ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Maverickse
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
187
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Aralık 2022 22:15
Son Ziyaret:
47 dakika önce
Toplam Mesaj:
229 [0.48 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Semih Semih
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

...

SON 10 MESAJI

Adi Salyangoz Akvaryumu İstila Etti
[QUOTE=CaglaT]35 litre akvaryumda misafir kaplumbağalar var geçici süre bendeler. Ek balık koyamam zaten canlı yükü çok fazla. Dere fikrini es geçersem dediğiniz gibi yavru elmaları ayırıp helena koyabilirim akvaryuma. [/QUOTE]

Diğer arkadaşların dediği gibi dereye salma fikri riskli duruyor. Çok hızlı üredikleri için deredeki popülasyona zarar verebilirler. Ekolojik dengeyi bozabilirler.

Garanti olması açısından 15 tane Helena alın. Yetersiz kalırsa ilave yaparsınız. 1 ay gözlemleyin adi salyangoz nüfusunu kontrol altına alıp zamanla yok edeceklerdir. Öncesinde elinizle toplayabildiğiniz adi salyangozların hepsini toplayıp akvaryumdan uzaklaştırın, helenaları sonra salın.

Elmaları büyük yavru ayırmadan hepsini başka yere alın. Kaplumbağa salyangozlarla yaşayabilir diye düşünüyorum. O konu hakkında net bilgili arkadaşlar yardımcı olurlar.

Helenaların avlanma sürecinde yemlemeyi çok dikkatli yapın, bitkisel ağırlıklı beslenme şekline dönünki aç kalıp adi'lere saldırsınlar.

Sizin açınızdan en mantıklı ve doğru hamle bu gibi duruyor.

Makrakanta adi salyangozları kütür kütür kabuklarıyla birlikte bile yer ama agresif olduğu için tavsiye edilmiyor. Tetralara saldırabilir.
Adi Salyangoz Akvaryumu İstila Etti
[QUOTE=CaglaT]

Yavru elmalarım var onlara bir şey olabilir



İki büyük elmam ve çocukları var. Katil alırsam çocuk elmalara bir şey olabilir. Ayrıca biraz canice geliyor katil salyangoz bana, yesin diye atmaya elim gider mi bilmiyorum başka yolu yok mudur?[/QUOTE]

Elle toplayarak bitirmek çok çok zor. Heryere yumurtlamıştır onlar. Eşeysiz üredikleri için çok çabuk çoğalıyorlar. Görünenleri çıkarsanız bile yine çoğalacaklardır. Virüs gibi tankınıza 1 kere bulaşmış. Virüsleri yok etmek için Helena salmalısınız.

Elma salyangozların büyüklerine birşey yapamazlar ama yavrular konusunda net birşey diyemem. Sizin 35 litrelik eski tankınız duruyorsa geçici olarak elmaları oraya alabilirsiniz. Helenalar sorunu çözdükten sonra elmaları geri salarsınız.

Akvaryumun döngüsü ve ekolojik dengesi için en mantıklı yol bu görünüyor.

Sonuç olarak Anti virüs (Helena) programı yüklemeden adi salyangozlardan kurtulamazsınız.

Makrakanta balığıda olabilir adi salyangozları yiyor. Ama tetralara zarar verirmi o konuda birşey diyemiyorum. Bazen agresif hareketleri olan bir tür.
Yavru elmalarıda yiyebilir.

Ayrıca salyangoz türleri içinde dişi ve erkek ayrımı olan eş tutan tek salyangoz Helena'lar. En zeki, farkındalığı yüksek, bilinçli tür diyebiliriz. Elmalardan daha gösterişli buluyorum. Çok akıllılar.
Adi Salyangoz Akvaryumu İstila Etti
Helena (katil salyangoz) alın, ortalama 2 ay içinde adi salyangoz nüfusunu kontrol altına alarak yok ederler. 7-8 tane ekleyin yetişemezlerse sayıyı arttırın. Benim tank 35 litre 2 tane Helena var hiç adi salyangoz olmuyor.

Bu arada Adi salyangozları kimsenin sahipleneceğini sanmıyorum.
Akvaryum Camında Kırık
Yeni tankınız hayırlı olsun. Çok güzel görünüyor tasarım ve görüntü olarak. Görsel başarılı duruyor.

3 leopar vatoz 70 litre için çok fazla. Size daha öncede dediğim gibi külkedisi hariç diğer vatozları çıkarın. Bence hepsini çıkarıp 2 adet 1e 1d cüce vatoz alsanız daha sağlıklı olur. Ek olarak çöpçü ekleyebilirsiniz.

Filtre konusuna gelince, dış filtre kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. 70 litre tank için dış filtre daha mantıklı.


Dış filtre olarak en mantıklı seçenek Sunsun HW-603B olur.

https://www.hepsiburada.com/sunsun-hw-603b-new-desing-dis-filtre-400-lt-h-6w-pm-ptm740hw603b
Büyük Akvaryumda Nasıl Su Değişicem
[QUOTE=ErtanGulen]Semih Bey, konuya dair cevabınız alalım, diğer tartışmaları Yusuf Bey bir başlık açar ise orada yapalım. Ancak sizin de belirttiğiniz alanda bir düzeltme yapalım; Lepsites ve Endler birlikte uyum içinde yaşayabilir fakat iki tür arasında üreme görülebileceği için melez türler de genelde hoş bir durum olmadığı için tavsiye edilmez. [/QUOTE]

Ertan bey, aynen katılıyorum. Lepistesleri o yüzden tek tür besliyorum. Plati veya moli olduğu zaman, erkek lepistes alfalığını çok rahat sergileyemiyor çekingen davranıyor. Kılıçkuyruk varken komple saklanıyorlardı. Dişi lepisteslerde strese girip ölüyordu. Moli ve plati'leri çıkardıktan sonra erkek lepistesler liderliğini, alfalığını sergilemeye başladı. Bizzat kendi gözlemimdir bunlar.
Büyük Akvaryumda Nasıl Su Değişicem
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237453/140320231139581.jpg[/IMG]
Bu kadar çok uyumsuz türü bir arada besleyip haklı çıkmaya çalışmakta çok ilginç bir durum. Hepsi birbirine zarar verebilecek türler.

Metilen mavisi ana tanka asla uygulanmaz, bitkilere zarar verir. Karantina tankında hasta balığa uygulanır veya yeni balık alındığında ana tanka koymadan önce ayrı bir kapta 15 dk metilen banyosu yaptırılır. Metilenin kullanım amacını bile bilmiyorsunuz.

Renkli taşlar, yapay bitkiler, salınım yükleniyor. Bu sitede "Yapay bitki, renkli taş" vs. bunların salınım yapmadığını iddia eden kişilerde gördüm. Yapay bitki salınım yapmaz diyen kişi balık beslemesin.

Canlıdoğuran türleri bir arada yaşar diyorlar ya. Eskiden lepistes, moli, plati aynı anda besliyordum. Lepistesler strese girip ölüyordu. Yavru verimi çok düşüyordu. Moli ve plati'de uzun vadede birbirlerine sorun çıkarıyorlar. Bence lepistes sadece endlerle sorunsuz yaşıyor. Birde cory ile çok uyumlular. Cory zaten her balıkla uyumlu oda ayrı konu. Uzun zamandır lepistesleri tek tür olarak besliyorum, sadece cory var. Başka hiçbir tür asla eklemem. Bunun sonucunda ortalama 3-4 yıl civarı yaşayabilen erkek lepistesler ortaya çıkıyor. Dişilerde 2,5 yılı geçen olmadı, doğum yaptıkları için ömürleri kısa oluyor. Lepistes, moli, plati, kılıçkuyruk hepsinin aynı anda beslendiği tanklarda hiçbir erkek lepistes 3-4 yılı göremez.

Bu bilgili olduğunu idda eden arkadaş, 6 tane çok uyumsuz türü aynı tanka koyup, birde haklı olduğunu iddia ediyor.

Su değişimi olayına hiç girmiyorum bile. Diğer arkadaşlar gerekenleri söylemişler zaten.[EDIT]Maverickse,2023-03-14 11:45:01[/EDIT]
İlk Akvaryumum
Sana daha öncede demiştim,
"Lepistes almadığına pişman olacaksın."
Bebek Karidesler Birkaç Soru ?
Balık kenesi olabilir mi? Daha yakından foto çekebilirmisiniz
İlk Akvaryumum
[QUOTE=Oğuzhan Ölçay][B][/B]-- Güncelleme: 19.02.2023 Pazar-- [K]Neon Tetra Ve Karidesler Geldi![/K]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237688/190220231806521.jpg[/IMG]
[B]Mükemmel bir şeymiş, anlattığınız kadar varmış. İlk başta ayrık buyruk takılsalar saklansalar da sonra kendilerini bulmaya başladılar. Bayağı küçükler ama bir o kadar da güzeller. Karidesler etrafta yosunları falan yiyor, takılıyor minnoşlar.[/B][/QUOTE]

Hayırlı olsun güzel olmuş ama lepistesler nerede?
İlk Akvaryumum
Oğuzhan sen o tanka balık ekleyene kadar hepimizi 9 doğurtacaksın[:)]
Süreci ağırdan alman güzel birşey sistemin oturmasını bekliyorsun ama bu kadarda ağırdan alınmaz, sabır taşı olsa çatlar, ekle artık şu balıkları.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.