ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erriceash
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2012 21:19
Son Ziyaret:
17 Şubat 2015 17:54
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
AHMET TÜRKÖZ
Doğum Tarihi:
03 Ocak 1969
Yaş:
55
İl:
Ankara
Meslek:
İNŞAAT MÜHENDİSİ
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

AHMET TÜRKÖZ

SON 7 MESAJI

BLOAT HASTALIĞI
Tropheus'cuların sık karşılaştığı bu hastalıkla ilgili yabancı kaynaklı sitelerden bile inceleme yaptım, bizdeki metinlerde bahsedilen Flagly tedavisini de uyguladım, ama hiç bir sonuç alamadım, balıklarımı yitirdim. , En sağlam tedavinin Claut denilen ilaç olduğu kanaatine vardım, gel gör ki Türkiye'ye girişinin yasak( ki sebebi nedir bilemiyorum) olduğunu ve Amerika'dan getirtildiğini öğrendim. Yine Trop besleyeceğim ama şu ilacı önce tedarik etmem gerek diye düşünüyorum. Bu Claut isimli ürünün Türkiye'ye ithalinin yasak olması konusundaki gerekçeyle ilgili bilgisi olan var mı? Ya da bu konuda ne yapılabilir?
Ağzı dolumu acaba...
Balığı diğerlerinden biran önce ayır, ağzına vurup yavruları dökmesinler.. Gözün aydın dede oluyorsun:))
gitti gidiyordan ürün almak
Her ne alırsan al, site tarafından garanti altında. Bu tip siteler aracı, sen parayı yatırdığında direk firma parayı alamıyor. Sen ürünü kargodan imza karşılığı aldıktan sonra,site tarafından bloke edilen paran firma hesabına geçiyor. İçin rahat olsun yani...
Bitkili akvaryumda dip sirkülasyonu
Dibe koyacağın motorun ağzı öncelikle cama yönlenmiş olmalı. Ayrıca daimi olarak çalıştırman gerekmiyor. Tortuların arttığına kanaat getirdikçe, hem dış filtreni, hem de sirkülasyon motorunu aynı anda açıp, bir, birbuçuk saat kadar suyu sirküle etmen yeterli, ancak dış filtre en az geceden sabaha açık kalmalı. Bu şekilde kaygılanma gerek yok. İyi hobiler.
Bilgi Edinme(Arka Fon)
Kardeş, ben tam 32 senedir akvaryum hobisiyle kesiksiz uğraşıyorum. En güzel fon, akvaryumun genişlik ve yüksekliğinde kesilmiş bir karton üzerine dilediğin fonu yapıştırıp, kartonun iki ucunun delikli kısımlarından içeriye doğru, ama tel, ama başka bir şekilde(ben mesela araba sileceklerinin içinde bulunan iki adet çelik teli kullanıyorum)sokup, akvaryumun içerisine doğru kıvırarak sabitliyorum. Böylece ne hava kalıyor arada, ne de akvaryumu tümden yıkamaya çıkardığında fonun ıslanıp çıkma ihtimali.... İyi hobiler.
BITS DISCUSS GRANULAT
500GR' mı 35.-TL. olan siteler var. Yem kaliteli bir yem ancak, et obur balıklar için uygun. Beslediğiniz balıklar daha ziyade hepçil denilen, yani hem et obur hem ot obur hayvanlar. Beslediğiniz balık cinsini daha önce ben de bakmıştım ve ot obur diyet uyguladım. Hiç bir sorun olmadığı gibi, akvaryumdaki başka balıkların yavrularına saldırılma sorunu da yaşamamıştır. Bana kalırsa, arada bir bu yemi kullanıp, daha ziyade otobur diyetle daha keyifli bir akvaryum yaşamı sürebilirsiniz. İyi hobiler.
SARARAN ANUBİASIM
Merhaba site arkadaşlarım.

Yaklaşık bir 6 aydır Calvus balıklarımın bulunduğu tankta, görsel güzellik ve barınak sağlaması açısından 4 kök anubias bitkisi aldım. Ek besin ve Co2 ihtiyacı olamaması behisiyle özellikle bu cinsi seçtim. 6 ayda dördü de epeyce gelişti ve çok sayıda yaprak açtılar. Özellikle ilk aldığımda da 25 yaprağı olan anubias müthiş büyüdü ve iki ay kadar önce çiçek bile açtı.
Köklerinin bulunduğu kısımdan epeyce minik yapraklar çıktı ancak, ana gövdeden çıkardığı esas büyük yapraklar bu aralar(6-7 adet) sarı renkte ve üzerlerinde nokta nokta siyah benekler hasıl oldu, sanki çürümüş gibi bir görüntüye sahip oldular. JBL T5 gün ışığı 45w'lık aydınlatıcı floresan kullanmaktayım ve tankım güneş ışığından sakınacak bir alanda bulunmakta.
Problem yalnızca bu büyük anubiasta, diğerlerinde böyle bir sorun yok ve büyümeye devam ediyorlar. Daha önce böyle bir sorunla karşılaşıp, çözüm bulmuş site dostlarımdan yardım ve tavsiye bekliyorum.
İlgilenen arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkürler ve keyifli hobiler.
   

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.