ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erengk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Eylül 2009 10:14
Son Ziyaret:
05 Kasım 2010 10:25
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Eren Kamer
Doğum Tarihi:
17 Kasım 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Medikal - Satış
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Eren Kamer

50x30x30 + 90x35x50
Betta Splendens 2 Erkek 7 Dişi, 5 Neon, 4 Zebra, 3 Albino Çöpçü, 8 Vatoz (6 cüce), 10 midye

SON 6 MESAJI

Bitkili akvaryumda hava!
Hava zararlı değil ancak çözünmüş Co2 yi sudan uzaklaştırır bu da fotosentez hızını yavaşlatır ancak tüplü sistem de de CO2 salınımı fazla ise busefer canlılarınız tehlikede olacaktır CO2 zehirlenmesi yaşayabilirler bu açıdan eğer CO2 veriyorsanız tüple hava motoru yardımı ile O2 vermenizi tavsiye ederim. Yoksa kayıplar yaşayabilirsiniz. Eğer labirentli balık besliyor iseniz (benim gibi) ozaman hava motoruna ihtiyacınız yok demektir.
Kolay gelsin.
Sump Dizaynım
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sisteminiz çok güzel bir grünüme sahip sizi tebrik ederim. Ben fazla büyük bir akvaryum kurmaya henüz cesaret edemedim açıkçası o yüzden 150-160L bir akvaryum kurup sump sistemini de dediğiniz oranda kurmayı düşünüyorum umarım başarılı olurum. Kafama takılan bir konu daha var karantina tankı diyorsunuz da örneğin beyaz benek olan bir balığı bu bölmelerden birine koysak oradan kafa motoru sayesinde bakteriler ana tanka taşınmaz mı nereye karantina bölgesi koyuyorsunuz onu anlayamadım ben?
Sump Dizaynım
 
   Güven bey size bir sorum olacak sump işinin şu kısmını anlayamadım açıklarsanız sevinirim, diyelim 100 L bir akvaryum var elimizde 10 L su taşırmalı kule yapılmış şimdi bu sisteme kaç L sump gerekir belirli bir oranı var mıdır?
Sump Dizaynım
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Doğru akvaryuma gelen hortumu suyun üzerinde tutmak gerekir veya gazlarda kullanılan bir aparat adapte edilebilir suyun sumpa dönmesini engellemek açısından. suyun üstünde olursa hortum fazla bir akıntıya sebep oluyor ve balıkları strese sokabiliyor ben betta besliyorum da malumunuz betta lar durgun suyu seviyorlar. bu sebeple içe verdim hortumu ancak yüksekliğine göre hesaplanarak ne kadar litre su geri çekeceğini bulabilir ve de sump hacmini ona göre tercih de edebiliriz böylelikle geriye çekse bile suyu taşma olmayacaktır kanaatindeyim. Birde akvaryuma gelen suyun hortumununun ucuna bayan çorabı veya sineklik gibi bir süzgeç takarsak elektrikler gittiğinde balıklarıda sumpa basma ihtimalini ortadan kaldırmış oluruz diye düşünüyorum ne dersiniz? :D
 
Ayrıca Güven bey sizin çalışmanızı gördüm ve dikkatlice inceledim zaten kule taşırma sistemi sizin yaptırmış olduğunuz sistem ancak benim burdaki amacım benim gibi birçok yerden araştırarak çok detaylı bilgiye ulaşamayan arkadaşlar var ise onlara kolaylık sağlamak.Çünkü ben de bir kaç haftamı ayırdım sump sistemini anlamak ve öğrenmek için ancaksizde de sadece kurulmuş haliyle fotoğraflar var yani ne nedir detaylı bir anlatım yok en azından ben ratlamadım forumlarda böyle bir bilgiye herkes kurulmuş halini fotoğraflamış ancak detaylı bir anlatıma denk gelemedim ne yazık ki bu sebeple bu çizimi oluşturdum. Birçok kişinin tecrübelerinden faydalanarak bu çizimi oluşturdum ve de bu çizim aslında rastgeldiğim tüm forumlarda yazılan çizilen anlatılan sump sistemlerinin ortak ürünüdür. Saygılar...
erengk2009-10-30 10:33:52
Sump Dizaynım
Arkadaşlar bu benim dış filtrasyon için tasarladığım bir sump sistemidir. Sizce nasıl bir tasarım işe yarayacağını düşünüyorum. Fikirlerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum. Böylelikle güzel bir tartışma sonucu işe yarar bir tasarım ortaya çıkmış olur ve de yeni başlayanlar için daha faydalı bir bilgi kaynağı oluşur kanaatindeyim zira ben pek fazla detaylı bir bilgiye ulaşamadım.
30 lt. betta, vatos yanına ne gider
Yanına en iyi rakı beyaz peynir kavun gider :D
 
öyle bir başlık koymuşsun ki aklıma ilk bu üçlü geldi nedense
 
Betta yanına platy, moli, albino çöpçü koyabilirsin ancak kesinlikle neon tetra ve lepistes koyma
 
çünkü lepistes betta ya saldırır kuyruğunu yer labio da saldırır onu da koyma neon tetra da ben de
 
koymuştum geçen farkettim çıtır çıtır yemiş neonlarımı 5 ini kurtardım 4 ü gitmiş. Diğer labirentli
 
türleri de koymazsan iyi edersin.
erengk2009-10-22 10:31:33

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.