ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
salihaetiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Haziran 2011 14:54
Son Ziyaret:
12 Haziran 2012 00:00
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Saliha Etiz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

3 Tatlı japon. :)

SON 10 MESAJI

Bezelye Haşlama
Ben balıklarımı sadece bezelyeyle besliyorum. Ara sıra değişiklik olsun diye yem ve yumurta sarısı veriyorum. Balığımın biri sudan atlamıştı, umut yok gibiydi. 3 günde toparladı hemen. Galiba verdiğim yemlerin acayip faydası oldu. :)
Bezelye , Ispanak gibi yemlerın hazırlanıp akvaryuma konulması !
Her gün bezelye haşlamak yerine istediğin kadar haşla, buzdolabı poşetine koy, bezelyelerin üzerini geçecek kadar su koy, buzluğa at. Sonra alıp alıp verirsin balıklara. Bende burdan öğrenmiştim. :) Ama buzluktan aldığın bezelyeleri suya tutmanı öneririm, buzu çözülsün. :)
Japon Balıklarımın Yüzgeçlerinde Kararma.
Beni şaşırtan, renkli taşları çıkarmak için akvaryum suyunu tamamen değiştirdim. Beyaz kum ve içindeki kahverengi deniz kabukları ile tam bir kırmızı etli pilav gibi duruyor.  Su tertemiz iken birden beyazlamaya başladı ve suda yüzen silindir şeklinde beyaz beyaz şeyler dikkatimi çekti. Yumurta değil ama. Olgunlaşmayan yumurtalar köşeli oluyormuş sanırım ama yine de sormak istedim. Bir de internette yazılanlardan az çok biliyorum, sperm gibi şeyler gördüm sanki. Ama balıklarım üremek için biraz küçük gibi geldi.  musty9872011-06-22 18:55:45
Japon Balıklarımın Yüzgeçlerinde Kararma.
Balıklarımı bezelye çoğunluklu olmak üzere günde 2 defa bezelye ve yem ile besliyorum. Yarım saattir birbirlerini kovalıyorlardı. Akvaryumda 2mm. uzunluğunda ince uzun beyaz silindir şekline uçan birşey gördüm. Daha dün akvaryum suyunu değiştirmiştim. Bu silindir şeklindeki şeyler nedir? Tülkuyruk, normal düz japon ve sanırım beyaz yavru koi (başının üstü turuncu, sırt yüzgeç diplerinde de ara ara turunculuklar var.) olmak üzere 3 balığım var. Düz japon dediğim ince uzun, tülkuyruğun karın tarafı şiş. Tülkuyruğum dişi gibi ama sürekli erkeği kovalama çabalarında. Özellikle bezelyeyi attığım andan itibaren başlıyor kovalamaya. :) Cinsiyet soracaktım. Kovalamacada bir yanlışlık var gibi geldi de. :) Bazen birbirlerinin karınlarına vurmaya çalışırken daire oluşturuyorlar. Bazen erkek balık yavru koi yi kovalıyor tülkuyruk da erkeği. Tren yapar gibi dolaşıyorlar.  İzlemesi güzel ama kovalamacadan sonuç çıkmayınca merak ettim. Gerçi balıklarım üremek için küçük gibi. Erkek 4cm, tülkuyruk 3.5cm kadar. Koi çok küçük zaten ondan birşey beklemiyorum oda 2.5 cm kadar ama dişi gibi. Toplu biraz. :) Cevaplarınızı bekliyorum :)
Japon Balıklarımın Yüzgeçlerinde Kararma.
Peki tamam. :) Teşekkür ederim. :)
Japon Balıklarımın Yüzgeçlerinde Kararma.
Peki tamam. :) Çok soru sordum ama. Dün akşam bezelye verdim diğer kararan balık iyice hareketlendi iyileşiyor galiba. Birbirlerini kovalıyolardı:) Sabahları yem verip, akşam bezelye versem kendisini toparlayana kadar olur mu? Sonra bezelyeyi azaltırım. Ya da yiyebilecekleri başka şeyler varsa. nohut fasulye gibi :)musty9872011-06-17 11:58:59
Japon Balıklarımın Yüzgeçlerinde Kararma.
Ayırırken suyu akvaryumdan aldım, dinlendirilmiş suyla akvaryumu geri tamamladım. Taşları da çıkaracağım. Evde boş çömlek saksı var. Onu kırsam iyice temizleyip akvaryuma koysam? En azından balıkların saklanabileceği yerler olsun.musty9872011-06-16 19:37:30
Japon Balıklarımın Yüzgeçlerinde Kararma.
Balığın birini ayırdım. 2 3 saat sonra öldü. Maaş günü yaklaşıyor. Hepsini halletmeye çalışacağım. Diğer kararan balık yem yemeye başladı. İyiye gidiyor gibi. Önerilerinizi deneyeceğim. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler. :) Kalan balığı kurtarmaya çalışacağım. 2 günde bir suyun 1/3 ünü değiştireceğim hepsini değil. Günde 1 kere yemliyorum. İyi midir? 
Japon Balıklarımın Yüzgeçlerinde Kararma.
Merhaba arkadaşlar. Bu forumu uzun süredir takip ediyordum fakat üye olmak yeni nasip oldu.

Yaklaşık 1.5 hafta önce balık beslemeye başladım. İlk gün biri küçük diğeri ötekisinden büyük olmak üzere 2 tane japon balığı aldım. Büyük balık küçüğünü çok rahatsız ediyordu sonraki gün kovalamaca azalsın diye 2 tane daha japon balığı aldım. Elimdeki para yetmeyince iç filtre alamadım. Suyu en geç 4 günde bir değiştiriyorum.  5 gün öncesine kadar hiçbir sorun yoktu. En son aldığım 2 balığın üst yüzgeçlerinde kararma görüyorum. Birinde karın kısmında da kararma başladı sanırım. Aldığımdan beri bu 2 balığın biri çok hareketliydi diğeri hareketsizdi. Şimdi ise diğerinde de hareketlilik azalmaya başladı.  Balıklar biraz toplu oldukları için mi hareketsizlik anlayamadım. Yem atıyorum ilk aldığım balıklar hemen yeme atlıyor bunlar ise yemi görmezden geliyorlar resmen. Onlar görene kadar diğer ikisi yemleri bitirmiş oluyorlar. 4 balığın yiyebileceği kadar yem atıyorum fakat 2si bitiriyor yemleri. Sağlıklı olan balıklar fazla yem yemekten ölecekler diye korkuyorum. Yemi azaltıyorum bu sefer balıkların 2si yemi bitiriyor hareketsiz olanlar bakıyor içime sinmiyor.  Ne yapsam bilemedim acaba hareketsizleri ayırıp onlara yemleri ayrı yerde mi versem? Balıklarım hasta mı? Biliyorum iç filtresiz beslemek yanlış ama en kısa sürede iç filtre alacağım. Balıkların telef olması korkusuyla yaşıyorum.  Ya da sonradan aldıklarım ortama alışamamış olabilirler mi?

Akvaryumun boyutları şu şekilde:

35x16cm. Yüksekliği 25cm

Bunlar da balıklarımın resimleri:


Sonradan aldığım balıklarım. Başka bir akvaryumcudan almıştım. (Hasta olduğunu düşündüğüm balıklar.)


Aşağıdaki balığım akvaryumcuda diğer balıkların arasında biraz hırpalanmış sanırım. Aldığımdan beri böyle. Onun için yapabileceğim birşey var mı?

Yazım hatası falan varsa özür dilerim. Kusuruma bakmayın. Yardımınızı bekliyorum.

Teşekkür ederim.
musty9872011-06-15 16:20:37

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.