ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DREAMER
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ekim 2008 10:17
Son Ziyaret:
25 Nisan 2009 00:35
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz Denizer
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1976
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sağlıklı balıklı gunler dilerim...
Tuna Akvaryum
Deniz DENİZER
0(216) 352 15 79

SON 8 MESAJI

Aquatan
     Arkadaşımımda dediği gibi aqutan suyu bulandırmaz. İlk kurulumda biyolojik ortamınız henuz oturmadığı için ilk olarak suyunuzda amonyak patlar bu suyu bulanık (cok acık rakı gibi) gorunmesine neden olur. Diğer arkadaşımın dediği gibi de bir hafta içinde kaybolur...
 
Saygılarımla...
Üretimhanemede Sorunlarım var Çözmeme fikir lazım.
     Soba oneren arkadaşların dikkatıne... Soba kullanma fikri her yanı kapalı ve M2 olarak sınırlı olan uretimhanelerde ortamdaki O2 nin hızla tukenmesine neden olabilir. Ters esen ruzgarlarda ise ortama CO2 dolabilir, bu nedenlerle kullanılmasını tavsiye etmiyorum.
    Ortam ısısı kıs aylarında normalde 16 derece olan bir yerin uretim sıcaklıklarına kavusturulması strofor izolasyonu ve 2000 W bir elektrikli ısıtıcı ile mumkun olur.
    Arkadaşa tavsiyem: Akvaryumlarını stroforla kaplamak yerine duvarlarını 2 cm strofor ile guzelce kapla ve 2000 W lık bir elektirikli ısıtıcı ile ısıt. Zaten tanklarındaki sular ve ortam ısısı bir defa 26 dereceye geldimi ısıtıcın surekli yanmayacak ortam soğudukca devreye girecek ve aynı ısı duzeyine ulasınca kapanacaktır. 16 M2 yer için bu sekilde bir yontemle tahmini olarak 150 YTl den fazla bir ısıtma giderin olmaz bence.
    Sen sozume kulak ver bence cunku benim de uretmhanem var 120 akvaryum ve 26 ton su kapasitem var benim...
 
Teşekkurlerimle...
Kayıt, Kuşak Yapımı
     Valla iyi cesaret kayıt kusak nedir bilmeden akvaryumunu yapmaya calışmak...
Akvaryum patlar mı? Resimli...
[QUOTE=haymanalı]Lafı ve konuyu uzatmaya gerek yok .
 
Patlamaz .  Tebessüm
[/QUOTE]
 
Bence de patlamaz ama o sehpanın o yuku tasıyıp tasıyamayacağından emin olun.
Dere taşı
     Yakın derlerden kendiniz de toplayabilirsiniz...
Akvaryumum Patlar mı?
     Sayın Emre Nar size bu konuda katılmıyorum. 8 mm temperli camdan o ölçülerde 150 h bile yaparsınız ve asla kırılma patlama olmaz; sadece yukseklik fazla olduğu için basınc fazla olur bu durumda da yapıstırma yerlerinden açılabilir. Bunun onune gecmek içinde kayıt ve kusak atarsınız olur biter. Kayanın 8 mm temperli camı kırabilmesi için ya cok sivri bir ucu oması lazım ya da 300-400 kg olması lazım; aksi takdirde kırılmaz. Zaten 8 mm temperli camı kırabilecek kayaya ya da basınc faktorune 20 mm cam bile dayanamaz...
 
Saygılar...
Akvaryumum Patlar mı?
     Ayhan Yiğithan Bey'in yorumları kesinlikle doğrudur... Önemli olan yuksekliktir. Yuksekliği 40 ta tutarsanız aynı ölçüleri 6 mm camdan da yapabilirsiniz. Ama camlarınız temperli olduğu için sizinde belirttiğiniz gibi kesmeniz mümkün değil. Bu noktada yapabileceğiniz tek sey ya akvaryumunuzu 50'i gecmeyecek kadar su doldurmak ya da alttan ve ustten muntazam kayıt ve kusak uygulamaktır. Bu işlemden sonra normal dolu seviyesinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 
     Yılmaz Obuz Bey'in söylediği patlama konusuna katılmıyorum maalesef. Temperli camdan cok akvaryum yaptım cok da kullandım. Onu patlatmak oyle kolay bir iş değil maalesef. Evet kırılınca tuz buz olur dogrudur ama onu kıracak babayiğit de gormedim. Yani temperli camın kırılma olayı oyle kılın ucundaymış gibi sanılıyor ve anlatılıyor ama aksine normal camla kıyaslanamayacak derecede sağlamdır. Zaten guvenlik camları sınıfına girer bir defa. Otomobil camları; duşakabin camları temperli camdan yapılır cunku guvenilirdir. Akvaryumda da rahatlıkla kullanılabilir. Hatta normal cama gore içiniz 10 kat daha guvenli olsun.
 
    Eğer kayıt ve kusaklarını nizami yaparsanız korkmadan kullanın harika olur...
 
Saygılar...
Önce Can Güvenliğimiz
     Çok yerinde olmuş; önemli bilgiler; teşekkur ederim...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.