ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Velasque
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Nisan 2007 11:13
Son Ziyaret:
26 Nisan 2008 15:05
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kaya Mehmet Akal
Doğum Tarihi:
28 Mayıs 1976
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
denetmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Akal - İstanbul
Fishes Can Not Think, Because They Know Everything...

SON 7 MESAJI

Balıklarım teker teker ölüyorlar
Selamlar,
Yazdıklarınızdan çıkan tek bir sonuç var kanımca. Akvaryumunuz diğer arkadaşlarında dediği gibi bu sayıda balık bakmak için oldukça kücük. Sizin saydığınız balıklar için en az 40 litre gerekir. Hava motoru olmadığıda göz önüne alınırsa bu akvaryumda bu balıklara bakmak imkansız. Size tavsiye edeceğim şey, akvaryumcuya sağ kalan balıkları geri vermeniz ve cok fazla hava olmadan da yaşayabilen Japon balıklarında 2 tane almanızdır. Cam fanusda yıllarca yaşayan japon balıklarım olmuştu zamanında. Ancak gene en fazla 2 tane almanızı tavsiye ederim. O akvaryuma koyacağınız diğer balıklar sizi akvaryumdan soğutacaktır.
 
Diğer bir seçeneğinizde piyasada 40 - 50 YTL civarına 40 litrelik akvaryumlar satılmakta. O akvaryumlardan edinip balıklarınızı oraya aktarırsanız bu küçük olanıda hastalanan balıklar için karantina olarak kullanırsınız. Akvaryumdan ve balıklardan soğumamak için en kısa zamanda tercih yapmanızı dilerim...
 
Sağlıklı Balıklar...
Lepistes Yavruları ve Kuyruk Erimesi, İgnelesme
Selamlar Mehmet Bey,
Bende kesinlikle katılıyorum ve keske sizle daha önceden yazışabilmiş olsaydık. Tuz bu hastalıkta kesinlikle en önemli etken ve en muhim olanda erken teşhis edebilmek. Ayrıca yukarıda yazmış olduğum ilaçta balıkların kuyruklarının toparlanmasına büyük fayda sağlıyor. Kuyruk erimesi ve iğneleşmenin kesin çözümü olduğundan eminim bu tedavinin. Umarım aynı sorunu yaşayanlar bu bilgiden faydalanabilir.
 
Teşekkurler ve sağlıklı yavrular...
yunuslarım ölüyor

Herkeze selamlar,

Yazınızı okudum ve yunus ölümleri ile ilgili değil ancak akvaryumunuzdaki balık cinsleri hakkında ileride yaşayacagınız probleme değinmek istedim. Sarı prenses, yunus ikilisi akvaryumda mükemmel uyum sağlıyorlar. Ancak papanlar ileride size cok buyuk sorun olacaktır. Su an bu sorunla ugrastıgım için hazır balıklarınız küçükken tercihte bulunmanızı tavsiye ederim. Papağan balıkları katır balıklar ve erişkin olduklarında 21 günde 1 yumurtlayacaklar. Erkeği kısır oldugundan yumurtalara hiçbir etkisi olmayacaktır. Ancak dişi 3 gun boyunca ta ki yumurtalar mantarlaşana kadar onları korumaya alacak ve çok iyi huylu sakin olan sarı prensesleriniz ile yunuslarınız akvaryumda yaşanan teror havasından çok olumsuz etkilenecektir. Su an akvaryumumda 5 tane çupra kıvamına gelmiş papağanım var. Sarı prenseslerim ve yunuslarım malum yumurtalama dönemlerinde kaçacak delik arıyorlar. Zamanında çok umursamadığım bu durum akvaryumda ciddi sorun yaratıyor.
 
Size tavsiyem sarı prenses ve yunuslarınızı elinizde tutmanız ancak papağanları yollamanızdır. Sarı prenses ve yunuslarınızın yanınada başka cins koymazsanız ileride çok zevkli ve seyrine doyum olman bir akvaryumnuz olacaktır. Akvaryumda karma cinsler ileride dengeyi fazlası ile bozuyorlar. Hiçbir cikletim su ana kadar ölmedi ancak fazla cins olmasından dolayı akvaryumda sürekli bir kaos havası var. Birbiri ile uyumlu ve az cins balık seçmek ileride yaşanacak olumsuzları baştan yok eder.
 
Sağlıklı Balıklar....
Velasque2007-05-12 01:06:44
Lepistes Yavruları ve Kuyruk Erimesi, İgnelesme
Arkadaslar gerektiği gibi tedaviyi tam aşamaları ile yazamadım ncak uzun süre yavrularımı kurtarmak için ugrastım ve lepistes yavrularındaki kuyruk erimesi ve ignelesmeye kesin çözümü geçde olsa buldum...
Aynı sorunlarla karsılasan arkadaslar için faydası olacağını umuyorum;
 
1- sıcaklığı 28 dereceye cıkartın.
2- 1/3 oranında su değişimi.
3- Hava motorunuz kesinlikle bol hava vermeli.
4- 40 litre suya 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ilave edin. ( Kaya tuzunu cay bardağı vs. bir kapta eritin oyle dökün )
5- Filtrenizi mumkun oldukca az acın. Karbon içeren fitreniz varsa karbonu cıkartın.
6- TETRA MEDICA - GENERAL TONIC isimli ilacı kesinlikle edinmenizi tavsiye ederim. Bu ilaç balıklardaki yaralanmalar, yüzgeçlerdeki erimeler, kopmalar mantarlaşmalar için çok geç olmadan kullanıldığı takdirde kesim çözüm sağlıyor. Fiyatı 14 YTL civarı. 20 litreye 5ml. eklenerek kullanılıyor. Suyun rengini yemyeşil yapıyor ancak 1 gun sonra oldukça az bir renk kalıyor ve 2 gün içinde buyuk ölçüde faydası goruluyor.
Yavrularımın kuyruklarının bazıları igne gibi olmuştu yukarıda anlattıgım gibi. Ancak ilaçtan sonra durumu cok vahim olmayanlar ve ilk ölüm dalgasından kurtardıklarımın kuyrukları düzelmeye basladı. Su an buyuk ölçüde iyileştiler ve hızla büyüyorlar. Yavrularda tavsiye edeceğim 2. mühim konuda hastalıgı yendiğinizi hissetmeye başladığınız andan itibaren yemlemeyi 5 e kadar cıkartmanızdır. Dibe inmeyecek sekılde yemeleme ve sık aralıklarla yemeleme yavruların daha saglıklı gelişim göstermesini saglıyor.
Son olarakda özellikle bu hastalıkla çok ugrastıgım için kendimce yaptıgım bir tespiti söylemek istiyorum. Yavrular cok hassas ve her ne kadar bu tür çok fazla akıntıyı sevmesede, yavrularınızın saglam olması için akvaryumunuzun suyunda biraz hareket yaratmanızı tavsiye ederim. Kuyruk gelişimi ve balığın sağlıklı gelişimi için kanımca akvaryum suyunda biraz hareket şart. Şelale olarak satılan filtreler bu sudaki gerekli hareketi mükemmel olarak sağlıyor. Onun fiyatıda ( atman ) 13 YTL civarı. 40 -50 litrelik küçük akvaryumlarda iç motor kullanmadan sadece bu şelale denilen filtreleri kullanmanızı siddetle tavsiye ederim. Oldukça faydasını gördüm ve akvaryumdaki iç filtre kalabalığınıda ortadan kaldırıyor. Yarattıgı harekette yavrular için ne az ne cok tam kıvamında...
Herkeze Sağlıklı Yavrular...
Lepistes Yavruları ve Kuyruk Erimesi, İgnelesme
2. Gunde kuyrukları buyuk oranda igneleşmiş olan yavrulardan 10 tanesini daha kaybettim. Son kalan dişim ise hala hayatta ve toparlanmaya basladı ancak cok nadir yem yiyor. Yavrulardan hastalıgı cok fazla kapmamıs olanlarda hızlı bir ilerleme var ve sanırım tedavi işe yaramaya basladı. Ancak ölümler durmadıgından henüz karar vermem için erken oldugunu düsünüyorum. Bugun az miktarda tuz eritip akvaryuma ilave ettim ve yaklasık %10 oranında su degisimi yaptım. Ekledıgım suya aynı ilacı 1/3 oranında tekrar doküp karıstırdım... Umarım yavrulardan bir kısmını kurtarmayı basarırım. En azından bir bölümü 2 gun öncesine göre daha hareketli ve toparlanmış gibi görünüyor...
Lepistes Yavruları ve Kuyruk Erimesi, İgnelesme

Herkeze Selamlar,

En basından anlatarak başlarsam herkeze faydası olur ve belki fikir verenlerde olur.
Uzun bir sure ara verdigim akvaryum seruvenime 4 ay once tekrar 180 litrelik bir ciklet akvaryumu ile geri dondum. Eskiden kalma az cok tecrubelerim oldugundan akvaryumu hazırladım ve bır sure sonra balıklarımı aldım. Tek bir balıgımı dahi kaybetmeden 3 ay icinde tam anlami ile akvaryumum oturdu. Ancak kafamda hep eskiden kalma canlı doguran akvaryumu yapma fikri vardı. Dayanamadım ve 2. 50 lıtrelık akvaryumumu hazırladım.
Basta her sey guzeldi ancak canlı akvaryumu yapılırken yapılaması gereken en buyuk hatayi yaptıgımı daha sonra fark ettim. Herkezin canlı akvaryumunda muhtemel olarak ilk tercihi Lepistesleri 4 Damızlık 2 erkek olarak akvaryumcudan temin ettim. Ancak hatam balıkların ithal olmasıydı. Yaklasık 3 gun içinde balıklarda bir durgunluk ve akvaryum ortamına karsı huzursuzluk oldugunu gördum. Biraz arastırma yaptım ve ithal balıkların % 80 oranında 1 hafta içinde telef oldugunu ( canlı doguranlar ) ögrendim. Bunun aksini soyleyecek bircok kisi olabilir ancak yaklasık 15 gundur sıkı bir arastırma yaptım ve ithal balıkların ne akvaryuma alısabildigini nede hastalıklari atlatabildigini kesvettim. ( gec de olsa )
Netice olarak balıklarda 3. gunden sonra beyaz benek dıyemeyecegım ancak belirtileri cok benzer hastalıklar ortaya cıkmaya basladı. Ozellıkle sırtlarından vucutlarının ıcıne dogru delıkler acılmaya basladı, ust kısımlarında. 1 Erkek 3. gunde öldü, 2. erkek saklanmaya basladı, dişilerde anormal huzursuz ve hasta idiler. Beyaz benek için olan mavi ilaçtan aldım ( Sera ) ve motoru kappatım onu uyguladım, ısıyı arttırdım tuz ekledim ancak kalan erkek 1 gun sonra öldü, 4 dişide yavas yavas hareketsızlestı. Bildigim eski methotlarla tedaviye devam ettim. O arada arastırmaya da devam ettım bu ithal Lepistes Olayını. Ögrendiğime gore bu ithal lepistesler buyuk ıhtımalle ölüyorlar, ancak eger onları kaybetmeden yavru almayı basarabilirsek gelen yavruların cok saglıklı oldugu ve akvaryuma cok ıyı uyum sagladıklarını ogrendim. İlk dişim o gun dogurdu ve dogurduktan yaklasık 3- 4 saat sonra öldü. ( Genelde dogurduklarında cok zayıf dustukelrınden hastalıkarıda varsa ölüm kacınılmaz olurmus ) Arkasından diger 2 dişimde dogurdu ve öldü. Kaldı 1 dişi ve 100 civarı yavru lepistes. Ama dikkatlice baktıgımda yavrularında aynı sekilde ölmeye basladıgını gordum.
 
Tedaviyi degistirmeye karar verdim ve yeni birseyler aramaya basladım. Simdi burdan itibaren yazacaklarımı her gun yenileyerek gelişmeleri aktarmaya calısıcam.
 
1. Gun :
Sorun : Lepistes yavrularında kuyruk erimesi ve igneleşme ( Kuyrukları İgne Gibi Oluyor ve Ölüm Kacınılmaz )
 
Tedavi : Biraz araştırdım ve bir ilaç ismi ögrendim. İsmi : Kemiceptine, Bu ilacı kullanmadan önce, akvaryumdaki suyun % 50 sini ayrı bir yere bosalttım. Ardından tum balıkları ve yavruları toplayıp bir kaba aldım. Akvaryumda kalan % 50 suyu döktüm. Kumu ve tum fıltre vs... tekrardan yıkadım. akvaryumu tekrar yıkadım. Sonra kenara ayırdıgım %50 suyu filtre ederek akvaryuma geri bosalttım. Ardından 50 lıtreye yarım kapsul olacak sekılde ilacı eriterek akvaryuma ekledım ve gerisine de 2 gun dınlenmıs su ekledım. Az Mıktarda kaya tuzu erıtıp onuda ekledım ve ısıyı 28 dereceye cıkarttım. Akvaryumda ısık acık hava motoru kısık ama acık ve filtre kapalı bir sekılde 1. gun bekledım.
 
1. Gun Sonu Netice :
Kalan son hamile Lepistesim Hala Hayatta. Yavru Balıklarda Ölüm durdu ve kuyrukları tamamen igneleşmiş olmayanlarda gözle gorulur bir düzelme oldu ancak henuz erken. Yavrular dipte dolanmak yerine yem kovalamaya ve toparlanır gibi goruntuler vermeye basladı. ( Yemi normalden biraz daha az vermeye dikkat ediyorum )
 
İlacın Niteliği : aslında bu ilacı cok fazla arastırdım desem yalan olur ancak bu ilac sanırım daha cok iç parazitlerde etkili bir ilacmış. Bu kadar cok balık kaybedince birazda çaresizlikten denedim sanırım ancak netice verir gibi. İlac antibiotik ve akvaryumdaki tum bakterilere etki ediyor. Tereddutum faydalı olanlarıda ortadan kaldırması ancak su an zaten cıkmazdayım.
 
İlacın Temini : Her eczanede bulunan ve sanırım ameliyatlardan sonra mikrop kapmasını engellemek için insanlarda kullanılan bir ilaç. Fiyatıda 5,5 YTL gibi.
 
ÖNEMLİ NOT : Ne çeşit bir tedavi olacagını tam olarak bilemedigimden, aynı sorunları yasayan arkadasların benım her gun yazacagım tedavi sürecini okumadan kullanmamaları daha iyi olacaktır.
Lepistes Yavruları ve Kuyruk Erimesi, İgnelesme

Herkeze Selamlar,

En basından anlatarak başlarsam herkeze faydası olur ve belki fikir verenlerde olur.
Uzun bir sure ara verdigim akvaryum seruvenime 4 ay once tekrar 180 litrelik bir ciklet akvaryumu ile geri dondum. Eskiden kalma az cok tecrubelerim oldugundan akvaryumu hazırladım ve bır sure sonra balıklarımı aldım. Tek bir balıgımı dahi kaybetmeden 3 ay icinde tam anlami ile akvaryumum oturdu. Ancak kafamda hep eskiden kalma canlı doguran akvaryumu yapma fikri vardı. Dayanamadım ve 2. 50 lıtrelık akvaryumumu hazırladım.
Basta her sey guzeldi ancak canlı akvaryumu yapılırken yapılaması gereken en buyuk hatayi yaptıgımı daha sonra fark ettim. Herkezin canlı akvaryumunda muhtemel olarak ilk tercihi Lepistesleri 4 Damızlık 2 erkek olarak akvaryumcudan temin ettim. Ancak hatam balıkların ithal olmasıydı. Yaklasık 3 gun içinde balıklarda bir durgunluk ve akvaryum ortamına karsı huzursuzluk oldugunu gördum. Biraz arastırma yaptım ve ithal balıkların % 80 oranında 1 hafta içinde telef oldugunu ( canlı doguranlar ) ögrendim. Bunun aksini soyleyecek bircok kisi olabilir ancak yaklasık 15 gundur sıkı bir arastırma yaptım ve ithal balıkların ne akvaryuma alısabildigini nede hastalıklari atlatabildigini kesvettim. ( gec de olsa )
Netice olarak balıklarda 3. gunden sonra beyaz benek dıyemeyecegım ancak belirtileri cok benzer hastalıklar ortaya cıkmaya basladı. Ozellıkle sırtlarından vucutlarının ıcıne dogru delıkler acılmaya basladı, ust kısımlarında. 1 Erkek 3. gunde öldü, 2. erkek saklanmaya basladı, dişilerde anormal huzursuz ve hasta idiler. Beyaz benek için olan mavi ilaçtan aldım ( Sera ) ve motoru kappatım onu uyguladım, ısıyı arttırdım tuz ekledim ancak kalan erkek 1 gun sonra öldü, 4 dişide yavas yavas hareketsızlestı. Bildigim eski methotlarla tedaviye devam ettim. O arada arastırmaya da devam ettım bu ithal Lepistes Olayını. Ögrendiğime gore bu ithal lepistesler buyuk ıhtımalle ölüyorlar, ancak eger onları kaybetmeden yavru almayı basarabilirsek gelen yavruların cok saglıklı oldugu ve akvaryuma cok ıyı uyum sagladıklarını ogrendim. İlk dişim o gun dogurdu ve dogurduktan yaklasık 3- 4 saat sonra öldü. ( Genelde dogurduklarında cok zayıf dustukelrınden hastalıkarıda varsa ölüm kacınılmaz olurmus ) Arkasından diger 2 dişimde dogurdu ve öldü. Kaldı 1 dişi ve 100 civarı yavru lepistes. Ama dikkatlice baktıgımda yavrularında aynı sekilde ölmeye basladıgını gordum.
 
Tedaviyi degistirmeye karar verdim ve yeni birseyler aramaya basladım. Simdi burdan itibaren yazacaklarımı her gun yenileyerek gelişmeleri aktarmaya calısıcam.
 
1. Gun :
Sorun : Lepistes yavrularında kuyruk erimesi ve igneleşme ( Kuyrukları İgne Gibi Oluyor ve Ölüm Kacınılmaz )
 
Tedavi : Biraz araştırdım ve bir ilaç ismi ögrendim. İsmi : Kemiceptine, Bu ilacı kullanmadan önce, akvaryumdaki suyun % 50 sini ayrı bir yere bosalttım. Ardından tum balıkları ve yavruları toplayıp bir kaba aldım. Akvaryumda kalan % 50 suyu döktüm. Kumu ve tum fıltre vs... tekrardan yıkadım. akvaryumu tekrar yıkadım. Sonra kenara ayırdıgım %50 suyu filtre ederek akvaryuma geri bosalttım. Ardından 50 lıtreye yarım kapsul olacak sekılde ilacı eriterek akvaryuma ekledım ve gerisine de 2 gun dınlenmıs su ekledım. Az Mıktarda kaya tuzu erıtıp onuda ekledım ve ısıyı 28 dereceye cıkarttım. Akvaryumda ısık acık hava motoru kısık ama acık ve filtre kapalı bir sekılde 1. gun bekledım.
 
1. Gun Sonu Netice :
Kalan son hamile Lepistesim Hala Hayatta. Yavru Balıklarda Ölüm durdu ve kuyrukları tamamen igneleşmiş olmayanlarda gözle gorulur bir düzelme oldu ancak henuz erken. Yavrular dipte dolanmak yerine yem kovalamaya ve toparlanır gibi goruntuler vermeye basladı. ( Yemi normalden biraz daha az vermeye dikkat ediyorum )
 
İlacın Niteliği : aslında bu ilacı cok fazla arastırdım desem yalan olur ancak bu ilac sanırım daha cok iç parazitlerde etkili bir ilacmış. Bu kadar cok balık kaybedince birazda çaresizlikten denedim sanırım ancak netice verir gibi. İlac antibiotik ve akvaryumdaki tum bakterilere etki ediyor. Tereddutum faydalı olanlarıda ortadan kaldırması ancak su an zaten cıkmazdayım.
 
İlacın Temini : Her eczanede bulunan ve sanırım ameliyatlardan sonra mikrop kapmasını engellemek için insanlarda kullanılan bir ilaç. Fiyatıda 5,5 YTL gibi.
 
ÖNEMLİ NOT : Ne çeşit bir tedavi olacagını tam olarak bilemedigimden, aynı sorunları yasayan arkadasların benım her gun yazacagım tedavi sürecini okumadan kullanmamaları daha iyi olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.