ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Ayhan VATANSEVER
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Kasım 2013 15:29
Son Ziyaret:
02 Ocak 2017 22:00
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ayhan VATANSEVER
Doğum Tarihi:
20 Şubat 1984
Yaş:
42
İl:
Bursa
Meslek:
GARSON
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA

SON 4 MESAJI
Japon Baliği Akvaryumda Boylanirmi
Kullandığınız yem çeşidini farklılaştırırsanız büyüme gösteriler.
Benim uyguladığım yemleme şekli :
Pazartesi: Japon balığı yemi
Salı: Koi balığı yemi
Çarşamba: Alabalık yemi
Perşembe, Cuma ve Cumartesi yine yukarıda ki sıralama
Pazar: Makas ile ince ince halkalar hâlinde kesilmiş Toprak solucanıdır.
Kan kurdu da olur Un kurdu da olur fakat en iştahlı olarak yedikleri toprak solucanıdır.
Kullandığınız yem çeşidini farklılaştırırsanız büyüme gösteriler.
Benim uyguladığım yemleme şekli :
Pazartesi: Japon balığı yemi
Salı: Koi balığı yemi
Çarşamba: Alabalık yemi
Perşembe, Cuma ve Cumartesi yine yukarıda ki sıralama
Pazar: Makas ile ince ince halkalar hâlinde kesilmiş Toprak solucanıdır.
Kan kurdu da olur Un kurdu da olur fakat en iştahlı olarak yedikleri toprak solucanıdır.
Japon Balıklarım Ve Gelişimleri
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3218.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3271.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3226.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3239.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3224.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3279.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3267.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3269.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3235.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3273.JPG[/IMG]
Arkadaşlar merhaba.
Uzun süredir site üyesi olmama rağmen aktif olarak birşey paylaşmışlığım yoktur.
İsmim Ayhan VATANSEVER
Yaklaşık 7 yıldır Kafes kuşlarından İspinoz Ailesine ait türlerden üretim yapıyorum.
3 yıldır odam da beslemiş olduğum Japon balıklarım mevcut. Çok şükür ki halen de yaşamaya devam ediyorlar.
Japon balığı nasıl beslenir ? Ne yer ? ? kaç balığa kaç litre ? Akvaryum ölçüleri ? gibi birçok soru işaretlerinin olduğunu okuyorum. Ben de aklım erdiğince dilim döndüğünce genç kardeşlerime ve bu işi zevkle yapan abilerime ve arkadaşlarıma nacizane birkaç tavsiye de bulunmak isterim.
[B]Beslediğimiz Tür Japon balığı.[/B]
Aslında beslediğimiz Tür renlendirilmiş ve küçültülmüş [B]''Sazan balığıdır'[/B]' arkadaşlar. Nasıl ki bütün köpek ırk ve türleri Kurttan geliyor ise Japon balığı da Sazan balığına dayanır. Yani Japon balığına bir Lepistes veya discus veya bir ciklet türleri gibi davranmayacağız. Japon balığı bütün akvaryum kültür balıklarının çok çok ötesin de bir bakım ve beslenmeye gerek duyan türdür.
[B]Japon Balığı Akvaryumu[/B]
Arkadaşlar orta boy bir japon balığının ihtiyaç duyacağı litre 20 litredir. yani bu şu demek oluyor, 10 litre akvaryumum var 3 tane japon balığı besliyorum fakat hiç normal davranmıyorlar sorusunu cevaplamak oluyor.
Fanus konusa girmiyorum, zaten artık herkes öğrenmiş kabul ediyorum, fanusta japon beslemek o balığa yapılmış en büyük cinayettir. Aslın da fanus dekoratif amaçlı içine incik boncuk veya renkli kum koyularak masa üzerine aksesuar olarak yapılmış bir camdır, Nasıl ve ne şekil de girdi bilmiyorum ama fanusun akvaryum kültürü ile yakından uzaktan alakası yoktur.
[B]Akvaryum Ölçüleri[/B]
Gördüğüm birçok akvaryum yatay uzunluğu olan fakat derinliği olmayan akvaryumlar. Arkadaşlar Japon balıkları diğer türler gibi sağa-sola yüzmekten ziyade aşağı-yukarı yüzmeyi daha çok seven balıklardır. Bu sebeple akvaryum ölçülerinizi yatay uzunluğu 1m. derinliği 50 cm. olması yerine, yatay uzunluğu 50 cm. derinliği 1 m. olan akvaryumlarda daha sağlıklı ve daha iyi gelişen balıklarınız olur. Japon balıkları aynı atası olan Sazan balıkları gibi dip balıklarıdır. ( Eğer ki yeriniz yatay uzunluğu 1 m. veya daha üzeri ölçüleri koyabilecek kadar müsait ise hiç sorun değil 2m. bile yapabilirsiniz fakat derinliği de çok çok dikkate almanız gerekir. )
[B]Akvaryum Ekipmanları[/B]
Çok fazla hatta çok çok fazla oksijene ihtiyaç duyan türlerin başında gelir.(Koi balığı da bu guruba dahil) Bu sebeple arkadaşlar olmazsa olmazlardan biri hava motoru ve hava taşı. Japon balığı satın almadan önce elinizde bulunması gereken ekipmanlardan başlıcası. Marka konularına hiç değinmeyeceğim, piyasa da sesi olandan sesi olmayana kadar 10 lira ile 100 lira arasında değişen çokça markalar mevcut. Herkes tavsiye üzerine kendi tercihini yapabilir.
Diğer olmazsa olmazlardan biri de fitre. Japon balıkları için iç filtre kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaşlar, sebebi ise hem görüntü hem de temizlik kısmı japon balığı için çok çok yetersiz olması. Yine piyada sa çok çok farklı boyutlar da mini dış filtreler mevcut, birçok arkadaşımız bu filtreleri biliyordur, 20 - 40 - 60 litrelik akvaryumlar için bile mini dış filtreler çokça mevcut, kendi akvaryumunuza uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Arkadaşlar, diğer bir konu da kum mu olsun yoksa çakıl mı gibi sorular sıkça soruluyor. Benim tavsiyem ne kum ne de çakıl.
ikisinin arası olan siyah parlak kum-çakıl arası boyutun da ( marka söylemiyorum bilenler biliyor) Siyah olmasının avantajı balık dışkısı çok belli olduğu için dip çekimin de kolaylık sağlıyor. Ayrıca genel olarak(siyah teleskopları saymaz isek) japon balıklarımızın rengi ile de çok çok uyumlu, balıklarımızı ön plana çıkartıyor.
Japon balıklarımız atası olan sazan balıkları gibi kumu-çakılı-çamuru karıştırmayı çok severler ve de çoğunlukla karıştırdıkları taban malzemesini ağızlarına alıp için de yiyebilecekleri yemi bulup yerler sonra da bu taban malzemesini geri tükürürler.
Siz tabanı ne kadar kendi göz zevkinize göre tasarlarsanız tasarlayın japon balıklarınız bu tabanı çok farklı şekillere sokarlar ve her gün farklı farklı tepecikli veya çukurlu taban görebilirsiniz. Tavsiyem taban malzemesinin kalınlığı en az 3 parmak olmalıdır.
Diğer bir malzeme ise büyük 2-3-4 parça taş, Ortalama 1 yada 2 yumruk büyüklüğün de tercihen yassı yüzeyli taşları şekil vererek yerleştirmeniz. Bunun sebebi görüntüden ziyade zamanla üzerlerinde oluşan alg ve yosunları japon balıklarınızın severek tüketmesi.
[B]Akvaryum Aydınlatma[/B]
Japon balıklarımız çok fazla yoğun ışığı sevmezler, bu sebeple yine tavsiyem yoğun gün ışığı aydınlatmalardan ziyade hafif sarılı veya hafif pembeli ışık veren aydınlatmaları tercih etmenizdir. her ikisi de olursa çok daha iyi olur. Aydınlatma ile ilgili diğer bir konu da arkadaşlar, akvaryum ışığı 7 gün 24 saat yanmaz.
Nasıl biz uyuyacağımız zaman odamızın ışığını söndürüyor isek aynı şekil de akvaryum aydınlatmasını da kapatacağız. Amaç doğayı taklit etmek, Balıklarımız belki uyumuyorlardır ama en azından dinleniyorlar diyebilirim. Işığı kapanan akvaryum da balıkların belli bir süre sonra yerlerin de sabit kalarak hareket etmediklerini gözlemleyebilirsiniz.
[B]Beslenme[/B]
Asla ve asla su yüzeyin de yüzen yemleri kullanmayın üstatlar ne düşünür bilmem fakat şahsen kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Dip yemler Japon balıkları için biçilmiş kaftandır. Marka olarak yine yazmıyorum, birçok marka mevcut, fakat yemin çok çok kaliteli ve taze olmasına dikkat edin, Japon balığı yeminin taze olup olmadığını şöyle anlarsınız. Aldığınız yem hafif ıslak yada yağlı ise ve sizi kusturacak kadar iğrenç kokuyor ise bu yem tazedir, kokusunu yitirmiş ve kurumuş yem bayattır.
Diğer bir husus, tek tip yemle beslemeyin. Japon balığı yemi dışında Koi balığının yemi ile de besleyin. Bazı koi balıklarının yemi büyüktür ufak boylara ayırarak verebilirsiniz.
Hele ki konserve türevi gıdalar kenlikle aman diyeyim arkadaşlar yok konserve mısır yok konserve bezelye, sakın ama sakın, ne kadar yıkarsanız yıkayın içeriğinde ki tuzu atamazsınız ve balıklarımıza iyilik yapayım derken aksine dönüşü olmayan rahatsızlıklar yaşatırsınız. Vücutları Şekeri sentezleyebilirler ama tuzu asla.
Çok ilginç gelecek ama yağmur zamanlarında topraktan dışarı çıkan solucanları toplayarak ve bu solucanları 3-4 parçaya makasla bölerek hafta da 1 verebilirsiniz çok severek tüketirler, şahsen uyguluyorum.
Su piresi ve kan kurdu da yavru boyda ki balıklarınız için de kısa zaman da büyütücü takviye yemdir.
Birçok sebze ismi okudum şu sebze iyi gelir bu sebze iyi gelir. fakat en iyi sebze arkadaşlar Java moss bitkisidir daha doğrusu yosunudur, Hafta da bir sadece java mos bitkisi ile besleyebilirsiniz yine kendimden örnek vereyim java moss bitkisi ile beslemeye başladığımdan beri balıklarım da kabızlık diye bir sorun nedir bilmem.
Hemen hemen bütün petshoplar da bulabileceğiniz bir yosun türüdür, bir parça satın alıp eviniz de çoğaltabilirsiniz.
Bunun dışın da yine evim de balıklarım için yaptığım yem mevcut. İlerleyen zamanlar da video olarak paylaşacağım kısmet nasip olursa.
İçeriğini kısaca yazıyorum;beyaz un, mısır unu, pişmiş yumurta beyazı, toz spirulina, toz şeker. miktarları ve nasıl yapıldığı konusuna girmiyorum yayınlayacağım video da ölçülere ve tarifine yer vereceğim.
[B]Notlar[/B]
- Gün de 2 defa az az besleyin. sabah işe veya okula gitmeden ve yatağa yatmadan önce örneğin.
- Hafta da 1 aç bırakma diye bir olay yok arkadaşlar, sadece hafta da 1 tek öğün besleyeceğiz yani hiç yemlememezlik yapmayacağız. İştahları gereği açlığa hiç gelemeyen balık türlerinin başın da gelir.
- Yemleri tek bir yere serpmek yerine dağıtarak verin ki hepsi eşit miktar da yiyebilsin.
- Balığınıza veya balıklarınıza isim verin şaka gibi ama gerçekten de bir kuş bir kedi veya bir köpek gibi zamanla o isme alışıyor ve seslendiğiniz zaman tepki veriyorlar. Zaten video paylaşım sitelerin de örnek videolar Koi va Japon balıkları için bolca mevcut, inanmayan girip izleyebilir.
- Birkaç farklı markanın yemini satın alıp birbiri ile karıştırarak yemlerseniz çok daha faydalı olur, A markası B markası ve C markası yemi alıp bir kapta harmanlayıp içi kuru cam kavanozda (tercihen vakum kapaklı) karanlık dolap için de saklarsanız yeminiz çok daha uzun süre besin değerini korur.
[B]Temizlik[/B]
Suyu çok çabuk kirleten balık türlerini yine başında gelirler, bu sebeple yukarı da yazdığım gibi iyi bir dış fitre şart. Dip çekimi 2 hafta da 1 ve dış motor temizliği ayda 1 yapılmalı, akvaryumunuzdan su buharlaştıkça yerine doldurulmalı.
Bazı kardeşlerim çeşitli başlıklar altında yazmışlar,
Akvaryum içi temizliyorum ama hergün sisli, puslu, dumanlı vs vs
Bu sizli puslu dumanlı dediğiniz olan bakteridir arkadaşlar ve bu bakteri kültürünün henüz oturmadığı anlamına gelir, Böyle durumlar da sakın ama sakın suyu değişltirmeye yenilemeye kalkmayın çünkü her durum da aynı olay ile karşılaşırsınız, bunun yerine birkaçgün bekleyin
Zamanla o kültür kendine dip kumun da ve dış filtre içerisin de yer edinip görevini yapmaya başladığı zaman bir de bakacaksınız ki suyunuz adeta cam gibi berrak olmuş, Bu tip sorunlar ile karşılaşmamak için 2 seçeneğiniz var, 1. seçenek kısa ve maaliyeti olandır ve bu da bakteri kültürü satın almanız demektir. Diğer bir seçenek ise akvaryumunuzu kurup için de balık olmadan çalıştırıp yaklaşık 1 ay sonra içine balık almanız dememektir. Bu süre zarfını biraz daha kısaltmak için ise boş akvaryumunuzun içine 1 tane ölü balık bırakarak orada kendi kendine çürümesi ve yok olmasını sağlayarak yine daha erken bakteri kültürünün oluşmasını sağlayabilirsiniz. Ölü balığı nereden bulurum derseniz pahalı türler için yaptığınız akvaryumunuza orta boy 3-5 liralık 1 tane Japon balığı alarak yine kültürün oluşmasını sağlayabilirsiniz.
Yok kardeşim bu kadar bekleyemem derseniz balıkları satın aldığnız satıcıdan veya size hediye eden arkadaşınızın akvaryumundan kaç litre verebiliyorsa alıp en az 1 hafta önceden kurup çalıştırdığınız akvaryumunuza önce suyu ardından takribi 1-2 saat sonra balıkları salarakta devam edebilirsiniz. Tercihler size kalmış.
Ay da 1 veya sefer olmak üzere yuvarlak akvaryum tuzlarından 20 litreye 1 tane olacak şekil de kullanırsanız beyaz benek gibi solungaç erimesi yüzgeç erimesi gibi hastalıklarında önüne geçmiş olursunuz.
[B]Su Sıcaklığı[/B]
Soğuk suyu tercih eden, sıcağı asla ve asla istemeyen balık türüdür. (max 25 derece hatta bu bile çok). 15-20 derece arası ideal,
Arkadaşlar şimdilik aktaracaklarım bu kadar, bir hatam veya kusurum varsa bu türde bilgili üstatlar tarafından düzeltilmesini istirham ederim.
Japon balıklarınız ile beraber ömür boyu mutlu ve huzurlu günler dilerim.
Sağlıkla ve sevgi ile kalın, şimdilik hoşça kalın.
[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3218.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3271.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3226.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3239.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3224.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3279.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3267.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3269.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3235.JPG[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/154194/SAM_3273.JPG[/IMG]
Arkadaşlar merhaba.
Uzun süredir site üyesi olmama rağmen aktif olarak birşey paylaşmışlığım yoktur.
İsmim Ayhan VATANSEVER
Yaklaşık 7 yıldır Kafes kuşlarından İspinoz Ailesine ait türlerden üretim yapıyorum.
3 yıldır odam da beslemiş olduğum Japon balıklarım mevcut. Çok şükür ki halen de yaşamaya devam ediyorlar.
Japon balığı nasıl beslenir ? Ne yer ? ? kaç balığa kaç litre ? Akvaryum ölçüleri ? gibi birçok soru işaretlerinin olduğunu okuyorum. Ben de aklım erdiğince dilim döndüğünce genç kardeşlerime ve bu işi zevkle yapan abilerime ve arkadaşlarıma nacizane birkaç tavsiye de bulunmak isterim.
[B]Beslediğimiz Tür Japon balığı.[/B]
Aslında beslediğimiz Tür renlendirilmiş ve küçültülmüş [B]''Sazan balığıdır'[/B]' arkadaşlar. Nasıl ki bütün köpek ırk ve türleri Kurttan geliyor ise Japon balığı da Sazan balığına dayanır. Yani Japon balığına bir Lepistes veya discus veya bir ciklet türleri gibi davranmayacağız. Japon balığı bütün akvaryum kültür balıklarının çok çok ötesin de bir bakım ve beslenmeye gerek duyan türdür.
[B]Japon Balığı Akvaryumu[/B]
Arkadaşlar orta boy bir japon balığının ihtiyaç duyacağı litre 20 litredir. yani bu şu demek oluyor, 10 litre akvaryumum var 3 tane japon balığı besliyorum fakat hiç normal davranmıyorlar sorusunu cevaplamak oluyor.
Fanus konusa girmiyorum, zaten artık herkes öğrenmiş kabul ediyorum, fanusta japon beslemek o balığa yapılmış en büyük cinayettir. Aslın da fanus dekoratif amaçlı içine incik boncuk veya renkli kum koyularak masa üzerine aksesuar olarak yapılmış bir camdır, Nasıl ve ne şekil de girdi bilmiyorum ama fanusun akvaryum kültürü ile yakından uzaktan alakası yoktur.
[B]Akvaryum Ölçüleri[/B]
Gördüğüm birçok akvaryum yatay uzunluğu olan fakat derinliği olmayan akvaryumlar. Arkadaşlar Japon balıkları diğer türler gibi sağa-sola yüzmekten ziyade aşağı-yukarı yüzmeyi daha çok seven balıklardır. Bu sebeple akvaryum ölçülerinizi yatay uzunluğu 1m. derinliği 50 cm. olması yerine, yatay uzunluğu 50 cm. derinliği 1 m. olan akvaryumlarda daha sağlıklı ve daha iyi gelişen balıklarınız olur. Japon balıkları aynı atası olan Sazan balıkları gibi dip balıklarıdır. ( Eğer ki yeriniz yatay uzunluğu 1 m. veya daha üzeri ölçüleri koyabilecek kadar müsait ise hiç sorun değil 2m. bile yapabilirsiniz fakat derinliği de çok çok dikkate almanız gerekir. )
[B]Akvaryum Ekipmanları[/B]
Çok fazla hatta çok çok fazla oksijene ihtiyaç duyan türlerin başında gelir.(Koi balığı da bu guruba dahil) Bu sebeple arkadaşlar olmazsa olmazlardan biri hava motoru ve hava taşı. Japon balığı satın almadan önce elinizde bulunması gereken ekipmanlardan başlıcası. Marka konularına hiç değinmeyeceğim, piyasa da sesi olandan sesi olmayana kadar 10 lira ile 100 lira arasında değişen çokça markalar mevcut. Herkes tavsiye üzerine kendi tercihini yapabilir.
Diğer olmazsa olmazlardan biri de fitre. Japon balıkları için iç filtre kesinlikle tavsiye etmiyorum arkadaşlar, sebebi ise hem görüntü hem de temizlik kısmı japon balığı için çok çok yetersiz olması. Yine piyada sa çok çok farklı boyutlar da mini dış filtreler mevcut, birçok arkadaşımız bu filtreleri biliyordur, 20 - 40 - 60 litrelik akvaryumlar için bile mini dış filtreler çokça mevcut, kendi akvaryumunuza uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Arkadaşlar, diğer bir konu da kum mu olsun yoksa çakıl mı gibi sorular sıkça soruluyor. Benim tavsiyem ne kum ne de çakıl.
ikisinin arası olan siyah parlak kum-çakıl arası boyutun da ( marka söylemiyorum bilenler biliyor) Siyah olmasının avantajı balık dışkısı çok belli olduğu için dip çekimin de kolaylık sağlıyor. Ayrıca genel olarak(siyah teleskopları saymaz isek) japon balıklarımızın rengi ile de çok çok uyumlu, balıklarımızı ön plana çıkartıyor.
Japon balıklarımız atası olan sazan balıkları gibi kumu-çakılı-çamuru karıştırmayı çok severler ve de çoğunlukla karıştırdıkları taban malzemesini ağızlarına alıp için de yiyebilecekleri yemi bulup yerler sonra da bu taban malzemesini geri tükürürler.
Siz tabanı ne kadar kendi göz zevkinize göre tasarlarsanız tasarlayın japon balıklarınız bu tabanı çok farklı şekillere sokarlar ve her gün farklı farklı tepecikli veya çukurlu taban görebilirsiniz. Tavsiyem taban malzemesinin kalınlığı en az 3 parmak olmalıdır.
Diğer bir malzeme ise büyük 2-3-4 parça taş, Ortalama 1 yada 2 yumruk büyüklüğün de tercihen yassı yüzeyli taşları şekil vererek yerleştirmeniz. Bunun sebebi görüntüden ziyade zamanla üzerlerinde oluşan alg ve yosunları japon balıklarınızın severek tüketmesi.
[B]Akvaryum Aydınlatma[/B]
Japon balıklarımız çok fazla yoğun ışığı sevmezler, bu sebeple yine tavsiyem yoğun gün ışığı aydınlatmalardan ziyade hafif sarılı veya hafif pembeli ışık veren aydınlatmaları tercih etmenizdir. her ikisi de olursa çok daha iyi olur. Aydınlatma ile ilgili diğer bir konu da arkadaşlar, akvaryum ışığı 7 gün 24 saat yanmaz.
Nasıl biz uyuyacağımız zaman odamızın ışığını söndürüyor isek aynı şekil de akvaryum aydınlatmasını da kapatacağız. Amaç doğayı taklit etmek, Balıklarımız belki uyumuyorlardır ama en azından dinleniyorlar diyebilirim. Işığı kapanan akvaryum da balıkların belli bir süre sonra yerlerin de sabit kalarak hareket etmediklerini gözlemleyebilirsiniz.
[B]Beslenme[/B]
Asla ve asla su yüzeyin de yüzen yemleri kullanmayın üstatlar ne düşünür bilmem fakat şahsen kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Dip yemler Japon balıkları için biçilmiş kaftandır. Marka olarak yine yazmıyorum, birçok marka mevcut, fakat yemin çok çok kaliteli ve taze olmasına dikkat edin, Japon balığı yeminin taze olup olmadığını şöyle anlarsınız. Aldığınız yem hafif ıslak yada yağlı ise ve sizi kusturacak kadar iğrenç kokuyor ise bu yem tazedir, kokusunu yitirmiş ve kurumuş yem bayattır.
Diğer bir husus, tek tip yemle beslemeyin. Japon balığı yemi dışında Koi balığının yemi ile de besleyin. Bazı koi balıklarının yemi büyüktür ufak boylara ayırarak verebilirsiniz.
Hele ki konserve türevi gıdalar kenlikle aman diyeyim arkadaşlar yok konserve mısır yok konserve bezelye, sakın ama sakın, ne kadar yıkarsanız yıkayın içeriğinde ki tuzu atamazsınız ve balıklarımıza iyilik yapayım derken aksine dönüşü olmayan rahatsızlıklar yaşatırsınız. Vücutları Şekeri sentezleyebilirler ama tuzu asla.
Çok ilginç gelecek ama yağmur zamanlarında topraktan dışarı çıkan solucanları toplayarak ve bu solucanları 3-4 parçaya makasla bölerek hafta da 1 verebilirsiniz çok severek tüketirler, şahsen uyguluyorum.
Su piresi ve kan kurdu da yavru boyda ki balıklarınız için de kısa zaman da büyütücü takviye yemdir.
Birçok sebze ismi okudum şu sebze iyi gelir bu sebze iyi gelir. fakat en iyi sebze arkadaşlar Java moss bitkisidir daha doğrusu yosunudur, Hafta da bir sadece java mos bitkisi ile besleyebilirsiniz yine kendimden örnek vereyim java moss bitkisi ile beslemeye başladığımdan beri balıklarım da kabızlık diye bir sorun nedir bilmem.
Hemen hemen bütün petshoplar da bulabileceğiniz bir yosun türüdür, bir parça satın alıp eviniz de çoğaltabilirsiniz.
Bunun dışın da yine evim de balıklarım için yaptığım yem mevcut. İlerleyen zamanlar da video olarak paylaşacağım kısmet nasip olursa.
İçeriğini kısaca yazıyorum;beyaz un, mısır unu, pişmiş yumurta beyazı, toz spirulina, toz şeker. miktarları ve nasıl yapıldığı konusuna girmiyorum yayınlayacağım video da ölçülere ve tarifine yer vereceğim.
[B]Notlar[/B]
- Gün de 2 defa az az besleyin. sabah işe veya okula gitmeden ve yatağa yatmadan önce örneğin.
- Hafta da 1 aç bırakma diye bir olay yok arkadaşlar, sadece hafta da 1 tek öğün besleyeceğiz yani hiç yemlememezlik yapmayacağız. İştahları gereği açlığa hiç gelemeyen balık türlerinin başın da gelir.
- Yemleri tek bir yere serpmek yerine dağıtarak verin ki hepsi eşit miktar da yiyebilsin.
- Balığınıza veya balıklarınıza isim verin şaka gibi ama gerçekten de bir kuş bir kedi veya bir köpek gibi zamanla o isme alışıyor ve seslendiğiniz zaman tepki veriyorlar. Zaten video paylaşım sitelerin de örnek videolar Koi va Japon balıkları için bolca mevcut, inanmayan girip izleyebilir.
- Birkaç farklı markanın yemini satın alıp birbiri ile karıştırarak yemlerseniz çok daha faydalı olur, A markası B markası ve C markası yemi alıp bir kapta harmanlayıp içi kuru cam kavanozda (tercihen vakum kapaklı) karanlık dolap için de saklarsanız yeminiz çok daha uzun süre besin değerini korur.
[B]Temizlik[/B]
Suyu çok çabuk kirleten balık türlerini yine başında gelirler, bu sebeple yukarı da yazdığım gibi iyi bir dış fitre şart. Dip çekimi 2 hafta da 1 ve dış motor temizliği ayda 1 yapılmalı, akvaryumunuzdan su buharlaştıkça yerine doldurulmalı.
Bazı kardeşlerim çeşitli başlıklar altında yazmışlar,
Akvaryum içi temizliyorum ama hergün sisli, puslu, dumanlı vs vs
Bu sizli puslu dumanlı dediğiniz olan bakteridir arkadaşlar ve bu bakteri kültürünün henüz oturmadığı anlamına gelir, Böyle durumlar da sakın ama sakın suyu değişltirmeye yenilemeye kalkmayın çünkü her durum da aynı olay ile karşılaşırsınız, bunun yerine birkaçgün bekleyin
Zamanla o kültür kendine dip kumun da ve dış filtre içerisin de yer edinip görevini yapmaya başladığı zaman bir de bakacaksınız ki suyunuz adeta cam gibi berrak olmuş, Bu tip sorunlar ile karşılaşmamak için 2 seçeneğiniz var, 1. seçenek kısa ve maaliyeti olandır ve bu da bakteri kültürü satın almanız demektir. Diğer bir seçenek ise akvaryumunuzu kurup için de balık olmadan çalıştırıp yaklaşık 1 ay sonra içine balık almanız dememektir. Bu süre zarfını biraz daha kısaltmak için ise boş akvaryumunuzun içine 1 tane ölü balık bırakarak orada kendi kendine çürümesi ve yok olmasını sağlayarak yine daha erken bakteri kültürünün oluşmasını sağlayabilirsiniz. Ölü balığı nereden bulurum derseniz pahalı türler için yaptığınız akvaryumunuza orta boy 3-5 liralık 1 tane Japon balığı alarak yine kültürün oluşmasını sağlayabilirsiniz.
Yok kardeşim bu kadar bekleyemem derseniz balıkları satın aldığnız satıcıdan veya size hediye eden arkadaşınızın akvaryumundan kaç litre verebiliyorsa alıp en az 1 hafta önceden kurup çalıştırdığınız akvaryumunuza önce suyu ardından takribi 1-2 saat sonra balıkları salarakta devam edebilirsiniz. Tercihler size kalmış.
Ay da 1 veya sefer olmak üzere yuvarlak akvaryum tuzlarından 20 litreye 1 tane olacak şekil de kullanırsanız beyaz benek gibi solungaç erimesi yüzgeç erimesi gibi hastalıklarında önüne geçmiş olursunuz.
[B]Su Sıcaklığı[/B]
Soğuk suyu tercih eden, sıcağı asla ve asla istemeyen balık türüdür. (max 25 derece hatta bu bile çok). 15-20 derece arası ideal,
Arkadaşlar şimdilik aktaracaklarım bu kadar, bir hatam veya kusurum varsa bu türde bilgili üstatlar tarafından düzeltilmesini istirham ederim.
Japon balıklarınız ile beraber ömür boyu mutlu ve huzurlu günler dilerim.
Sağlıkla ve sevgi ile kalın, şimdilik hoşça kalın.
👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Bu hobiye gönül vermiş olan tüm Akvarist arkadaşlara can-ı gönülden selamlar-saygılar.
Yaklaşık 4 yıldır profesyonel anlamda ispinoz türleri ile ilgileniyor ve çeşitli illerde ki yarışmalara katılarak bu hobimi yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyorum.
1 ay kadar önce tanıştığım Betta balıkları ile eskiden yapmış olduğum akvaristliğe küçük bir akvaryum ile yeniden dönüş yapmanın heyecanını yaşıyorum.
Eskiden dedim çünkü 1 yıl kadar önce 300 litrelik akvaryumda Japon balığı bakımı yapıyordum, Elde olmayan sebeplerden dolayı 5 ay sonra bu hobimi sonlandırmak zorunda kaldım.
Siteyi 4 aydır takip ediyor, paylaşımları zevkle okuyorum.
Kurulumunda emeği geçen ekibe sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilir, ayrıca sitenin bu konuma gelmesinde katkıları olan tüm site üyelerinin daha doğrusu akvarist sevdalıların ellerine-parmaklarına sağlık diyor, herkese selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.
SAYGILARIMLA...
Bu hobiye gönül vermiş olan tüm Akvarist arkadaşlara can-ı gönülden selamlar-saygılar.
Yaklaşık 4 yıldır profesyonel anlamda ispinoz türleri ile ilgileniyor ve çeşitli illerde ki yarışmalara katılarak bu hobimi yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyorum.
1 ay kadar önce tanıştığım Betta balıkları ile eskiden yapmış olduğum akvaristliğe küçük bir akvaryum ile yeniden dönüş yapmanın heyecanını yaşıyorum.
Eskiden dedim çünkü 1 yıl kadar önce 300 litrelik akvaryumda Japon balığı bakımı yapıyordum, Elde olmayan sebeplerden dolayı 5 ay sonra bu hobimi sonlandırmak zorunda kaldım.
Siteyi 4 aydır takip ediyor, paylaşımları zevkle okuyorum.
Kurulumunda emeği geçen ekibe sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilir, ayrıca sitenin bu konuma gelmesinde katkıları olan tüm site üyelerinin daha doğrusu akvarist sevdalıların ellerine-parmaklarına sağlık diyor, herkese selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.
SAYGILARIMLA...
Resun CY-20 Cyclone Tanıtım
Öncelikle Selamlar Akvarist dostlar.
Ben de nacizane bir dille yaklaşık 2 haftadır kullanmakta olduğum Resun cy 20 dış filtre hakkımda ki deneyim ve görüşlerimi yazmak isterim.
Satın aldığım yer Bursa, TROBİCANA akvaryum. Sahibinden. com da ilanlar da ararken kendi şehrim de satıldığını gördüm haliyle benim için görerek alma konusunda avantaj oldu.
Ayhan VATANSEVER 2013-11-23 00:37:00
Öncelikle Selamlar Akvarist dostlar.
Ben de nacizane bir dille yaklaşık 2 haftadır kullanmakta olduğum Resun cy 20 dış filtre hakkımda ki deneyim ve görüşlerimi yazmak isterim.
Satın aldığım yer Bursa, TROBİCANA akvaryum. Sahibinden. com da ilanlar da ararken kendi şehrim de satıldığını gördüm haliyle benim için görerek alma konusunda avantaj oldu.
Ürüne gelecek olur isek;
Resun cy 20 için kullandığım akvaryum 10 litrelik bir BETTA balığı akvaryumu. Betta balıkları dalgalı sudan ziyade durgun ve sakin suları daha çok sevdikleri için özellikle bu ürünü tercih ettim. Hem istediğim sakinliği verip aynı zaman da temizlikte yapabilmesi açısından çokta işimi görüyor diyebilirim.
Kullanım şekli oldukça basit. Tüm malzemeleri iyice çeşme suyu altında iyice yıkayıp birbirine montajladım ve akvaryumun yanına gelecek şekil de yerine koydum.
Kullanma şeklim, hortumların bir uçları motora iyice takılı diğer uçları ise suyun içinde vakumlar ile sabit fakat tek bir farkla uçlarında hiçbir şey yok yani kutudan çıkan diğer suyu çeken hortuma takılan dip çubukları veya suyu akvaryuma geri veren hortuma takılan şelale aparatların hiç birisini kullanmadım.
Zaten debisi düşük olan motorun bu parçalar ile daha da işlevini yitireceğini kanaat getirerek uçlarına hiçbir şey takmayarak kullanma kararı aldım ve sonuç olarak son derece memnunum.
Kullanmaya başladığım andan itibaren motorun milinden gelen çok az bir tıkırtı sesi 4-5 gün içerisinde tamamıyla kesildi ve şuan itibariyle de sıfır ses ile çalışmaya devam ediyor.
Akvarist arkadaşların bazı yorumlarında motordan gelen sesten rahatsız olduklarını yazmışlar. Tavsiyem şudur ki bu ses motorun içinin tamamıyla su ile dolu olmadığı için milden gelen ses olduğundandır. Onlar da biraz sabrederlerse kısa zaman içinde motor içerisi tamamıyla kendini oturttuğunda sesten eser kalmayacaklarını bilmelerini isterim.
Ama önce biraz sabır.
SAYGILARIMLA.
Resun cy 20 için kullandığım akvaryum 10 litrelik bir BETTA balığı akvaryumu. Betta balıkları dalgalı sudan ziyade durgun ve sakin suları daha çok sevdikleri için özellikle bu ürünü tercih ettim. Hem istediğim sakinliği verip aynı zaman da temizlikte yapabilmesi açısından çokta işimi görüyor diyebilirim.
Kullanım şekli oldukça basit. Tüm malzemeleri iyice çeşme suyu altında iyice yıkayıp birbirine montajladım ve akvaryumun yanına gelecek şekil de yerine koydum.
Kullanma şeklim, hortumların bir uçları motora iyice takılı diğer uçları ise suyun içinde vakumlar ile sabit fakat tek bir farkla uçlarında hiçbir şey yok yani kutudan çıkan diğer suyu çeken hortuma takılan dip çubukları veya suyu akvaryuma geri veren hortuma takılan şelale aparatların hiç birisini kullanmadım.
Zaten debisi düşük olan motorun bu parçalar ile daha da işlevini yitireceğini kanaat getirerek uçlarına hiçbir şey takmayarak kullanma kararı aldım ve sonuç olarak son derece memnunum.
Kullanmaya başladığım andan itibaren motorun milinden gelen çok az bir tıkırtı sesi 4-5 gün içerisinde tamamıyla kesildi ve şuan itibariyle de sıfır ses ile çalışmaya devam ediyor.
Akvarist arkadaşların bazı yorumlarında motordan gelen sesten rahatsız olduklarını yazmışlar. Tavsiyem şudur ki bu ses motorun içinin tamamıyla su ile dolu olmadığı için milden gelen ses olduğundandır. Onlar da biraz sabrederlerse kısa zaman içinde motor içerisi tamamıyla kendini oturttuğunda sesten eser kalmayacaklarını bilmelerini isterim.
Ama önce biraz sabır.
SAYGILARIMLA.
SON MESAJLAR
- Beyaz Benek Hastalığı Cyber_Scout, 03:54
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Nasıl ceyh, 01:33
Yeni Üye Forumu - Kurduğum İlk Betta Akvaryumum ceyh, 00:36
Yeni Üye Forumu - Yavru Beyaz Yunus 4 Cm 11muco61, 00:07
Yeni Üye Forumu - Lampeye Killifish,pseudomogil Gertrude Akvaryumu Senaquatics, 23:27
Akvaryum Tanıtımı - Triops Nedir ceyh, 22:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bu Hangi Tür Lepistes ceyh, 21:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığımda Beyaz Benek Mi Var Yoksa Mantar Mı? ceyh, 21:48
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 21:44
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 💧 Su Düzenleyicileri: Karşılaştırma & İnceleme Rehberi - 2026 Jotunheim, 17:21
Akvaryum Bilimi - Şelale Filtrede Yosun Problemi yemrekozenn, 17:09
Yosun - Betta Üretiminde Yardıma İhtiyacım Var Cyber_Scout, 13:49
Labirentliler - Damızlık Ciklet Konusu Kamilkaya, 13:31
Yeni Üye Forumu - Karides İçin Hangi Kumu Almalıyım? _bburak, 12:50
Omurgasızlar - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin BatuhanTufan, 06:53
Yeni Üye Forumu - 50l Akvaryumda Ne Besleyebilirim? yigitglu, 03:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Takip Uygulamamı Test Edebilir Misiniz? vadrigar, 03:42
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bu Bir Myriophyllum Mu reano, 23:31
Bitki Türleri ve Bakımı - Balık Önerisi Ve Bitki Sorunu reano, 23:24
Yeni Üye Forumu - Karidesler İçin Güvenli Sıvı Bitki Gübresi reano, 23:17
Omurgasızlar - Bu Cichlid Türü Nedir? omererbas, 21:22
Yeni Üye Forumu - Sürekli Su Değişimi pianoƒish, 19:52
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Su Değişimi İçin Otomasyon Planım pianoƒish, 19:48
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Nitrat Kültürü Oluşturmak ceyh, 19:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Amerikan Dünyası Laetacara, 16:27
Güney Amerikan Cichlidleri - Beta Balığımda Kuyruk Erimesi Var Gibi Fustun, 13:14
Yeni Üye Forumu - Neo Soil Ve Gübreleme Meryemmm, 12:12
Bitki Akvaryumları Genel - Betta Mantarı Fustun, 11:37
Yeni Üye Forumu - Bu Sarı Prenses Değilse Hangi Tür? NavisLamia, 01:05
Yeni Üye Forumu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin BerkBey, 00:57
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Yeni Kurulum Tavsiyesi. MCY4, 23:57
Yeni Üye Forumu - Güney Amerika Tankım BerkBey, 19:04
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığında Garip Oluşum Cyber_Scout, 18:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Tavsiye İhtiyacı Tortuga7, 18:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Çiftleşmesi Hk. İzmirBetta, 17:39
Canlı Doğuranlar - Kurban Bayramımız Kutlu Olsun! - Akvaryum Ailesi pianoƒish, 15:35
Forum ve Site Hakkında - 27 Litre İçin Tür Seçimi TonyMcLegend, 11:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Aşılama Hakkında EmiirKaan, 01:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kullanılmayan İç Filtre Süngerlerinden Pipo Yapımı VaranusSalvator, 23:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yem Tavsiyesi Verir Misiniz ? semih058, 22:12
Malzemeler ve Yemler Forumu - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum SaidAlabas, 16:14
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Hobisi Tanıtım Ve Yetiştirme Günlüğümüz Mesaquarium, 15:15
Yeni Üye Forumu - Ranchu Beslemek İstiyorum. GhostKoi, 13:32
Sazansıgiller - Vatoz Elma Salyangozunu Rahat Bırakmıyor Ahmet özşen, 06:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Benek Mi Cyber_Scout, 04:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Silikonunda Hava Kabarcığı Kınayu, 02:23
Akvaryum Tanıtımı - 🧪 Bakteri Kültürleri: Karşılaştırma & İnceleme Rehberi - 2026 pianoƒish, 01:15
Akvaryum Bilimi - Beyaz Benek Hastalığı Varken Yeni Gelen Balıklar pianoƒish, 01:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığımda Bakteriyel Kuyruk Erimesi Var alpekim, 00:12
Yeni Üye Forumu - Discus Beslemek Cyber_Scout, 22:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- İhtiyaç Fazlası Malzemeler Aporetti 02:42
- Medaka Yavrusu, Yumurtası, Su Piresi ternapi 01:49
- Crptocoryne Crispatula Var SeaWorld 01:03
- Bitki Armatürü SeaWorld 01:03
- Özel Tür Half Black Hb Gold Tuxedo Lepistes SeaWorld 01:03
- Eheim West Germany Üretimi İç Filtre. abunil 00:36
- Satılık Salon Çiçeği. abunil 00:36
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 00:11
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:03
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 00:03
- Fluval Fx6 Dış Filtre (sadece 6 Ay Kullanıldı) idiopatik 23:40
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 22:59
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 22:59
- Anubias. Tek Fiyat 400₺ (nana 200₺) propecia 22:59
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 22:18
- Aquareef F50 High Tech Armatür barsbingul 22:11
- Afra Coube AlisBaba 21:52
- Electric Blue Acara AlisBaba 21:52
- 30x30 Air Clear Akvaryum, Motorlu Pipo , Havmotoru UnalCevahir 21:09
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 20:28
- Akvaryum 30*30 metsi 20:28
- Creaqua Akvaryum Armatürü KarayeL 20:09
- Akvaryum Co2 Set KarayeL 20:09
- Hb White Lepistes omererbas 19:45
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 19:45
- Eheım 2211 Dış Filtre Pervanesi (sıfır) Bora Bey 19:27
- Black Silver Flame Endler inspector 19:01
- Safkan Bloody Mary Karides - Yüksek Kalite Yiğitçelik 18:54
- Silverado Black Flame Endler Safkan 20 Çift aXarayli 18:14
- Mutlaka Listeye Bakınız Coskun59 17:50
- Jumbo Elma Salyangoz Altın Sarısı Coskun59 17:50
- Akvaryum Ve Ekipmanları yemrekozenn 17:08
- Akvaryum Ve Ekipmanları yemrekozenn 17:07
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 15:44
- Canlı Yem(grindal,mikrofex,mikrokurt) Kaangzkr 15:26
- Mikrokurt Kültürü(artemia Eşdeğeri) Sınırsız Yem Kaangzkr 15:26
- Sessiliflora(20 Dal),gül 6 Dal,moss Çeşitli Sarım Kaangzkr 15:26
- Eheim, Dophin, Sera Vb. Çeşitli Malzemeler BadgeR 15:19
- Rotala Sp Bonsai Ve Staurogyne Repens BadgeR 15:19
- Mygos Plant Plus 40 Cm Led Aydınlatma BadgeR 15:19
- Christmas Moss dus_zamani 15:16
- Mpanga Ve Sarı Prenses Ercankurt 15:08
- Vitasand Pro78 Sarı Silis Kum Ercankurt 15:08
- L144 Blueice Dişiler hero14 15:02
- Hobiyi Bıraktım SJess 14:40
- Sunsun 603b Dış Filtre TurX 14:12
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 14:09
- İthal Paludaryum / Teraryum Arıyorum ozan_1903 13:59
- Uygun Fiyata Akvaryum Malzemeleri ozan_1903 13:59
- Damızlık L010a Erkekleri Ve Singapur Tül Erkek ozan_1903 13:59
KULLANICILAR
- 42 Online Kullanıcı, 23 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

