ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eyup.metin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Haziran 2010 15:14
Son Ziyaret:
01 Ocak 2011 16:04
Toplam Mesaj:
59 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eyüp Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eyüp Metin

SON 10 MESAJI

Uyum Sağlanır mı?
Arkadaşlar merhaba,
40litrelik bir akvaryumum var. Şuan içinde;
*5 adet 2cm boyutunda Neon,
*1 adet 3 cm boyunda beyaz erkek valifera
*2 adet 2 cm boyunda Pembe Zebra
*2 adet 1cm boyunda lepistes
*2 adet (biri küçük biri biraz daha iri) vantuzlu çöpçü
*1adet 2cm bronz çöpçü
*1adet 2cm komando çöpçü 
var.

Ben canlı doğuran türünden yavaş yavaş vazgeçip, neon, zebra, tetrazon, turuncu tetra gibi balıklar beslemek istiyorum. Tetralar biraz saldırgan türler. Neon ve zebralar ile yaşayabileceklerini biliyorum ama daha önce akvaryuma bir kaç günlüğüne tetra attığımda lepisteslerin kuyruğuna zarar vermişlerdi. 

Çöpçülerimi çok seviyorum, eğer tetra alırsam onlara zarar verirler mi? ve tetra beslemeyi düşünürsem valifera ve lepistesleri çıkarayım mı akvaryumdan?
Anne Beyaz molly ve yavruları
Anneyi diğer balıklar gibi değilde günde bir kaç öğün olarak az az besleyin. Bunu yaparken en az bir kere bitkisel ağırlıklı ve bir kere de protein ağırlıklı besleyin. Önerim, sabah temel yem (Sera Vipan vb) öğlen protein ağırlıklı (Kan Kurdu veya Tubifex) akşam bitkisel ağırlıklı(Sera Flora)
Lepistesler Dayanıksız
Genel anlamda mesajıma cevap veren herkese yönelik cevap  vermek istiyorum izninizle.
Öncelikle neden beyaz benek ortaya çıkar evet bunu araştırdım ve evet bu konuda epey bilgiye sahibim ve balıklarımı kurtarmak adına her şeyi yaptım.
Lepistesler dayanıksız sonucuna aslında sizler de yazdıklarınızla katılıyordunuz ama bunu dillendiremiyordunuz. Sadece lepistesler değil ithal olarak gelen balıklar ve sadece o tür balıklar zorluklar yaşamıyor taşıma esnasında. Diğer tüm balıklar bunu yaşıyor. Fakat aynı akvaryumda beyaz benek'e yakalanıp ölen lepistes sayısı 10 iken diğer türlerde bu ya hiç ya da maksimum 2 olunca gözlemlker sonucunda insan buna inanıyor. Yani lepistesler dayanıksız balıklar. Öyle yaratılmışlar ve öyleler yapacak bir şey yok. Neden kabul edemediğinizi anlayamıyorum.
Lepistesler Dayanıksız
Merhabalar arkadaşlar,
Akvaryumumdaki lepistesler çok sağlıklılardı fakat sonra halsiz oldular. Kimin kuyruğu parçalandı ya da yendi, kimi beyaz benek oldu, kiminde hiç bir belirti olmadan öldü gitti. Şimdi akvaryumumda 1sağlıklı erkek 1 kuyruğu parçalanmış saklanan dişi, 1 tane de sağlıklı sayılabilecek dişi lepistes var. Bunun dışında bir erkek bir dişi beyaz moly var. Moly'ler hastalıklardan falan etkilenmedi pek ama son zamanlarda dişi moly halsizleşmeye başladı ve sanırım o da beyaz benek oldu. Bunun yanı sıra neonlar çok sağlıklı hiç bir şeyden etkilenmediler, aynı şekilde pembe zebralarım da etkilenmedi. Bu canlı doğuranlar neden bu kadar dayanıksız oluyor anlamıyorum. Akvaryumdaki bu dengesiz durum eminönü'nden balık alıp tanka attıktan sonra baş gösterdi, çünkü benzer durum yakın arkadaşımın da başına geldi. Artık lepistes almayı düşünmüyorum, hevesim tamamen kaçtı. Neon Tetra, Pembe Zebra ve tetrazon'a döneceğim. Hem küçükler hem de dayanıklılar.
Napacağımı bilmiyorum.
Beyaz Benek Geçmiyor
Fotoğraf: Yok

Canlıdaki Belirtiler: Saklanma, Halsizlik, Beyaz Benek, Kuyruk Kısma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 20

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 5 Lepistes, 2 Moli, 4 neon, 2 pembe zebra (hepsi küçük)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27derece

Filitrasyon: Atman İç Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Deep Dezopur, Kaya Tuzu, Deep Fix Multivitamin

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Kısmi su değişimi iki haftada bir, buharlaşan su yerine su ekleme haftada bir, en son %50 su değişimi yapıldı.

Merhabalar, akvaryumuma eminönünden balık aldıktan sonra balıklarımda hastalıklar meydana çıkmaya başladı ve kısa sürede yeni aldığım balıklar öldü. Balıklarda çok miktarda olmasa da beyaz benek baş göstermeye başladı. Bunun için Deep Dezopur kullandım, ama diğer metilen mavileri gibi değil her ne kadar her litre için bir damla dese de 2 damla akvaryumu masmavi bir hale sokuyor. Akvaryumda iç filtreyi aynı zamanda oksijen sağlayıcı olarak kullanıyorum metilen mavisi damlattığımda bunu kapatamam yani. Bir kaç gün geçmesine rağmen balıklarım düzelmedi. Hastalıklar sadece lepisteslerde ve molilerde var. İnternetten yaptığım araştırma ışığında yeni ilaçlar ve su hazırlayıcılar keşfettim bu konuda da yardımınıza ihtiyacım var.
1.Deep Fix Beyaz Benek İlacı: Bu ilaç diğer metilen mavilerine nazaran malaşit yeşili içermektedir.
2.Contra Ichthyo
3. Deep Fix Torf Su Hazırlayıcı

Sizce hem şuan tedavi aşamasında hem de ileride koruyucu olarak Deep Fix Beyaz Benek mi alsam yoksa Contra Ichthyo daha mı kaliteli? Ayrıca Deep Fix Torf hakkındaki düşünceleriniz nedir.

Şuan elimde Deep Fix Dezopur ve Deep Fix Fistavit Multivitamin var.

Saygılarımla

Balıktaki Parazitler Insana bulaşır mı ?
[QUOTE=f.torres]Balık veremi insanlarda veremi yapan bakteri ile aynı bakteriymiş hatta bir çok sitede balık veremine yakalanan balıkların çıkarılıp gömülmesi ve üzerinin kireçle örtülmesi tavsiye edilmiş. [/QUOTE]

Balık veremi nasıl anlaşılır? Balığa biyopsi yapacak değiliz ya :)
Çoğu zaman sağlıklı gördüğümüz bir balık sabah kalktığımızda ölmüş olabiliyor. Bu konu hakkında daha detaylı bilginiz varsa paylaşın lütfen.
Ayrıca şöyle bir durum var bu konuda beni düşündüren. Çoğu bakteri ve virüs insanlar ve hayvanlarda ortak olarak bulunmasına rağmen insanlar ve hayvanlara farklı etki ediyorlar. Örneğin kudur virüsü insan da ve hayvanda aynı belirtiyi göstermesine rağmen grip virüsü daha farklı etki ediyor.
Aynı bakteri ve aynı rahatsızlığı işaret etse de bir insanın bağışıklığı ile bir balığın bağışıklığı aynı değil. Yani balıkta ölümcül olan bir verem bakterisi insanda tolere edilebilir diye düşünüyorum.
Yeni doğan lepistese yem önerisi
Yavru balıklarda özellikle besin kalitesini yüksek tutmak gerek ben Sera Micron ya da New Life Spectrum öneririm.
Lepistes Yavrusu
Bir gün bekle istersen...Sonra yemleyeme başlarsın. Sera Micron adlı yemi de kullanabilirsin
Dip çekimi Lepistes
Nitra NO3 denen bir kimyasal bileşik, akvaryumunuzda nitrat bakterileri vardır fakat akvaryum hacminiz küçük olduğundan bu bakteriler nitrat ile başa çıkamazlar. Bu yüzden 4-5 liraya satılan dip çekme hortumları ile kumdaki pislikleri çekmeniz gerekmektedir. Bunun dışında tül kepçe ile dalga yapıp kumun yüzeyindeki pislikleri hareketlendirip toplayabilirsiniz. Ayrıca 2 haftada bir eğer iç filtreniz varsa bunu da temizleyin. İçindeki süngeri. Bunun dışında eğer yapabiliyorsanız 2 haftada bir 5litre su değişimi yapınız. Musluk suyu kullanacaksanız suyu oda sıcaklığında en az bir gün bekletin ki klor uçsun. Damacana su koyacaksanız bekletmenize gerek yok. Suyu hazırlamak için su hazırlayıcılar var, genelde metilen mavisi içerirler ve renkleri mavidir.

Yeni doğan lepistese yem önerisi
Merhabalar,

Sera Micron kullanın yüksek oranda artemia içerir. Eğer yapabilirim diyorsanız artemia verin. Uğraşmaya gerek yok en iyisi Sera Micron 10tl civarlarında.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.