ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burak263
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Nisan 2012 11:09
Son Ziyaret:
13 Eylül 2013 06:43
Toplam Mesaj:
163 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Yavuz
Doğum Tarihi:
04 Şubat 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Burak Yavuz

SON 10 MESAJI

Nereye Gidiyoruz !?
İlk akvaryumda kullandığınız bitkiler nelerdi acaba ? Çok hoşuma gitti bu arada tebrikler. :)
Multicolor HM erkek & Black dragon HMPK dişi üretim denemesi 19072012
[QUOTE=bettafun]Tüm hobici arkadaşlara selamlar. 

Öncelikle açtığım konulara ilgi gösteren alakadar olan iyi dileklerini sunan arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Akvaryum.com dan aldığım birkaç özel mesajdan sonra artık burada yazma  hevesimi iyice kaybetmeye başladım. Nedeni de kendime ait orjinal fotoğraflarıma koyduğum kendi amatör sitemin adresini kaldırmamın istenmesidir. Sitemin hiçbir ticari amacı yoktur ve kendim hobi olarak uğraşıyorum. Ağırıma giden ise diğer ticari amaçlı sitelerde yayınlanan foğraflar sorun teşkil etmezken kendi fotoğraflarıma kendi amatör sitemin ismini yazmam birilerini rahatsız etmiş. Ticari fotoğraf deposu olan sitelerden fotoğraf paylaşırken sorun yok kendi sitemden paylaşırsam yasaklanıyor. Bu nasıl bir anlayış nasıl bir yabancı hayranlığıdır anlamadım. Bu sebepledir ki artık buradaki paylaşımlarım minimum seviyede olacak Beni takip eden herkesten özür dilerim.
[/QUOTE]

Kesinlikle sizi anlıyorum. Bu forumdaki üyeler inanılmaz keyifli,iyimser bakış açısına sahip ve balıklarını gerçekten çok seven insanlar.Fakat yönetiminde ciddi sorunlar olduğunu düşünüyorum. İlgi alaka 0, deneyimli abilerim ablalarım (yani üyeler) bu forumu kendileri bir yere getirdiler zaten. Umarım işi ticari boyuta getirmezler. 
betta ve su mercimeği
Büyük akvaryumda nasıl olur bilmem ama 10 lt lik akvaryumuma su mercimeği koydum. Yüzeyi tamamen kapladı. Dediğiniz durum bende de oldu, bettam baya gezinip boşluk arayıp oradan çıkarıyordu kafasını. Ayrıca yem veriyorum yukarıdan hayvancağız göremiyor bile dibe düşmeye başlayınca fark ediyor. Bir diğer mesele şelale filtrenin vakumlu yerine takılıyor debiyi dengesizleştiriyor. Sözün özü, deneyimimle sabittir, küçük akvaryum için su mercimeğini kesinlikle önermiyorum. Forumdaki bir arkadaşımızın sözünü dinlemedim aldım ve sonuç ortada. Yarısını çıkardım bakalım ne olacak... Sağlıklı balıklar
Bettam ışığa sinirleniyor
Şiddetli ışıktan rahatsız olduklarını duymuştum hiç denemedim. Hep loş ışıklı ortamlar sağladım bettama. Gayet sakin bir bettam var gerçeği ama :) loş ışık sağlamanız bettanızı rahatlatacaktır.
Betta Eşleşme
Catappa mantara mı sebep oluyormuş ? İlk kez sizden duyuyorum vallahi...
Moscow blue yavrular
[QUOTE=b4rk1]Hesap Makinesiylemi Çektin Kardeşim :) [/QUOTE]

Bir bitmediniz be ! :)
bettada beyazlık
Isıtıcı kullanmamaya devam ederseniz balığınızı kaybedebilirsiniz (Acı bir tecrübe). 28 dereceye ayarlayın ve protein ağırlıklı bir diyet uygulayın.
bettada beyazlık
Isıtıcı kullanıyor musunuz Ömer Bey ?
Mutlicolor Veiltail Betta
Akvaryumunuza betta bile dayanamadıysa başka bir şey koymayın derim. Tabi sorun akvaryumdaysa bu geçerli.
Mango kökü yüzünden betam öldü. :(
[QUOTE=mtomar] [QUOTE=dilekk]Başka balıklarla karıştırilmasin lütfen! Bettalar dışarıdan hava alamadıklarinda elbette ki boğularak ölürler. [/QUOTE]

Peki yavruyken en az bir ay boyunca nasıl yaşıyor bu balıklar. Yavruyken solungaçları çalışıyorda büyüyünce devre dışı mı kalıyor? 

Ben size söyleyeyim. Yavruykende solungaçları ile hava alıyor büyükkende. Yavruyken çok fazla oksijene ihtiyacı yok büyüdüklerinde eğer ihtiyacı olursa zorda kalırsa dışarıdan hava alabilmek için labirent organı gelişmiştir. Erkeklerin her su üstüne çıkışı solunum yapmak için değildir. 

Bu konuda isteyenle en iyi bettamla denemek üzere iddiaya da girerim. Hiçbir betta suyun üzerine çıkamadı diye boğularak ölmez. 

[/QUOTE]

Şunu da belirtmek isterim ki (benim fikrim) bettalar sudan oksijen alamadıklarında havadaki oksijeni kullanır yanlış bir yargıdır. Bettalar tam aksine havadaki oksijeni kullanmayı birinci hedefleri koyarlar, eğer bu konuda sıkıntı yaşarlarsa sudaki oksijeni kullanırlar. Bu konu üzerine çok konuşuldu, tartışıldı fakat benim gözlemlerim bu yönde. Sürekli su yüzeyine çıkıp hava alması da görüşümü desteklemektedir. Belki de aksi bir durum vardır. Fakat benim* gözlemlerim ve görüşüm bu yönde.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.