ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eergun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mart 2013 22:50
Son Ziyaret:
07 Haziran 2014 09:35
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ergun ÇAM
Doğum Tarihi:
29 Ekim 1986
Yaş:
38
İl:
Ankara
Meslek:
Serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

50x30x20 Bitkili - Black Neon Tetra

Ergun ÇAM

SON 10 MESAJI

Bitkili Tetra Akvaryumum
Tabletle ilgili olarak bende çok olumlu düşünmüyorum, fakat mayalı sistemde belirli bir ayar imkanı olmadığı için, akvaryumdaki dengeleri çok çabuk değiştiriyor. Daha önceki denememde sudaki nitrat seviyesi en üst seviyede çıkmıştı. İçinde canlı varken akvaryum üzerinde böyle bir deneme yapmayı gözüm kesmiyor. 
Ufak 20lik veya 30luk bir kutu ile tabletlerin etkisini deneyeceğim. Umarım azda olsa işe yarar.
Bitkili Tetra Akvaryumum
Akvaryumun ilk kurulumunun üzerinden 3 hafta geçti, ve son değişiklikleri yapalı 1 hafta oldu. Su değişimlerini 3 gün arayla %50, toplamda 2 sefer yaptım. Balıklar gelmeden 1 gün önce de 2,5 lt su değişimi yapmıştım. Aşıladığım suda 4-5 saat kadar beklettim balıkları. 
Kaybettiğim balık daha su aşılamadan önce burnu yukarıda yüzüyordu zaten. Sanırım hastalık veya benzeri bir sebepten kaybettim.

Aydınlatma için 10w t5 daylight yeterli olur düşüncesindeydim, dalgıç lambayı dekoratif amaçlı kullanıyorum.

Şuandaki en önemli problem bitkilerin co2 ihtiyacını karşılayamıyor olmam. Düşük hacim yüzünden mayalı sistem çok sağlıklı olmuyor malesef. Ve alternatif çözümlerden en ideali tabletlerde yeterli olabilir mi emin değilim.
Bitkili Tetra Akvaryumum
Fotoğraf:
akvaryumun ilk hali;
glososstigmalar eklendi;
bacopa ve mayalı co2 eklendi;
dekorasyon değişti, mayalı sistemi çıkarttım;
ve akvaryumun şuandaki durumu;


Boyut (cm): 50x30x20
Kapasite (litre): Net 25lt
Canlılar: 2e 5d black neon tetra , 5 yavru cüce vatoz , ve davetsiz misafirler (adi salyangoz), 50 kök civarında glososstigma ve 20 kök civarı bacopa

Malzemeler: 500lt/h iç filtre, 50w ısıtıcı, 2.5kg kuvarz kum, 6w dalgıç+10w t5 daylight

Akvaryum Bakımı: Haftada bir gün dip çekimi (5lt)

Kullanılan Yemler: sera ve tetranın 2şer çeşit yemi  (sera vipan + wipachips , tetra pul + fd) , ve açıkta satılan stick yemlerden 2 çeşit.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Su değişimlerinde 5ml ferropol sıvı gübre, bir çay kaşığı kaya tuzu ve gazı alınmış maden suyu.

İlk balık sayım 2e 6d şeklindeydi fakat dişilerimden birini bu sabah kaybettim. Balığı kaybettikten sonra önlem amacıyla %25 lik bir su değişimi yaptım. Şuanda diğer balıkların ürkeklik dışında herhangi bir problemleri yok. Su sıcaklığım 25c.
Şunda birkaç ufak taş dışında ekleme yapmayı düşünmüyorum. Mayalı sistemi 4-5 süre ile uyguladım fakat istediğim verimi alamadım, ayrıca akvaryumun küçük boyutu sebebiyle nitrat seviyesi çok çabuk yükseliyordu. Kısa bir süre içinde co2 tabletleriyle takviye yapmayı planlıyorum. 
Işıklandırmayı 10w daylight tavanda, ve 6w dalgış ön camda olacak şekilde ayarladım, ve günde 5+5 saat açık tutuyorum. Herhangi bir yosun problemi yaşamadım, fakat özellikle bacopalar birtürlü kendilerini toparlıyamadı. Resimlerden de belli olduğu üzere 3-4 tanesi çok kötü durumda.

Görüş ve tavsiyelerinize saygı duyarım,
teşekkürler.



eergun2013-04-26 20:10:31
Shrimp Valley-(Güncel)
Taşların üzerindeki rakamlarda hoş durmuş :)

Dekoratif olarak güzel akvaryumunuz var, tebrik ederim...
Ufak boyutlu ilk deneyimim ( resimli )
Verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Sanırım ilk planladığım gibi 3+1 red albino almak en iyisi olacak. Tabiki yanlarına 1 ya da 2 tane cüce vatoz da ekleyeceğim. 
Balıkları eklemek için en ideali pazartesi günü sanırım ( yani ilk su koyduğum günden 4 gün sonra ) 
Su aşılama ile ilgili yapabileceğim tek şey, kurulu ve düzenli yavru veren lepistes akvaryumundan destek almak olabilir. Fakat tahminen kaç litre su almalıyım ? 
Birde balıklar eklenene kadar su değişimi yapmama gerek var mı ? 
Filtre ve ısıtıcı çalışmaya devam etmeli mi ?

Ufak boyutlu ilk deneyimim ( resimli )
Sormak istediğim birşey daha var; bugün pet shoptaki elemanla konuşurken, "eğer ilk tecrüben olacaksa red albino alma" dedi. "Onun yerine daha fazla sayıda kılıç kuyruk al, hem akvaryumun daha canlı olur, hemde bakımı daha kolaydır" şeklinde bir fikir sundu ve kafam karıştı açıkçası.
İlk tecrübem olacağı için balıklar zarar görsün veya mutsuz olsun istemiyorum, o yüzden en basiti ile başlamak daha mantıklı diye düşünüyorum.
Gerçekten elemanın dediği gibi 1+3 red albino bakmak yerine, daha fazla sayıda kılıç kuyruk(veya neon tetra) + ufak bir vatoz bakmak bir acemi için daha mı uygun olur ?

+
Bu sabah akvaryumu su ile doldurdum ve tam bir damacana+bir sürahi su aldı; yani 20 litre... Son eklediğim sürahide bir çay kaşığı kadar kaya tuzu çözüp akvaryuma ekledim. Bu işlemden 24 saat sonra canlıları akvaryuma eklemek bir problem yaratır mı ? Son 8-9 saattir ısıtıcı + iç filtre çalışıyor(akvaryumun heryeri hava kabarcığı doldu), ve yarına kadarda çalıştıracağım, su ısısı 26-27 derece civarında.
eergun2013-03-28 17:57:35
Ufak boyutlu ilk deneyimim ( resimli )
Bugün 1e 3d red albino almak için daha önceden telefonlaştığım pet shopa gideceğim. Pet shop önüme 2 seçenek sundu; birincisi 3+1 damızlık vermek. İkincisi yine 3+1 şeklinde genç balıklar vermek. Genç balıkların yeni yeni renk almaya başladığını, fakat cinsiyetlerinin belli olduğunu söyledi. Ben de genç balık almanın daha iyi olacağını düşündüm, fakat bu balıklarda cinsiyeti net olarak nasıl anlayabilirim ?
Yetişkin balık olsalar cinsiyeti ayırt edebilirim, ama henüz yeni renk almaya başlamış balıklarda işimi nasıl garantiye alabilirim ? nelere dikkat etmeliyim ?

Ufak boyutlu ilk deneyimim ( resimli )
[QUOTE=whiteredmoon]500 lt filtre çok fazla akıntı yapmıyor mu?[/QUOTE]

filtrenin üzerinde ayar tuşu var, ilk denediğimde orta ayarda çok fazla dalgalanma yapmamıştı, ama yüksek devirde kullanınca ne olur bilmiyorum.
filtreyi hediye eden arkadaşım 40-70 litre arası için uygun demişti. Zaten arkadaşımda 60litre civarı bir akvaryumda kullanmıştı.


- Bu arada bu akvaryumda "red albino" beslemek uygun olur mu ? 40 litrelik hacime 1e 3d lik bir grup ideal midir ?

Ufak boyutlu ilk deneyimim ( resimli )
Öncelikle selamlar herkese.
3-4 gün önce hobiye başlamak amacıyla 50x24x18 lik ufak bir akvaryum satın aldım, kendi kısıtlı bilgimle ve hediye aksesuar ve malzemelerle kurulumu bugün tamamladım.
Şuana kadar elime geçen malzemeler ve aksesuarlar;
- 2,5kg siyah kuvars kum
- 50w ısıtıcı
- 500lt/h 5w iç filtre
- tek çıkışlı 3,5 l/m hava motoru + 20cm hava taşı
- 35cm 6w iç lamba
- mangrow kökü

 

3 haftadır forumda konuları okuyorum, takip ediyorum. En başta gözüme çarpan ve beslemek istediğim canlı red albino'ydu. Şimdi onun için güzel bir ev oldumu bilmiyorum ... Kuvars kum ve hava taşı dışında diğer tüm malzemeleri arkadaşım hediye etti, o yüzden pek malzeme almadım ve belirli bir canlı türüne yönelim kurulum yapamadım. Fakat şimdi tavsiyeler alabilmek için durumu sizinle paylaşmak istedim.
Bunun dışında sormak istediğim birkaç şey var;

1- kumu 6-7 saat suda beklettikten sonra 4-5 defa kaynar sudan geçirdim, en son olarak bir bezin içine koyup soğuk suda yıkadım. Bu temizlik için yeterli olmuş mudur ?
2- magrow kökünü en az 20 defa sıcak suda beklettim, su her soğuduğunda süzüp yeniden kaynar su ekledim. Son olarakta tanzikli suda yıkadım. fakat hala suda beklettiğimde suyu bulandırıyor. Bunun sebebi ne olabilir ?
3- arka plan için elimden geleni yaptım ama hava kabarcıklarını engelleyemedim. fonu aldığım reklamcı camı ıslat sonra yapıştır, en sonra kredi kartıyla üstünden geç demişti, yaptım fakat cam biraz lekeli kaldı gibi... bu konuda en az eforla durumu nasıl kurtarabilirim ?
4- iç filtrenin vakumları camı tutmuyor, onu yapıştırmak için silikon kullanmamın bir zararı olur mu ?

ilk akvaryum deneyimim olduğu için yanlış olan ve eleştirilebilcek çok fazla durum vardır sanırım... fikir ve görüşlerinize ihtiyacım var.
herkese teşekkür ederim.


eergun2013-03-27 18:22:37
İlk tank tecrübesi için tavsiye istiyorum
Malzeme ve aksesuarların bir bölümünü arkadaşımdan temin edecektim. Bu malzemeler siyah silis kum ( bana ince siyah silis kum olduğunu söyledi ) , bir diğer akvaryumdan da mideye kırığı ve taşlar.
Sanırım kum silis değil fakat ince siyah bir kum. Taşlar ve midye kırığı da extraydı, fakat olmasa daha iyi olur sanırım.
Isıtıcı ve havalandırmada sanırım kapasiteler biraz düşük kalıyor ? 
özellikle havalandırmada kum altından hortumlarla yapılan dekorasyon çok hoşuma gidiyordu fakat balık sağlığına olan etkilerini araştıramadım. Sanırım yeterli oksijen ve sirkülasyonu sağlamaz ?
Suyu işim gereği haftada en az 2 gün gittiğim bir kaynaktan almayı planlamıştım, bunun sebebi de bu kaynaktan gelen suyun ph değerlerinin olumlu olmasıydı. haftalık 20lt su miktarı yeterli olur diye düşünmüştüm.
Özellikle akvaryum çeşitlerini çok araştırdım. 2 metrelik sumplı akvaryumlara kadar baktım, ama ilk etapta kendimi denemek istiyorum, ve küçük akvaryum seçmek istememin sebebi bu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.