ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
o.yonlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Ağustos 2010 22:50
Son Ziyaret:
19 Şubat 2022 23:12
Toplam Mesaj:
23 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
önder yönlü
Doğum Tarihi:
15 Temmuz 1981
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

önder yönlü

SON 10 MESAJI

gübre
Akvaryumlarda kullandığımız mikro element sıvı gübreleri farklı şelatlayıcılar ile şelatlandığı için bir arada durmalarında sorun oluşturmazlar. Ama makro elementler ile birlikte karıştırıldığında özellikle fosfat, demir ve potasyum birbirleri ve diğerleri ile etkileşime geçerek farklılaşır ve eklenen besinlerin kullanılamaması anlamına gelir. Bu sebeptendir ki, makro elementler tek tek ve mikro elementler ayrı olarak paketlenir ve satılır.  Evde basit şelatlayıcılar kullanarak yaptığımız gübreleride ayrı ayrı kaplarda saklarız.
Kumdaki Hava kabarcıkları
Bu yosunlar (mavi yeşil yosun aslında bir bakteri türüdür) balıklar için zararlı değildir. Kum içerisinde balıklar için zararlı olabilecek tek etken oksijensiz bakterilerin ürettiği H2S gazıdır. Bu gazın oluşması içinde taban kalınlığının fazla, kumun ince ve taban organik yükünün fazla olması gerekiyor. Normal bir akvaryumda bu gaz fazla oluşmayacağı için önemsizdir ama çok kötü şartlarda bakılan bakımsız akvaryumlarda oluşan H2S oranı fazladır. Böyle akvaryumlarda kötü bir yumurta kokusu alırsınız.
Kumdaki Hava kabarcıkları
Ön camın kum altında kalan kısımdaki yosunlar Mavi-Yeşil yosunlardır (BGA). Bu bakteriler fotosentez yaparlar ve oksijen üretirler. Dolayısı ile çıkan gazın akvaryum canlılarına zararı yoktur.
DIY Demir Gübresi Hazırlama (Şelatlama)
Elementlerin EDTA ile şelatlanmasında ph değeri çok önemlidir. Saf suyun ph'ı teorikte 7 kabul edilir ama 7'nin çok az altındadır. Eğer saf suyun ph değerinde şelatma yapılırsa üzgünüm ki başarılı bir şelatlama gerçekleşmez.
DIY Demir Gübresi Hazırlama (Şelatlama)
Fatih bey Demir ile EDTA'yı hangi ph değerinde şelatlıyorsunuz?
Aksan Akvaryum Cam Lily Pipe imalatı başlamıştır
Emre bey, acaba lily pipe dizaynında bir gelişme oldu mu?
Eskişehir'de 120*50*60 cama cam
İkinci el istersen 155x60x55h ölçülerinde Ali Kuştepesi imalatı, 10mm cam, kuşaklı, buhar kapaklı kapaklı ve metal sehpalı bir akvaryumum var. Sadece arka cam ilk aldığımda taşırken çatladı ve çift taraftan onarıldı, diğer kısımlarından en ufak bir çizik dahi yok. 1 yıl hiç sorunsuz kullandım, ama Ankara'ya taşındım ve akvaryumu getiremedim. İlgilenirsen fiyatı 200 tl'dir.  
Kış ve yaz aylarının bitkilere etkisi.

Metabolizma hızı ile ısı arasında bir denge vardır çünkü ısı enzimlerin çalışmasını etkiler. Ancak enzimlerin sağlıklı çalışabilmesi için belirli bir sıcaklık aralığı gereklidir. Akvaryum bitkileri için bu aralık 18-27 derece C'dır. Bu aralıkta ise bitkiler için en verimli sıcaklık 25 derecedir. Burda kara bitkileri ile sucul bitkileri karıştırmamak gerekiyor.

Bence kum ile su sıcaklığı arasında ciddi bir fark yok. Isı kum taneleri arasındaki su ile kolayca kumun içine yayılacaktır. Dilerseniz taban malzemesi içine bir termometre koyarak sıcaklığı ölçebilirsiniz.
 
Saygılar.
Microsorum pteropus Windelov yani java fern sorunu
Bitkinin ışığa az gereksinim duyduğu doğru. Ancak yapraklardaki siyahlıkların sebebinin yüksek ışık olduğunu düşünmüyorum. Birçok tankta java fern baktım bunların çoğunda direk yüksek ışık altındaydılar ama hiç kararma gözlemlemedim. Kararma bitkinin gelişiminde durgunluk veya sağlıksız gelişiminde meydana geliyor. Bence kararma nedeni olarak diğer faktörleri göz önünde bulundurmak daha uygun olur.
Bitkili Akvaryum Su Değişimi

High tech akvaryumlarda haftada %50, low tech akvaryumlarda haftada %20 veya eksilen suyu tamamlama yeterli olacaktır. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.