ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yky623
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mart 2008 12:13
Son Ziyaret:
28 Mart 2021 22:32
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yılmaz Kaan Yıldız
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Y.Kaan Yıldız

SON 7 MESAJI

Papağan Hk. ihtiyacım var
Renkte matlaşma ve yara belirtileri bana odium olabilir gibi geldi ama çok bilgili değilim. Benim balıklarımda benzer bir durum yaşadığım için odium olabilir diye düşündüm. Deneyimli arkadaşlar doğru veya yanlış diye yorum yaparlarsa daha sağlıklı olacaktır.
cüce vatozdaki kızarıklar
Geçen gün kendi akvaryumumdaki sorun için akvaryumcuya gittiğimde akvaryumcunun dediğine göre her 100 lt için 1 çay bardağı kaya tuzu akvaryuma katılmalıymış. Su değiştirip ilaç attıktan sonra bunu uygularsın demişti. Onun verdiği bilgi bu şekilde.
Tuzu tane tane değil de önce suda karıştırıp akvaryuma katarsan bişi olmaz, vatozlar da başta belki biraz rahatsız olur ama etkilenmez demişti.
Iceman ve Sarı Prenses'lerdeki Lekeler
Arkadaşlar forumdan fazla bilgi alamadım bu konuda ama sağolsun deneyimli bir akvaryumcu yardımcı oldu. Ben de bilgi paylaşımı olsun diye bunu sizlere aktarıyorum. Akvaryumcu balıkları inceledi ve ben daha söylemeden balıklarda kuma sürtünme, akıntıya karşı sabit durma, renklerinde matlaşma ve bazı lekeler olduğu zaman genellikle odium dan kaynaklanabileceğini söyledi. Sera'nın odium ilacını verdi. İlaç işe yaradı şu an için balıklar normale dönüyor. Bilginize.
Iceman ve Sarı Prenses'lerdeki Lekeler
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Iceman'lerin başlarının tepesinde kahverengi lekelenmeler başladı, yanlara doğru yayılıyor. Sarı prenseslerin bir kısmında gövdede beyaz açıklıklar var. Balıklar kuma sürtünüyor.Genellikle dar bir alanda toplu şekilde duruyorlar, eskisi kadar hareketli değiller.

Akvaryum Kapasitesi (litre):160litre 80*50*40

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1e3d Iceman, 1e3d Snow Prenses, 1e3d Sarı Prenses, 2Vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):28 Derece

Filitrasyon:Atman 3335 Dış Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
 
Akvaryumu kuralı iki hafta oldu. Kayaları ve kumları iyice temizleyip sistemi kurduk ve çalışır hale getirdik. İlk başta bir adet küçük makrakanta vardı, o 3 günde öldü nedenini anlayamadık ama diğer herhangi bir sorun gözükmüyordu. Sarı prensesleri akvaryuma ekleyeli bir hafta oldu. İlk önce onlarda beyaz açıklıklar gözüktü. Diğer balıklar yapmıştır diyip bir şey yapmadık ama durumu takip ettikçe balıkların kuma sürtündüğünü, hırçınlaştığını ve icemanlerde lekeler oluştuğunu gördük. Snow prenseslerde gözle görünür bir şey yok ama onlarda kuma sürtünüyor. Dün suyun tamamını dinlenmiş suyla değiştirdik ve kayaları tekrar yıkadık. Bir çorba kaşığı kadar kaya tuzu ekledim suya. Balıkların eski haline dönmeleri için ne yapmalıyım?
 
Ekleme: Buradan fazla bir bilgi alamayınca akvaryumcuya durumu anlatarak yardım istedim. Mukozayla ilgili bir şey veya parazit olabileceğini söyledi. Genel olarak işe yarayan bir ilaç olduğunu söylediği Tetra Aquatan verdi. Yarısını kullandık üzerinde yazan ölçülere göre, filtreyi kapattık. Balıklar oldukça sakinleşti ama 2 3 saat sonra filtreyi açınca tekrar hareketlenmeye başladılar. Önerilerinizi bekliyorum.
Bir de akvaryumdaki dengeyi sağlamak, nitratı ve pisliği engellemek için elma salyangozu ve lemna minör alıp akvaryuma eklemeyi düşünüyorum. Ne dersiniz?
yky6232008-04-08 11:32:07
Malawi akvaryumu için Bitki ?
Onur Bey link çok faydalı oldu. Teşekkür ederim.
Akvaryumcu da zaten anübias ve bir tane daha(ne olduğunu hatırlamıyorum) tavsiye etmiş, diğerlerini yiyorlar demişti.
Yavrular için uygun saklanma alanı, sığınak oluşturacak ve aynı zamanda malawi lere dayanacak başka bir bitki de varsa ve önerebilirseniz çok sevinirim.
Yardımlarınız için hepinize teşekkürler.
Malawi akvaryumu için Bitki ?
Merhaba,
 
160 litrelik bir malawi akvaryumu hazırlıyorum. Bitki koymak aklımda pek yoktu ama 4 5 kök bitki koymaya karar verdim. hem görüntü için hem de balıklar ve yavrular için.
Önerebileceğiniz bitkiler nelerdir?
Dikine büyüyecek ve çok yayılmayacak bir şey olsun istiyorum, amacım özellikle yavrulara saklanacak yer sağlamak.
Yeni Akvaryum Kurulumu
Merhaba,
 
Hediye olarak bir akvaryum kurmak ve sürpriz yapmak istiyorum. Yalnız çok büyük bir şey yapamayacağım. Hediye alacağım kişinin beyaz ve sarı prensesleri çok sevdiğini biliyorum. 10 15 balıklık bir akvaryum düşündüm mümkün olduğunca da çeşit olsun istedim açıkçası ama gereken akvaryum ebadı ve maliyeti yüksek olacaksa yarıya da indirebilirim. Bu konularda bilgili değilim, biraz forumdan bilgi edinmeye çalıştım.
Benim fafamda 1e 3d sarı prenses ve 1e 3d beyaz prenses var. yanına da uyumlu olabilecek bir iki balık koyabilirim. Tavsiyeler faydalı olur. Çöpçü falan tipinde mesela.
Gereken akvaryum ebatları ve parçaları hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
Ha bir de balıklar hariç maliyet hakkında yaklaşık tahmininiz varsa ayrıca teşekkür ederim Smile
yky6232008-03-11 13:45:31

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.