Fikir almak istiyorum...


g0rk3mÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2010
İl: Bursa
Mesaj: 10
g0rk3mÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2010 12:49
Öncelikle forumda yeni olduğum için tüm arkadaşlara merhabalar.

Foruma katılır katılmaz aklımdaki birkaç soruyu sizlerle paylaşarak, tecrübelerinizden faydalanmak istedim.

Ne çok yeni ne çok eski bir hobici olarak, imkanlarım el verdiği, uygun yerim ve vaktim olduğu için, önceden fırsat bulamadığım ve acemi olduğum için beceremediğim akvaryumculuğa geri döndüm. Bir arkadaşımdan bakamadığı için aldığım

2 E, 6 D lepistes, 1 Cüce vatos, 1 Çöpçü ye aldıktan sonra 10 yavru lepistesin daha katılması ile elimdeki 18 Lt lik akvaryumu yavru akvaryumu yapmaya karar vererek, 70*26,5*34h Cm 63 Lt lik bir akvaryum satın aldım. Şuan kargoda elime ulaşmasını bekliyorum.

Bir arkadaşım 10 Sarı prenses 10 yunus yavrusu vereyim demesine rağmen çoğu insan acemi işi dese de benim lepisteslere karşı bir zaafım var nedense. O yüzden bunu Lepistes ana tankım yapacağım.

Her neyse çok uzattım sanırım. Konunun özüne dönersem eğer, ben bu tankta. Zemin malzemesi olarak, elimde bulunan 5Kg midye kırığı 3Kg 5-10 mm Mercan kırığı var tabana midye kırığını serip üzerine de mercan kırığını dökmek istiyorum. Bu lepistes akvaryumu için uygun mudur? Karıştırmamdan kaynaklanan herhangi bir problem doğar mı?

Diğer bir sorum ise, çok abartı olmamak şartı ile, yavrularında korunabileceği, bakımı kolay bitki olarak ne önerirsiniz. Doğal bir görünüm istiyorum ama çokta uğraş versin yada masraf oluştursun istemiyorum açıkçası.

Şimdiden cevaplar için tüm ustalara teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2010 14:51
Moss türlerinin bir çoğu hem masrafsız büyür hemde geniş yer kaplayarak başka bitki ihtiyacını azaltır.
Cristmas moss var bende aldığımdan beri 3-4 katı büyüdü hiç ek malzeme olmadan.
Zemin şecimi biraz fazla ph yaratabilir. Silis yada quartz tavsiye ederim.
O tankta zaten malawi olmaz isabet olmuş bu kararınız.
Lepistesi aşağılamayın çünkü bir zamanlar bu hobi başka balıkla yapılmıyordu.
Edirne den İstanbul a ve hatta Bulgaristan a lepistes bakmaya giden arkadaşlarım olmuştur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cenksel2001Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 416
cenksel2001Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2010 15:06
Abdullah beye harfi harfine katılıyorum. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sherlockholmesÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 228
sherlockholmesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2010 17:03
Bitki olarak java moss,elodea,saz tercih edebilirsiniz. Kumu silis kum öneririm. Görünüş açısındanda çok iyi kumdur. Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

g0rk3mÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2010
İl: Bursa
Mesaj: 10
g0rk3mÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 11:59
Cevaplar için teşekkürler...
Forum kuralları gereğince, üyeliğimin ilk iki günü sadece iki mesaj yazabildiğim için, cevaplarınıza teşekkürü sadece teşekkür butonu ile verebildim.  Sonrasında ise işlerim nedeni ile foruma giremedim.

[QUOTE=g0rk3m]
Bir arkadaşım 10 Sarı prenses 10 yunus yavrusu vereyim demesine rağmen çoğu insan acemi işi dese de benim lepisteslere karşı bir zaafım var nedense. O yüzden bunu Lepistes ana tankım yapacağım.[/QUOTE]

[QUOTE=Zuckar]
Lepistesi aşağılamayın çünkü bir zamanlar bu hobi başka balıkla yapılmıyordu.[/QUOTE]


Öncelikle belirtmek istediğim, yukarıda alıntı yaptığım cümlem sanırım Abdullah bey tarafından yanlış anlaşıldı. Ben kesinlikle lepistesleri aşağılamıyorum. Tam tersine, yazımda da belirttiğim gibi lepisteslere karşı bir zaafım var. Başka balık beslemeyi aklımın ucundan bile geçirmiyorum. Hatta keşke imkanlarım el verse de, safkan lepistes yetiştiriciliği yapabilsem. (Ticari amaç gütmeden)

İlk mesajımın üstünden baya bir zaman geçtiği için bahsettiğim akvaryumum geldi. Balıklarım alıştılar bile. Yalnız bitki ekmekten çekindim açıkçası bitki konusunda fazla tecrübe sahibi olmadığım için. Şimdilik rafya koydum ama oda biraz az geldi sanırım bu akvaryuma geçince.



Üstteki tank 63 Lt. 2E - 6D Lepistes ve 1 Çöpçü var. Zeminde 3 Kg mercan kırığı  ve türünü bilmediğim birkaç kaya parçası, iç filtre, hava taşı, ve termometre ve 300 Watt ısıtıcı var.



Alttaki tank 15 Lt. İçinde tek batından 3 haftalık 9 adet yavru var. Zemin malzemesi yok, küçük bir hava duvarı, küçük bir iç filtre, termometre ve 25 Watt ısıtıcı var.

Ham balıklar için daha güzel bir ortam için hem de görsellik açısından, bana ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz. Sizce yanlışlarım varsa ne?

Tabi ki bazı şeyleri yapabilmek maddi imkanlar dahilin de olduğu için de, bazı engellerim var maalesef şu aralar. Ben tavsiyelerinizi alayım, maddi zorluk çıkaracak olanları, ileriki bir tarihe ertelerim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2010 20:28
En büyük yanlışınız bitkilendirilmiş,dizaynı tamamlanmamış bir akvaryuma lepistes koymanız olmuş.Öncelikle akvaryumunuzu bitkilendirmeniz ve suyu o şekilde 10 gün kadar döndürmeniz gerekiyordu.Fakat yanlışın neresinden dönülse kardır mantığıyla en kısa zamanda plastik rafyayı çıkarıp(lepistes akvaryumunda plastik olmaz)canlı bitkilerle donatmanız gerekmektedir.
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir