ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
catalyst
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mart 2006 18:34
Son Ziyaret:
31 Mart 2023 22:57
Toplam Mesaj:
94 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Egemen Tokgoz
Doğum Tarihi:
28 Ağustos 1983
Yaş:
40
İl:
Izmir
Meslek:
Kimya Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

Camallanus Worms
Yeni aldigim cuce vatozumda gectigimiz gun cama yaslandigi sirada bu kurtlari tespit ettim. Bu baslikta onerilen sitraks suruptan 1 olcegi(40mg levamisole hcl) 1,5 litre suya ekledim yani 26,6mg/lt dozla 1 saat baligimi ilaca maruz biraktim. Herhangi bir olumsuz durumla karsilamamakla birlikte baligimdan kendi kendine 11 kurtun dokulerek oldugune sahit oldum. Paylasimda bulunan arkadaslarima tesekkur ediyorum. Umarim kurtlar bu zaman zarfinda yumurta birakma firsati bulamamislardir.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/9286/170220191102461.jpg[/IMG]
Tanichthys albonubes (Kardinal Balığı) Ür
Tebrikler Abdullah Bey. Bu tür yıllardır benim favorim. Ben de ilk olarak 2006 yılında bu balığı ürettim. O zamandan beri ara sıra tekrar üretirim. Bu kadar dayanıklı bir tür gerçekten az bulunur. Üretim konusunda ise zebra daniodan bile kolay olduğunu söyleyebilirim. Soğuk suya ve sıcaklık değişimlerine olan toleransları yavrularda bile oldukça üst düzeyde ve şunu söyleyebilirim ki şu ana kadar bu türden bir bireyi "öldürmeyi başaramadım". Gerçekten çok dayanıklı. Yumurta saçan üretmeye başlamak isteyenler için ideal. Yavrular biraz daha büyüdüklerinde çok güzel, neon benzeri parlak mavi bir renkleri olacak. Erişkinliğe kadar sürekli renklerinin değişmesi ilginç gerçekten. Son olarak benim yavrulardan 2007den kalma bir foto ekliyorum.

Spirulina üretimi
Spirulina üretimi kolay ve zevkli bir canlıdır. Kültürünü temin etmek isteyenler benimle irtibata geçebilirler.
catalyst2010-01-04 16:58:37
Serpae tetra üretimim
Teşekkür ederim. Yavru aldığım serpaeler piyasada satılan standart büyüklükteler. Genelde piyasadakiler zaten erişkin oluyor. Yani öyle özel bir görüntüleri yok. Üretim için izlediğim yol ise zaten ilk mesajımda detaylı bir şekilde anlatıldı. Orada bulunmayan merak ettiğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim.
Serpae tetra üretimim
Red noseların çok zor olduğu söyleniyor. Zaten erişkinleri bile nazlı balıklar ama ışıklı tetraların zor olmadığı söyleniyor yani serpae ayarı bir zorlukta olsa gerek. Yine benzer şekilde üretim yapabilirsiniz. Yavrular serbest yüzüşe geçene kadar karanlıkta tutmayı ihmal etmeyin.
Serpae tetra üretimim
Penguenler benim de geç tanıştığım ama çok sevdiğim balıklar. Yüzüş stilleri benim de çok hoşuma gidiyor ancak son zamanlarda cinsel olgunluğa erişmelerinden beri grupta dağılmalar başladı. Erkekler bitkilerin arasında farklı bölgeler seçiyor ve etrafta terör estiriyorlar. Dişiler de hepsi bir yere toplanıyor suda asılı gibi aynı yerde bekliyorlar. Akşam saatlerine doğru ise her ne oluyorsa bütün sürü toplanıyor ve sımsıkı sürü halinde akvaryumda saatlerce turladıktan sonra grup yeniden dağılıyor fakat bu sefer baskın erkekler gözlerine kestirdikleri dişileri kovalayarak tankın muhtelif bölgelerine yumurta bırakıyorlar. Yani çoğu türün aksine akşam bırakıyorlar yumurtaları ve hepsi aynı anda 5 kadar çift farklı bölgelere yumurta bırakıyor. Gerçekten yüzüş biçimleri gibi yumurta bırakma davranışları da sıradışı.
Bu arada penguenleri üretmiyorum daha. Dişiler hala ufak sayılır dolayısı ile fazla yumurta bırakmaz gibi geliyor. Biraz daha irileşsinler o zaman ayırıp üretime başlarım. Zaten çok büyük rakamlarda yumurta bırakmaları nedeniyle (1000 civarı) yüksek miktarlarda üretmenin zor olmadığı söyleniyor. Yani 1000 tanenin %10unu bile büyütebilseniz çok büyük rakamlar yapar gerçekten.
catalyst2007-09-11 14:58:22
Serpae tetra üretimim
Evet camlar açıktı ve içindeki bitkiler ışık alsın diye cama da çok yakın duruyorlardı.
Dişiler ise çok daha kısa sürede yumurta topluyor. Şunu söyleyebilirim ki 3-4 gün sonra dişiyi iyice şişmiş buluyorum. Yani yer olduktan sonra sürekli yumurta alınabilir. Bu arada dün akşam da yavru olarak aldığım penguenler büyümüş olacaklar ki ilk defa yumurta döktüler. İleride onlarla ilgili planlarım da var:)
Serpae tetra üretimim
Teşekkür ederim ancak nazar deydi herhalde. Yavrular 10ltlik ayrı bir yerde duruyorlardı. Herhangi bir ısıtma vs. tertibatı yoktu ve istanbuldaki ani sıcaklık düşüşü sonucu yavruların çok büyük bölümünü kaybettim. Aniden sıcaklık 22C ye düşünce sonuç bu oldu tabii ki. Artık bir dahaki sefere.
Serpae tetra üretimim
Teşekkür ederim herkese.
Faruk Bey, aradan geçen zaman içinde bir kez daha üretime aldım ve bir batında 80 yavru aldım. Bu sefer daha steril çalıştım. Tabanı boş bırakıp moplar ekledim. ASlında daha da steril çalışılabilirdi(mesela üretim akvaryumunda yemleme yapmamak gibi). Neyse bu sefer güzel bir infusoria kültürü de oluşturmuştum. Şimdilik yavru kaybı yok gibi. Sanırım çoğunu erişkinliğe ulaştırabileceğim. Daha önceden büyüttüğüm 19 yavruyu da ana tanka saldım. Bir tanesinin fotosunu aşağıya ekledim.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.