ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1536
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2012 19:51
Son Ziyaret:
53 dakika önce
Toplam Mesaj:
1413 [0.32 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
161 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Ünsal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali ~ Low-Tech Cüce Amerikan & Tetra Mete ~ Catfish

SON 10 MESAJI

Taşınıyorum. Akvaryumu Nasıl Taşıyabilirim
Tabanda az miktarda su bıraksanız bile nakliye sırasında zemin bozulur. Planlarınızı baştan, sıfırdan kurulum yapacak şekilde yapmanızı öneririm.

Balık ve karidesleri bitkileri sökmeden toplamanız çok zor olur zaten. Bitkileri söküp suyu kum seviyesinin 2-3 cm yukarısına kadar boşaltın. Sonra kumu yavaşça akvaryumun arka camına doğru yaslayın. Ön taraftaki küçük alanda kalan karidesleri rahatça toplayabilirsiniz böyle yaparsanız.

Mesafe uzun bu yüzden imkanınız varsa canlıları bir akvaryumcudan oksijen bastırtıp torbalatın. O mümkün olmazsa pilli hava motoru edinin. İnternette alternatif olarak kullanabileceğiniz oksijen tabletleri de satılıyor.
Hagen Kum Nereden İstenir
Hagen kum bulmanız mümkün değil çünkü "Hagen" bir kum türü değil uzunca bir süre önce piyasadan çekilmiş bir marka. Bu marka zamanında hobide epey isim yaptığı için siyah kumlara "hagen" diyorlar hâlâ, çamaşır sularının hepsine ozon denildiği gibi.

Diğer arkadaşların da tavsiye ettiği gibi kum gibi ağır ürünleri yerinden almakta fayda var. Kargo bedelleri çok yüksek olur. Pazarlamada kargo bedava ifadesi kullanılsa bile kargo ücreti önceden ürün ücretine eklenmiş olur.

Kaldı ki internet alışverişi genel anlamda da eski cazibesini kaybetti. İnternetten alışveriş daha ucuz olur diyerek ezbere sipariş vermemek lazım. Çoğu alışveriş sitesi tedarikçilerle çalışıyor ve çoğu kendi işletmesinde perakende satış da yapan bu esnaflar için internet siparişleri paketleme, kargolama, aracı kurum komisyonları, haklı/haksız iadeler vs. çok daha riskli, masraflı ve zahmetli. Bunu da ürün fiyatlarına yansıtıyorlar haliyle. Ben defalarca bazı ürünlerin internette ve yerindeki satış fiyatlarını kıyasladım ve yerinde daha ucuz olduğunu gördüm. Birşey lazım olduğunda genelde önce internetten fiyat araştırması yapıp daha ucuzsa yerinden alıyorum. Sürekli yüzyüze alışveriş yaptığınız ve sizi tanıyan bazı esnaflar ekstra indirimler de yapar hatta.
Yeni Sump Çizimi Böyle Olur Mu ?
Paylastığınız iç sump tasarımında ilk hazneye su girişi aşağıdan. Öyle olunca ilk hazne fonksiyonel hale geliyor. Bioball, seramik halka vs. eklenebilir.
Yeni Sump Çizimi Böyle Olur Mu ?
Olmayacaksa ilk haznenin anlamı ne? :) İlk hazneyi boş bırakacaksanız hiç eklemeyin, ikinci hazneyi genişleterek direk oraya yukarıdan su akışı sağlayın.[EDIT]ali,2024-03-30 13:07:32[/EDIT]
Yeni Sump Çizimi Böyle Olur Mu ?
İç sump tasarladiğınızı söylememişsiniz ki. Ayrıca göz sayısında değil olay. Sizin tasarımınızda ilk hazne olmasa da farketmez. Yukarıdan eklenen suyun çok büyük bir kısmı ilk haznedeki medyayı görmeden direk ikinci hazneye geçer. Hazneler arası su geçişi yukarıdan olacak şekilde ince kanallar eklemelisiniz. Su "S" çizerek tüm filtre malzemelerinden süzülerek geçmeli son hazneye. [EDIT]ali,2024-03-30 13:00:38[/EDIT]
Yeni Sump Çizimi Böyle Olur Mu ?
Örnek bir tasarım paylaşıyorum.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/123966/300320241247351.jpg[/IMG]
Yeni Sump Çizimi Böyle Olur Mu ?
Tasarım hatalı. İlk hazne fonksiyonsuz. Bir sonraki hazneye su akışı hep üstten olacak şekilde su kanallı tasarlayın sumpınızı. [EDIT]ali,2024-03-30 12:41:44[/EDIT]
Karidesimin Üstündeki Beyaz Şey Nedir
Yumurta toplamaya başlamış sırtında. Zamanı geldiğinde onları kuyruğunun altına taşır dokungaçlarıyla.

Dip çekimi şart değil, hatta olmasa daha iyi, özellikle de bitkili ve karides vs. olan akvaryumlarda. Dibi karıştırmadan sadece su değişimi yapın. Suyu sifonladığınız hortumun ucuna ince aralıklı bir balık yakalama filesi ya da yavruluk tülü gererseniz yavruların büyük çoğunluğu sifonlanmaz. Yine de serbest yüzmeye yeni başlamış larva formundaki bazı yavruların tek tük çekilmesi ihtimali var ama o kadar fire olacak artık...[EDIT]ali,2024-03-30 05:27:09[/EDIT]
Göldeki Balık Balığa Verilirmi
Doğadaki balıkların parazit taşıma olasılığı yüksek. Pişirmeden vermek riskli olur.
Akvaryumumda Beyaz Noktalar Var
Akvaryumda yumurta saçacak küçük tetra türü balıklar varsa onların yumurtaları olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.