmam lazm mercan kırığı 15 güne gelir dedi bi yer orayı mi bekleyin yoksa kalsiyum karbonatlı kum bulup karıştırmalı miyim??[/QUOTE]

her petshopta bulunamıyor ne yazıkki.. internet üzerinden satan siteler var ordan almanızı öneririm..
Lidya Akvaryum İthalatlı F0 Brichardi Katonga..
Balıklarınız hayırlı olsun.. Benim ilk göz ağrım ilangidir. Simdilerde elimde duboisi masva mevcut ayrıyeten 5 adette ikolaya sahibim.. simdilerde ise katongaya aşık oldum. Aradım taradım fakat keseme uygun bulamadım izmirde.. simdilerde 180 cm uzunlugunda 3 katlı set yaptiracagim. 2 tür hazırda var. Birde bunlara kardeş olarak bulabilirsem damızlık katonga eklemeyi düşünüyorum. .

Herkese sağlıklı ve bol yavrulu hobiler..
ilangi yellow yavru tanki neler olmali
[QUOTE=ceyhun_glr]Faceden bi abimin balıklarını gördüm f0 olduğunu söyledi ve fon da siyah di balıklar.çok canlı ve çok net renklerini ciksrmislardi sordum ona İlangi de siyah renk kullanabilirsin balıklarına hiçbirşey olmaz hatta daha ent renklerini gösterirler ve akvaryumun a nasil ve derin bir görüntü katar dedi o yüzden burada da bi sormak istedim.[/QUOTE]

Siyah renk kullanılan hobicilerde var tabii.. aslında sizin hoşunuza hangisi gidiyorsa onu kullanın..
ilangi yellow yavru tanki neler olmali
[QUOTE=ceyhun_glr]Birsorum daha olucak fon şuanda siyah var sizce maviye değiştirmeli miyim yoksa siyah kalmalı mi??[/QUOTE]

tropheuslar için mavi öneriliyor ve kullanılıyor değiştirin.. hem balıklar için hemde sizin için  güzel bi görüntü olacaktır..
Arkadaşlar Konuya Bakarmısınız Birkaç Sorum Varda
[QUOTE=Eyüp Gökhan Çayı][QUOTE=kurosaki]Merhabalar.. Öncelikle balıklarınız hayırlı olsun..  Akvaryumunuz yeni olduğundan dolayı balıklarda yeni bir akvaryuma geldiklerinden dolayı biraz strese girmişler sanırım.. Ama dert etmeyin balıklarınız akvaryuma alıştıkları zaman normal hallerine döneceklerdir..  Sadece biraz zaman gerekli.. Fakat erkek sayınız fazla 1E 4D yada 5D yapmanızı öneririm.. Yoksa erkekler hakimiyet kavgasına girebilirler ve akvaryumunzda ciddi yaralanmalar olabilir yavru almanızı engeleyebilir.. En önemlilerinden biriside dişileriniz yoğun stres altında olabilir..[/QUOTE]

teşekür ederim hocam. ama erkek fazla işte ne yapıyım atıyımmı hayvanları :S
[/QUOTE]

yok atmayın tabikide yakınlarınızda petshop varsa onlara götürün..
Arkadaşlar Konuya Bakarmısınız Birkaç Sorum Varda
Merhabalar.. Öncelikle balıklarınız hayırlı olsun..  Akvaryumunuz yeni olduğundan dolayı balıklarda yeni bir akvaryuma geldiklerinden dolayı biraz strese girmişler sanırım.. Ama dert etmeyin balıklarınız akvaryuma alıştıkları zaman normal hallerine döneceklerdir..  Sadece biraz zaman gerekli.. Fakat erkek sayınız fazla 1E 4D yada 5D yapmanızı öneririm.. Yoksa erkekler hakimiyet kavgasına girebilirler ve akvaryumunzda ciddi yaralanmalar olabilir yavru almanızı engeleyebilir.. En önemlilerinden biriside dişileriniz yoğun stres altında olabilir..
F1 ikola sonunda(Resim eklenmiştir)
[QUOTE=polom81]Merhaba,
5 senelik tropheus(bemba-red rainbow kasanga) tecrübemden sonra elimdeki redleri,beslemeyi çok istediğim ikola lar ile takas ettim.
Beslenen canlı : F1 ikola
Adet : 26 (5cm+)
Akvaryum : 200 lt
Yem: tropikal spiru tabin tablet
        Tetra Pro Algae
          Nls cichlid formula
          Nls thera A+
          Dainichi veggie fx
Bakım: haftada bir % 30-35 dip çekimi ile taze su eklenmesi

[/QUOTE]


Öncelikle ikola tutkunuzdan dolayı sizi tebrik ederim.. ikolalar gerçekten renkleriyle olağan üstü balıklar.. umarım yavrularını da görürüsünüz..

Sağlıklı ve bol yavrulu hobiler..
ilangi yellow yavru tanki neler olmali
Eğer yavrularınızı daha hızlı büyütmek istiyorsanız haftada 2 defa dip çekimiyle beraber su değişimi yapmanızı öneririm. Kısaca ilk su çekiminizde %20 su değişimi yaptıysanız bu süreyi takiben sonraki 3. günde % 10'luk  su değişimi yapmalısınız.. yani 3 günde bir su değişimi yaparak yavrularınızı daha hızlı boylandırabilirsiniz..

Sağlıklı hobiler dilerim..
100x40x50 Akvaryum
Vallaha bende 280 lt akvaryumda 27 duboisi 5 ikola 8 demosani 2 adette albino cüce vatozla güller gibi geçinip gidiyoruz.. Boyları büyüdüğü için akvaryum azıcık dar gelmeye başladı :) bu ay sonu 3'lü set olarak  180*50*50h  akvaryum yaptırmayı planlıyorum. ama 200 lt bence  11 ciklete normal.. Frontoza beslemiceksen sıkıntı değil..
Akvaryum arka cam boyama(fotolar eklendi)
[QUOTE=mardek]Bende arka camı boyamak istiyordum ama reklamcıların kullandığı bir malzeme var camı ıslatıp onu cama yerleştiriyorsun ve kredi kartı gibi bir malzeme ile cam ile malzeme arasında kalan hava kabarcıklarını alıyorsun. Uygulaması anlatmasından daha kolay emin olabilirsiniz :)

Avantajları : Uygulaması çok kolay, fırça izi vs sorunlar ile karşılaşılmıyor, boya gibi kuruma süresi falan yok, renkte dalgalanma olmuyor, hoşunuza gitmezse yada rengi değiştirmek istediğinizde camdan çıkarması çok kolay. Fiyatı oldukça uygun (1 metresi 3 tl)
Dezavantajları : Aklıma gelmedi :)

Adaşım eğer halaa boyamadıysan bahsettiğim malzemeyi nereden bulabileceğini özelden yazayım, hatta istersen buluşup beraber gideriz sana uygulamasını da anlatırım.
[/QUOTE]

Ali abi boyamak vazgeçtim.  babamın çalıştığı sanayide reklamcılar varmış. Gidip oradan alacağım. Tavsiye için teşekkürler...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.