ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
haso_dela_paso
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
334
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2012 13:57
Son Ziyaret:
02 Aralık 2023 19:09
Toplam Mesaj:
156 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hasan aydın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hasan aydın

SON 10 MESAJI

Kireç Taşı - Lime Rock ?
[QUOTE=reverse]Tam olarak aradiginiz yanit olmayabilir ancak benim de pico akvaryumumda kullandigim "carib sea south seas base rock" isimli kaya aciklamalarinda da yabanci kaynaklarda limestone yaziyor. Ancak bu sekilde ufalanip ele toz bulastiracak bir yapida degil.
Kullandigim kaya parcalarindan 2 tanesi de "natures ocean" marka bir kaya ve limestone olup olmadigini bilmiyorum ancak hafifce ufalanabilen bir yapida.
Ama her iki kaya da muthis gozenekli bir yapida. Deniz akvaryumunda kullanacaksaniz fotograftaki gibi bir sey yerine bu cesit kayalari kullanmaniz daha isabetli olur bence.[/QUOTE]

Dediğiniz doğru, sanırım bu kayalar fosilleşmiş, zamanla deniz yüzeyinin dışında toprak altında kalmış kireçleşmiş ve madenlerden çıkartılıyormuş. Muhtemelen bazı kısımları daha iyi kaliteli iken bazı kızımları benim elimdekiler gibi. Elimdekiler bu haliyle kullanılabilir değil gibi.

Yabancı bir forumda da aynı soruya cevap olarak benzer bir kayayı 20-30 sene önce kullandığını söyleyen biri, bu kayaları çok yüksek Karbonat ve Kalsiyum Hidroksit barındırdığını ve aslında sıkıntı yaşamadığını ama o zamanlar su değerlerini test etmediği için tavsiye olarak suda bekletip 1 hafta sonra alkalin ve PH test yapmamı önerdi. Ben ürüne iade etme şansımı deneyeceğim. Bi aksilik olursa test işine girebilirim, en azından bilgi olarak kalması için.
Kireç Taşı - Lime Rock ?
[QUOTE=onuribrahim]Daha önce deniz akvaryumu için bu tarz kaya hiç görmedim. Zira sürekli salınım da yapacak yapıda. Maden mühendisiyim kalker kireçtaşı türevlerinden az çok anlarım deniz akvaryumunda kullanıma uygun diyemem. Zira denizden çıkarılmış bol gözenekli kaya olması lazım. İzmir civarında bu işi yapanlar var. Size tavsiyem hiç riske girmeyin şahsen içime sinmedi.

Kayanın ilk amacı ortamda bakteri döngüsüne katkı sağlamaktır malum. İşlevi dışında kalsiyum karbonatlı kum gibi özellikte paylaştığınız kayalar. Esas işlevi dışında.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim, sanırım en mantıklısı kullanmamak.
Kireç Taşı - Lime Rock ?
Merhaba,
Nano tank için ilk kurulum hazırlığı yapıyorum. Takıldığım konulardan biri online sipariş ettiğim lime rock diye geçen birebir tercümesi kireç taşı olan kayalarla ilgili. Ürün bilgisinde tuzlu sı akvaryumları için olduğu belirtilmiş.
Ürün açıklaması: ‘ Akvastabil - Lime rock
Pieces ranging in size from 5-20cm sold by the kilo.

Great for use as a base rock in marine aquariums and hard fresh water aquariums such as Lake cichlids.‘

İçeriğinde mercan gibi parçaların olduğunu görebiliyorum ama çok ciddi anlamda tozlaşan bir ürün. Dolayısıyla kolay çözenecektir de. Yabancı kaynaklarda kalsiyum ve PH konusunda faydalı olduğunu okuyorum ama bu konuda bilgisi olanlar paylaşabilirler mi?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124563/260420211931241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124563/260420211931321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124563/260420211931391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/124563/260420211931461.jpg[/IMG]
Çatı Katı Günlükleri
[QUOTE=lazarusv20]Sol cenah hazır gibi, araya 3 su değişimi, bir de dış filtre yenilemesi sıkıştırıldı. [:)]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/217331/040220211823191.jpg[/IMG][/QUOTE]


Çok şık, çok temiz, büyük akvaryumun ölçüleri de çok güzel. Sanki mekan daha büyük akvaryumları da hakediyor gibi.
Discus Akvaryumdan Zıpladı
Geçmiş olsun, ölen balığın formu da gerçekten güzelmiş. Yavrularınız ne durumdalar, sağlıkla büyütebildiniz mi?
63 Lt Bitkili Akvaryum
[QUOTE=Mhurt1]Ölçüler:65x30x35h
Diğer: Powerled aydınlatma (21w) ve tüplü CO2 sistem
Işık süresi : 18:00 ve 22:00 tek sefer

Cümleten hayırlı kandiller arkadaşlar
Yeni kurulumumu sizlere tanıtmak istedim olumlu veya olumsuz eleştirilerinize açığım. İyi hobiler dilerim .[:3]

[/QUOTE]

Merhaba, Temiz güzel bir başlangıç. kolay gelsin.
Aydınlatmayı tek sefer ve 4 saat olarak ayarlamışsınız, sayıyı ve zamanı artıracaksınızdır diye düşünüyorum. Nasıl planladınız?
Dekor olarak düz bir yüzey planlamışsınız, belki biraz kaya ve yükselti kullanımı da güzel olabilirdi ama bu tamamen seçim meselesi. Kolay gelsin.

Discus Üreme
[QUOTE=xDraGyx]Larvalar çıktı kuyruk salladılar ama günden güne azalarak kaybolup gittiler ana tankta olduğu için takibinide yapamadım. Şimdi 50 e 50 e tankımı hazırlıyorum ama yine yumurta döktüler ilk denemede ana tanktaydı ve dış filtre 3 hava taşı pipo hepsi açıktı, onları kapatmayıda göze alamadım diğer balıklara bir şey olmasın diye şuanda ana tankta 2.günü yumurtaların ne önerirsiniz[/QUOTE]

Güzel yavrular alırsınız umarım. Şu anda muhtemelen alel acele çifti diğer akvaruma koymayı düşünüyorsunuzdur ister istemez. Ancak sıfırdan su-filtre-kurulum ve bakteri döngüsü için beklemeniz önemli. Ana tanktan alacağınız su ve filtre atığı işinizi hızlandırabilir, hatta hemen çözebilir ama bu kez de ana tankta büyük balıklarınızda olan muhtemel solungaç parazitleri yavrular doğduktan sonra etkisini göterip yavru ölümlerine sebep olabilir.

Son durum nedir?
1.lik Kazanan Bitkili Akvaryumum
[QUOTE=Kınayu]Selamlar ,
Kardeşim tebrikler daha nicelerine de [:nazar:] Ben bir şeyi merak ettim oradaki yarışmaya da bu rumuz adıyla mı katıldınız [:?][/QUOTE]

[:)))] Aynen, gönderdiğim email adresim de aynı rumuz adıyla başlıyor. Ama Ad-soyad olarak kayda alıyorlr elbette.
Teşekkürler.
1.lik Kazanan Bitkili Akvaryumum
[QUOTE=ityo39]

Öncelikle tebrik ederim, hem derece hem de akvaryumun görselliği için.

Benzer hacimde 42 W power led armatürle günde 8-9 saat aydınlatma ile yosun oluşumu yaşıyorum, oturmuş bir tankta bile. Bitkilerin yemyeşil pırıl pırıl olmasını nasıl sağlıyorsunuz? Sürekli excel kullanımınız var mı? Camlarda yosun oluşmuyor mu? Acaba power led bitkili akvaryum için yanlış teknoloji olabilir mi diye düşünüyorum...fazla şiddetli geliyor sanki. Fikrinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]

Teşekkür ederim. Aydınlatma konusunda bu akvaryumda güzel sonuç aldığımı söyleyemem açıkçası. Led seçimini yaparken çok düşünerek hareket etmemiştim. Teknik olarak karşılaştırma yapamayacağım o açıdan. Ben de 5 saat - 5 saat şeklinde toplam 10 saat aydınlatma uyguladım. Yosun konusu aynı şekilde bende de problem oldu. Cam yüzeyinde yosunlaşmalar da oldukça fazlaydı. Ama konuyu sadece aydınlatma olarak değil tüm etkenlerin dengesi olarak bakmak gerekiyor; Aydınlatma-CO2-Gübreleme ve Bitki türleri.
Balangıçta Cuba ile başladım ancak aydınlatma cuba için yeterli bile gelmedi. Arka kısıma şerit Led ilave ettim Ama akvaryumdaki CO2 ve gübreden faydalanan yosun gelişimi çok hızlandı. Haftalık temizliğin aksatılmaması ve daha sonrasında hızlı büyüyen türleri ekleyerek durumu dengeleyebildim.

Daha Önce PL florasan kullandığım küçük akvaryumumda cuba için dengeli bir ortam oluşturmuştum ve çok güzel sonuçlar almıştım. Normalde bu akvaryumda da zemin ve kayaların üzeri komple Cuba olması şeklinde planlamıştım. Ancak yukarda bahsettiğim dengeyi sağlayabilmek bu değişiklikleri yapmak durumunda kaldım.


1.lik Kazanan Bitkili Akvaryumum
Teşekkür ediyorum güzel yorumlarınız için. 5-6 yıllık bitkili serüveninde yaptığım son akvaryumdu. Şimdi discus ile başka heyecanlara yelken açtım, zaten bitkiliden önce de discusa odaklıydım. Zamanı geldiğinde tekrar bitkiliye dönüş yapacağız artık, bu hobiden kaçış yolu yok:)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.