ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ender çiçek
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Aralık 2008 21:26
Son Ziyaret:
07 Mart 2014 21:55
Toplam Mesaj:
82 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ender çiçek
Doğum Tarihi:
26 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Konya
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


125*45*55h Tropheus Sp.red Chimba


SON 10 MESAJI

Tropheus Duboisi Maswa Ve Akvaryumum
Merhaba Onur Bey;                                     
Çıtayı yükseltmek istemeniz güzel ama akvaryumunuz malesef ne malawi türlerine ne de tanganika türlerine uygun değil.Tek uygun şey silis kum.Ve beslemeye başladığınız türler iddialı türler.Keşke önce iyi bir araştırma yapsaydınız.Bu kadar güzel bir türün böyle uygun olmayan akvaryumlarda yaşaması biz hobicileri gerçekten üzüyor.Her şeyden önemlisi balıklarınızın mutlu olmasını engelliyor.Nacizane görüşlerimi belirttim sakın yanlış anlamayın beni,hepimizin gayesi ilk önce sağlıklı ve mutlu balıklar,şimdi size böyle yapın şöyle yapın demek istemiyorum bizzat kendinizin ideal tropheus akvaryumlarını inceleyerek gerekli değişiklikleri yapmanızı tavsiye ediyorum.Göreceksiniz hem siz hem de balıklarınız çok mutlu olacaktır.
Saygılar.
Chimba(çiftleşmeyi(yumurtaları)yakaladım video 8de
[QUOTE=biyolog42]
Hayırlısı olsun abi ya napalım.Askerden gel de daha güzelini kuralım.Bu balıklara ne kadar emek verdiğini biliyorum ama kısmet artık.Var mı yapabileceğim bişey abi.
[/QUOTE]
 
Teşekkürler kardeşim dediğin gibi hayırlısı,gelince zaten kafamda var bazı şeyler şimdiden kuracağım yeni tankı ve besleyeceğim tropheus türünü düşünüyorum TebessümTebessümTebessüm.
Chimba(çiftleşmeyi(yumurtaları)yakaladım video 8de
[QUOTE=biyolog42]
Abi balıklar ne olcak ya kime emanet edecen.
[/QUOTE]
 
Kardeşim malesef satıyorum balıkları bırakacak kimseyi bulamadım en verimli dönemlerindeler o kadar emek ettim ama yapacak bir şey yok hatıraları kalacak diye seviniyordum malesef yavrularda talihsiz bir şekilde öldüler herşeyi sattım akvaryumları malawileri bunlara kıyamadım ama mecburen bunlarda gidecekler Mutsuz.
Chimba(çiftleşmeyi(yumurtaları)yakaladım video 8de
[QUOTE=biyolog42]
Ender abi nasılsın uzun zamandır görüşemedik.Bir gün ayarlayalım da geleyim yanına.
[/QUOTE]
 
Saolasın kardeşim ben askere gidiyorum uygun bir zaman olursa görüşelim inşallah.
 
[QUOTE=sascha35] Sorma abi benim balıklar chipimbi çıktı, izmir akvaryum sitesindekiler yanılttı beni, ama kırmızıcıyız ikimizde sonuçta değişen birşey yok:) Yavrular ne oldu abi yaşıyorlar mı?[/QUOTE]
 
Oktay Bey eminmisiniz chipimbi olduğundan balıkların resmi varsa gönderirseniz bir bakalım bu sp.red türleri birbirine çok benziyor özellikle chimba,chipimbi,moliro.Benim yavrular malesef öldü ayrı bir akvaryuma ayırmıştım ya akşam eve gittim resimlerini çekmek için makinayı aldım bi baktım hareketsizler keseleri beyazlaşmış Allah dedim ölmüşler suya dokundum ateş gibi ısıtıcı durmamış sürekli çalışmış ilk yavruların mutluluğunu pek yaşayamadık yani Aglama.
Chimba(çiftleşmeyi(yumurtaları)yakaladım video 8de
[QUOTE=sascha35]Sabah işe giderken balıklarımı yemlerken birde ne göreyim. Alfa erkeğim dişiyi almış yanına sürekli kurlar yapıyor dikkatli baktım ki dişi yumurta alıyor. Ama maalesef 1 taneyi kayanın üstünden düşürdü:( İnanır mısınız ikide bir hep oraya gidip yumurtasını aradı, ana yüreği bütün canlılarda aynı demek kiUtangaç[/QUOTE]
 
Sevindirici bir haber Oktay Bey Göz%20Kirpma umarım tutar yumurtaları.Bende dün dip çekimi yapıyordum yarıya kadar suyu çektim ki ne göreyim kumun üstünde 2 tane keseli yavru Tey%20Teyve kıpırdıyorlar hemen aldım akvaryumdan küçük bir akvaryuma koydum.Sonunda az da olsa chimbalarımın yavrularını görmek nasip oldu çok mutlu oldum,hiç yavru alamayacağımı düşünüyordum bu türden.
Chimba(çiftleşmeyi(yumurtaları)yakaladım video 8de
[QUOTE=wizzard]Güncel resimleri bekliyoruz.Konuyu yeni gördüm balıklarınız gerçekten çok güzel.Siz hangi türü tavsiye edersiniz.Bende tropheusa geçiyorumda.[/QUOTE]
 
Aydın Bey öncelikle teşekkürler.İlk kez tropheus besleyeceksiniz sanırım,size ilk tavsiyem kötü bir sonuçla karşılaşmamak için tropheus ve tropheus tankları hakkında iyice araştırma yapmanız bilgi edinmeniz.Türe gelince tropheuslar bakımı zor balıklardır hassaslardır en ufak şeyden bile olumsuz etkilenirler mesela tankın içindeki bir taşın yerinin değişmesi gibi.Tropheus türleri arasında bakımı en kolay balık duboisi dir diğer türler kadar hassas değillerdir bu türle başlamanı tavsiye ederim görsel olarakta güzel balıktır yine tropheus türleri arasında en kolay yavru alınabilen balıktır.Bulabilirseniz yerli almanızı tavsiye ederim.
 
Saygılar.
 
[QUOTE=PEKTASMURAT]Ender Bey, harika görüntüler yakalamışsınız, koskocaman bir Maaşallah. Bu tür yeni yeni benim gündemimde, umarım sizinkiler kadar güzelni bulabilirim. [/QUOTE]
 
Çok sağolun Murat Bey inşallah iyi bir koloni bulursunuz,sizin ikinci akvaryum mu olacak?En son bembalar vardı sıkıntı yok değil mi balıklarınızda?
 
[QUOTE=sascha35] Gerçekten çok güzel görüntüler... Benimkiler de aynı tür, geçen perşembe aldım. 2-3 e 11 dişi koloni... Akvaryumcuda yumurta vardı bir dişide ama akvaryuma koyduğum günün ertesi attı. Kurlaşmalar sürekli devam ediyor. Dün tekrar kayaları yeniden dekore ettim, yakın zamanda yumurta alırlar inşallah:)[/QUOTE]
 
Teşekkürler Oktay Bey sizede hayırlı olsun umarım sağlıkla büyütürsünüz ve sağlıklı yavrular alırsınız.Atması çok normal gerçekten zor bir tür hele de bu türden yavru almak gerçekten sağlam bir sabır gerektiriyor Tebessüm.Öncelikle sabırlı olun,kayaları yeni dekore etmişsiniz yumurta almaları zaman alacaktır size tavsiyem zorunlu olmadıkça kayalarla fazla oynamayın çok olumsuz etkileniyorlar.Bu süreçten sonra yumurta aldıklarında yine atacaklardır belki 3.kez belki 4.kez atacaklar o yüzden dediğim gibi sabırlı olun ve bakımlarını,yemlemelerini düzenli yapın eğer tankınızda yeterli hacime sahipse yavru almanız dahada kolaylaşır.
 
Saygılar.
 
ender çiçek2010-03-15 18:09:53
Chimba(çiftleşmeyi(yumurtaları)yakaladım video 8de
[QUOTE=melisaa]

Ender Bey gerçekten çok güzel görüntüler maşallah diyelim umarım sağlıklı yavrular alırsınız. Bu arada bayağa büyümüş balıklarınız.

[/QUOTE]
 
Öncelikle teşekkürler evet maşallah iyi büyüdüler,dediğiniz gibi umarım alırız yavruları inşallah atmazsa tabi Tebessüm.
 
 
Chimba(çiftleşmeyi(yumurtaları)yakaladım video 8de
Arkadaşlar çiftleşmeyi kaydederken yumurtalarıda yakaladım gerçekten müthişti 3 yumurta yakalayabildim.Ekleyebilirsem 3 videoyuda ekleyeceğim.
 
 
2.si
 
 
3.sü bunu yakaladım ama hafıza bitince kayıt kesildi malesef sadece yumurtayı bırakırken...
 
 
4.sü balıkları rahatsız etmeyeyim diye şekilden şekile girdiğim için Tebessüm bunu yumurtayı bırakırken yakalayamadım.
 
 
ender çiçek2010-01-09 23:29:24
Kasakalawe'den Mbuna'ya geçiş...

Emin Bey ve Güven Bey gerçekten konuyu dağıttık ama konu başlığı biyotop olunca Emin Bey doğal olarak bir akvarist olarak eleştirisini yaptı.Tropheus biyotoplarında tür önemli tabiki her türün ayrı bölgesi var ve her bölgede ayrı kayalar... Çok incelersek hiçbirimizin tropheus akvaryumu tam anlamıyla biyotop değildir zaten,genel olarak iri kayalar ve taşlar kullanmak en uygunu.Onur Bey sizde kusura bakmayın konunuz tanıtımtan biraz çıktı,bence çok hoş bir akvaryum olmuş iyi bir ön çalışma yapmışsınız çok emek harcamışsınız emeğinize sağlık yeni fotolarıda bekliyoruz.

Saygılar.
ender çiçek2010-01-07 17:40:44
Kasakalawe'den Mbuna'ya geçiş...
Hangi taş o Erkan Bey??

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.