ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Reccina
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Nisan 2007 22:32
Son Ziyaret:
11 Eylül 2012 20:41
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Recep Şahin KAYACAN
Doğum Tarihi:
15 Mayıs 1982
Yaş:
41
İl:
Düzce
Meslek:
A101 Personeli
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



1: 50*19*25 3E 5D Lepistes 1 Cüce Vathos 1 Vathos
2: 65*26*35 1E 3D Kobalt Mavisi Chichlid

SON 10 MESAJI

Kaç Litrede dış filtre kullanılmalı ?
Eğer bu hobiyi geliştirirek devam etmek istiyorsan bence bir dış filtre sahibi olmasın.

Kendimden örnek vereyim 50lt. akvaryum'da Fluval305 kullanıyorum normalde bu makine 300lt akvaryumlar için ama debiyi düşürebiliyorsun, bende ileriye dönük olarak aldım. Tankı büyüttüğümde tekrar dış motor alma ihtiyacım kalmayacak.
Reccina2011-09-16 00:06:13
Dış filtre hangisini alayım ?
Fluval italyan malı ve gerçekten sağlam bir ürün, daha önce tetra tec kullanmıştım su sızdırma yüzünden geri verene kadar göbeğim çatladı. Hatta akvaryum'cum tetra tec aldığımı duyunca şöyle bir nasihatta bulundu

o (tetra) yem üretsin, dış motor üretmek onun işi değil :)
50lt. Akvaryum = Fluval 305! Kullanırsam Zararı Olurmu?
Güven kardeş, peki 50lt. akvaryum için önerebileceğin bir tür varmı, cüce cichlid bakımı biraz zor ve benim bulumduğum bölgede pek bulunmuyor.
50lt. Akvaryum = Fluval 305! Kullanırsam Zararı Olurmu?
Bu şekilde olabileceğini hiç düşenmemiştim, bilgi için teşekkür ederim :)
50lt. Akvaryum = Fluval 305! Kullanırsam Zararı Olurmu?
Merhaba arkadaşlar 50lt. akvaryum'mum var bu akvaryumum'da Fluval 305 kullanmak istiyorum, daha doğrusu ileride akvaryumu büyütebilceğim düşüncesiyle Fluval 305 alıp ileriye dönük yatırım yapmak istiyorum.

Fluval 305, 300lt'lik akvaryumlar için uygun ve saatte 1000lt su çekiyor, sizce benim 50lt akvaryumumda ne gibi etkileri olur, aşırı temizleyeceğine eminim ama balıklarım bu aşırı temizlikten zarar görürmü?

Balık türü olarak ciklet düşünüyorum.
Tulumba Suyu
Aslında düşünürsek doğada balıklar bu tür değişimlere maruz kalıyorlar ve yaşamlarını bir şekilde devam ettiriyorlar, tabi diğer yandan bizim aldığımız balıklar ne kadar doğal :S, malesef hepsi yetiştirme balık ve bu tür su değişimlerine alışık değiller sanırım suyuda söylediğiniz gibi balığa göre kullanmak gerekiyor.

Bu gün balıklarım için doğal bir kaynaktan su almaya gittim ve gördümki su kaynağının etrafı su mercimeği dolu birazda onlardan alıp döndüm iyi oldu :D şans işte nerden yetişmişler anlamadım.
Tulumba Suyu
[QUOTE=tusege]Benzer bir örnek de ben vereyim.Ben Sakaryanın Karasu ilçesinde yaşıyorum.Burada yeraltı kaynak  suyu var.Buradan hem kendim içmek için hem de balıklarım için su alıyorum.Herhangi bir sorun çıkmadı Allah a şükür.Suyu da dinlendirmeden akvaryuma % 15    20 gibi değişim yapıyorum.Hiç bir analiz de yapmadım.Ama balıklarım da ve aile fertlerinde bir problem olmadı.Zaten içtiğimiz sularda ya yeraltı yada akarsulardan geliyor.Hatta buradan İstanbul a Melen projesi kapsamında su gidiyor....[/QUOTE]

Mehmet bey bende Düzce'de oturuyorum zaten iki ilde gelen olarak su kaynakları yoğun bir bölgede sularımız içilebiliyor. Bende yarın dinlendirdiğim suya balıklarımı koyucam inşallah sizinki gibi sonuçla karşılaşırım. (İlk suyu biraz dinlendireyim dedim daha sonrakilerde dinlendirmeden değişim yapıcam.)


[QUOTE=redrain]Bulunduğunuz ilden su işleri dairesiyle görüşün numune alıp götürün ücretsiz test etmeleri lazım.Kayseri'deyken bir arkadaşım kendi evi için test yaptırmıştı.Üstelik o zaman kendileri gelip numuneyi yerinde alıp test etmişler.Bir sorun derim.[/QUOTE]

Ömer bey bu önerinizi dikkate alıcam eğer böyle bir şeyi ücretsiz yapıyorlarsa mutlaka test yaptırırım, tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Tulumba Suyu
Doğuşcan bey çeşmelerden içtiğimiz su'da dediğiniz kirlenmelere maruz kalmış olabilir ayrıca içinde klor'da bulunur, size söylediklerinizde haksızsınız demiyorum.

Benim asıl öğrenmek istediğim doğal el değmemiş bir su'mu? yoksa yine doğal ve işlenmiş bir su'mu?

sizinde bu yönde bir imkanınız olsa hangini kullanırdınız?
Bir yerde hata var ama nerde ?
Burhan bey sanırım isimlerde karışıklık oldu konuyu ben açmadım İlhan bey açmış ben sadece yorumda bulunmuştum :D
Eski tank yeni dekor
Özkan bey tebrik ederim güzel akvaryum, kayalarda gerçekten güzelmiş fazla varmı :D

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.