ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kemalekdal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2008 13:04
Son Ziyaret:
22 Kasım 2010 22:47
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal EKDAL
Doğum Tarihi:
04 Eylül 1984
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Veteriner Hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal EKDAL
ANKARA
http://www.youtube.com/watch?v=IC5DpZ1Bw4s

SON 10 MESAJI

Bu bitki anubias mı?
Kesinlikle deil. Hatta akvaryum bitkisi bile deil. Yarı sucul yani amfibik denen türlerden bir bitki. Tam adını bilmiyorum. İnşallah yaşatabilirsin.
malawi - karides sıkıntımı ?
Kesinlikle yem olacaklardır
Çakıl ya da bitki kumu
Akvaryumundaki bitkiler uzak mesafelere sürgüt göndererek çoğalan bitkiler değiller. Bu nedenle akvaryumuna koyduğun çakıldan kaynaklanan bişey
Co2 Hakkında soru
Serkan bey başka bir noktaya da  ben değinmek istiyorum. Balıklar hipoksi durumunda yani oksijen miktarının az geldiği durumlarda dibe çökmezler. Aksine yüzeye çıkıp O2 ile temasda bulunan suyu solungaçlarından geçirmeye çalışırlar.
 
Işıklar kapalıyken CO2ye gereksinim yok. Işık olmadan fotosentez olmaz. Bu nedenle CO2nizi boşuna harcamayın. Işıklar yandığında verseniz CO2yi yeterli olur.
 
İç filtre çalışıyorsa yüzey muakkak hareketleneceğinden gerekli O2 de suda olacaktır.
 
Sonuç olarak yüksek ihtimalle balıklarınız uyku moduna geçmişlerdi. Bence pek fazla üzülmeyin.
Discus Vs Isı
Abiyi beyi boşver. En güzeli Kemal. Aşırı ilgi konusunda kesinlikle haklısın. Ne kadar az üzerlerne düşersen balıklar ve akvaryumun durumu o kadar daha iyi oluyor. En basidi geçtiğimiz yıl bitkili lepistes akvaryumu kurmuştum. Sabah akşam durumlarını inceliyordum. Sürekli metilen mavisi, malaşit yeşili, praziquantel derken balıklar bir türlü kendilerine gelemediler. Onun dışında sürekli ısı artışları yüzünden bitkiler de gitmişti. Bu yıl akvaryumu kurdum 26 dereceye hazırladım ve 2 hafta çalıştırdım. Ayrı bir akvaryumda da pipo filtre ile 1 ay bergama lepisteslerini çeşme suyuna alıştırdım. İlk zamanlar beyaz benek oldu hallettim kendilerine geldiler. Akabinde büyük akvaryuma saldım. Bu gün yüzlerce lepistes var ancak yok bu hasta oldu yok bu bilmem noldu demiyorum. Hasta olma riski olan varsa hemen ayrı bir tanka koyup izliyorum duruma göre hareket ediyorum. Çok müdahale balıkları strese sokuyor. Dediğiniz gibi nitrat düzgün olsun su seviyeleri yeterli olsun balıklar mutlu mesut yaşarlar.
 
Isı benim için biraz daha farklı. Akvaryum Kıbrıs'da kurulacak. Biliyorsunuz yılın 10 ayı Kıbrıs'da sıcaktır. O nedenle bizler evlere kalorifer kurmayız. Isı tamamen o 2 aylık dönemde düşündürüyor açıkcası beni. Diğer aylarda soğutma ile uğraşacam yüksek ihtimalle ki o da günde 100 ltnin üzerinde su değişimi olacağından çok problem olmayacak. Şelale şeklinde fanlı bir sistem işimi görür. Oda sıcaklıkları genelde 28 derece civarında seyredeceğinden yılın çoğu zamanı 26-28 derece arasında su ısısı gidip gelecek. Düşündükce aklıma daha çok şey geliyor ve içim daha rahatlıyor:)
 
Gelelim sizin proje işine. Bunu duymam çok iyi oldu. Ben mümkünse ÖM. den mesajınızı  bekliyorum:)
 
Yardımlarınız için çok ama çok teşekkürler. Sizle bunları paylaşmak çok iyi oldu
kemalekdal2009-02-23 11:10:12
Elma Salyangozu hakkında yanlış bilinen
Elmalar dışkı yer arkadaşlar. Her ne kadar yem yemeyi tercih etseler de dışkıyı da yerler.
Discus Vs Isı
Ercan bey Çok ama çok teşekkür ediyorum. Verdiğiniz bilgiler benim için çok açıklayıcı oldu.
 
Balık alırken kesinlikle F0 alma şansım yok. Malesef uzak doğudan gelen balıklardan almak zorundayım.
 
Bir noktayı daha açıklığa kavuşturmak isterim. Kuracağım akvaryum 5 tondan daha fazla olacağı için ısı en büyük problemim olacak. İlk yazımda da yazdığım gibi balıkları SAĞLIKLI ve MUTLU yaşatmak için bu başlığı açtım. Projeye 1 yıl sonra başlayacam ancak bu günden gerekli bilgilere sahip olmam gerek ki hatalı bir başlangıç yapmıyayım.
 
Uzakdoğudan gelen balıklar tümümüzün de bildiği gibi problemli oluyor. 30-32 derece gibi ısılar ile ancak yaşatabiliyorsunuz.  Yapacağım akvaryumda ısı ile oynama şansım pek yok. zaten direk balıkları da onun içerisine salamam ve salmam da zaten. Bağışıklık sistemleri oturana kadar 300- 500 ltlik bir tankta cama cam şeklinde sürekli su değişimleri ile bakılacaklar. Akabinde ana akvaryuma salınacaklar.
 
Neyse herkese teşekkürler.
Discus Vs Isı
Merhaba arkadaşlar. Okuduğum makalelerde discus için ısılar belirtiliyor ancak ben biraz da sizlerin tecrübelerini merak ediyorum. Aranızda 25 derecede discus besleyen varmı? Bitkili tanklarda discusları kaç derecede besliyorsunuz? Yeni alınan bir discus 31 derecede beslemeye başlanıp 1 yıl içerisinde kademeli olarak 26 dereceye düşürülse ne olur? Kusura bakmayın 20den fazla balık ile başlayacağım için öncelikle iyi seviyede bilgi toplamam lazım. Minimum kaç derecede SAĞLILI ve MUTLU olarak balıkları yaşatabilirim? Bunun için bilgilerinize sığınıyorum. Şimdiden çok teşekkürler.
Saygılarımla.
UV Filtre Sterilizer
[QUOTE=gece mavisi] 
 bu konuda hemfikirim,  zira uv lambalı dış ve iç filitreler de mevcut  da onları düşünerek filitre içinde mi olmalı demiştim.
Ancak benim öğrenmek istediğim 60 cm lik Philips marka 18 watt flo uv ler var. Bunu kapağa monte ederek akvaryuma üstten yanmasını denersek bir sorun yada fayda olur mu? Uv sterilizierler biraz fiyat bakımından tuzlu. Basitçe üstten flo uv yaksak aynı etkiyi elde etmiş olur muyuz?
Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim, saygılar.
[/QUOTE]
 
Söylediğiniz flo ları oda benzeri alanları sterilize etmek için biz kullanıyoruz. Uv ışınları hücreler üzerinde zararlı etkiler oluşturmaktadır. Akvaryum üzerine monte edeceğiniz flo sudaki bakteri virus mantar ve yosun gibi tüm canlılara zarar vereceği gibi akvaryumunuzdaki tüm balık ve bitkilerinize de zarar verecektir. Sanırım yeterince açıklayıcı olmuştur.
 
Başka bir arkadaşın dediği faydalı bakterilere gelince evet suda serbest gezen yararlı bakteriler malesef ışın tarafından yok edilecekler ancak aslen bakteriler suda serbest olarak gezmemekte. Filtre, cam ve kum üzerinde kolonileşmiş olarak yaşamaktadırlar. Bu sebepten yararlı bakteri kolonilerine uv filtrelerle zarar verilecek diye düşünmeyiniz.
 
Herkese sağlıklı balıklar güzel akvaryumlar.
Saygılarımla.
Mayalı CO2 problemi
İlginiz için çok teşekkürler arkadaşlar. Checkvalf de kaçak varmış. Sorunu hallettim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.