Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum


hvostrÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2026
İl: Mugla
Mesaj: 44
hvostrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Saat 2 Dakika önce
[QUOTE=Tata]
Camdan çok su marulunu çıkarmak istiyorum, yerine ne koyabilirim?[/QUOTE]
Benim tavsiyem Salvinia Natans yada Caltha palustris / Su Kadifesi öneririm (kusura bakmayın birçoğu yaygın olsada türkçe isimleri tam belli değil) yada riccia flutains koyabilirsiniz yüzen riccia da deniyor çok bilmiyorum ancak genede akvaryumun üstünü sarar baya kaplar yani bundan rahatsız olmazsanız öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaidAlabasÇevrimiçi

Kayıt: 26/02/2026
İl: Ankara
Mesaj: 53
SaidAlabasÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 42 dakika önce
[QUOTE=Tata]
Camdan çok su marulunu çıkarmak istiyorum, yerine ne koyabilirim?[/QUOTE]


Şimdi bu konu çok tartışılır lakin akvaryumda fayda veya görsellik açısından bitkilerin işlevi çok değişir. Örnek vermek gerekirse Bitkiler kökten ve yapraktan beslenen bitkileri olarak ikiye ayrılır (akvaryum bitkileri) kökten beslenen bitkiler; amazon hançeri, subulata,saz, cryptocoryn gibi bitkilerdir. Bide yapraktan beslenen bitkileri var sessiflora, tuberclosum, eledoa, tilki kuyruğu vs. vs. vs. vs. sayy say bitmez.
Şimdi hangisinin görseli daha iyi diye sorarsanız tabi ki de size kalmış orasına bir şey diyemem. Ama hangisi akvaryum için daha faydalı diye sorarsanız bunun tartışması dahi olmaz kesinlikle su mercimeği ve su marulu pistia bitkileridir. Tartışılmaz bile. Tilki kuyruğu ve eleoda dahil tüm akvaryum bitkilerinden daha çok nitrat, nitrit ve fosfat tüketirler. Akvaryumdaki azot döbügüsn oluşmasında birebir bitkidir. Filtre sistemin yetersiz bile kalsa suda biriken fazla atığı sünger gibi çeken bir bitkidir su marulu. Ama ben bu bitkileri çıkartıcam. Görsellik de ön planda değil akvaryuma faydası olsun azot döngüsüne katkısı olsun diyorsan da sesisiflora, eledoa, tilki kuyruğu gibi yapraktan beslenen bitkileri ekleyerek de akvaryumuna katkı sağalabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir