ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
chemosh
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Aralık 2008 23:34
Son Ziyaret:
06 Şubat 2019 15:49
Toplam Mesaj:
74 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yaman KAYAALP
Doğum Tarihi:
13 Kasım 1979
Yaş:
44
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

           

SON 10 MESAJI

Kuluçka Makinası
Tavsiyem 3cü gün sonunda sagmanız ama hiç sagmassanız üretim amaçlı düşünmüyorsanız balığınız için daha iyi olacaktır
Straforun Kalkması

Acaba strafor kullanımını yanlışmı anladınız.

Strafor ilk olarak akvaryumunuz ile akvaryum sehpanızın altında olacak. Kayaların zemine zarar vermesini engellemek amacıyla strafor kullanıyorsanız en ince olanlarından kullanmalısınız onların kaldırma kuvvetini tabana döşiyeceğiniz kum bile karşılayabilir. Tam olarak ne şekilde kullanıcağınızı açıklarsanız daha yardımcı olunacaktır.

157 akvaryum ve Sorunlar
herşeyden önce akvaryumda balıkların saklanabilecekleri bir ortam yok 2. olarak gördüğünüz gibi balıklar ayna olmayan yere toplanmış durumdalar aynadaki yansımalar onları korkutuyordur kanaatindeyim akvaryumunuzun yerini değiştirin yada arka fon kullanın. Daha doğalarına uygun bir tasarım uygulayın ve mümkünse akvaryumunuzun hacmini genişletin.
Topraklı Taş
Tuz ruhu kimyasal bir maddedir. Dikkatli kullanılması gerekir bir çeşit asittir marketlerde satılıyor ama eldiven falan kullanarak uygulayın yada yaşınızı göz önünde tutarak ailenizden yardım alarak yapın.
toz tanecikleri
[QUOTE=nova730]Bende de aynı sorun var. Yaklaşık 2 haftadır aynı durumdaydı akvaryum. Kumdan olduğunu düşünüp yeniden kumu değiştirdim. Eski suyun yarısını tekrar kullandım, tamamen boşaltmadım. Yeni kumu da en az 10-15 kez tekrar tekrar yıkadım. O şekilde sil baştan kurdum akvaryumu ama yinede su bulanık.
Resim de ekliyorum şimdi. ...


Eklemeyi unutmuşum. Bendeki sorun iç filtreden kaynaklanıyor olabilir mi? Resun marka 1100L modeli saatte 600lt su çevirir diyor özelliklerinde. Yaklaşık 60lt su alan bir akvaryum içinde su akışı çok fazla oluyor gibi sanki. Sizce yeni bir iç filtre (debisi daha düşük olacak) almalı mıyım? [/QUOTE]



Akvaryumunuzun suyu oturmadığı için buyunuz bulanık herhangi bir müdahelede bulunmayın bakteri kültürü bulabilirseniz onu ekliyin zaman içinte oturacaktır suyunuz.

Topraklı Taş
Taşları su dolu bir kovada bekleterek ilk önce toprakların yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Daha sonrasında tanzikli bir su ile temizlenebilir. Tuz ruhu kullanarak taşlarıda dezenfekte edip güzelce durulayıp akvaryumunuzda kullanabilirsiniz.
Zor Kurtardım
Yaptığınız mayalı sistemin mayasının suya karışma ihtimali nedir ?
Akvaryum Işık Dengisi
İsterseniz tamamen doğal ışığı taklit edecek aydınlatma sistemleri mevcut bilgisayar programlı bulut geçişlerine kadar ayarlayabilen bu birazda maddiyat meselesi
Japon üretimi yapacağım ama nasıl olacak

[QUOTE=realman38_01]"japonu 2metreden  fazla havuzlarda üretebilirsin  akvaryumda zor yoksa. hatta imkansız[/QUOTE]


100*40*50 lik bir akvaryumda yetişen japonlardan bir çok kez yavru aldım sağma metodu ile İmkansız demeniz garibime gitti doğrusu

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.