ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SaRCoPhiLiuS
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3336
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
17 Saat 18 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4880 [0.66 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
38 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Süleyman Sülün
Doğum Tarihi:
18 Nisan 1983
İl:
Tekirdag
Meslek:
C.İ.T.E.M.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Süleyman, Yönetici Eskisi, Tebdil-i Kıyafet Moderatör..

SON 10 MESAJI

Karideslerim İçin Kum Önerisi
Bloody marry türlerini ilerleyen süreçlerde açık renk atan yavruları eleyerek seleksiyonun devamını sağlamalısınız, keyifli hobiler.
Karideslerim İçin Kum Önerisi
Gerek yok, yeterli. Neocaridinalar başlangıç için gayet yerinde bir seçim. Lakin bunlar birbirleri arasında kırılırlar ve renkleri bozulur,dikkat.
Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus
8 ve üzeri ph olan bir göl balığı. Yavru verdiyse ve aldığınız yer ile sizin ph'ınız yakın değerlerdeyse sorun yaşamazsınız. Tanganyika yüksek ph'lı sulara sahip malum..
200 Lt Akvaryumda Hangi Ciklet Bakılır ?
Bir sürü seçenek var bende aklıma gelen ilk türü, tek tür olarak tavsiye edeceğim.

Saulosi. Dişi-erkek farklı renklerde olması ve koloni yaşamı sizi tatmin edecektir.

Fenerbahçeli iseniz ekstra kazanım lakin balıklar saı-lacivert.[;)]
Evet, yüksek ph seven bir tür. Sizde ki değerler biraz düşük. Normal çeşme suyunuzun ph'ına bir bakın. Olmadı su değişimi ile yükseltirsiniz. Lakin ülkemiz çeşme sularında üretilmiş iseler yani f0 değilseler sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Ekonominizi zorlamaya değmez, görüntü yeterli. Bekleyin size zaman lazım.
Salyangoz eklemeyin, böyle devam. Bu balıkların yuvası salyangoz kabukları, salyangozun kabuğunu seviyorlar kendisini değil. [:)]

Bence ışıklandırma süresini uzatın başkaca bir şey yapmayın.
Bitkili Akvaryum Sürü Balığı Önerisi
Cam kalınlığı monster balıklarda dikkat ediliyor. Bu bahsi geçen türlerde sorun olmaz. 150cm akvaryum yaptıracaksanız 10mm yeterli.

Low tech demek, zorlanmamak demek. Ben benim tankımı anlatayım, tabi ki o zamanlar kurduğumu..

Ölçülerim 170-50-50 idi. Zemin dere kumu, 5cm. Bol kütük, mangrow, üzüm bağı kütüğü v.b. Yapraklar çınar, meşe, ceviz v.b. Dış filtrem mevcuttu, Atman 3338.

Bitki olarak kütüklere sarılı mosslar, arka sıraya valisnera ve ön plan için subulata.

Işık 2 adet T-5 floresan. Biri grolüx biri beyaz.

Sonra bu tanka bol miktarda salyangoz, ramshorn yani adi salyangoz. Bir kaç adet cüce vatoz. 50 tane de tetrazon eklemiştim.

Gübre yok, sadece ışık. 6-8 saat aralığında.
Yan Sump Mu Dış Filtre Mi?
Dış filtre olsun, sump olsun mesele hazne büyüklüğüdür. Sump'ın makbülü yada dış filtrenin makbülü bakteri yuvası, filterizasyon ve hacmen büyüklüğü. Yan değilde alta sump yaptırabilseniz, şöyle 100-120cm gibi. Hem bir kısmını da yavruluk yapabilirsiniz. Yine de siz bilirsiniz. Ben sump imkanı varsa her daim sump tarafındayım ama yan değil. Yan sump'ın hacmi küçük oluyor vesselam.
Plati Karides Galaksi Rasbora Uyumu
Balık olan karides tankları bol bitkili olmalı, olsa da olmasa da karidesler besin zincirinin alt katlarında oldukları için çekinik kalırlar, kalıcaklar. Balıklar için güzel tabi ki, canlı yem, karides yavruları.. Ben bahsettiğiniz türler ile bol bitkili, bol saklanma alanlı, bol mosslu, bol kütüklü tankta besliyorum. Bende ki maksat doğal döngü. Karidesler de yaşıyor ama dikkatli bakınca görünüyorlar. İri karidesler balıklardan çekinmiyor vesselam. Ama yavrular -ki muhakkak var yılların tankı, gözlemlenemiyor. Çoğu yeniliyordur ama hayat ve soy devam ediyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.