ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
weros
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Nisan 2007 14:43
Son Ziyaret:
18 Temmuz 2013 00:38
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Can KAT
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

adımı gizledim

SON 10 MESAJI

Garip bir sorun
Selamlar,

9 Balığım var. 4 yunus 5 sarı prenses. Balıklarım 4-5-6 cm arası 60x25x40 60 litrelik akvaryumdalar. Biraz daha büyüyünce 1 metrelik bir akvaryuma geçicem. Balıklarım fazla hareketli değiller. Hasta değiller gayet güzel yem yiyorlar ama büyüklerine göre biraz daha hareketsizler bana mı tesadüf geliyor bilmiyorum ama yem attığımda hızlıca yüzüp yiyorlar arada sırada büyükleri gibi hareketli yüzüyorlar. Ama genelde hepsi aynı tarafa doğru yerinde durarak bakıyorlar. Şimdi sorun benim akvaryumumdan mı dolayı yoksa yavruluklarında mı?

350 Litre akvaryumu olan bir arkadaşım bendekilerde böyle büyüyünce daha izlenmesi zevkli oluyor böyle olmaları normal  dedi bu yüzden soruyorum bunu.. Confused
weros2007-05-02 18:28:33
spler ve yunuslar ışıktan korkuyorlar
Arkadaşlar merhaba ben sarı prenseslerim ve yunuslarımı akvaryumum kırıldığı için çıkarmıştım. Bugün tekrar koydum. Ama şey var ben ışığı açınca hepsi kayalara saklanıyor. Jet hızıyla yani ışığı kapatınca normal duruyorlar. Ama açınca son hızda giriyorlar kayaya bunun nedeni nedir?


Grolux lamba
Arkadaşlar merhaba,

Öncellikle konun yerini bilmediğim için direk buraya açtım. Umarım kusura bakmazsınız.

Benim akvaryumda grolux lamba var. Mor renginde. Sanırım grolux lambalar sadece mor renkteymiş. Başka tür ışık takılabilir mi? Akvaryum tanıtımlarında hiç mor ışıklı akvaryum göremedim.  Sizler ne önerirsiniz?
Isıtıcı bozuldu.
Merhabalar,

Geçenlerde üzücü bir olay yaşadım. Eve gittiğimde yerlerin su içinde olduğunu ve akvaryumumda çok az suyun kaldığını gördüm. Balıklarımı kurtardım. Akvaryuma kaya koyarken altını çatlatmışım sorunu çözdüm. Isıtıcıyı daha küçük bir akvaryuma taktım ve balıklarımı oraya koydum.

Fakat ısıtıcım uzun süre susuz yukarıda kaldığı için kafayı yediğini düşünüyordum ama fişe takınca ışık yandı ve sevindim. Ama bir sorunum var. Isıtıcım eskiden belirli bir ısıdan sonra kendi kendine ışığı söner ve kapanırdı. Şimdi ise hiç kapanmıyor hatta dikkat ettim çok iyi ısıtmıyorda (tam emin değilim aslında). İç filtrem ise gayet güzel çalışıyor. Sorum şu benim bu ısıtıcım kafayı  mı yemiştir ?

Isıtıcı 200w ve 15 ytl ye aldım. Bugün 50w ısıtıcıya 25 ytl dedi bir adam (kazıkcıdır gerçi LOL). Marka farkıda olabilir vs ama 200w lik kaliteli bir ısıtıcı kaç civarındadır?

Sorumu sabırla okuyup cevaplayan herkese teşekkürler...
4 yunusum var ve sadece 1 tanesi stres altında
Kaya aldım bugün şimdi koyucam zaten :)
4 yunusum var ve sadece 1 tanesi stres altında
http://img150.imageshack.us/img150/5650/1002944pc1.jpg


Buda görünümü pengasus vardı onu çıkardım 4-5 cm lik prenses aldım takas olarak.
4 yunusum var ve sadece 1 tanesi stres altında
[QUOTE=Echoe]Balıklarınızı derhal geri vermenizi öneriyorum. Yeni eve çıkıp yeni akvaryum aldığınızda cichlid beslemeye başlayın bence. Şimdilik hevesinizi canlı doğuranlar ya da beta ile alabilirsiniz o akvaryumda.
 
Balıklara yazık.
[/QUOTE]


Fakat akvaryumda çok boş yer var. Yani haklısınız büyümesi için daha büyük bir akvaryum lazım ama 100 cm lik bir tank alsam balıklar gözükmüyecek o kadar küçükler şuan...
4 yunusum var ve sadece 1 tanesi stres altında
[QUOTE=reis]Selam Cankat bey akvaryum kaç lt.? başka balık varmı? biraz daha bilgi verebilirmisiniz?
Saygılar...
[/QUOTE]


Akvaryum 60 litre. 5 tane de sarı prenses var. Ama tüm balıklarım 4-5 cm ve yavru oldukları için şimdilik sorun yok gibi gözüküyor. Yazın yeni eve taşınıyorum ve 100x40x50 akvaryum alıcam.


Yemim Tetra ... (gerisini hatırlamıyorum). Kırmızı renkli bir yem.
Echoe2007-04-18 22:23:50
4 yunusum var ve sadece 1 tanesi stres altında
Selamlar,
1-2 gün önce 4 yunus aldım. İlk başta hepsinde benekler vardı sonra 3 yunusta geçti fakat bir yunusta hala devam ediyor. Bu balık dışkısı arkasında sallanıyor. Ama diğer balıklar gibi yüzüyor farkı yok diğerlerinden ayrıca bir balığımında dışkısı öyle sallanıyor ama onda benek yok. Kafam iyice karıştı.. Ouch
weros2007-04-18 21:49:09
İç filtremin akıntısı
Merhaba,

Filtremi içe doğru çektiğimde çok şiddetli akıntı oluyor. Seviyeyi azaltsamda fayda etmiyor. Filtre çok büyük 60 litrelik akvaryumda yere deymesine rağmen çok az bir şekilde suyun altına girmiş oluyor (1-2 cm kadar).

Küçük bir filtre alsam düzelir mi bu sorunum veya bu akıntı şiddetinin büyüklüğü ile alakası olabilir mi? Bu yüzden filtreyi akvaryumun enine doğru çevirmek zorunda kaldım.


Ayrıca düşük model bir diş filtre alsam daha iyi olur mu?


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.