ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barcagka
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Şubat 2014 10:19
Son Ziyaret:
26 Eylül 2016 14:00
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
caglar baris
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Canlı doğuran cinsiyet değiştirme! Resim eklendi
Akvaryumda tek beyaz molim var. Ergen boyutları aştı yetişkin hemen hemen. Bu zamana kadar dişiydi. Şu anda erkek. Ben de duymuştum ancak ilk defa başıma geldi benimde. Kesinlikle böyle birşeyin olduğunu gözümle gördüm.
betta pamukçuk
Öncelikle akvaryumunuzdan yaklaşık %20 su çekin ve bekletilmiş aynı sıcaklıktaki suyun içine bir çay kaşığı kaya tuzu atın ve akvaryuma ekleyin. Kaya tuzu olmasına dikkat edin. Suyu yavaş ekleyin. Balıkta kuma sürtünme, akvaryumdan çıkmaya çalışır gibi hareketler olmamasını gözleyerek ekleyin. Bir gün sonra tekrar aynısını uygulayın bir çay kaşığı daha tuz atın. Yine balığın tuzdan rahatsız olmadığını gözleyin aksi halde tuz fazla gelmiştir ve tuzsuz suyla suyu seyreltin. Üç dört güne geçer diye tahmin ediyorum. Tuzu sadece ilk iki gün ekleyin. Sonraki iki gün balığı gözlemleyin. Filtre konusuna gelince. O boydaki bir akvaryuma pipo filtre alın ve asla kapatmayın. Filtreler çalışıp durdukça faydadan çok zarar verebilirler.

Not:akvaryumunuzda bitki olduğunu yeni gördüm. Bitki tuzdan zarar görür, ya bitkiyi ya da balığı ayrı yere alıp bu uygulamayı yapın
betta pamukçuk
Akvaryumda tuz kullanıyor musunuz? Ya da metilen mavisi?
Akvaryum dibinde hareketli canlılar
Bahsettiğiniz canlılardan bende de var. Yıllardır var hatta. Çok araştırdım forumda. Yabancı makalelere baktım hiçbir sonuç alamadım. Salyangaz yavrusu olabilir denildi. Ayrı kaba aldım salyangoza dönüşen olmadı. Akvaryumdan yakaladım mikroskopla baktım. Üzerlerinde tüyler olan ve hızlı hareket eden beyaz, yaklaşık olarak artemia yavrusu boyutlarında sinir bozucu canlılar. Lepistesler ağızlarına alıyor ancak yemiyorlar.
Sonuç olarak ekosistemin bir parçası olduklarını kabul ettim. Su şartları iyi olduğunda sayıları kontrol altında kalıyor ve göze batmıyorlar. İsimlerini cinslerini hala daha bilmiyorum. Kurtulmak için çaba harcayacak olursanız, normal konsantrasyonda tuza, metilen mavisine, birtakım parazit ilaçlarına dirençli olduklarını aklınızda bulundurun moraliniz bozulmasın sonra. Bitkili Akvaryumda zordur ama bitkilerin seyrek oldukları yerlerde dip çekimleri yapıp su kalitesini düşürmezseniz sayılarının inanılmaz azaldığını ve sizi rahatsız etmeyecek hatta nerdeler diyip arayacağınız seviyeye ineceklerdir. (Eğer ki aynı canlıdan bahsediyorsak)
50lik akvaryum ne almaliyim
Tabikide boyutları önemli. Ancak zebraların olgun halleri lepistesle neredeyse aynı. Bazı lepisteslerden büyükler hatta. Zebraların davranış biçimleri lepisteslere çok ters. Akvaryum büyük ve dekor iyiyse kendi hallerinde takılır herkes. Ancak ufak akvaryumlarda zebralar sürü halinde halkalar çizmeye bayılıyorlar. Sakin gezinen lepisteslerse bunlarla her karşılaştıklarında alan değiştiriyorlar. Bir süre sonra kenar köşelerde yüzen lepistesler ve ortada cirit atan zebralar manzarası oluyor. Seyir keyfini bozuyor ve lepistesler gözle görülür strese giriyor. Tabikide tekrar söylemek istiyorum dekor ve akvaryum boyutu kesinlikle çok önemli. Kendi evimde zebra cichlidlerle melekleri aynı akvaryuma koyduğum zamanlar oluyor ve doğru dekor doğru ebatlarda hiçkimsenin burnu kanamadan yaşıyorlar ama doğru değil tabikide. Kısa süreler melek eşlerin birbirini kıskanması ve yumurtlama alışkanlıklarındaki durgunluğun düzelmesi için birebir bir uygulama olduğundan yapıyorum. Konu iyice dağıldı ;) sonuç olarak güzel seyir keyfi ve sakin bir lepistes akvaryumuna pembe zebralar biraz rahatsız edici oluyor.
50lik akvaryum ne almaliyim
Emirhan bey çok güzel yazmış ancak iki noktaya ekleme yapmak istedim. 25 balık belki biraz fazla olabilir o boy akvaryuma. Bir de pembe zebraları kesinlikle canlı doğuranların yanına koymanızı önermiyorum. Çok hareketliler ve lepistesleri inanılmaz strese sokarlar. Özellikle bu boy bir akvaryumda. Bizzat tecrübe etmişliğim var eskilerde.
Bir sorum var ?
Balığı strese sokar doğumu geciktirir yavru kalitesini düşürür anne balığı güçsüz hale getirir. Forumda üstadlar sürekli bahseder. Lepistes bitkili güzel dekorlu akvaryumda bakılınca güzeldir. Akvaryumun içinde yavrulayacak ve yavrular kendileri saklanıp kurtulacak. Güçsüz hasta doğanlar da selektif olarak elenmiş olacak ve daha sağlıklı nesil oluşacak. Hiç olmadı şu hediye paketlerde kullanılan jelatinden alıp akvaryuma atarsanız sağlıklı yavrular onun arasına saklanabilir. Her ne kadar balık da olsa sonuçta bir canlı. Evde bakıyorsak da mümkün olduğu kadar doğal ortamını oluşturalm ki hobinin zevkini alalım. Düşüncesindeyim
1.2lt/dk 1.7w motrla videodaki gibi görünm olr mu
Hava motoru, hava taşı ve akvaryumun su yüksekliği hava taşından çıkan havayı etkiler. Ortalama şartlarda düşünürsek o videodaki hava taşını tahminim 3lt/dk gibi bir motor besliyor. Hava motorunun sesi dakikadaki hava kapasitesinden çok marka ve kaliteyle daha alakalı. Ufak alacağınız bir motor büyüğüne göre çok daha fazla ses çıkarabiliyor olabilir.
Bir sorum var ?
Çok yüksek ihtimalle hamile ancak yan tarafa doğru karnı ne kadar şişik ve önceki doğumları ne kadar şişken olmuş bilmediğimiz için doğum zamanını tahmin etmek zor. Doğum yaklaşınca zaten anüste belirgin çıkıntı olur. Bunu sormamışsın ama eklememdeki amacım file görüyorum sanki yavruluk gibi bişeyin içindeyse strese sokma balığı sal akvaryuma diye söyledim. Yavrulukta değilse sorun yok.
Yavru lepistes kuma sürtünme
O zaman içiniz rahat olsun arada o sürtünme hareketleri normaldir

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.