ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
interferon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Şubat 2012 09:50
Son Ziyaret:
22 Kasım 2023 15:37
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tarık B
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Manisa
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Lepistesin Göğsü Patlamış (saldırı İhtimali?)
Arkadaşlar 120 litre bitkili lepistes tankımda bu sabah üzücü bir ölümle karşılaştım.
Güzel anaç dişilerimden bir tanesini bitkilerin arasında ölü buldum. İşin kötüsü göğsünün bir tarafı patlamış ve dışarı bir şeyler sarkıyordu. Akvaryumda 10 kadar lepistes, 3 komando 1 albino çöpçü var.
Lepistes öldükten sonra çöpçüler tarafından göğsü parçalanmış olabilir mi ? Yada göğsü/karnı patlayarak ölmüş olabilir mi?
Patlayan yer kuyruğuna yakın değil ya da karnının alt tarafında değil. Göğsünün bir tarafında gibi. Görseli ekliyorum. Sebebi ne olabilir tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
[IMG]null[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123640/091120221355011.jpg[/IMG]
Pellia Moss'tan Çıkan Sürgünler
Arkadaşlar selam. Tele sarılı, akvaryumun yüzeyine ışığa yakın bir yerde cama asılı pellia moss'um var. Moss'tan ışığa doğru uzayan sürgün tarzı şeyler oluşmaya başladı. Acaba bunlar pellia moss'un bir parçası mı yoksa mossun içine karışmış başka bir bitki mi bilemedim. Çıkıntıları topladım. Duruma göre tekrar tele saracağım veya atacağım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.[IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123640/151020222053071.jpg[/IMG]
Ramshorn Salyangozlarım Baygın Gibi
Arkadaşlar selam,
Ramshorn salyangozlarım baygın gibiler. Son birkaç gündür zeminde hiç hareket etmeden yan yatıyorlar. Arada kabuklarından kafalarını çıkartıyorlar kuma tutunmaya çalışıyorlar ancak sanki kabuklarını taşıyamıyor gibiler.
Akvaryumda sadece ramshorn ve sarı ateş neon karides var. Karideslerin keyfi çok şükür yerinde. Ancak salyangozlar sarhoş gibiler. 50 60 litre civarı bitkili bir tank. Gün aşırı karides yemiyle besliyorum. Eskiden yeme karideslerden önce salyangozlar koşardı. Bir kaç gündür yeme de ilgi göstermiyorlar. Gözlemlemek için hepsini askeri nizam dizdim. Fotoğraf ekliyorum. Bilgisi fikri olan hocalarım yardımcı olabilirse çok sevinirim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123640/280820221605421.jpg[/IMG]
Lepistesin Karnı Çöktü, Dipte Hareketsiz Yatıyor
Arkadaşlar selam,
Lepistes dişimin karnı düzleşti, hatta içine çöktü. Akvaryumunun dibinde takılıyor. Kimi zaman hareketsiz yatıyor kimi zaman kısa kısa olduğu yerde yüzüyor.
Aldım karantina akvaryumuna koydum. Bir kaç damla metilen mavisi bir kaç damla nitrofur damlattım.
Balığın doğum yapmadığına eminim.
Hastalıklı olduğu kesin. Kuyruğu ve alt üst yüzgeçleri diğer balıklara göre biraz sönük duruyor.
Hastalığı ne olabilir ve tedavisi için ne önerirsiniz?
Bu arada yeme karşı ilgili olmadığını da belirteyim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123640/120820221921301.jpg[/IMG][EDIT]interferon,2022-08-12 19:25:12[/EDIT]
Planarya'yla Mekanik Mücadele
[QUOTE=smithiseek]Mekanik olarak sifonlama yöntemi ile baş edebilirsiniz, denk geldikçe bende aynı yöntemi uyguluyordum . Sayıları mücadele edilemeyecek kadar çoğalırsa planarya kapanı kullanarak azaltır ya da kesin çözüm için no-planaria kullanarak kurtulabilirsiniz.
Karidesler geldiğinde de yemlemeyi bir kap(petri kabı,çay bardağı tabağı..) içerisinde yapıp kuma yem artığı karışmasını engellerseniz fazla çoğalamazlar.[/QUOTE]

Bir süre gözlem yapacağım bakalım sifonla köklerini kurutabilecek miyim. Belki de bitkilerle 3 5 tane gelmistir diye kendimi avutuyorum [:((]
No planaria salyangozlara da zarar veriyor diye biliyorum. Hiç kimyasala bulaşmak istemiyorum açıkçası. Önerileriniz için çok teşekkürler
Planarya'yla Mekanik Mücadele
40*40*35 bir akvaryumum var. Karides tankı kurma niyetiyle çıktığım bu yolda kötü bir sürprizle karşılaştım.
Bugün aldığım ve akvaryuma eklediğim bitkilerden sonra kumun üstünde planarya'lar dolaşmaya başladı. Tankta şuan sadece ramshorn salyangoz, bitkiler ve maalesef planaryalar var.
Tankı kuralı daha 2 hafta oluyor. Daha bugün akvaryuma geldikleri için planaryaların çoğalmalarına ve akvaryuma yerleşmelerine fırsat vermeden sifonlama yöntemiyle gördüklerimi çektim. Akvaryuma yemleme de yapmıyorum. Gördüklerimi sifonla toplayarak bu arkadaşlarla mücadele edebilir miyim ? Görmediğim bir yere yumurtalama çoğalma ihtimalleri nedir ? Lav kayası almıştım moss sarılı. Acaba gözeneklerin içi planarya dolu olabilir mi ? [x(] Aslında akvaryuma koymadan karantina tankında çeşme suyunda bir süre bekletmiştim bir şey yoktu.
En son baş edemezsem karidesten dönüp 3 5 tane lepistes atacağım tanka :(
Akvaryumda 3d Yazıcı Filamenti Kullanmak
Arkadaşlar Selam,
Yabancı forumlarda ve makalelerde 3 boyutlu yazıcılardan ABS,PETG ve PLA filamentleri kullanılarak basılan ürünlerin akvaryum kullanımına uygun olduğu yazıyor. PLA doğal ve biyolojik hammaddeler içerdiği için bir süre sonra akvaryumda bozulma ve çözülmeler yapabileceği belirtilmiş. Ayrıca ABS ve PETG için de renklendirme için kullanılan maddenin toxic olabileceğinden bahsediyor.

İçinizde akvaryumunda 3 boyutlu baskı kullanan var mı ? Varsa hangi tür (ve hatta marka) filament kullandığını, tecrübelerini paylaşabilir mi ?
Hangi Işığı Seçmeliyim
[QUOTE=oguzhan06077]
Ben 3 sıra seklinde yaptım artık kasa bulma işi sana kalmış çok çeşitte kasalar var [/QUOTE]

bazı kaynaklarda powerled'le yapılan armatürlere alüminyum soğutucu şart falan yazmışlar. Siz yaptığınız armatürde alüminyum soğutucu kullandınız mı acaba ?
Eşime Hobiyi Sevdirmek İstiyorum. Ama Hangi Türle?
Arkadaşlar selam,
Eskiden uzun süre bu hobiyle ilgilendim. (Kayıt tarihimden görebilirsiniz :)) Canlı doğuranlar, beta, çöpçüler, sarı prenses, yunus gibi türlerde tecrübelerim oldu. Hobiye bir süredir ara vermiştim. Bu süreçte evlendim. Şimdi bi adet 40*40*40 küp akvaryum edindim. Eşimin daha önce hiç akvaryumu olmamış. Hiç tecrübesi yok. Ona bu hobiyi sevdirecek güzel bir başlangıç yapmasını istiyorum.

Bitkili bir akvaryum düşünüyorum. Akvaryumda yavru alma heyecanını yaşasın istiyorum. Tek başına Tetra gibi zor üretilen balıklara o yüzden pek sıcak bakmıyorum. Lepistes hala güzel bir seçenek olarak duruyor. Ancak onda da bir süre sonra iş kontrolden çıkıyor. Nüfus popülasyonunu kontrol etmek ve balıkları elden çıkartmak dert haline geliyor.
Karidesler benim ilgimin olduğu ancak tecrübemin hiç olmadığı bir tür. Acaba ilk deneyim için eşimin gözünde karidesler çok tekdüze ve sıkıcı gelir mi ondan da emin değilim.
Akvaryumumun 64 litre olması da büyük türleri zaten direkt liste dışına itiyor.

Gördüğünüz gibi baya kararsız durumdayım [:?] Siz olsaydınız hangi türle ilerlerdiniz ? Bana ne önerebilirsiniz merakla bekiyorum.[EDIT]interferon,2022-07-24 15:47:44[/EDIT]
Gozlerde sorun
Umarım öyle birşey olmaz ama anormal bir durum seziyorsanız müdahale etmeniz gerekebilir. bu knuda forumdaki üstadlar gerekli yardımı sağlayacaklardır size.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.