ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Emerse
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1231
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
07 Haziran 2014 21:04
Son Ziyaret:
1 dakika önce
Toplam Mesaj:
685 [0.19 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
24 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Levent Çerçi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Levent

SON 10 MESAJI

Su Bahçeleri

Su Sümbülünün mevsimi geliyor.
Su ve toprak kökleri.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162929/290220241614041.jpg[/IMG]

Sığ suda toprak köklerinin zemindeki toprağa tutunması.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162929/290220241615141.jpg[/IMG]
Nilüfer Denemesi / İlk Çiçek Açtı
N. lotus 'Zenkeri' bildiğim kadarıyla yapraktan yeni bitki üretmiyor.Tüm Nilüferler müsaade edilirse yani budanmazsa yüzey yaprakları geliştirir koşullar uygun olduğunda da çiçek açar.
Bahçede Cennet balıkları
Bahçe havuzu olduğundan tabanda yosun ve tortu birikimi var balıklar orada saklanıyor.Kesin sayıyı bilemiyorum 10 ile 20 arası balık olabilir.
Bahçede Cennet balıkları

Bu sefer kış ılıman geçtiği için havuzdaki Cennet Balıkları daha erken uyanmaya başladılar.Yine de aylardır havuzun dibinde uyuduklarını belirtmeliyim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/162929/100220241903331.jpg[/IMG]
Su Bahçeleri
Çürüme riski nedeniyle dal yaprak kök vs. çok sınırlı tutulmalı.Öncelik canlılarda yani bitkilerde olmalı.Bitkiler su parametrelerini dengede tutuyor.
Su Bahçeleri

Su yükü ve çevre koşullarına dayanımla ilgili sorun olmaz.Ancak ayaklı kabların artı ve eksileri var.Sıcak iklimlerde toprak zemin söz konusuysa kabın zemine oturması tercih edilir.Toprak zemin su sıcaklığını hem yaz hem kış aylarında dengeler.Beton zemin söz konusuysa ve zemin doğrudan güneş ışığı da alıyorsa ayaklı kasa daha avantajlı.Araya izolasyon malzemesi strupor vs. konması çok iyi olur.Ideali ise kasanın olabildiğince toprağa gömülmesi yani bir bahçe havuzunu simule etmek.Bu sene bir su bahçesini bu şekilde gömmeyi planlıyorum.
Su Bahçeleri
[QUOTE=UrasArt]

Ben Antalyadayım, ne kadar fark eder orasından emin değilim ama.
Bu arada siz konunun başından beri katılım yapan birisiniz, en son su bahçelerini sahiplendirdiğinizi gördüm, yakın zamanda hobiye dönecek misiniz acaba, böyle deneyimli insanlar olması beni mutlu ediyor.
Bu arada levent bey, 170 litrelik sanayi tipi kasayı aldım, yakın zamanda bitkilendirip Mart başı gibi balıkları eklemeyi düşünüyorum.[/QUOTE]

Antalya ile Istanbul sıcaklık olarak fark eder de balık açısından ne kadar fark eder denemek lazım.Ben henüz fırsat bulamadım ama Gül barbusu kıyı Egede kış aylarında dışarıda denemeyi istiyorum.
170 lt su bahçesi için fazlasıyla yeterli başlangıçta olabildiğince bitkilendirme ve yüzeyin su üstü bitkileri ile kaplanması iyi bir başlangıç sağlar.
Su Bahçeleri
[QUOTE=UrasArt]
Son olarak, kaç tane ile başlamamı önerirsiniz?
1d 1e mı 1e 2d mı 2-2 mi başlayayım.[/QUOTE]
Kalabalıkta üreme zorlaşıyor ideali 1D 1E ile yavru elde edip koloni oluşturmak.Cennet balıkları grup halinde ve özellikle yavrudan beri birarada yaşıyorlarsa oldukça huzurlu bir topluluk oluşturuyorlar.Ancak bu düzen bozulduğunda agresiflik başlıyor ve bazen kalıcı oluyor.Düzeni bozan faktörler koloniye yeni balık katılması balıkların başka ortama taşınması yeni koloni oluşturma için bir grup balığın ayrılması.Agresiflik gelişmeyebilir ama önceden tahmin edilemiyor şansa kalmış.Erkek dişiye agresifse dişi uzun süre hayatta kalamaz.Test etmekte yarar var uyum oluşursa koşullar sürdükçe sorunsuz yaşar yazın ürerler.Sorun varsa balıkları ayırıp köpük yuva yaptığında birleştirmek mümkün.1E çok dişi de çözüm değil erkek agrsifse hepsine saldırır.
Su Bahçeleri
Daha fazla bakılabilir ama Cennet balıkları tabiat itibar ile agresif erkekler dişileri rahatsız eder veya aralarında dövüşürler.Sayıyı az tutmak iyi olur.Canlı doğuranlar gibi bir kalabalık ve hareketlilik beklememek lazım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.