ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ÇaĞRı
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
770
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2016 22:56
Son Ziyaret:
2 dakika önce
Toplam Mesaj:
904 [0.30 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
152 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağrı Tekyüz
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Içel
Meslek:
Chef
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

40 Litre. Red Galaxy Fishbone.

SON 10 MESAJI

Aquael Ultra Filter 1400 Dış Filtre Temizleme Ve K
[QUOTE=AcemiBallık]Merhaba teşekkür ederim..
Lakin biraz daha sıradan vatandaşın anlayabileceği türden yazabilir misiniz.. Yukarıda ki terimlere yabancıyım ve ilk defa duyduğum şeyler de var.. Matrix Trof gibi [/QUOTE]
Malzeme isimlerini google yazın arattırın. Görselleri tıklayın. Ordan çıkan resimlerden elinizdeki malzemelerin neler olduğunu anlayacaksınız. Ona göre çalışma yapabilirsiniz. Daha pratik olur düşüncesindeyim.
Ama normal vatandaş cümlenize güldüm (haklılık payınız var) Allah'ta sizi güldürsün:)
Canlı Bitki Ve Filtre
[QUOTE=Emre5225]Arkadaşlar sizden ricamdır hepsini okuyun bilgilerinize ihtiyacım var. Akvaryumumda canlı bitki besliyordum falat bi tanesi kurudu bütün yaprakları ve kökleri bozuldu fakat haftalık temizlik yapana kadar düzeni bozmak istemediğim için ellemedim en başta sorum bu bu ölü bitki suya ve balıklara zarar verirmi ?
İkinci sorum ise iç filtre kullanıyorum ve iç filtreyi temizlediğim zaman tamamen bütün kirini temizliyorum , birkaç yerde yararlı bakteri muhabbeti gördüm temizliği yanlışmı yapıyorum nasıl yapmalıyım?[/QUOTE]
İç filtre vede akvaryum içindeki ekipmanları direk çeşmeden akan suyla yıkarsanız olmaz. Ya akvaryumdan, ya çeşmeden daha önce bit kaba doldurulup dinlenmiş (1-3 gün beklemiş) , yada evinizdeki arıtma suyuyla yıkamalısınız. Aksi halde yararlı filtredeki bakteriyi hatta akvaryumdaki bakterileride sıfırlama tehlikesi söz konusu olur.
Ölen bitkinin bir zararını görmedim ben şimdiye kadar. Ama tamamen ölmüş, erimiş veya kurumuş bitkinin arkvaryumda durmasının bir görselliği olmaz açıkcası benim görüşüm. Bu size kalmış. İster alır atarsanız, isrersenizde akvaryumda bekler.
Pipo Filtre Mi Yoksa İç Filtre
[QUOTE=Tkoc]

Hocam kuma gömemek diyerek ne kastettin ben biraz yeniyimde diğer bitkileri nasıl yapacağım ekmesem nasıl olacak ? teşekkürler [/QUOTE]
Anubias ve java fern bir köke yada taşa yada herhangi bir cisme iplikle, misine yada akvaryumda kullanılan bitki yapıştırıcı ile sabitlenir. Kuma gömülmez. (İsta bitki yapıştırıcısı)
Christmas moss da aynı şekilde kuma gömülmez. Eğer sipariş geçmesiyseniz, moss teli temin edin ona sarın. Misina ile sarabilirsiniz. (Renkli dikiş ipiyle sarmayın salınım yapar)
Moss ball ise akvaryuma koyuyorsunuz sabitlemenize gerek yok. 2 haftada bir çevirin yeterli.
Bacopa ise normal kuma dikiyorsunuz. Bitkiler hakkında daha çok bilgi isterseniz arama motorunda arattırın okuyup bilgilenebilirsiniz. Örnek:
Anubias bakımı yazarak arattırın.
Rica ederim sağolun.
[EDIT]ÇaĞRı,2024-04-25 18:49:49[/EDIT]
Küçük Bitkili Akvaryumumuz
[QUOTE=BeyzPl]Yavru mu? Balıkların hepsi "yavru" diyerek kastedilen yaşı aşmış. Bunlara yavru demeniz hata olur.

Bu arada muhtemelen transgenetik tetraların birinde beyaz benek var, son fotoğrafta gözüküyor. Yanlış kurulum meyvelerini vermiş. [/QUOTE]
Turuncuda beyaz benek mevcut bariz, sarıda göz fungusu başlangıcı var camda leke yoksa eğer.
[QUOTE=eren3838]Ölçüler:15x35x25
Canlı Türleri:4 adet genetik tetra, 1 adet tük kuyruk japon
Bitki Türleri: cabomba, java moss,moss ball,parvula
Tankın Yaşı:2 hafta
Filtrasyon ve Işıklandırma: aquarium led, 350 l/h iç filtre
Tasarım ve Dekorasyon: lav taşı kayası,moss sarılı bambu,lav kırığı kum


Merhaba değerli üyeler

Henüz 2 haftalık küçük akvaryumumuza bugün bitki ekimi gerçekleştirdim,

Yorumlarınızı ve değerlendirmelerinizi bekliyorum[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/144810/240420242143461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/144810/240420242145041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/144810/240420242145421.jpg[/IMG] [/QUOTE]
Arkadaşlar zaten gerekenleri söylemiş. Görsellik açısından madem lav kırığı ile devam edecekseniz 1-2 adet siyah lav kayası yada bir kök dahada güzelleştirir akvaryumunuzu.
Umarım hataları düzeltip daha güzel bir sistem kurmanız dileğimle keyifli hobiler.
Pipo Filtre Mi Yoksa İç Filtre
[QUOTE=Tkoc][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244767/250420241657071.jpg[/IMG]

Hocam bu bitkiler ve bu kum ilk kurulum için iyi midir zorluk çıkarır mı kolay mı bakımı ilk tecrübem olacak teşekkürler [/QUOTE]
Bacopa haricindekileri kuma gömmiyeceksiniz zaten. Kum bacopa bitkisi için yeterlidir. Ama 1 kapsül gübre kullanırsanız bitkinin kökünü besin açısından zengilendirmiş olursunuz.

Bitkilerin tamamı kolay bitkiler düşük ışıkta bile hayatlarını devam ettirirler problem çıkarmazlar.
Dış Filtre Temizliği Zaman Aralığı
[QUOTE=ATABEY]Merhaba arkadaşlar. 100 ltlik akvaryumumda 1000 ltlik dış filtre çalışmakta. Ne kadar zaman aralığında dış filtreyi temizlemeliyim?[/QUOTE]
Merhaba, balık yükünüzle ve debinin düşmesiyle orantılıdır. Kimisi ayda 1, kimiside 2 ayda bir temizlik yapmaktadır. Bir süre sonra bir rutin oluşturacaksınızdır kendinize.
Pipo Filtre Mi Yoksa İç Filtre
[QUOTE=Tkoc]Acaba bildiğiniz sessiz pipo filtre varmı ayrıca hava motoru almalı mıyım iç filtrenın hava motoru kullanılabilir mi ?



Acaba bildiğiniz sessiz pipo filtre varmı ayrıca hava motoru almalı mıyım iç filtrenın hava motoru kullanılabilir mi ?[/QUOTE]
Sessiz olmaz pipo filtre. Kendinden motorlu olandan alırsanız, hava motoruna gerek yoktur. İç filtrenin hava motoru hakkında bilgim yok malesef.
Karides Akvaryumu Değerleri Ne Olmalı?
[QUOTE=Ehtiyar]
Merhaba, toplam sertlik 11-14 fransız sertliği aralığında olan sular neocaridina- sakura türü için sorun çıkartırmı acaba Hakan hocam.
Affınıza sığınıyorum, GH zaten toplam sertlikti değil mi. Off!![:(][/QUOTE]
Fransız sertliği hakkında bilgim yok. Fakat 11-14 gh neocaridinalar iyi uygundur buda ortalama 250-300 ppm tekamul eder. Gh evet su sertliği ile orantılıdır.
Pipo Filtre Mi Yoksa İç Filtre
[QUOTE=Tkoc]Akvaryum konusunda yeniyim yeni bir tane nano akvaryum aldım 60x35x50 yaklaşık 100-115 lt şeklinde içinde iç filtre ile geldi ben ise neon tera , sivrisinek rasbora ve karides bakmayı düşünüyorum iç filtre ile devam mı edeyim yoksa bir tane pipo filtre alayım [/QUOTE]
Çift süngerli pipo filtre daha doğru olacaktır. İç filtre akınıtıyı fazlalaştırarak canlıları strese sokacaktır. Ayrıca pipo filtre süngerleri karidesler için beslenme açısından uygundur .
Isıtıcının Doğru Konumlandırılması Hk.
[QUOTE=asliaral]

Tekrar merhaba. Yani dış filtre boru ucumun, tam tersi yönde olması lazım bu resme göre değil mi?

Ya da boruyu biraz geriye doğru arka cama yapıştırıp (birkaç cm yer vardı), ısıtıcıtı da suyun çıktığı yerin hemen altına yani ön sol tarafa mı almam iyi olur sizce?

[/QUOTE]
Merhabalar,
Şöyle izah ediyim siz konumlandırın. Su akışının en yoğun olduğu yerde daha verimli olur diyim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.