ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Black Tetra
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ocak 2022 11:45
Son Ziyaret:
22 Şubat 2024 12:05
Toplam Mesaj:
16 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkan

SON 10 MESAJI

Güneş Krallığından Gelenler (apistogramm Baenschi)
[QUOTE=myhamii] Tam konu açıcaktım apisto kakadu black waterde yaşarmı ?[/QUOTE] Zaten doğal yaşam alanları asidik ve ph'ı düşük sulardır, dolayısıyla yaşar.
Bu arada akvaryum çok güzel olmuş.[:iyi:]
Black Skirt Tetra Yavruları.
[QUOTE=İnve Artemia]Merhaba
Aynı boy yavrudaki başka bir türde ben şu şekilde yapıyorum.
Haşlanmış yumurta sarısını artemia süzgecine koyuyorum.
Bir bardağı su ile doldurup kepçeyi de üstüne koyup yumurta sarısını eziyorum.
Alt kısma bulutlu bir bulanıklık geçiyor.
Onu da tekrar süzüyorum.
Daha sonra enjektörle besliyorum.
8-10 gün sonra yavruların bir kısmı artemia yiyecek boya geliyorlar.
Tüm yavrular aynı hızda büyümediği için bir öğün yumurta sarısı bir öğün artemia şeklinde devam ediyorum.
Yavrular tamamen serbest yüzüşe geçtikten sonra tabanda birikecek yem artıklarını tüketmesi için yavru cüce vatoz ve salyangoz atıyorum.

Dekapsül yerine verebilirseniz canlı artemia verin.
Yavruların avlanma iç güdüsünden kaynaklı daha iyi tepki veriyorlar.
Kabuksuz artemiayı tamamen kendilerini kurtardıktan sonra rahatlıkla verebilirsiniz.

Kuru yem olarakta sonrasında herhangi bir yavru toz yemini kullanabilirsiniz.
Hepsi geçiş dönemi için, sonra herhangi kaliteli pul yem ile devam edebilirsiniz.

Sağlıklı ve keyifli hobiler [/QUOTE]

Tavsiyelerinize uyacağım teşekkürler.
Black Skirt Tetra Yavruları.
Herkese selamllar. Altı tane black skirt tetra balığım var, bunların dört tanesi kırmızı renkte, diğerleri doğal formda. Yaklaşık üç gün önce bunlardan yumurta almıştım, yavrular şuan itibarıyla yüzüşe geçmeye başladı. İLk etapta ve bundan sonrada olmak şartıyla haşlanmış yumurta sarısını akvaryum suyunda ezip şırınga yardımıyla yavrulara vermeyi düşünüyorum. Canlı artemia veremeyeceğim, çünkü çıkarması uğraştırıcı oluyor. Bunun yerine kabuksuz artemia vermeyi düşünüyorum.
Yavru tetraların sağlıklı büyüyebilmesi için, verebileceğim yavru balık yemi önerilerinizi almak isterim. Daha çok küçükler. Mesela melek balığı yavrularını doğduğunda seçebilirken bunlar zor seçiliyorlar. Cama yapışmış vaziyetteler zaman, zaman yüzmeye çalışıyorlar.
Ebeveyn Melek Balıkları Ve Yavruları Birlikte.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=jZEgrQG3v4c&ab_channel=ErkanAkta%C5%9F[/VID]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=mrGMclGq1Ps&ab_channel=ErkanAkta%C5%9F[/VID]
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=MMMxEebZmEY&ab_channel=ErkanAkta%C5%9F[/VID]
Selamlar, Melek balıklarından aldığım yavruları ilk defa ayırmadım ve sonucu merak ettim, videoda görüldüğü üzere yavrular çıktı, yumurta zamanı da bakımını yapıyorlardı yavrular çıktıktan sonrada görüldüğü gibi itina ile ilgileniyorlar. Usta akvaristler acaba bu duruma ne diyecekler, tavsiyeleri ne olur?. Hep birlikteyken yavrular büyürler mi?. Yani ayırmadan bu şekilde nereye kadar gider.[EDIT]Redfin,2022-05-04 14:11:09[/EDIT]
Youtube Videolarını Yayınlamak İçin
Deneme [VID]https://www.youtube.com/watch?v=mrGMclGq1Ps&ab_channel=ErkanAkta%C5%9F[/VID]
Hobıhaneler İçin Elektrık Tasarrufu Tüyoları
[:((]Bende üç tane akvaryum vardı, ikisi 60 litrelik bir tanesi 120 litrelik, yazın meleklerden yavru alıyordum. Kışa girince ve gelen bu elektrik zamlarından dolayı 60 litreliğin bir tanesini bozdum, 120 litrelikte eheim klasik 150 dış filtre ve eheim 100 hava motoru vardı, 60 litreliğe hava motorundan pipo filtre çektim, ısıtıcıları akvaryum hacimlerine göre almıştım normal derecelerinde kullandım. Bitki olarak ışığı fazla istemeyen bitkilerden bir kaç tane var. kışı böyle geçirdim yaz geliyor ısıtıcıları iptal ettikten sonra diğer 60 litreliği tekrar kuracağım onada hava motorundan bir pipo filtre daha çekeceğim. Bir hava motoru ile iki akvaryumu idare edeceğim. Mümkün olduğunca az elektrik kullanarak bu hobiyi yapmaya çalışıyoruz maalesef. Kışa girerken tekrar bir tane akvaryumu bozup küçülmeye gideceğm.[:((]
Bitkili Akvaryum
Pipo filtre ile hava verebilirsin. Suyun yüzeyi çok dalgalanmamalı. Çünkü bitkiler için gerekli olan karbondioksitin dalgalı su yüzeyinden çok çabuk akvaryumu terk ettiği biliniyor. O yüzden tam bir denge oluşturmalısın.
Dış Filtre Önerisi
Dış filtre için sipariş vermişsiniz söylemeye gerek yok. küçük akvaryumlarda doğal döngü ve su şartlarını devam ettirmek biraz zordur. Akvaryum için en önemlisi, azot döngüsünü devam ettirecek şartların sürekli olarak oluşmasıdır. Akvaryuma herhangi bir ilaç eklemenizi katiyen önermem. Dış filtrenizi burada anlatıldığı gibi doldurun. Dip çekimlerinde kumu sakın deşmeyin hatta temasınız bile olmasın. Az olan su yenileme dışında, mümkün olduğunca suyuna müdahalede bulunmayın.
Melek Ve Uyumlu Balıklarla Bir Akvaryum
80 lt'lik akvaryum demişsin, 2 yavru melek balığının yanına söylediğin gibi 2 yavru melek daha koy, mangrov kütüğü ve anubias, amazon hançeri bitkilerinden koyabilirsin. Daha sonra melek balkları çift oluşturursa, sadece çift melek balığı kalsın diğerlerini çıkar. 80 litre de güzel bir kütüklü, bitkili bir çift melek balığı akvaryumun olmuş olur. İleride onlardan yavru da alabilirsin. Dış filtren varsa sadece onu kullan derim. Dış filtrenden akvaryuma dönüş borusunu, suyun yüzeyini dalgalatacak şekilde ayarlarsan suya hava girişi de mümkün olacaktır.
Iç Filtre Ve Canlı Tavsiyesi
Belirlediğiniz fiyatlara bakılırsa iç filtre olarak pipo filtre işinizi görür. Hava motoru alacaksınız pipo filtreyi de hava hortumlarıyla bağlayacaksınız. 100 litreye 6' lı gruplu iki tür tetra koyabilirsiniz. Bir kaç bitki de iyi olur. Veya sadece lepistes koyabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.