ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
g0rk3m
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ekim 2010 11:43
Son Ziyaret:
11 Eylül 2015 00:59
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Görkem Öncü
Doğum Tarihi:
26 Şubat 1980
Yaş:
44
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Görkem Öncü
120X60X60 Nano Central American Tank

SON 10 MESAJI

Bursa'da Taş Market & Silis Kum
Arkadaşlar bugün emintaş ticarete gittim kum satmadıklarını yan tarafın sattığıni ama oranında kapandığını söylediler, tam çikmis k.sanayiye dokumcu aramaya gidiyordumki emintas tan 15, 20 m sonra ( bursa istikameti) havuz isleri yapan bir yer daha gordum girdim. Ellerinde her boyutta kuvars kumu mevcut. 25 kg lik cuvallarda. Cuval basina 17.5 tl istiyor. Ben 2 çuval aldim, fiyatdiger soylenenlere gore yuksek olsada, karsilama ilgi gayet iyiydi. Bursada silis kuvars arayanlara alternatif olsun.
Türler Uyumlumu?
Aslına bakarsaniz şuan elimde 3-4 cm boyunda
15-20 yunus
10-12 gt
6 sp
2 vatoz yavrulari var.
Tum bunlari (vatoz haric) bir arkadasimdan aldim. 500 lt lik bir tankta 2e 7 disi yunus, 1e 1d gt, 1 e 3 d sp birlikte yasiyorlar ve hic bir sorunda yok. Ama forumda ne kadar arastirirsam okadar cok olmaz cevabi goruyorum. Arkadasimin baliklari istisnami diye dusunmeye baslayip. Gt leri cikarip yerlerine yukaridakileri koymayi dusundum. Ama icimde hala arkadasiminki gibi bir karma istegi var. Sizce gtleri gozden cikarmalimiyim, yoksa bende anne babalari gibi 1 e 1 d yi tutmalimiyim?
Türler Uyumlumu?
Herkese merhabalar,
120*60*60 yeni bir akvaryum aldim ve karma malawi akvaryumu yapmak istiyorum. Kafamdaki düşünce;
1e 2d yunus
1e 2d sp
1e 2d sari imparator
1e 2d redrubin
1e 1d vatoz
Arastirdigim kadari ile beslenme turleri ya etcil ya etcil ve otcul, ulastiklari maksimum boylar birbirine yakin, akvaryum hacmininde sayi icin yeterli olacagini düşünuyorum.
Sizlerin eklemek istedigi, cikarsan iyi olur dedigi seyler varmi? Tecrubeli arkadaslara sormadan hareket etmek istemedim acikcasi.
Herkese simdiden tesekkurler.
yunus mu? green terror mü?
[QUOTE=esafak]Benim yunus yavrularımın üst yüzgecinde yukarı kısmına yakın siyah ince çizgi gibi şerit vardı. Sizinkinde varmı? [/QUOTE]

Çok net olmasada belli belirsiz var gibi.

Herkese teşekkürler arkadaşlar. genel kanı yunus oldukları yönünde.

Konuya buradan mı devam etmeliyim bilmiyorum ama tekrar bir başlık açarak kirlilik yaratmama adına buradan sorularıma devam etmek istiyorum.

Bir Arkadaşımdan bu yavruları aldım seçmeden, yavru tankına kepçe daldırarak aldık. Onada sormadım hangisi hangisi diye, resimdekiler yunus ise diğer daha kahve rengi tonlardakilede green terror demekki.

Her ne kadar damızlıklarını aynı tankta görmüş olsamda sizlerede sormak isterim, bu iki tür birlikte yaşayabilir mi? Akvaryum 360 lt, damızlık boyta ulaştıklarında akvaryumda 1E 3D yunus 1E 2D Green terror olarak bakmayı düşünüyorum. Bu popülasyon için akvaryumum yeterlimi sizce?

120x50x60h boyutları.
yunus mu? green terror mü?
Kepçe içindeki hali de çok belirgin değil.
 
 
Bu eziyeti bir kaç saniyeliğinede olsa ona yapmak isremezdim ama mecbur kaldım.
 
 
umarim işe yarar.
 
 
yunus mu? green terror mü?
Arkadaşlar fotoğrafları cep telefonum ile çektiğim için çok net bir görüntü yakalayamadım malesef. Ama yine de şansımı deneyeyim istedim.
 
Bu yavrular, yunus yavrusu mu? green terror yavrusu mu?
 
Anal yüzgeçleri turuncu.
 
 
 
 
 
 
g0rk3m2011-02-20 15:52:38
Resun CY-20 Cyclone Tanıtım
Merhabalar Barış bey hem ürün incelemesini yapan, hemde uzun süredir kullanan birisi olarak size sormayı uygun buldum.

70*26.5*34h boyutlarında 63 Ltlik Akvaryumumdaki iç filtrenin sesinden uyuyamadığım ve biyolojik temizlikte yapsın istediğim için, uygun fiyatlı bir dış filtre almaya karar verdim. Karşıma bu filtre çıktı. Yorumlardan anladığım kadarıyla sessiz, küçük ve işini iyi yapıyor.

Aklima takılan ise, 63 litrenin 8 ini taban malzemesine, kaya vs. ye sayarsak 55 Ltlik Lepistes tankım için kullanmak istiyorum yeterli olurmu sizce?

Eğer bu filtre düşük gelirse, hydor prime 10 kullanan arkadaşlardan ricam, sizce Hydor fazlamı gelir? Oluşan akıntıyı düşürmek için yapabileceğim birşey olur mu? 
g0rk3m2010-11-03 13:50:45
Fikir almak istiyorum...
Cevaplar için teşekkürler...
Forum kuralları gereğince, üyeliğimin ilk iki günü sadece iki mesaj yazabildiğim için, cevaplarınıza teşekkürü sadece teşekkür butonu ile verebildim.  Sonrasında ise işlerim nedeni ile foruma giremedim.

[QUOTE=g0rk3m]
Bir arkadaşım 10 Sarı prenses 10 yunus yavrusu vereyim demesine rağmen çoğu insan acemi işi dese de benim lepisteslere karşı bir zaafım var nedense. O yüzden bunu Lepistes ana tankım yapacağım.[/QUOTE]

[QUOTE=Zuckar]
Lepistesi aşağılamayın çünkü bir zamanlar bu hobi başka balıkla yapılmıyordu.[/QUOTE]


Öncelikle belirtmek istediğim, yukarıda alıntı yaptığım cümlem sanırım Abdullah bey tarafından yanlış anlaşıldı. Ben kesinlikle lepistesleri aşağılamıyorum. Tam tersine, yazımda da belirttiğim gibi lepisteslere karşı bir zaafım var. Başka balık beslemeyi aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Hatta keşke imkanlarım el verse de, safkan lepistes yetiştiriciliği yapabilsem. (Ticari amaç gütmeden)

İlk mesajımın üstünden baya bir zaman geçtiği için bahsettiğim akvaryumum geldi. Balıklarım alıştılar bile. Yalnız bitki ekmekten çekindim açıkçası bitki konusunda fazla tecrübe sahibi olmadığım için. Şimdilik rafya koydum ama oda biraz az geldi sanırım bu akvaryuma geçince.



Üstteki tank 63 Lt. 2E - 6D Lepistes ve 1 Çöpçü var. Zeminde 3 Kg mercan kırığı  ve türünü bilmediğim birkaç kaya parçası, iç filtre, hava taşı, ve termometre ve 300 Watt ısıtıcı var.



Alttaki tank 15 Lt. İçinde tek batından 3 haftalık 9 adet yavru var. Zemin malzemesi yok, küçük bir hava duvarı, küçük bir iç filtre, termometre ve 25 Watt ısıtıcı var.

Ham balıklar için daha güzel bir ortam için hem de görsellik açısından, bana ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz. Sizce yanlışlarım varsa ne?

Tabi ki bazı şeyleri yapabilmek maddi imkanlar dahilin de olduğu için de, bazı engellerim var maalesef şu aralar. Ben tavsiyelerinizi alayım, maddi zorluk çıkaracak olanları, ileriki bir tarihe ertelerim.

Fikir almak istiyorum...
Öncelikle forumda yeni olduğum için tüm arkadaşlara merhabalar.

Foruma katılır katılmaz aklımdaki birkaç soruyu sizlerle paylaşarak, tecrübelerinizden faydalanmak istedim.

Ne çok yeni ne çok eski bir hobici olarak, imkanlarım el verdiği, uygun yerim ve vaktim olduğu için, önceden fırsat bulamadığım ve acemi olduğum için beceremediğim akvaryumculuğa geri döndüm. Bir arkadaşımdan bakamadığı için aldığım

2 E, 6 D lepistes, 1 Cüce vatos, 1 Çöpçü ye aldıktan sonra 10 yavru lepistesin daha katılması ile elimdeki 18 Lt lik akvaryumu yavru akvaryumu yapmaya karar vererek, 70*26,5*34h Cm 63 Lt lik bir akvaryum satın aldım. Şuan kargoda elime ulaşmasını bekliyorum.

Bir arkadaşım 10 Sarı prenses 10 yunus yavrusu vereyim demesine rağmen çoğu insan acemi işi dese de benim lepisteslere karşı bir zaafım var nedense. O yüzden bunu Lepistes ana tankım yapacağım.

Her neyse çok uzattım sanırım. Konunun özüne dönersem eğer, ben bu tankta. Zemin malzemesi olarak, elimde bulunan 5Kg midye kırığı 3Kg 5-10 mm Mercan kırığı var tabana midye kırığını serip üzerine de mercan kırığını dökmek istiyorum. Bu lepistes akvaryumu için uygun mudur? Karıştırmamdan kaynaklanan herhangi bir problem doğar mı?

Diğer bir sorum ise, çok abartı olmamak şartı ile, yavrularında korunabileceği, bakımı kolay bitki olarak ne önerirsiniz. Doğal bir görünüm istiyorum ama çokta uğraş versin yada masraf oluştursun istemiyorum açıkçası.

Şimdiden cevaplar için tüm ustalara teşekkürler.

Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese merhabalar arkadaşlar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.