Akvaryum dibinde hareketli canlılar


TugraAltunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2015
İl: Izmir
Mesaj: 416
TugraAltunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2015 17:17
Herkese merhaba, sağlıklı hobiler.

30 litrelik bir nano tankım var , bitkili. Dün akşam dikkatlice tabana baktığımda mosslar üstünde hızlıca hareket eden , sanki zıplar gibi hareketler yapan ciddi anlamda ufak beyaz canlılar var. Bunların ne olduğu hakkında bilginiz varsa duymak isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

barcagkaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2014
İl: Antalya
Mesaj: 29
barcagkaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2015 18:39
Bahsettiğiniz canlılardan bende de var. Yıllardır var hatta. Çok araştırdım forumda. Yabancı makalelere baktım hiçbir sonuç alamadım. Salyangaz yavrusu olabilir denildi. Ayrı kaba aldım salyangoza dönüşen olmadı. Akvaryumdan yakaladım mikroskopla baktım. Üzerlerinde tüyler olan ve hızlı hareket eden beyaz, yaklaşık olarak artemia yavrusu boyutlarında sinir bozucu canlılar. Lepistesler ağızlarına alıyor ancak yemiyorlar.
Sonuç olarak ekosistemin bir parçası olduklarını kabul ettim. Su şartları iyi olduğunda sayıları kontrol altında kalıyor ve göze batmıyorlar. İsimlerini cinslerini hala daha bilmiyorum. Kurtulmak için çaba harcayacak olursanız, normal konsantrasyonda tuza, metilen mavisine, birtakım parazit ilaçlarına dirençli olduklarını aklınızda bulundurun moraliniz bozulmasın sonra. Bitkili Akvaryumda zordur ama bitkilerin seyrek oldukları yerlerde dip çekimleri yapıp su kalitesini düşürmezseniz sayılarının inanılmaz azaldığını ve sizi rahatsız etmeyecek hatta nerdeler diyip arayacağınız seviyeye ineceklerdir. (Eğer ki aynı canlıdan bahsediyorsak)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TugraAltunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2015
İl: Izmir
Mesaj: 416
TugraAltunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2015 09:14
[QUOTE=barcagka]Bahsettiğiniz canlılardan bende de var. Yıllardır var hatta. Çok araştırdım forumda. Yabancı makalelere baktım hiçbir sonuç alamadım. Salyangaz yavrusu olabilir denildi. Ayrı kaba aldım salyangoza dönüşen olmadı. Akvaryumdan yakaladım mikroskopla baktım. Üzerlerinde tüyler olan ve hızlı hareket eden beyaz, yaklaşık olarak artemia yavrusu boyutlarında sinir bozucu canlılar. Lepistesler ağızlarına alıyor ancak yemiyorlar.
Sonuç olarak ekosistemin bir parçası olduklarını kabul ettim. Su şartları iyi olduğunda sayıları kontrol altında kalıyor ve göze batmıyorlar. İsimlerini cinslerini hala daha bilmiyorum. Kurtulmak için çaba harcayacak olursanız, normal konsantrasyonda tuza, metilen mavisine, birtakım parazit ilaçlarına dirençli olduklarını aklınızda bulundurun moraliniz bozulmasın sonra. Bitkili Akvaryumda zordur ama bitkilerin seyrek oldukları yerlerde dip çekimleri yapıp su kalitesini düşürmezseniz sayılarının inanılmaz azaldığını ve sizi rahatsız etmeyecek hatta nerdeler diyip arayacağınız seviyeye ineceklerdir. (Eğer ki aynı canlıdan bahsediyorsak)[/QUOTE]

cevabınız için teşekkürler. Büyük ihtimalle aynı canlıdan bahsediyoruz ama size dedikleri gibi salyangoz yavruları olması imkansız. Çünkü ciddi anlamda hızlı hareket ediyorlar. Bakalım düzenli su çekimleri yapıp buradan bildireceğim sonuçları.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MŞENÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 695
MŞENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2015 18:15
su piresi yada bitki biti olabilir.BALIK2015-06-02 18:16:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir