ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
imparator08
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Ocak 2008 12:00
Son Ziyaret:
08 Nisan 2013 10:34
Toplam Mesaj:
141 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ARMAĞAN BİLİR
Doğum Tarihi:
19 Kasım 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ARMAĞAN BİLİR

SON 10 MESAJI

zeka fırtınası
Arkadaşlar cevabını benimde bulamadığım bir soru sormak istiyorum.
 
 İKİ ARKADAŞIM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜN AHMET , ALİ  BEN BU ARKADAŞLARIN HER BİRİNDEN 25 TL BORÇ ALDIM. TOPLAMDA CEBİMDE 50 TL PARA OLDU, BU 50 TL NİN 45 TLSİ  İLE KENDİME BİR ÇİFT AYAKKABI ALDIM. CEBİM DE 5 TL PARA KALDI, BU KALAN 5 LİRADAN HER BİR ARKADAŞA 1 TL ÖDEME YAPTIM VE CEBİMDE 3 TL PARA KALDI VE AYNI ZAMANDA HER BİR ARKADAŞA 24 TL BORCUM KALDI.
 
ARKADAŞLARA TOPLAMDA KALAN BORCUM 48 TL OLDU VE CEBİMDE DE 3 TL PARA KALDI TOPLAMINA BAKILDIĞINDA 1 TL FAZLA BİR PARA ÇIKIYOR O 1 TL NERDEN GELİYOR. ?
 
Reverse osmosis Sahtekarlıkmı?
[QUOTE=sancos] [QUOTE=Cihat Arslan] 
Bu sistemlerin fiyatı;günlük arıttıkları su miktarına,ekipmanların kalitesine göre değişir. 2200 tl ye alacağınız ozmos cihazının günlük 1-2 ton su arıtması gerekir ki bu değerler ev için fazladır. Ev için günlük 50-100 galon arası arıtım yapan cihazlar uygundur. Bunların fiyatı da 1000 tl yi geçmez.
[/QUOTE]

Günlük kapasitesi 100 lt olan bir cihaz bu... Suyu süzüp kendi tankında biriktiriyor. Antibakteriyel plastikten yapıldığı söylendi...


[/QUOTE]
Kapasiesi yüksek olan bi cihaz. Genellikle işyeri ortamlarında kullanılır. Daha küçük kapasiteli ve daha düzenli görüntüsü olan cihazlar mevcuttur piyasada. 35-40 kişinin çalıştığı işyerlerine rahatlıkla kullanıla bilir. (mebran filitre adedi önemli bu noktada üzerinde çift mebran olması gerekir bu kapasiteyi yakalayabilmesi için)imparator082009-10-09 18:06:18
Reverse osmosis Sahtekarlıkmı?
[QUOTE=bitkici1]Biz 2001 ya da 2002 de BMS marka R.O. almıştık. 10 ay taksitli 400TL gibi bir şeydi galiba, tam hatırlamıyorum, ama biz aldıktan sonra yine taksitli fiyatı 10000L' ye yaklaşmıştı. Tadına gelirsek harikaydı. Her neyse ben askerden geldikten sonra(2004) tam zamanını hatırlamıyorum, cihazın içindeki filtreler değişti. Ama tadı bir daha eskisi gibi olmadı. Şimdi bu cihazlar 2-4 sene arası içindeki filtrelerin değişmesi gerektiği için aldım sorun bitti diyemiyorsunuz ve filtreler de bizde olduğu gibi aynı olmaya bilir. Yani tadı kullandıkça azaldı ve yeni filtre tahminimce, cihaz alındığında içindeki kadar kaliteli filtreler olmaya biliyor.[/QUOTE]
Filtre değişim yaptığınız zamanlarda BMS marka ürünü üretip gerekli kontrolleri yapan müsendisler Firmadan ayrılarak WATHERBOX adı altında kendi markaları ile bu üretime başlamışlardır. BMS den aldığınız filitrelerde firma değişikliğine gidilmiştir. Şu andaki filitrelerin kalitesi konusunda bişey diyemem fakat tat olarak eskisinin yerini tuttuklarını söyleyemem.
Reverse osmosis Sahtekarlıkmı?
[QUOTE=BLaZe_06]Bizde waterbox marka aLdık 1200 TL ye.. Gerçekten yaptığı cihazı filan inceledim o pislik doğru sahtekarlık filan olduğuna inanmıyorum.. Cihazın 5 yıl garantisi var 5 yıl boyunca yılda filtreLeri ücretsiz olarak değişiyor (4 filtre bulunuyor) ve garantisi bittiğinde ise filtreleri ücretini ödeyerek değiştiriyorsunuz.. Bence sağlık için değer ve önemli bir cihazdır..   [/QUOTE]
WATERBOX MARKA su artıcısı satış temsilciliği yapıyorum. 5 yıl garanti mekanik ve plastik parçalar için geçerlidir. Filitrenin garantisi de vardır fakat dolan filitre için değil çalışmayan yada işlemini yapmayan filitre için geçerlidir. Buna bağlı olarak, ürünü nerde ve hangi şartlarda kullandığınız çok önemli bir husus. Zaten şehir şebeke suyunda kullanıyorsanız. Filitreler 2 yıl sorunsuz çalışacakdır. Daha sonra ilk baştaki tadı almak için üçlü set filitreyi değiştirmeniz gerekiyor ki bu işlem garantide yapılmaz. Ücret ödeyerek yapılması gerekir. Ürünü size satan arkadaşın yaptığı açıklamaları yanlış anlamış olabilirsiniz.
 
Sağlık konusuna gelince Aynı makineyi istanbulda hıffızsıhha da çalışan bi doktor müşterime sattım. Tabiki öncelikle testini yaptı ve daha sonra ürünü aldı. İnsan sağlığı ile ilgili gerçekden çok önemli bir sudur üretilen su Taze kullanıldığında kesinlikle Bakteri veya mikrop barındırmayan ve vücudumuza gerekli olan bir miktar minerali içinde bulunduran bir sudur. İşin içinde hiç bir kandırmaca yada yalan yokdur. Elektroliz ve tds metre ile yapılan ölçümler suyun içindeki gözle göremediğimiz ve suyu sertleşdiren ağır metalleri su dışına çıkartarak görmemizi sağlar. KESİNLİKLE MİKROP VE BAKTERİ TESTİ DEĞİLDİR. bu test ancak labaratuvar ortamında yapılabilmektedir.
 
Cihazda 4 adet filitre bulunmaktadır 1-ön karbon 2- sediment 3- mebran - 4- son karbon bui filitrelerden ön karbon,sediment ve son karbon filitrenin ev tipi cihazlar için kullanım ömrü 6 ton su dur. Mebran filitre için 12 ton sudur. Yani 3 filitre yılda bir kez değişiyorsa mebran filitre 2 yılda br kez değişmesi gerekir. Mebran filitrenin fiyatı diğer üç filitrenin toplam fiyatına yakındır.
 
Piyasada bir çok ürün vardır ve fiyatları 350-2500 arası değimektedir. Aldığınız ürünün çin malı veya Taywan malı olmamasına özen gösteriniz. Gelişmiş teknoloji amerikan ve ingiliz menşeli ürünlerdedir.
imparator082009-10-09 12:14:41
MAVİ PRENSES,PASLI,SNOW PRENSES ÜREMESİ

Bunun bende farkındayım zaten. Öylede beslemiyorum ama bu güne kadar almadığım verimi alınca balıklardan acaba böyle daha mı rahatlar dedim.

MAVİ PRENSES,PASLI,SNOW PRENSES ÜREMESİ

Forumda çoğu konuda tartışılmış, Büyük akvaryumda Balıkların daha rahat edeceği ve daha fazla üreyeceği genel olarak anlaşılmışdır. Bu konuya itirazım yok.

55*55*50 ölçülerindeki akvaryumumda 5 ad. paslı 5 ad. imparator beslemekteydim. Yumurta yapmaları hızlı denmesede bir kısım yavru alımlarım oldu, İki hafta önce evimi taşımak zorunda olduğumdan, sadece 2-3 haftalık bi süre için az önce ölçülerini verdiğim akvaryuma yaklaşık olarak 35 ad. balık ekledim. (adedin ölçülere çok olduğunun farkındayım). 11 ad. snow prenses 13 ad. mavi prenses ve 11 ad. paslı, dün akşam dikkat ettim ki akvaryuma  3 ad. mavi prenses 2 ad. snow prenses ve 3 ad. paslı hepsinin ağzında yumurta vardı. Bu kadar kalabalık bir akvaryumda bu kadar fazla yumurta alma sizce normal bi durummudur. Bi açıklaması varmıdır.
ahşap koi havuzu yapımı
Bitmiş hallerini cidden çok merakediyorum. Çok hoş bi çalışma oluyor.
Aç kalsa bişi olur mu?

Bir sorun yaşamazsınız hatta yararlı bile olabilir bağırsaklarının dinlenlmesi açısından.

Ne zaman yumurtladı
Bende kusturma taraftarıyım, Düşünsenize 150 litreye koymuşuz 10 tane balık malavi gölünü taklit ediyoruz. 150 litrede değil 10 tane 5 tane de besleseniz. Gölü taklit imkansıza yakındır. eğer gölde 30 litreye bi balık düşse emin olun göl balıkdan geçilmez yaşanmaz bi alan olurdu. Biz küçük ölçüde taklit etmeye çalışıyoruz ama balık doğal ortamında ağzına yavruyu alınca saklanacak ve rahatsız edilmeyecek yer buluyor, fakat akvaryumda, hep bi kaçış içinde insan dan kaçar, erkek balıkdan kaçar, diğer dişi vurur ondan kaçar yada kovalar. Gölde harcayacağı efor ve kalorinin nerdeyse 3 katını harcıyor balık akvaryumda ve doğal olarak çok zayıf düşüyor, bence kusturmak balığa eziyet olduğu kadar balık için daha uzun ömür yada daha bi kuvvetli olmak demekdir. (Tabiki işkence etmeden yapmak bu işi) Asıl amaç yavruyu çok almak değil balığı hırpalamamakdır. şahsen ben balıkları sabit 13. gün kusturuyorum. Herkesin düşüncesine de saygılıyım.
Kaynak Suyu

Kaynak suyunun yada damacana suyunun erken tüketilmesindeki amaç, ilk 24 saatten sonra suda bakteriler oluşmaya başlar, bu da içmek için elverişli su olmakdan çıkartır o suyu, musluk suyunun içinde bulunan klor bu suyu birazdaha uzun bir süre hijyenik olmasını sağlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.