ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
UmutMEHDİOĞLU
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
140
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Kasım 2013 21:32
Son Ziyaret:
16 Saat 21 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1927 [0.54 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
45 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut Mehdioğlu
Doğum Tarihi:
15 Ocak 2000
Yaş:
23
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Umut Mehdioğlu Biotope Designer& Professional Betta Breeder "SOUTH AMERİCA"

SON 10 MESAJI

Yeni Tank İçin Yosun Yiyici Önerisi
[QUOTE=Mosfet]Akvaryumu yeni kurduğum zaman ben de yosun yemesi umuduyla goby (stiphodon semoni) almıştım. İzlemesi çok keyifli bir balık ancak yosun yeme konusunda oto ile yarışamaz.[/QUOTE]

Haklı olabilirsiniz oto cat denemedim hiç, tankımda da öyle aman aman bir yosun sorunu yok. O sebepten dolayı benim işimi çözmüş olabilir.
Yeni Tank İçin Yosun Yiyici Önerisi
En sorunsuzu Goby dir.
Hem görsel olarak tatlı, hem barışçıl.
Ayrıca, hem köklerdeki pamukçukları tüketiyor, hem yosun yiyor, hem dipteki yem artıklarını yiyor. Böyle bir canlı olamaz, hayran kalıyor izlerken bile insan. Şiddetle tavsiye ederim.
Betta Kuyruk
[QUOTE=Furkann]



Merhaba, aslında kızılağaç kozalağı eklemiştim ama en kısa zamanda catappa yaprağıda eklerim. Ayrıca yem çeşitliliği fazla ama yine de yazayım sera bettagran, Tropical Betta Granulat, canlı artemia (haftada 1 defa) , yavru balıklara verilen artemia toz olan, Jbl Novobel pul yem, Jbl Pro Novo Bits Grano ve nadir olarakta çeyrek jbl tablet yem cama yapıştırıyorum. Günde 2 öğün veriyorum. Hemen hemen her öğün 4 adet granül yem büyüklüğünde yem veriyorum.[/QUOTE]

Beslenmesi yeterli gözüküyor, catappa ile kızılağaç kozalağı maalesef aynı etkiyi vermiyor. Ayna antrenmanı ve catappa bu işi çözer gibi. Ayrıca, ışıktan dolayı akvaryumun camları yansıma yapıyor ve sürekli kendini görüyorsa kendi gölgesine kabarıp yoruluyor olabilir. Tankın etrafını mat kağıt ile kapatıp 10 dk ayna egzersizi ile devam edebilirsin, bu uygulamanın da faydası olur. Ayrıca Balığın genç bir birey değil, yaş ilerledikçe kuyruk deformasyonları olabiliyor, buna bağlı olma şansı da var.
Betta Kuyruk
Merhaba Furkan, bu ufaklığın tek sıkıntısı catappa eksiği gibi gözüküyor.
Yarım yaprak kadar eklersen faydasını görürsün mutlaka. Yem olarak ne verdiğini de söylersen onu da değerlendireyim. Belki yem ile alakalı da olabilir.
Akvaryuma Küçük Ayna Koydum
[QUOTE=Lulu lulu]Çok teşekkür ederim hemen çıkartıyorum yeniyim daha beta için[/QUOTE]

Elbette acemilik olabilir, hiç canınızı sıkmayın. Aklınıza takılan şeyleri geçmiş konularda veya yeni konu açarak sorun, illa ki cevaplarız.
Akvaryuma Küçük Ayna Koydum
Merhaba, bettanız için uzun vadede stres ve form kaybı kaçınılmaz. Ayna antrenmanı günde 5 10 dakika ile sınırlandırılmalı. Fazlası mental ve fiziksel zarar balığa. Yapışkanın suya yapacağı salınım da cabası, çıkartıp dediğim süre zarfında gösterin aynayı dışarıdan.
Apistogramma Hongsloi
Arif bey iyi geceler, bahsettiğiniz konular hakkında sizden önceki yöneticiler olsun, çok değerli ve kıymetli hobiciler olsun. Kısacası bir çok kişi ile bilgi alışverişi yaptım aslına bakarsanız. Dediğim gibi tank başlangıç aşamasında, canlılar da değişebiliyor, dizayn da, sanırım eksik olduğum tek konu spesifik olarak nokta atışı bir bölge seçmemiş olmam.
Yine de güzel tavsiyeleriniz için minnettarım, araştırmaya devam edeceğim
Ayrıca ricanızı karşılıksız bırakmak da ayıp olur sanırım biraz. Şuanlık başlığı ve içeriği güncelleyeyim :)

Sağlıcakla... [EDIT]UmutMEHDİOĞLU,2023-09-04 01:53:56[/EDIT]
Apistogramma Hongsloi
Ölçüler: 40 Litrelik bir tank
Canlı Türleri: Apistogramma Hongsloi, Rainbow Goby, Werneri
Bitki Türleri:Pistia dışında yok, eklenecek.
Tankın Yaşı: 2.5 Haftalık yeni bir tank.
Filtrasyon ve Işıklandırma: Askı filtre ve masa lambası
Tasarım ve Dekorasyon:

Ufak tefek mangrow kökleri, catappa, hindistan cevizi kırığı ve mağraları.

Dümdüz bir akvaryum [:cool:]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154580/040920230039231.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154580/040920230035541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/154580/040920230035461.jpg[/IMG][EDIT]UmutMEHDİOĞLU,2023-09-04 01:55:24[/EDIT]
Beta Balığımın Cinsiyeti Nedir?
Dostum merhabalar. Bettalar eşleşme zamanları haricinde yan yana beslenmesi önerilen balıklar değildir, dişiyi güzelce gözlemleyip, doğru zamanda önce paravan ile sonra da birleştirerek çiftleşmeleri sağlanan balıklardır. Çiftleşmeden sonra da dişi ayrılır, detaylıca araştırmadan başlamamanı öneririm.
Pink Orchid Betta
Maşallah, yavruları boylandırmak için en gerekli şeylerin başında artemia ve su değişimi geliyor. Birdahaki üretim tecrübenizde kumsuz tank kullanırsanız yavruların gelişimindeki gözle görülür farkı daha net anlarsınız. Artemia'yı da eksik etmemenizi öneririm.
Ayrıca naçizane tavsiyem, ülkede fazlasıyla sıradan betta var. Ürettiğiniz canlıları daha nadir varyetelerden seçerseniz çok daha zevkli olur sizin için de.
Sağlıcakla.[EDIT]UmutMEHDİOĞLU,2023-06-02 10:29:27[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.