ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
derbe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Şubat 2009 17:45
Son Ziyaret:
19 Haziran 2010 01:03
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim akça
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


ibrahim
Su Ürünleri Mühendisi (taze)

SON 10 MESAJI

Beta Yumurtalarim. Yavru Fotograflari Yakinda...
Baştada söylemiştim.  ilk defa  betta yumurtası   görüyorum diye :)

Ömer bey.  yavruların çıktığına sizin adınıza  çok sevindim.    bu başlığı sürekli güncel turabilirseniz gelişmeleri takip  edeceğiz.   yavru  üretmeyi düşünen arkadaşlar için  ve  araştıranlar  için  yol gösterici olur.  (   konunun sürekliliğine  uygun olarak başlığı  daha uygun hale getirebilirmiyiz? )
Beta Yumurtalarim. Yavru Fotograflari Yakinda...
İlk defa betta  yumurtası görüyorum :)  yuvarlak bişey olduğunu sanırdım.   darısı benimde  başıma.

ilerleyen safhaları sürekli resimlendirip bizlerin merakını giderirseniz çok sevinirim.
kayıpsız, bol , sağlıklı yavrular dilerim :)
Betta üretim günlüğüm.
Köksal hocam  ben  1 lt lik maşrapa örneğini verirken öneri şeklinde bir tutum sergilemedim.  sadece çok ilkel şekildede  üretim yapan insanlar olduğuna örnek vermek istedim. biz ise üzerine fazlasıyla titrediğimiz için belkide olumsuz sonuçlar alıyoruz.  balıkların doğal güdülerine gereğinden fazla müdahale ediyoruz.  esas benim değinmek istediğim nokta buydu.

Maşrapada  üretim yapan videoyu halen bulamadım.  bir video paylaşım sitesinde izlemiştim. çok zaman geçtiği için bulamıyorum / hatırlayamıyorum. 

Bu arada akvaryumum 45*15*15 cm boyutlarında 3 bölmeli küçük bir üretim akvaryumu. üstte kapağı olduğu için  su ile kapak arasında  sürekli  ılık bir hava bulunuyor.  zaten  ankarada  havalarda  ısınmaya başladı. eğer yavru elde edebilirsem labirent gelişiminde  hava sıcaklığının problem olacağını pek sanmıyorum.  yinede  öneriniz için teşekkür ederim.

 
CAM BORU (ANKARA)
Bahsettiğiniz proje hakkında detaylı bir bilgi vermemişsiniz.  yazdıklarınızdan yola çıkarak kafamda şekillendirmeye çalıştım.   anladığım kadarı ile  akvaryumdaki suyu  cam borulardan yaptığınız radyatöre pompa ile getirmeyi.  radyatörüde fan ile soğutmayı düşünüyorsunuz.  soğuyan suyu tekrar  akvaryuma göndereceksiniz.

Benim kafamda  canlanan şekil bu yönde.   ama  camdan radyatör olayı aklıma hiç yatmadı. tamam camdan radyatör fikri güzel. ancak bunun dayanıklılığı ne derece olacak?  radyatörü nereye konumlandırmayı düşünüyorsunuz?  camları birleştirerek yaptığınız radyatörün sızdırmazlığı ne derece sağlam olacak?  bu  konularda aklımda soru işaretleri var.  aydınlatırsanız sevinirim.


Betta üretim günlüğüm.
[QUOTE=kgurkan] [QUOTE=derbe]...bu işi taiwanda, singapurda  1 lt lik naşrapa içinde  gayet güzel bir şekilde kontrolsüz yapıyorlar. adamlar erkek ve dişiyi naşrapaya koyup üstünü kapatıyorlar...[/QUOTE]
Bu yazdığını bilgi için lütfen referans/kaynak gösterebilir misiniz?
[/QUOTE]

Taiwan kısmı aklımda yanlış kalmış. Tayland olarak makalede geçiyormuş. çok uzun zaman geçtiği için yanlış hatırlamışım.  bunun için kusura bakmayın.

Küçük bir araştırma yaptım.  maşrapada  yapılan üretim videosunu bulamadım. ama  "tayland usulü beta üretimi" şeklinde  daha önce açılan bir başlık buldum. 
http://www.akvaryum.com/Forum/tayland_usulu_beta_uretimi_%28makaleden_cev_k228109.asp?PN=1

Elbette küçük kaplarda  üretim yapmak  bu işin ticari boyutu.  hobi amaçlı yapanlar için bu şekilde bir yöntemi pek tasvip etmiyorum.

Bu arada  benim dişide hazır gibi görünüyor. beyaz papillası pek belli değil ama sıcaklığı arttırıp  üretim denemesi yapmayı düşünüyorum.

Betta üretim günlüğüm.
Akvaryum suyu yeşilmi? yoksa  fotoğraftan dolayımı bana öyle görünüyor?   yumurtaların olduğu akvaryuma malahit yeşili damlatmak bence çok yanlış bir hareket.  yeni doğan bir bebeği sigara dumanı ile dolu bir odada büyütmeye çalışmak gibi.   ayrıca erkek balığın ebeveyn güdüleri vardır.  serbest halde yüzene kadar  bakıcılık yapar. erkek balığı akvaryumdan ayırmayın.

Üretime başlamadan önce  akvaryum suyunu  güzel bir şekilde temizleyin. hatta mümkünse dikkatli  bir şekilde komple değiştirin. çünkü  yumurta veya yavru varken su değişimi önerilmez. daha sonra  dişi ve erkeği  aynı ortama getirin ve gerisine karışmayın.  onlar ne şekilde hareket edeceklerini bilirler.  müdahale ettikçe  dengeleri bozarsınız. bu işi taiwanda, singapurda  1 lt lik naşrapa içinde  gayet güzel bir şekilde kontrolsüz yapıyorlar. adamlar erkek ve dişiyi naşrapaya koyup üstünü kapatıyorlar. biz ise resmen balıkları gerdeğe sokmak için yapmadığımızı bırakmıyoruz.

Anladığım kadarı ile sizin üretim maceranız ilk etapta olumsuz neticelenmiş.  bu  hevesinizi kesinlikle kırmasın. hemen tekrar denemeye çalışmayın. balıklarınız zaten güç kaybetmiş durumdalar. toparlanmaları lazım. 1 ay kadar balıklarınızı  kaliteli yem ile besleyip kondiksiyon kazandırın.  bir dahaki sefere  malahit yeşili gibi  zehirler kullanmadan denemenizi tavsiye ediyorum.
Betta üretim günlüğüm.
öncelikle üretim çalışmalarınızda başarılar.
Bende geçen sene  beta üretmeye karar verdim ve 3 dişi 1 tanede erkek beta almıştım.   3 bölmeli akvaryumda 2 dişi 1 erkek  olacak şekilde  yerleştirdim.  bir hafta geçince  bölmelerden birisini kaldırdım. erkek dişiyi bayağı hırpaladı.  ben dayanamayıp  geri ayırıyordum.  bu şekilde farklı kombinasyonlarla sürekli denedim. 
sonuç :  erkeğin hırpalamasına dayanamayıp ayırıyordum sürekli.  ( dişiler şehir dışından ve yüksek maliyetle geldiği için  ölmelerini riske atamıyordum )   üretimden vazgeçip  sadece beslemeye karar verdim. bettaların benim için çok değerliydi.  şehir dışına uzun süre çıktığımda  balıklaımıda pet şişelere yerleştirip yanımda götürüyordum. kış günü kendi dikkatsizliğim yüzünden 2 tane dişiyi soğuk sebebi ile kaybettim. elimde 1 dişi 1 erkek kaldı.

bundan 2 ay öncesi vefat nedeni ile acilen memlekete gitmek zorunda kaldık.  akvaryumuda  komşuya  bırakmıştım.  10 gün sonra geri döndüğümde  dişi ile erkeğin  birlikte yüzdüklerini gördüm. her ikisindede  kuyruk kopmaları vardı. ama erkekte daha fazlaydı. sonra  baktım birbirlerine alışmışlar.  artık kavga etmiyorlar.   2 aydır  yan yanalar.  şu an üretimle ilgilenemeyeceğim için su sıcaklığını düşük tutuyorum. belki çiftleştiler  yumurtalar ziyan oldu vs.  ilgilenemiyorum bu sıralar. ama yakında su sıcaklığını dengeleyip tekrar deneme yapacağım.

sonuç olarak anladımki : yufka  yürekle bettalar üretilemiyor. risk  alamadıktan sonra  o bölmeler  50 defa açılıp, 50 defa kapanıyor.  üretecek arkadaşlara tavsiyem.  bölmeleri kaldırın ve akvaryumdan uzaklaşın.
Betalarımın çiftleşmesi ve mutlu son
Tebrikler. Umarım sağlıklı ve bol miktarda yavru alırsınız. Darısı bizlerin de başına :) eren the legend2009-04-02 09:51:36
beta üreme davranışı. problem.
selamlar.

3 bölmeli beta akvaryumuna 2 dişi ve ortaya bir erkek yerleştirdim.
dişilerden birisi renklerini değiştirdi ve erkege dikkat çekti. diğeri pek oralı olmadı. ikindede tüpçük mevcut. erkek balık dişilere kabarıyor saldırmaya çalışıyordu. 2 gün bu şekilde bekledim. erkek köpük yuva yapmaya başlamış. aradaki bölmeleden birisini kaldırdığımda dişi betayı kovalamaaya ve saldırmaya başladı. ısırmaya çalışıyor. dişi ise kaçıyor ve saklanacak yer arıyor. dişiye zarar vermesin diye tekrar ayırdım. ve diğer dişi beta ile arasında olan bölmeyi kaldırdım. ona çok fazla kabarmadı ama yinede kovalıyor ve ısırıyor. bu durum normalmi? bi kaç gün dahamı beklemem gerekiyor? üretim akvaryumu 15 lt yaklaşık. acaba yermi küçük geliyor. şu an için daha büyük bi akvaryum yapma imkanım yok.

bu davranışlar normalmi yoksa erkek betam çokmu agresif.   
konuya hakim arkadaşlar bilgi verebilirse memnun olurum.
Beta ve su
merhabalar.

salyangoz çok iyi bir fikir olmuş. kokunun sebebi kullandığınız yemle alakalı.   daha kaliteli bir yem kullanırsanız daha iyi olur.

dibe çöken yemler koku yapar. zemindeki taşların arasına giren yem artıkları kokuşmaya sebep olur. ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi su kalitesinide bozmaktadır. dışkılar sudaki nitrat miktarını arttırır. buda bettalar için çok tehlikeli bir durum.derbe2009-03-20 02:21:04

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.