Su zehirlenmesi ve ARGUS


fishmongerÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 7
fishmongerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 15:54
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Kuyruk,Solungaç ve kanatlarda kızarıklık.Ters yüzme,Denge Bozukluğu

Akvaryum Kapasitesi (litre):400

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Argus(6) Mono(4) Macrakanta(2) Vatoz(4) Hayalet(2) Çöpçü(6)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):25 derece su sıcaklığı 

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: AZOO ectoparasites treatment(dış parazit giderici)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
haftada bir akvaryumun 1/4 ünü değiştirmekteyim.Değiştirdikten sonra su hazırlıyıcısı klor giderici ve yararlı bakteri ilaçları kullanıyorum.



Yaklaşık 4 gündür 6 Aylık Argusum bu halde 2 gün önce fark ettiğimde 25 litrelik akvaryuma aldım.Su yaklaşık 10 saat içinde koklanılmayacak dereceye geliyor ve suyun üstü belirgin beyaz köpükcüklerle doluyor. Suyu değiştirdikten sonra Argusum Biraz olsun kendine gelip yüzme belirtileri gösteriyor ama Kendini doğrultacak gücü bulamıyor ve 10 saat sonra su tekrar bulanıklaşıp argusum sadece solunum yapıyor hareket dahi edemiyor.25 lıtrelık akvaryumda herhangi materyal balık vb bulunmuyor ve hiç bir ilaç kullanmıyorum. Su değiştiriken Akvaryumu kaynar suda iyice ovalayıp yıkıyorum sonuç yine aynı kırmızı belirtilerden kurtulamıyor

Dün Diğer Arguslarımında 2 tanesinde suyun içinde duramama dalga motorunun itme gücüne dahi karşı koyamayıp ters dönme hareketleri gözlemlediğimde hemen akvaryumun suyunu yarıya kadar boşaltıp yeniledikten sonra kendilerine geldiler ve sağlıklılar şuanda Sizce bu bir su zehirlenmesi midir ? kuyruktaki solungaclardaki kırmızılıklar hangi ilaç ile düzelir ne yapılması gerekir ? 2 yıldır argus besliyorum ilk kez böyle bir şey ile karşılaştım. Yardımlarınızı Bekliyorum Teşekkürler.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

f.torresÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3000
f.torresÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 16:08
Ethem bey argus acı su balığı su değişimi yaparken kaya tuzu ekliyormusunuz su değişimi yaparken her 10 litre 10 gram tuz eklenmesi tavsiye edilmiş bu oranda tuz eklenmesi durumunda tankınızda çöpçü ve vatoz olmaması gerekiyor.Su 10 saatte içinde koklanmayacak derceye gelmeside çok anormal bir dahaki su değişiminde yararlı bakeri kullanmayın sorunu çıkaran bence o. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fishmongerÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 7
fishmongerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 16:44
Cevabınız için teşekkür ederim, ana tanka dediğiniz gibi vatoz ve çöpçüler olduğu için 50 lt de 15-20 gr kaya tuzu ekliyorum.2 yıldır argus besliyorum daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadım 2 yıldır yaptığım stabil şeyler aslında..

10 saat içinde suyun aşırı kirlenmesi  hasta argusumun olduğu 25 litrelik akvaryumda oluyor Ona yararlı bakteri dahil hiç bir ilaç kullanmıyorum.üzerindeki bakteriler mi çoğalıyor yoksa başka bir iş mi var anlayamadım sağolun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir