ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fishmonger
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ağustos 2012 16:40
Son Ziyaret:
16 Kasım 2014 10:06
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
etem gökçe
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

etem gökçe

SON 7 MESAJI

Internetten alısveris - Otuz.com
ben bu firmanın tam karşı caddesinde oturuyorum.Böyle bir esnaf hayatımda görmedim. Bir kez gittim ve acil durumlar(ilaç vs  gerekliliği) olmadığı sürece dükkanın kapısından geçmem

Zaten herkes yazmış ne olduklarını da ben kaç zamandır yazayım yazayım diyordum fakat insanlar ''yanlış anlar,inanmazlar işte ne anlarsın zaten bu işlerden''tepkisi gelmemesi için yazmaya sıcak bakmıyordum ancak tesadüfen gördüm burada yazılanları ve bir kaç kelam da ben edeyim bu insanlar hakkında.

Hadi anlarım bu insanlar hobici falan değil ticarethane olarak görüyor bu işletmeyi,bir hobiciyle beslediği canlı hakkında konuşmayı bildiği kadarıyla tavsiyeler vermeyi falan geçtim arkadaşlar.Bu insanlar size öyle bir davranıyor ki hani aldığım ürünlerin fiyatları önemli değil ama gittiğimde 120-150 liralık alışveriş yaptım ortalama parama göre muamele yapılmasını zaten istemiyorum da yahu insan müşterisine işi bitsinde gitsin diye bakar mı içeriye ürünlere bakmak için 2 adım atıyorsun ''ne aradıysanız söyleyin ben vereyim''diyor sanki 5 yaşındaki çocuğuz tutup rafları aşşağı indireceğiz bakıyoruz işte arkadaş. Hele bir tanesi var peşinizden geliyor.Hadi al  ve git der gibi.Ben çevre mahallelerden(alibeyköy,yeşilpınar,nişanca,topçular) hatta çevre ilçelerden bile(kasımpaşa,fatih,eminönü,beyoğlu,gaziosmanpaşa) tanıdığım akvaryumcu-hobici insanların bunlara nefretle baktığını bilirim.Kesinlikle önermezler sattığı malı bulmak mümkün 3 aşşağı 5 yukarı fiyata öyle bir psikoloji oluşturmuşlar ki adam 5 lira fazla veriyor şunların yüzüne bakmamak için

Diyeceğim o ki bu insanlarla yüz yüze gelmeyi bırakın internetten bile alışveriş yapmayın.Bir dursunlar da düşünsünler neden satışlar durdu nerede yanlış yapıyoruz diye belki o zaman esnaf olabilirler... fishmonger2014-05-02 13:18:45
Akvaryum Bitkileri hakkında Birkaç soru...
[QUOTE=Tolga Arslan][QUOTE=fishmonger]Dediginiz bitkilerin siparisini verdim tolga bey.
Mayali co2 300 ltlik tankda ortalama kac liraya denk gelir bir de suresi kac haftadir. Acikcasi suan durumum musait cok sukur.Ornegin senelik co2 tup gibi bir sey var midir acaba bilginiz var mi ?
Suan co2 konularini arastirmaya basladim...
Yorumlariniz icin tesekkur ederim.[/QUOTE]
ben co2 konusunda pek bilgili değilim 55 litrelik bitkili tankım var ama co2 kullanmıyorum.
ancak size düşüncemi söyleyim 300 litrelik tanka mayalı co2 az gelebilir mayalı co2 denen olay mayayla suyun tepkimeye girmesi. bunu evde çok düşük maliyetlerle yapabiliyoruz bi pet şişe bi kuru maya ancak sizin akvaryumunuza az gelicektir. tüplü co2 lerin uzun süre gideceğini düşünüyorum 
[/QUOTE]

-anladım tolga bey dediğiniz gibi bende  hem oran bazında az geleceği kanaatindeyim. Uzun sürede bana maliyeti de artacaktır. Tüp almaya kararlıyım. Yorumlarınız için teşekkür ederim...

[QUOTE=M.Halit]kardesim bu arada senin akvaryumda zemin bitkisi var ilk resimde kuma gömülü olan bitki subulata. Isığı az yerde olursa yaprakları genişler ve boyu uzar. Isıgı bol yerde tutarsan yaprakları daralır ve kısalır. Adaptasyon süresi bazen uzayabiliyor. Fakat adaptasyonunu tamamladıktan sonra yeni sürgünler vererek cok hızlı üreyebiliyor.[/QUOTE]


dediğiniz gibi Halit bey subulata mevcutmuş. Misket gübre ile destekledim bakalım. 
Teşekkürler bilgi için..

[QUOTE=umutgunay]Zeytin dediğiniz Söğüt'tür. Aynı cins, farklı tür, bakımları aynı sayılır (Hygrophyla lacustris)
Ölmüş çınar dediğiniz Myrophyllum'dur. Akıntıdan çok etkilenir, alt yapraklarını döker. [/QUOTE]

evet latince ismi myrophyllummuş açıkçası akıntıdan etkilendiğini söylediniz ben akvaryuma ilk baktığımda akıntının ortasındaydı o sebeple yaprak dökmüş olacak.
bilgileriniz için teşekkür ederim.




[QUOTE=BlueFall]Etem bey anubiası doğru forma getirmişsiniz ancak toprağa hiçbir kısmı gömülmezse daha sağlıklı olur, Anubias gerçekten toprakla ilişkisi olmayan bir bitki  Anubias ile ilgili birşey daha eklemek istiyorum, direkt olarak ışık almasın. Anubiasın arası ışık ile de iyi değil. [/QUOTE]

-High tech bitki akvaryumlarına baktım gerekli makaleleri okuyorum birkaç gündür. Biraz önce Yangın söndürme ekipmanları satan bir firmayla görüştüm 5 lt co2 tüpüne 160 tl fiyat verdi ve 20 tl ye dolumunun yapıldığını söyledi. Fiyat araştırması yapıyorum şuanda 

Aslında Şöyle bir sıkıntı var 3-4 gündür gözlemlediğim yavru balıklarımda özellikle çöpçülerde gözleri aşırı şişiyor ve ölüyor,bahsettiğim gibi cüce vatoz yavrularımdan da 40-50 tane kaybettim.

7 gün önce akvaryuma akvaryumcunun dediği oranlarda demir,fosfat,potasyum,nitrat elementlerini ekledim ilk 2 gün bir şey olmadı ama şuan her gün bir kaç balık gözleri şişerek ölüyor. ayırıp metilen mavisi +28 derece sıcaklıkta yoğun hava ile tutuyorum ama kurtulucak gibi değiller. Diğer Balıklarda bir sıkıntı yok acaba dip de bir zehirlenmemi söz konusudur? dip çekimi yapıp suyu yarıya kadar değiştirdim ölü sayısı azaldı ama halen günde 3-4 çöpçü gözleri davul gibi olmuş şekilde ölü buluyorum ne yapmam gerekir ?. Büyün balıkları başka akvaryuma aldım bitkiler duruyor sadece. Dış filtreyi temizledim karbonunu yeniledim ve şuan suyun oturmasını bekliyorum bitkilerde herhangi bir değişiklik yok acaba sıkıntı çıkar mı ?



Akvaryum Bitkileri hakkında Birkaç soru...
Dediginiz bitkilerin siparisini verdim tolga bey.
Mayali co2 300 ltlik tankda ortalama kac liraya denk gelir bir de suresi kac haftadir. Acikcasi suan durumum musait cok sukur.Ornegin senelik co2 tup gibi bir sey var midir acaba bilginiz var mi ?
Suan co2 konularini arastirmaya basladim...
Yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Akvaryum Bitkileri hakkında Birkaç soru...
Öncelikle zaman ayırıp bütün sorularıma ve sorunlarıma içtenlikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Çınar olup olmadığını anlamanız için bitkileri suyun dışına çıkartıp bir kaç fotoğraf koydum;







Anubiasları Şu şekilde ağaç parçasına tutturdum dediğiniz gibi rizom kısımları suyun dışında köklerinden bir kısmını da toprağın içine yerleştirdim Bir problem var mıdır ? :)



 

Zeytin bitkisine gelince gayet ayrıntılı şekilde anlatmışsınız bu kadar güzel olabilirdi onun için ayrıca teşekkür ederim :) Şu şekilde bir şeyler yaptım ;



Bu da suyun içindeki Hali;




-Aslında çatalı vatozlar için kullanıyordum.(Salatalığı tutturmak için)
-Dediğiniz gibi akvaryumdan hava  taşını çıkarttım. Dış filtrenin çıkış borusundaki delikler yardımıyla suya oksijen sağlıyorum.
-Küp aslında dekor için değil de cüce vatozlar içindi fakat dediğiniz gibi dışarı çıkardığımda üzerindeki boyayı parça parça suya bıraktığını gözlemledim onu da sudan çıkarttım.
-Aslına bakarsanız Co2 tüpü şart mıdır şuan için akvaryumumdaki bitki sayısının az olduğu kanaatindeyim sizde temin etmeli miyim ?
-Bir diğer sorum da ben aslında evdekiler bitki akvaryumu deyince dipte taş toprak görmem diye düşünmüştüm ama hiç dip bitkisi yok neredeyse. Sıcaklık ve diğer koşullar göz önüne alındığında bu bitkilerle birlikte yetiştirebileceğim dip bitkisi önerebilir misiniz ?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim Bilal bey sağolun...fishmonger2014-03-24 13:01:35
Akvaryum Bitkileri hakkında Birkaç soru...

Hobicilerden yardım bekliyorum şehir dışından yeni geldim evdeki akvaryumu abim bitkiye çevirmiş fakat pek ilgilendiği söylenemez.Ben artık olaya müdahil olmak istiyorum fakat bu bitkilerle alakalı pek bilgi sahibi değilim. Forumdaki konuları aşındırmaya başladım fakat tam olarak bitkileri bulamadım isimlerini  bilmediğim için yardımcı olursanız sevinirim. Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

 

Yukarıdaki Fotoğraftaki çim benzeri bitki için kaç derece ısı uygundur ? Üreme şekli nasıldır ? Kendi akvaryum tabanına yayılır mı ?


Burada Önde duran bitki ölmüş müdür  Akvaryumdan çıkarmalı mıyım ? Arkadaki içinse Aşşağı düşen yaprakları Budamalı mıyım ?

 

Ve bu dış filtreye yakın olan bitki yapraklarında siyah siyah lekeler mevcut bu neye işarettir bir müdahele de bulunmalı mıyım?


Bu arada Tank 300 lt bir fotoğraf koyayım yanlış bir şey dikkatinizi çekerse bildirirseniz sevinirim...

Akvaryumda co2 Desteğim şuanlık yok sıvı gübre kullanıyorum.



Önerileriniz için teşekkür ederim. fishmonger2014-03-23 19:35:46
Su zehirlenmesi ve ARGUS
Cevabınız için teşekkür ederim, ana tanka dediğiniz gibi vatoz ve çöpçüler olduğu için 50 lt de 15-20 gr kaya tuzu ekliyorum.2 yıldır argus besliyorum daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım 2 yıldır yaptığım stabil şeyler aslında..

10 saat içinde suyun aşırı kirlenmesi  hasta argusumun olduğu 25 litrelik akvaryumda oluyor Ona yararlı bakteri dahil hiç bir ilaç kullanmıyorum.üzerindeki bakteriler mi çoğalıyor yoksa başka bir iş mi var anlayamadım sağolun.
Su zehirlenmesi ve ARGUS
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Kuyruk,Solungaç ve kanatlarda kızarıklık.Ters yüzme,Denge Bozukluğu

Akvaryum Kapasitesi (litre):400

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Argus(6) Mono(4) Macrakanta(2) Vatoz(4) Hayalet(2) Çöpçü(6)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):25 derece su sıcaklığı 

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: AZOO ectoparasites treatment(dış parazit giderici)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
haftada bir akvaryumun 1/4 ünü değiştirmekteyim.Değiştirdikten sonra su hazırlıyıcısı klor giderici ve yararlı bakteri ilaçları kullanıyorum.



Yaklaşık 4 gündür 6 Aylık Argusum bu halde 2 gün önce fark ettiğimde 25 litrelik akvaryuma aldım.Su yaklaşık 10 saat içinde koklanılmayacak dereceye geliyor ve suyun üstü belirgin beyaz köpükcüklerle doluyor. Suyu değiştirdikten sonra Argusum Biraz olsun kendine gelip yüzme belirtileri gösteriyor ama Kendini doğrultacak gücü bulamıyor ve 10 saat sonra su tekrar bulanıklaşıp argusum sadece solunum yapıyor hareket dahi edemiyor.25 lıtrelık akvaryumda herhangi materyal balık vb bulunmuyor ve hiç bir ilaç kullanmıyorum. Su değiştiriken Akvaryumu kaynar suda iyice ovalayıp yıkıyorum sonuç yine aynı kırmızı belirtilerden kurtulamıyor

Dün Diğer Arguslarımında 2 tanesinde suyun içinde duramama dalga motorunun itme gücüne dahi karşı koyamayıp ters dönme hareketleri gözlemlediğimde hemen akvaryumun suyunu yarıya kadar boşaltıp yeniledikten sonra kendilerine geldiler ve sağlıklılar şuanda Sizce bu bir su zehirlenmesi midir ? kuyruktaki solungaclardaki kırmızılıklar hangi ilaç ile düzelir ne yapılması gerekir ? 2 yıldır argus besliyorum ilk kez böyle bir şey ile karşılaştım. Yardımlarınızı Bekliyorum Teşekkürler.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.