Anne Beyaz molly ve yavruları


goniaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2009
Mesaj: 72
goniaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2010 13:10
Arkadaşlar geçen hafta akvaryumcumdan hamile bir beyaz molly aldım. Kendimin daha önceden yaptığım kapı sinekliği ve plastik kablo saklayıcıyla akvaryumumu bölmüştüm.Siyah mollyimden bu şekilde yavrulatmıştım. bunda da aynı yöntemi uyguladım.Ayrıca rafya ile püskül yapıp ısıtıcı vantuzu ile dibe bitkimiş gibi yerleştirdim.Akşamları ışığı ve motoru kapatıyordum. Bu sabah kalktığımda rafyaların arasında hareketlilik gördüm ve balığım yavrulamıştı :D
Sabahtan 8 tane yavru saydım şimdi 12 adet yavru var ve çok güzel yüzüyorlar.Anneyi ayırdığım diğer balıkların bulunduğu bölüme aldım. Yalnız anneyi nasıl beslemeliyim.Doğum yaptıktan sonra halsiz düşüyorlarmış normal yemle toparlayabilir mi anne balığım.yavrular içinde yarın yavru yemi alacağım.Ancak korkum annenin ölmesi yardımcı olursanız sevinirim.Bu arada 2. yavru alışım oldu diğer aldığım yavru maşallah çok iyi :) 
gonia2010-10-03 14:17:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eyup.metinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 59
eyup.metinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2010 13:37
Anneyi diğer balıklar gibi değilde günde bir kaç öğün olarak az az besleyin. Bunu yaparken en az bir kere bitkisel ağırlıklı ve bir kere de protein ağırlıklı besleyin. Önerim, sabah temel yem (Sera Vipan vb) öğlen protein ağırlıklı (Kan Kurdu veya Tubifex) akşam bitkisel ağırlıklı(Sera Flora)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir