ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dmr.ahmet
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Eylül 2009 16:16
Son Ziyaret:
20 Nisan 2016 20:24
Toplam Mesaj:
395 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Demir
Doğum Tarihi:
07 Temmuz 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Grafiker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Mecidiyeköy'e Yakın Silis Kum Satan Yer?
Umut Bey tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

Ben daha önce küçük harika verimde bir bitkili akvaryuma sahiptim. Düzenli mikro element gübre ile gübreleme ve haftalık yüzde 20 su değişimi ile hiç sorunsuz 2 yıl devam etti. Bu akvaryumun da silis kumdan tabanı vardı. 

Hatta bitkili akvaryumlarda kullanılan tür iri taneli ve köklerin tutunmasına müsait yapıda kumlardan kullandığım başka bir bitkili deneyimim hüsranla sonuçlanmıştı.

Bunu silis daha iyidir demek için söylemiyorum ama görünümü harika olan bir kum. başarılı bir deneyimim de var. O halde bildiğim yoldan devam edeyim düşüncesindeyim.

Saygılar... 
Mecidiyeköy'e Yakın Silis Kum Satan Yer?
Arkadaşlar merhaba, 

Yeni bir bitkili akvaryum kurma çabamız var. Bunun için 50 kilo kadar silis kuma ihtiyacımız var. Eskiden Küçükköyde bir abi vardı oradan temin etmiştim bir kez. Ama yeri de aslında biraz uzak kalıyordu.

Öğrenmek istediğim acaba Mecidiyeköy'e yakın bir noktada çuvalla ucuz silis kum satan bir yer var mı?

Saygılar...
Nerede Yanlış Yapıyorum!
Bence moralinizi bozmayın Murat Bey.

Burada sizden kaynaklanmayan iki kuvvetli ihtimal var. Birincisi akvaryumcudan alınan balığın zaten hasta olma ihtimali. İthalat sırasında zaten çok ciddi bir kısmı ölümcül stres yaşıyor, hastalık kapıyorlar.

Bir ikinci konu ise akvaryumun küçük oluşu. Ben hep 50 litrenin altında risk görürüm. Su değerleri çok kolay bozulabiliyor. 25 litre riskli bu konuda.

Eğer imkanınız varsa 50 litre bir akvarumla akvaryum ortamında doğmuş canlı doğuranları tercih etmeniz bence yerinde olacaktır. Akvaryumu değiştirmeseniz dahi az sayıda hobici akvaryumunda doğmuş balık tavsiye ederim.

İyi şanslar...
Beyaz Benek :(
Geçmiş olsun, metilen mavisi ile tedavi edebilirsiniz. Bir arkadaşın da dediği gibi ısıyı biraz yükseltmekte fayda var.


dmr.ahmet2011-06-29 21:04:26
bu kadar bitki varken hava motoru gerekir mi?
İç filtre ya da şelale filtre kullananlar için hava motoru bir gereklilik değil.

İç filtrenizi su seviyesine yapın tutup suyun hafifçe dalgalanmasını sağlarsanız, bu, oksijen ihtiyacına yardımcı olacaktır.

Saygılar...
Bu ikinci oldu !
Bu balık fena halde saldırıya uğramış. Ben de bir kaç balığımı böyle kaybetmiştim ve sonunda saldırganı buldum: Vatoz, aç kalıp kalıp en sonunda balıklarımın resmen derisini yüzüyordu. Büyük vatozunuz var mı?

Bir de bu balığa pamukla metilen mavisi tedavisi yapmanızı tavsiye ederim. Umarım yaşar...
Demasoni - Afra Jalo - AFra Cobue Söz verdiğim gibi =) ( SYF: 5 )
"Demasoni besleme, çok çabuk hastalanır, bakamazsın" diyenler varsa, onlar gözünü korkutmasın. Hayvansal proteinli yem konusuna dikkat edersen gerisi zamanla oturur.

Demasoniler için, diğer mbunalar gibi, bol kayalıklı bir ortam hazırlaman daha yerinde olacaktır. Ucuz yollu kayalık ortamı için tavsiyem, araba varsa araba, yoksa otobüs-minibüsle gidip parça parça, deniz kenarından, gri-mavimsi, kalkersiz-lekesiz-benzinsiz taşlar toplaman. Dizaynı çakmaktaşların evleri gibi yapsan hoşlarına gidiyor. Yani iki kayanın ortasına çatı gibi bir üçüncüyü koyup ev gibi yapılmış, yan yana, üstü üste dizi kaya toplulukları gibi....

Yem konusunda da ben Tetra Phyll'den çok memnunum. Sera granugreen, NLS Cichlid formula ve Sera Spirulina Tablet de kullanıyorum. Bence bu dörtlü iyidir. Üstüne eklemek de olası. Yemi sakın küçük kutucuklar şeklinde alma. Tavsiyem şudur: Bu yem türlerinden herhangi birini kova olarak al, forumda 3-4 değişik yemle çoğunu takas et ve elinde 4 çeşit, toplamda 6 ay kadar seni götürecek yem olsun.


Demasoni - Afra Jalo - AFra Cobue Söz verdiğim gibi =) ( SYF: 5 )
Rica ederim. Balık satın alma konusunda da tanıdığım demasoni satan bir arkadaş yok şu anda. Forumdan takip edin ve şunlara dikkat edin:

* Kişinin geri bildirimleri ve forumdaki konulardaki faalliği, paylaşımları. 
* Satılan yavru balıkların anne-babalarının ve kendilerinin net fotoğrafları

Mümkünse alışverişi kendi şehrinizden yapın, bu aralar dolandırıcılık konusu çok görüyorum.

Umarım en kısa zamanda demasonilerinize kavuşursunuz...
Demasoni - Afra Jalo - AFra Cobue Söz verdiğim gibi =) ( SYF: 5 )
[QUOTE=Emre ÜSTÜNTAŞ.]Hiç  hayvansal proteinli yem vermemek mi gerekiyor ?    Araştırmalarıma göre haftada 1-2 öğünü geçmicek şekilde hayvansal protein vermek gerekiyormuş ? Acaba yanlış mı okudum :( [/QUOTE]

Ben de öyle biliyordum ama  bugüne kadar üç defa hayvansal proteinli yemleme yaptım, ilk ikisinde birer balığımı bloattan kaybettim, üçüncüsünde de zor kurtardım. 

Bu konuyla ilgili bir tespitim var: Ölen ilk iki balığım baskın altı erkekti. Bu balıklar, hızlı ve güçlü balıklar diğerlerine göre. Bu nedenle daha fazla yem kapabiliyorlar. Ben 20 balıklık yem attım diyelim, bunlar da kendi paylarına düşeni yiyeceğine 3-5 balıklık yem yediler ve ayarı kaçırıp hasta oldular sanırım. Velhasıl ben artık hayvansal proteinli yem atmaya korkuyorum. Atılırsa da çok az miktarda bitkisel yemle beraber verilmeli diye düşünüyorum.
dmr.ahmet2011-05-23 09:59:29
Demasoni - Afra Jalo - AFra Cobue Söz verdiğim gibi =) ( SYF: 5 )
Ben de 330 litrede sp+demasoni besliyorum. Ben de iki konuya değinmek isterim. 

Birincisi bu iki tür, çok güzel renk uyumu sağlamasının yanında demasonilere hemen hemen hiç hayvansal proteinli yem vermemek gerektiği için, bu yem türlerinden sarı prensesler mahrum kalıyor. Bazen acaba hata mı yapıyorum diye düşünüyorum, hayvanlar bir tür beslenmede eksikler.

İkincisi koloni kurmayla ilgili. Benim yeni kurulacak bir sp+demasoni akvaryumu için önderim 25 er adet 2-2.5 cm yavru almak ve büyüdüklerinde aşamalı olarak bu sayıyı toplamda 15-20 ye düşürmek. Hem akvaryum daha huzurlu oluyor, sürekli balık eklendi eksildi olmuyor. Hem de dişi erkek sayısı daha sağlıklı ayarlanıyor.

İyi şanslar.... 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.