ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TropAnkara
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ocak 2013 18:53
Son Ziyaret:
14 Eylül 2016 10:09
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gurkan Basova
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gurkan Basova

SON 10 MESAJI

RRK yem yememe, bloat?
Bilgi almak osteyenler icin guncelleme.
Balik normale dondu. Extra bir sey yapmadim. Ancak suan ki tahminim o donemde strese girmis olduguydu.
Ayrica suan 15 civari da yavrumuz oldu.
Tropheus
70 cm yukseklik gereksiz. Tropheus genel itibari ile orta ve dipte gezinir. 
100 cm de yetersiz. En fazla 1e 5d gibi bir sayi elde edersiniz. Ama forumlari okursaniz zaten 2e 10d nin bile kabul edilebilecek en az koloni buyuklugu oldugunu gorursunuz.

Tabi bunlar olmasi gerekenler. 70 cm de 10 tane trop besleyemez misiniz? Elbette beslersiniz. Ama bu belki size gore beslemek olabilir, ancak baliklar icin kapali ceza evi huviyetindedir ve olumcul hastaliklara davetiyedir.



RRK yem yememe, bloat?
Oyle bir durum gozlemlemedim. Su an sadece yem almama durumu var. Tankin diger bolgelerinde ara sira turlasa da genel olarak belirledigi bir noktada, kayalaron arasinda bulunuyor.
RRK yem yememe, bloat?
Arkadaslar tankimda (450 lt + sump) 10 adet RRK mevcut.

Bir tanesi kayalarin arkasina sinmis durumda. Yem almiyor.  Vucudunda sislik  gormuyorum, diskida beyaz ipliksi bir hal yok. Ara sira diger baliklara yanasiyor ve cevik hareketlerinde gerileme yok. Ancak genel itibari ile bir noktada bulunuyor ve yem pesinde kosmuyor. 

Kotu dusunce; bloat hastaliginin ilk evresinde. 
Iyi dusunce; sadece strese girmis ve emniyette bulunmak istiyor.

Basina boyle bir durum gelen var mi acaba? Yani balik sadece keyifsizdir diyebilir miyiz? 

Tesekkurler.



yeni başladım ve önerilerinizi bekliyorm
Oncelikle hos geldiniz ve gecmis olsun.

Bu hobi cok keyiflidir. Ancak her asamayi gectiginizde bir sonrakini iple cekersiniz. Kucuk bir tankla baslayip sonrasinda yavru alinca buyutmek, nihayetinde de 150 - 200 cmlik bir tanka sahip olmak, en azindan duslemek var sonunda.

Sordugunuz soru ise malesef cok acik uclu ve pek cevap bulunabilecegini sanmiyorum. Forumda degisik basliklari (ozellikle akvarum tanitimi) incelerseniz aklinizda bir seyler olusacaktir. Sonrasinda ise sorunuzun kapsamini daha daraltarak sorabilirsiniz.

Kolay gelsin.
Tropheus Anüs Dışarı Çıkması.
Normal. Yumurtalar dollenmedigi icin bir kac gune agizdan atilir.
İlk Malawi Deneyimim
Akvaryumu bos calistirmak iyi fikir ancak tum baliklari beraberce atmayin. Malesef bir ay da calistirsaniz yeterli duzeyde bakteti gelisemeyecek. Once bir iki tane vatoz ve copcu atarsaniz daha iyi olur kanisindayim. Keyifli hobiler dilerim.
Trakyalı sürmelileri
Masallah baliklara. Ancak dip cekimini her gun yapmasaniz bence daha iyi olur. Amonyak tuketen faydali bakterilere de yiyecek lazim. Ayrica her mudehalede baliklari strese sokma ihtimaliniz var. Haftalik cekim Bence daha mantikli. Keyifli hobiler dilerim.
Kavgada onun üstüne yok, fakat...
Mrb. Arkadasin soylediginde yanlislik yok. Baskin baska bir erkek varsa ona denk gelmek istememesi normaldir. Sizin durumunuzda ise baligin hasta oldugunu dusunmuyorum. Oyle olsa tamamen kabuguna cekilirdi.
Hobiden soğumak üzereyim artık
Gecmis olsun, umarim baliklar hastaligi atlatir. Ne ters gidiyor da baliklar devamli hasta oluyor sorusu aslinda bir bakima yanlis. Malesef tankinizdan hastalik hic ayrilmiyor. Bir baliginiz bloat oldu diyelim. Digerletinde belirti yok. Hasta baliginiz öldü. Hastaliktan kurtuldunuz mu: hayir. Belirti gostermeyen baliklardan en zayifi bir kac gun icerisinde hastalanacak. Cunku ölen baligin dışkısını agzina birkere alip cikarmasi ile o da hastaliga yakalandi. Malesef bu dongu bu sekilde devam edecek
Cozum olarak ise ana tanka tedavi uygulamak gerekli.Yani aslinda tum sorun ilk hasta olan balikla basladi. Hobiden sogumaya ise hic gerek yok. Yukarida bahsettigim senaryo basima geldi. Her gun eve geldigimde ve sabah ilk isim akvaryumda ölüm var mi diye bakmakti. Ama tecrube kazandikca keyfi de arkasindan artarak devam ediyor
Malesef ki tecrube de bu kayiplarla kazaniliyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.