ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tengrimountain
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mart 2009 19:48
Son Ziyaret:
06 Nisan 2013 13:54
Toplam Mesaj:
103 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Kasımlı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Kasımlı

SON 10 MESAJI

Çöpçü ve Karides
Bol bitkiliyse yavru karideslerin küçük bir kısmı erişkin hale gelecektir mutlaka ancak yüksek bir yavru verimi beklemeyin. Çöpçüler de yavru kirazları gayet afiyetle götürüyor, bundan da önemlisi sürekli hareket halindeki diğer canlılardan dolayı strese girip normalden çok daha az yavruluyorlar.
Karides motor gücü
Aslında en güzeli pipo filtreler ancak hava motorunun sesi cinnet durumuna getiriyor insanı bir süre sonra.

Ben çözümü şelale filtrede buldum, şelale filtreni çekiş bölümüne iç filtrelerdekine benzer bir sünger taktım, hem yavruları çekmiyor, hem büyükler ara sıra süngerdeki artıkları tırtıklıyor hem de çok daha başarılı temizliyor suyu.
kiraz karides cüce vatoz
Forumda birkaç defa yazdım, yavru cüce vatoz koymadan önce sürekli sayısı çoğalan karideslerden eser yok artık, sayıları kesinlikle artmıyor, tek tük gördüğüm yavrularda ancak ölenlerin yerini dolduruyor. Hiçbir hastalık belirtisi taşımayan damızlık bir kiraz karidesini ışıkları kapattıktan sonra hüplettiğini de gördükten sonra, benim kesinlikle şüphem kalmadı karidesleri yediğine dair. 
Ghost karides minare salyangozunu yer mi?
Karideslerin salyangozları canlıyken yediğini hiç görmedim ancak karides akvaryumlarında salyangoz sayısının bariz şekilde kontrol altında olduğunu gözlemliyorum. Ne kadar çok yumurta bırakırlarsa bıraksın salyangozlar, bir şekilde ayda en fazla 2-3 yeni salyangoz görüyorum. Ya yumurtaları yiyorlar ya da küçük salyangozları ancak dediğim gibi hiç şahit olmadım.
Yusufcuk yavrusu karides yermi
Forumda etçil olarak beslendiklerini okuduğumu hatırlıyorum, dolayısıyla kirazları yiyeceğini düşünüyorum.
Kiraz karides ve cüce vatoz
Timur Bey kuru sonbahar yapraklarının yararı nedir karideslere? Bu bilgi ilgimi çekti.
karides için hagen siyah mı ? lav kırığı mı ?
Siyah Hagen'i gerçekten tavsiye ederim. Normalde açık beyaz kumları çok sevmeme rağmen kirazların rengi siyah kumla ayrı bir güzel oluyor.
Kiraz Karides bakım koşulları
Arkadaşlar mesajımın üzerinden uzunca bir süre geçmiş. Kaplumbağalara yem ederim dediğim kiraz karidesler için ayrı bir 20 litrelik akvaryum kurdum, içini güzelce bitkilendirdim, bir adet nerite zebra salyangozu ve cüce vatoz yavrusu ile bakıyorum ve aklımdan dahi geçmiyor kaplumbağalara vermek. Yeni doğmuş bir tanesini dip çekimiyle çektim diye saatlerce çektiğim suda arayıp tekrar akvaryuma geri koydum.

Yani bu hayvanlara kıymamın imkanı yok, o kadar sevimliler.
Yapraklarda delinme
Arkadaşlar bu olaya bir çözüm bulamıyorum, yapraklar ne yaparsam yapayım deliniyor. Limnobium laevigatum'ların hepsi yokoldu. Bazı su ustünde yetişen bitkilerim de benzer şekilde yokolmak üzere. Eledoalarda bile delinme var.

Öncelikle akvaryum 20 litrelik bir nano akvaryumu, bolca kiraz karides, bir cüce vatoz yavrusu, bir nerite salyangozu var. Bitki olarak moss ball, java moss, eledoa, su mercimeği ve adını hatırlayamadığım bir yüzey bitkisi daha var.

Ölçüm kiti olmadığı için şu şekilde gözlemlerimi paylaşmak istiyorum:

1) Bitkiler, özellikle yüzeydekiler, aşırı hızlı çoğalıyor, fakat hızla çoğalan bu bitkiler çok çabuk sararıyor. Önce yaprakları deliniyor sonra tümden sararıyor.

2) Demir ve potasyum eksikliği ilk aklıma gelen şeyler oldu ve Seachem ile bunları ekliyorum düzenli olarak. Demir fazlalığından iplik yosunu oluşmaya da başladı, ayrıca makro gübre takviyesi de yapıyorum. Işık olarak sualtı florasan ve spot lamba kullanıyorum, ışıklandırma yeterli düzeyde.

Ölçüm kitleri olmadan biliyorum tahmin yapmak çok zor ancak fikirlerinizi almak istedim. Ne yapmalıyım, nasıl önlerim artık bu delinmeleri?

Java Moss Üzerindeki Değişim
Onur Bey haklı, çok büyük ihtimal bunlar spor kapsülleri. Şu başlığı okumanızı tavsiye ederim:

http://www.akvaryum.com/Forum/boyle_bir_yosun_gordunuz_mu_%28net_resimler_eklendi_k378693.asp

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.